kisiulak 30.03.07, 07:11 Widać ma to już kilka lat, ale słowa niezłe :) www.youtube.com/watch?v=sD7UREH_rJI&mode=related&search= Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rhodeisland Ciekawe jakie byly intencje tworcow teledysku 31.03.07, 20:14 Mialo byc smiesznie chyba, a wyszlo na to, o czym juz pisalam: Amerykanow nie obchodzi to, co dzieje sie poza granicami ich kraju. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Ciekawe jakie byly intencje tworcow teledysku 01.04.07, 01:14 rhodeisland, to chyba nie wiczytalas tego: "Our boys in uniform can hold a tune that rivals the Beach Boys! Authentic video of Norwegian soldiers in Kosovo. Music from the Beach Boys song "Kokomo" Odpowiedz Link
kisiulak Re: Ciekawe jakie byly intencje tworcow teledysku 01.04.07, 01:14 mialo bys ofkors "wyczytalas" Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Ciekawe jakie byly intencje tworcow teledysku 01.04.07, 05:40 Oni sa naprawde z Norwegi. Odpowiedz Link
rhodeisland To mialo byc pytanie 01.04.07, 05:47 Ciekawe, czy glos jest podlozony, bo nie slysze akcentu, ale spiewajac mozna go nie miec. Odpowiedz Link
kisiulak Re: To mialo byc pytanie 04.04.07, 04:48 Znajoma moja ktora pracuje w Kosowie ma pozycje human rights officer. Nie koniecznie trzeba być w peace corps by pomagac ludziom. Mozna rowniez byc gdzies by chronic tych ludzi i ich prawa. Odpowiedz Link
artremi Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 02.04.07, 04:00 Wydaje mi sie, ze Amerykanie, a szczegolnie zlonierze amerykanscy, nie tanczyli by w ten sposob Odpowiedz Link
kisiulak Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 02.04.07, 04:23 Czyz nie wspanialy tekst, i jakze prawdziwy: "we'll kick their ass and then we'll see how it goes" :) Moja kolezanka jest od roku w Kosowie, pracuje tam. Nie jest tam wesolo. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 02.04.07, 04:27 A dlaczego tam jest? Ludzie wybieraja dziwne miejsca do mieszkania. Odpowiedz Link
artremi Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 02.04.07, 04:38 Moze to byc ciekawa praca - np w Peace Corps. Tez bym pojechala na Balkany (fajni ludzie, dobre jedzenie) gdybym byla mlodsza i nie musiala "robic" pieniedzy. :-) Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 02.04.07, 04:53 Ja jestem zbyt wygodna zeby jezdzic w takie rejony. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 02.04.07, 05:22 Ludzie nie wybieraja takich miejsc do mieszkania, tylko pomagania innym. Moj inna znajoma za tydzien wyjezdza do Sudanu. Nie wszystkim potrzebne sa wygody. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 02.04.07, 05:35 Podziwiam, ale ci inni to moze tez byc nasza rodzina i znajomi. Zupelnie mi wystarcza skoncentrowanie sie na nich, nie musze ratowac reszty swiata. Moze jesli kiedys bede oblednie bogata? Narazie nie moge pozwolic sobie na wieksza chojnosc, niz daje, bo sama nie chce wyciagac kiedys reki po pomoc. Odpowiedz Link
artremi Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 02.04.07, 06:19 Masz racje. Matka Teresa powiedziala kiedys, ze nie musisz jechac do Kalkuty zeby pomoc ludziom, i ze Kalkuty sa w kazdym kraju. Bylo to podczas Jej wizyty w podwarszawskiej parafii (w latach 80-tych). Pamietam wtedy, wiele osob chcialo sie dowiedziec jak pomoc ludziom wlasnie w Kalkucie. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 03.04.07, 03:48 Dlaczego Oprah zbudowala szkole dla dzieci w Afryce? Dlaczego celebrities adoptuja dzieci spoza Stanow? Odpowiedz Link
kisiulak Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 03.04.07, 04:28 A jaki widzisz w tym problem? Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 03.04.07, 04:56 Artemi to dobrze opisala. Nie potrafie lepiej tego wyrazic. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 03.04.07, 05:24 Ale po co potepiac ludzi za dobre czyny, tylko dlatego ze w okolicy tez jest pomoc potrzebna? Nie rozumiem po co szukasz problemow. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 03.04.07, 18:05 Nie szukam problemow, nie potepiam za dobre czyny, tylko nie rozumiem dlaczego siegaja tak daleko z tymi czynami. Jeszcze raz odsylam do tego co artemi napisala o Matce Teresie. Odpowiedz Link
artremi Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 03.04.07, 22:21 To prawda, ze wiele "celebrities" musi jechac do np do Afryki zeby adoptowac dziecko lub zbudowac szkole. Tez zastanawialam sie, dlaczego Oprah nie przyjedzie do Baltimore lub Waszyngtonu i zobaczy jakie szanse na edukacje maja osobnicy jej rasy... Kiedys byl program na 60 Minutes o tym, jak duzo jest czarnych dzieci do adopcji w USA. Mowili ze czesto te dzieci sa adoptowane przez Kanadyjczykow, bo w tym kraju nie ma chetnych. Dobrze by bylo gdyby Madonna lub Angelina Jolie adoptowala tutejsze dziecko, a nie afrykanskie. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 04.04.07, 04:07 Wlasnie, dlaczego tego nie robia? Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 04.04.07, 04:17 A wy drogie panie dlaczego tego nie robicie i nie adoptujecie czarnego dziecka z Baltimore, tylko az Kanadyjczycy to musza robic? Artremi wielokrotnie pisalas jakie to masz doskonale zarobki, wiec dlaczego nie pomyslalas o zrobieniu czegos dobrego w Baltimore, a moze gdzie indziej. Co do Oprah to widac, ze kompletnie nie rozumiecie idei tej szkoly dla dziewczat, zwlaszcza, ze jednak te czarne dzieci z Baltimore maja o wiele wieksza szanse niz z Afryki. Odpowiedz Link
artremi Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 04.04.07, 04:28 Myslalam o tym wielokrotnie. Spedzilam wiele czasu w PL starajac sie o adopcje dziecka, gdy dowiedzialam sie ile jest takich biednych dzieci w PL. Dlaczego do adopcji nie doszlo, to dluga historia - ale glowne przyczyny to moj chlopak, ktore chce miec biologiczne, a drugie - polska biurokracja. Nie mialabym problemu z adopcja czarnego dziecka stad i moze nawet kiedys tak zrobie. Ale uwazam, ze skoro jestem Polka, to powinnam najpierw pomoc dzieciom w Polsce (czytaj moja wypowiedz wyzej). Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 04.04.07, 04:37 Artemi, widzisz przyznalas sie do zarobkow i popatrz post wyzej. Mysle, ze to co napisalas o swoich dochodach wzbudzilo negatywne uczucia niektorych. Pisalas, ze chcialas adoptowac, ale dlaczego jesli ktos dobrze zarabia, to ludzie podsuwaja mu sposoby na wydanie pieniedzy? To nasza sprawa co z nimi robimy. Odpowiedz Link
artremi Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 04.04.07, 04:41 Masz racje. Ciagle dostaje propozycje, jak powinnam wydac swoje pieniadze. A prawde mowiac, to niewiele osob wie ile zarabiam, tylko ze ponad $100 K. Trzeba dodac, ze wiele wydaje i pomagam wielu osobom. Ale sa to osoby wybrane przeze mnie. Nie czuje sie winna, ze tyle zarabiam, bo ciezko na to pracuje. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 04.04.07, 04:44 Twoje pieniadze, Twoja sprawa co z nimi robisz. Ja bym sie nie czula zle nawet gdyby zarabianie mi lekko przychodzilo (moze tak jest?) Odpowiedz Link
artremi Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 04.04.07, 04:57 Moze nie przychodzi tak ciezko, ale uwazam ze zarobilam uczciwie na kazdego dolara. :-) Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 05.04.07, 03:26 Mnie chodzilo o to, ze nie ma znaczenia jak zarabiamy. Te pieniadze sa nasze i nie lubie gdy ktos probuje mi sugerowac co mam z nimi zrobic. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 05.04.07, 06:46 To po co sie do Opry przyczepiasz jak Ona swoje pieniadze wydaje. Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 05.04.07, 13:20 RI, przeceniasz moje zainteresowanie pieniedzmi Artremi. Jak napisala kisiulak - to wy podpowiadacie jak powinni mozni tego swiata je wydawac. W tym wypadku chodzilo nie tyle o wysokosc zarobkow, ale o podpowiadanie jak ktos ma je wydac bardziej szlachetnie niz robi dotychczas. Wiec zapytalam, czy aby same wydajecie je wystarczajaco szlachetnie - wlasnie na poziomie swoich mozliwosci finansowych. Idea szkoly Oprach, wielce wzruszajacy program na 7 programie byl o tym, jest wyemancypowanie afrykanskich, wybranych, najzdolniejszych dziewczat. Azeby, kiedy pojawia sie "w swiecie", walczac o godne zycie dla innych, od razu byly partnerkami do rozmow z moznymi tego swiata. Ponadto, dobry przyklad dziala, to one beda niesc "kaganek cywilizacji" w Afryce. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Za dużo wolnego czasu chłopaki mieli :) 05.04.07, 16:09 Dodam jeszcze ze te dziewczynki to sieroty. Odpowiedz Link