mka16 12.06.08, 18:59 bo oczywiscie sa tansze i moja znajoma sie napalila, a\wiem, ze clo, koszty przesylki itd, ale czy to w ogole mozna przeslac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_ka77 Re: czy mozna wysylac perfumy do PL? 12.06.08, 20:00 nie wiem czy mozna, ale ja od lat wysylam. normalna poczta, zadnego ubezpieczenia. jak do tej pory nie mialam problemow.a i zadnego cla nigdy nie placilam. nigdy nie wysylalam samych perfum, zawsze z jakimis innymi pierdolami dla rodziny. clo chyba sie placi, jak wartosc paczki przekroczy jakas okreslona sume (ale nie wiem ile - raz tylko zaplacilam clo ale wtedy ubezpieczylam paczke na $300). Odpowiedz Link
mka16 Re: czy mozna wysylac perfumy do PL? 12.06.08, 20:10 z tego co sie orientuje to wszystko powyzej $35 podlega ocleniu, to co wysylasz w granicach tej kwoty, czy zanizasz wartosc paczki? Sorry, ze tak wprost Odpowiedz Link
jan_ka77 Re: czy mozna wysylac perfumy do PL? 12.06.08, 20:18 musi byc wiecej niz $35 - wysylam paczki bardzo czesto i przewaznie zanizam wartosc (nie ze wzgledu na clo tylko zlodziejstwo na polskiej poczcie) ale podawalam i $60 i $80 i nigdy nie placilam cla. raz jedyny zaplacilam clo za laptopa, ktorego ubezpieczylam na $300 (oczywiscie zanizona wartosc!!). wysylalam i aparaty fotograficzne, i perfumy, i nawet dwano temu dvd player i nidgy nie placilam cla. Odpowiedz Link
mka16 Re: czy mozna wysylac perfumy do PL? 12.06.08, 20:39 dzieki wielkie, pewnie bede miala jeszcze pytania jak juz sie za to zabiore Odpowiedz Link
mka16 a to jeszcze jedno pyt. 25.06.08, 10:57 bo clo rozumiem placi wysylajacy, tak? i wtedy gdzie sie to placi, na poczcie? Odpowiedz Link
jan_ka77 Re: a to jeszcze jedno pyt. 26.06.08, 04:31 przy normalnych przesylkach,to chyba sie placi na poczcie przy odbiorze. ja wyslalam expressem, to DHLem dostarczyli to do domu i wtedy mama zaplacila panu z DHL. Odpowiedz Link