Dodaj do ulubionych

MEXX - znacie ten sklep?

18.09.03, 20:24
Kolo mojej pracy ma sie wkrotce otworzyc MEXX sklep? Reklamuja sie ze maja
europejskie ciuchy, wiec moze znacie ten sklep? Chyba jest obecny tez w
Polsce...
A dla dziewczyn (i nie tylko) z NY, 25 wrzesnia wielkie otwarcie, (kolo H&M
na 5tej Avenue, 52 Ulica)
Obserwuj wątek
    • superkret Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 20:30
      nie znam, ale nie mysle zeby w Ameryce komus udalo sie sprzedac duzo
      europejskich cichow, ludzie sa za grubi, nie te rozmiary
      • jot-23 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 20:34
        superkret napisał:

> nie znam, ale nie mysle zeby w Ameryce komus udalo sie sprzedac duzo
        > europejskich cichow, ludzie sa za grubi, nie te rozmiary

kretyn
        • jack39nyc Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 20:37
          no nie myslalem bozena ze tak blisko mnie jestes...
          meskie rzeczy tez maja?

a kret.. no coz popatrz na europejczykow... same wysportowane...
          zgadzam sie z jot-23... nic dodac nic ujac...hehe
          • superkret Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 20:44
            jack39nyc napisał:

> no nie myslalem bozena ze tak blisko mnie jestes...
            > meskie rzeczy tez maja?
            >
            > a kret.. no coz popatrz na europejczykow... same wysportowane...
            > zgadzam sie z jot-23... nic dodac nic ujac...hehe

nie pamietam statystyk ale ludzi otylych w USA jest przerazajaco duzo, to fakt.
            je sie tu na potege, porcje sa ogromne, "junk food" niesamowicie dostepne,
            ludzie wszedzie jezdza samochodami, nawet jedza w samochodach.
            widzialem w pewnym malym miasteczku gdzies na prowincji w USA "Hunger Center"
            gdzie na darmowy obiad przyjezdzaly SUVmi niesamowicie grubi ludzie. Nie ma
            takich w europie...
            • jack39nyc Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 20:59
              w ostatnich paru wprostach podawaja ze ilosc grubasow na swiecie rosnie
              zaskakujaco szybko... najwiekszy wzrost maja chiny gdzie w ciagu ostatnich 10
              lat przybylo 56 milionow grubasow!!!!...
              amerykanie maja bardzo maly przyrost grubasow ale mowi sie ze w usa ludzi z
              nadwaga jest okolo 50% to jest jakies 150 milionow... i utrzymuje sie to na
              stalym poziomie w tym ludzi otylych (to chyba jest 20kg ponad norme) jest okolo
              5-7% spoleczenstwa jest to znaczna masa ludzi....
              europa : niemcy czy francuzi niedlugo w procentach dosiegna amerykanow
              niestety.. podobno najlepiej maja sie skandynawowie... ale u nich zarcie
              drogie...
              polacy no coz co dzoku przybywa nam 7-8% z nadwaga...
              a winne temu wszystkiemu sa... zmiana pracy siedzacy tryb zycia dogodnosci typu
              samochod pralka itd... zmniejsza to ilosc ruchu czlowieka a co za tym idzie
              spalanie jedzonka ktore pochlaniamy codziennie... i niestety najmniej na to
              wplywa jedzenie jakie jemy... ale duzy wplyw ma ilosci tego jedzenia.. a wiec
              skonczyc trzeba mit o junk food .... bo jesli nie ruszasz sie w ilosciach
              potrzebnych... to nawet jak bedziesz jadl najlepsze rzeczy najmniej tuczace (w
              duzych ilosciach) to i tak sie utyje... i zadna dieta nie pomoze
              a co grubasow... to jedz do niemiec... i popatrz ile tam jest grubasow...
          • bozena73 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 20:51
            Blisko Ciebie..? to fajnie, mozemy sie wybrac na zakupy jak juz otworza ten
            tajemniczy sklep..Z tego co udalo mi sie zobaczyc za szybami to meskie
            manekiny tez tam stoja wiec pewnie i Ty bedziesz mogl cos sobie skorzystac.. o
            ile jestes szczuplutki i zgrabniutki :-)))
            • jack39nyc Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 21:01
              bozena73 napisała:
              > Blisko Ciebie..? to fajnie, mozemy sie wybrac na zakupy jak juz otworza ten
              > tajemniczy sklep..Z tego co udalo mi sie zobaczyc za szybami to meskie
              > manekiny tez tam stoja wiec pewnie i Ty bedziesz mogl cos sobie skorzystac..
              o ile jestes szczuplutki i zgrabniutki :-)))

powiedz mi czy mialas jakies watpliwosci?... kochana jestem no coz...
              cholera... przynaje sie 98kg... czy takie byly te manekiny?.. nie przejmuj sie
              nie mam brzucha... nie bedziesz sie wstydzic za mnie...hehehe
              i to piwo tez zaliczymy....
              ja jestem na madison i 39 ...
              • bozena73 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 21:19
                Piwko i zakupy..Brzmi zachecajaco..chociaz moze nie w tej kolejnosci) :-))
                Nie przejmuj sie, 98 kilo to nic takiego, manekiny przyznaje, moze byly o ciut
                szczuplejsze..ale z manekinem na piwko przeciez bym nie poszla.. :-)))
                • jack39nyc Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 21:23
                  no tak... ja to chociaz moge sie odezwac... i spikam w polnishe... panimaju tez
                  wsio.. a jak umiem piwo pic... poprostu bajka... zakochasz sie od razu... wiesz
                  wez sunblocker na wszelki wypadek.... moze pomoze...;-))
                  no to tak ktoregos razu zjemu w quhni razem z aniutkiem ... pojdziemy na zakupy
                  do mexxa i na piwo... znow to quhni... cholera jestem szczesciarz... jakbym bym
                  iranczykiem to by mi sie to nie udalo... niech zyja zjednoczone stany karaibow
                  i sasiedniej alaski....;-))
                • jot-23 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 21:27
                  hehe nie wiem dlaczego , ale odnosze wrazenie, ze piszac to co piszesz wydaje
                  ci sie ze jestes jakims autorytetem w tej sprawie. ja tam w przydlugawe
                  dyskusje wdawac sie nie bede, bo nie ma to absolutnie zadnego sensu , zyjecie
                  drogie panie w wyimaginowanym lalalandzie. brak wam podstawowej wiedzy w
                  praktycznie wszystkich dziedzinach, braki te latacie zaslyszanymi polprawdami,
                  ktore pozniej krzepna w waszych umyslach jak beton i staja sie "zetelna
                  wiedza". jack jest widocznie cierpliwym czlowiekiem, sproboj go poczytac!
                  • jack39nyc Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 21:58
                    jot-23 napisał:
                    > hehe nie wiem dlaczego , ale odnosze wrazenie, ze piszac to co piszesz wydaje
                    > ci sie ze jestes jakims autorytetem w tej sprawie. ja tam w przydlugawe
                    > dyskusje wdawac sie nie bede, bo nie ma to absolutnie zadnego sensu , zyjecie
                    > drogie panie w wyimaginowanym lalalandzie. brak wam podstawowej wiedzy w
                    > praktycznie wszystkich dziedzinach, braki te latacie zaslyszanymi
                    polprawdami, ktore pozniej krzepna w waszych umyslach jak beton i staja
                    >sie "zetelna wiedza". jack jest widocznie cierpliwym czlowiekiem, sproboj go
                    >poczytac!

no i zostalem pochwalony... dzieki jot-23....
                  • bozena73 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:08
                    Jot-
                    No wlasnie tez sie zastanawialam dlaczego zabierasz dyskusje w sprawie o
                    ktorej nie masz zielonego pojecia i jeszcze dopisujesz do tego jakas swoja
                    filozofia okraszona jeszcze w dodatku bledami ortograficznymi..
                    No i obrazasz niepotrzebnie ludzi nazywajac ich kretynami..
                    A ja przeciez zadalam zwykle babskie pytanie.
                    I skoro nie znasz na nie odpowiedzi to glosu w ogole nie zabieraj.
                    Pozdrawiam cieplutko.

,
                    • malexa Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:12
                      bozena73 napisała:
                      > Jot-
                      > No wlasnie tez sie zastanawialam dlaczego zabierasz dyskusje w sprawie o
                      > ktorej nie masz zielonego pojecia i jeszcze dopisujesz do tego jakas swoja
                      > filozofia okraszona jeszcze w dodatku bledami ortograficznymi..
                      > No i obrazasz niepotrzebnie ludzi nazywajac ich kretynami..
                      > A ja przeciez zadalam zwykle babskie pytanie.
                      > I skoro nie znasz na nie odpowiedzi to glosu w ogole nie zabieraj.
                      > Pozdrawiam cieplutko.

Bozenko, ja widocznie jestem totalna kretynka bo zupelnie nie zrozumialam co autor chcial przez swoj
                      post powiedziec... zbyt gornolotne myslenie...
                      • bozena73 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:17
                        Malexa-
                        Pewnie mu chyba meskosc szwankuje wiec szuka miejsca gdzie sie moze
                        wyladowac..No i znalazl nasz babski watek...
                        Mam nadzieje ze juz mu lepiej.. :-))
                        • malexa Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:22
                          bozena73 napisała:
                          > Malexa-
                          > Pewnie mu chyba meskosc szwankuje wiec szuka miejsca gdzie sie moze
                          > wyladowac..No i znalazl nasz babski watek...
                          > Mam nadzieje ze juz mu lepiej.. :-))

A tak przy okazji Mexx otwieraja rowniez przy Union Square i 17 Street.
                          Moja kolezanka przywiozla pare rzeczy z Kanady i byle milutkie, chociaz nie w moim guscie.
                          Sama jestem ciekawa co tam bedzie... i blisko pracy (to ogromny plusik)
                          Nowy teren musze znalezc bo w Bananie juz dziwnie na mnie patrza..
                          • bozena73 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:28
                            Skoro jestes w tej okolicy to pewnie wiesz czy otworzyli juz tam nowy H&M?
                            Podobno mieli to zrobic wlasnie tej jesieni..
                            A ta Banana na Union Square uwielbiam..maja najlepsze przeceny.
                            Kiedys kupilam sweter w Bananie na ROckefeller a tego samego dnia zobaczylam
                            ten sam sweter w Bananie na Union Square przeceniony 50%, gdy sie spytalam
                            dlaczego maja rozne ceny powiedzieli mi ze ta Banana w Rockefeller to
                            jest "flagship store" i tam przeceniaja najpozniej.. :-((
                            • malexa Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:34
                              bozena73 napisała:
                              > Skoro jestes w tej okolicy to pewnie wiesz czy otworzyli juz tam nowy H&M?
                              > Podobno mieli to zrobic wlasnie tej jesieni..
                              > A ta Banana na Union Square uwielbiam..maja najlepsze przeceny.
                              > Kiedys kupilam sweter w Bananie na ROckefeller a tego samego dnia zobaczylam
                              > ten sam sweter w Bananie na Union Square przeceniony 50%, gdy sie spytalam
                              > dlaczego maja rozne ceny powiedzieli mi ze ta Banana w Rockefeller to
                              > jest "flagship store" i tam przeceniaja najpozniej.. :-((

Dobrze wiedziec (o Bananie)
                              H & M nie ma jeszcze, ale ten sklep mnie irytuje., zawsze zapelniony i dwa tygodnie sie czeka, zeby wejsc
                              do przymierzalni... nie na moje nerwy.

• bozena73 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:36
                                Malexa-
                                Dlatego w H&M tylko chodze do przymierzalni do meskiego dzialu, tam nigdy nie
                                ma kolejek, albo kupuje ciuchy a potem w domu przymierzam, nie ma zadnego
                                klopotu z oddawaniem..Tez mnie wkurzaja te wieczne tlumy ludzi w tym sklepie,
                                ale kilka razy udalo mi sie zrobic tam fajne zakupy, szczegolnie ciuchy na
                                weekend..
                                • malexa Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:42
                                  bozena73 napisała:
                                  > Malexa-
                                  > Dlatego w H&M tylko chodze do przymierzalni do meskiego dzialu, tam nigdy nie
                                  > ma kolejek, albo kupuje ciuchy a potem w domu przymierzam, nie ma zadnego
                                  > klopotu z oddawaniem..Tez mnie wkurzaja te wieczne tlumy ludzi w tym sklepie,
                                  > ale kilka razy udalo mi sie zrobic tam fajne zakupy, szczegolnie ciuchy na
                                  > weekend..

Dzieki za rade... meska przymierzalnia nastepnym razem..

• viper39 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:32
                            aaa w bananie na ciebie dziwnie patrza...a co tam narozrabialas?....
                            lubie banane... i nawet w ciuchach z banany moze w piatki chodzic do
                            pracy...hhehehe.. ucieszony jestem bo luzniej moge sie ubierac .... cholera by
                            to wziela jakby do biura jeansy nie pasowaly... jest to jedna z niewielu rzeczy
                            ktora mi sie nie podoba... wyobrazacie te rzesze ludzi na wall street czy
                            madisona czy inna piata aveniu w jeansach i t-shitach?... ale by bylo
                            fajnie...hehehe
                            to ty malexa tez jestes blisko... mnie... mam tylko 20-pare streetow do
                            ciebie....hehe wiec uwazaj...
                            • viper39 Re: MEXX - znacie ten sklep? 18.09.03, 22:35
                              eee wiecie co... wylaczam juz komputer w pubie i nie na swoim komputerze
                              kiepsko sie pisze... ale wypije za was piwo... moj kolega mowi do was tez na
                              zdrowie.... a moze wskoczycie do mulligans na madison i 39? siedzimy tu juz
                              troche...;-))
                              moze pozniej jeszcze wroce do biura...
                              • jack39nyc Re: MEXX - znacie ten sklep?... 19.09.03, 13:46
                                witam wszystkich... z gory od razu przepraszam tych ktorym sie nei podobalem ja
                                na piwie (pewnie zazdroszcza ze nie byli ze mna), nadawalem troche z komputera
                                viper39 (czlowiek z mojego MISu), wiec aby nie bylo ... raz jeszcze sorry
                                (czytajac posty moje to byly ok... no powiedzmy luzne...)
                                pozdrawiam....
                                aha... piwo bylo bass... mowie wam smakuje wspanaile po pracy i skrzydelka tez
                                byly..(smaku nie pamietam) ale zjedzone byly
                      • jot-23 Re: Widocznie! 18.09.03, 23:19
                        malexa napisała:
                        > Bozenko, ja widocznie jestem totalna kretynka bo zupelnie nie zrozumialam co
                        au
                        > tor chcial przez swoj
                        > post powiedziec... zbyt gornolotne myslenie...

hehe, pomasuj sobie platy skroniowe zamiast pieroga!
                        pomaga na niedokrwienie
                • jack39nyc MEXX - troche o tluszczu na swiecie 19.09.03, 13:59
                  o wiec znalazlem fajny artykul z newsweeku z 8/17/03 (wersja polska) o
                  grubasach i otylosciach... polecam.. wyszczegolnione sa regiony swiata i
                  procenty wzrostu masy tluszzowej w ludniosci... ciekawe...
                  aha dla tych ktorzy zagladaja na BMI wskaznik... przymknijcie na niecgo troche
                  okoko... body fat jest wazny i poprawka na uklad kostny (tzw gestosc kosci
                  ktora powoduje ze jedni maja lzejszy system inni ciezszy bo kosci sa
                  ciezsze)....
                  dodam tylko ze nie kozystalem z tego artykulu piszac o grubasach dlatego dane
                  sa troche inne...
                  powodzenia
    • staua na temat 18.09.03, 22:45
      Pierwszy raz pisze na tym forum...(dotychczas tylko czytalam).
      MEXX to fajne ciuchy, ceny przystepne (drozszy niz H&M, ale nie designer
      store, cos jak Esprit, Kookai itp). W Polsce nie wiem, czy jest, ale mozliwe,
      ze ma stoiska. Maja strome:
      www.mexx.com

Cieszy mnie ta wiadomosc o sklepie :-) bo brakuje mi tu europejskich ciuchow
      (jestem tu od maja, przedtem mieszkalam w Szwajcarii), przede wszystkim wyzej
      wymienionych firm, ktore bardzo lubie.
      • bozena73 Re: na temat 18.09.03, 22:50
        Staua-
        W koncu sie doczekalam odpowiedzi na temat :-))
        Dzieki serdeczne..
        I pisz czesciej..
        • staua Re: na temat 18.09.03, 23:00
          Chetnie...co prawda wiele watkow dotyczy tematow calkowicie mi obcych, ale
          pewnie bede tez miala sporo pytan
          Pozdrawiam
      • macacz Co w tych ciuchach europejskiego ? 19.09.03, 14:42
        Zwykly crap, dzinsy i bawelniane swetry. etcBanana Rep, GAP Bull Shit !
        www.mexx.com/
    • baby76 Re: MEXX - znacie ten sklep? 21.09.03, 17:15
      ubrania MEXX'a mozna kupic w Polsce w sieci Royal Collection.
      Normalne, zwyczajne rzeczy bez ekstrawagancji, napewno nie dla demonow seksu.
      Chyba podobne do Banana R. Dobre gatunkowo, ja osobiscie lubie...chociaz w
      Polsce o wiele za drogie, jak na tamtejsze wrunki.
      Aha- meskie fatalaszki tez maja w sprzedazy.
      Philadelphia pozdrawia
      • bozena73 Re: MEXX - znacie ten sklep? 24.09.03, 17:32
        Wlasnie wczoraj pierwszy raz bylam w tym sklepie, nic nadzwyczjanego, cos
        miedzy Zara a Banana, troche nudne fasony i troche drogo..Sklep byl pusty,
        kilka osob ogladalo ale nikt nie kupowal w przeciwienstwie do zatloczonego H&M
        pare krokow dalej..moze powinni jakies promocje zrobic czy cos co by sciagnelo
        ludzi bo nie wiem czy uda im sie te cale przedsiewziecie..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka