27.08.03, 02:55
Sondra, jak tam "osemki po", nic nie dolega?
Obserwuj wątek
    • sondra Re: Sondra 27.08.03, 13:44
      Dziekuje, juz jest wszystko w porzadku, ale jednak bolalo przez ponad dwa
      tygodnie - tzn. tam gdzie zab byl calkowicie zaglebiony i trzeba bylo rozpruwac
      szczeke.
      To jest jednak powazny zabieg i wazne zeby miec dobrego chirurga. O ile wiem,
      najgorsza komplikacja to uszkodzenie nerwu, co moze prowadzic do trwalej utraty
      czucia w czesci twarzy. Moze tak byc jesli nadgorliwy chirurg chce koniecznie
      usunac caly korzen, nawet jesli jest blisko nerwu, a nie chce sie wyluzowac. W
      takim wypadku lepiej czesc zostawic. Z drugiej strony, jesli zostawi sie w
      szczece juz obluzowany kawalek, to moze on potem sam sie przesunac i wydobyc na
      wierzch (!). To podobno nie jest takie grozne, ale moze bolec i opoznic
      gojenie. Na szczescie chirurg powiedzial ze w moim przypadku to nie grozi.
      • sublustris Re: Sondra 28.08.03, 07:37
        To teraz juz mozesz odetchnac:-) (Ja dopiero mam skierowanie i moj maz takze).
        • sondra Re: Sondra 28.08.03, 15:39
          Aaa... no to powodzenia, trzeba przez to przejsc. Ten bol potem naprawde nie
          jest straszny, trzeba tylko brac prochy, czego ja chcialam unikac.

Pamietaj jeszcze (pewnie juz to wiesz), ze jesli zab jest calkowicie zaglebiony
          (impacted), to wiekszosc ubezpieczen zdrowotnych pokrywa calkowicie koszt jego
          usuniecia. To jest bardziej korzystne niz ubezpieczenie dentystyczne, gdzie sa
          rozne ograniczenia swiadczen.
          • virus_forumowy Czy 'canis est...' itd rymuje się z 'penis jest'? 28.08.03, 17:41
            Mądry ząb?
            Ja miałem u Dr Ptaka na "Grimponcie" wyjęty z uśpieniem za $500 i
            mandatem za parkowanie $50.
            BARDZO tanio i porządnie.
            Ale to było pare lat temu i dzisiaj mandat
            wyniósłby "stófkie".
            Więc pewnie i doktor się podniósł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka