Dodaj do ulubionych

ile sie czeka....

11.09.03, 03:02
mam pytanie...
wylosowalam w tym roku mozliwosc aplikowania o green card (w tzw loterii).
papiery wysylam przez prawnika, za miesiac konczy mi sie viza J1 (prawnik
stara sie o pobyt tymczasowy czy cos tam). mianowicie chcialam sie zapytac,
czy ktos wie ile ok czeka sie na otrzymanie zielonej karty, jesli papiery sa
ok?
Obserwuj wątek
    • oralhella Re: ile sie czeka.... 11.09.03, 03:48
      mala_nyc napisała:

> mam pytanie...
      > wylosowalam w tym roku mozliwosc aplikowania o green card (w tzw loterii).
      > papiery wysylam przez prawnika, za miesiac konczy mi sie viza J1 (prawnik
      > stara sie o pobyt tymczasowy czy cos tam). mianowicie chcialam sie zapytac,
      > czy ktos wie ile ok czeka sie na otrzymanie zielonej karty, jesli papiery sa
      > ok?

Masz prawnika to zapytaj
      • mala_nyc Re: ile sie czeka.... 11.09.03, 04:07
        powiedzial 0d 12 do 16 miesiecy, zdziwilo mnie to wiec staram sie dowiedziec,
        jak jest w praktyce,
        a Ty cos tak wrogo nastawiona?
        • mojito Bedziesz miala zielona karte przed latem. 11.09.03, 06:16
          • mojito Re: Bedziesz miala zielona karte przed latem. 11.09.03, 06:26
            Witaj,
            Sadze, ze bedziesz miala zielona karte przed latem. Wkrotce powinnas otrzymac
            (Twoj prawnik) potwierdzenie otrzymania "papierow" przez BCIS. Oprocz cudownie
            magicznych slow "application is pending" bedzie tam tez numer sprawy. Zrob
            kopie potwierdzenia i po dwoch/trzech miesiacach zwroc sie sama pisemnie do
            BCIS z zapytaniem o status Twojej sprawy. Istnieje bowiem niebezpieczenstwo,
            ze Twoj prawnik nie bedzie sie specjalnie dowiadywal chcac Ciebie miec jaka
            klientke jak najdluzej. Zrozumiale. Po paru miesiacach ewentualnie ponow
            zapytanie. Do lata powinnas trzymac zielona karte w szczesliwych rekach.
            Powodzenia/pozdrowienia,
            mojito.
            • mala_nyc dzieki mojito 11.09.03, 13:00
              tez tak zrobie... (prawnik bierze kase za sprawe, niezaleznie od czasu wiec mam
              nadzieje, ze sie postara...)
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka