kobraluca 12.06.08, 19:36 dziewczyny, podsuncie jakis pomysl na dobre sniadanie,ale zeby nie byly to jajka, owsianka, platki,zapiekanki ani kanapki, bo juz mi bokami wychodza te opcje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdamajewski Re: pomysl na sniadanie 12.06.08, 19:49 twarozek z wszelkimi dodatkami (rzodkiewka + szczypiorek + ogore itd lub na slodko z owocami), omlet (ala gruby nalesnik), pancakes, wafels z owocami, ja czesto jem yogurt do ktorego wrzucam garsc platkow Odpowiedz Link
aneta05 Re: pomysl na sniadanie 12.06.08, 19:58 ja jem czesto jogurt z platkami i bananem Odpowiedz Link
aputnam Re: pomysl na sniadanie 12.06.08, 20:15 omlet ze szpinakiem omlet z dzemem i owocami bita smietana itd salatka owocowa kawalek piersi kurczaka , indyka ,zielona salata gofry Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: pomysl na sniadanie 12.06.08, 20:42 Jedna z opcji - nie jesc sniadania ;))) Domowe ciasteczka owsiane (z roznymi "smieciami" typu orzechy, ziarna, otreby, zarodki zborz, bakalie) + szklanka mleka zwyklego lub sojowego. Odpowiedz Link
aniutek Re: pomysl na sniadanie 13.06.08, 00:29 po trzech kawach kolo 11:30-12 zjadam salatke owocowa albo cherios z mlekiem, uwielbiam tez grecki jogurt z malinami lub truskawkami. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: pomysl na sniadanie 13.06.08, 06:36 Jedz na sniadanie resztki z obiadu. Ja sie budze bardzo glodna i jem czesto leftovers albo. Lubie tez mrozone pizze, naturalne lub nawet organiczne. Czasem mam ochote tylko na muffiny z dodatkiem platkow owsianych i kawe. Przepis na oatmeal muffins (olej mozesz zastapic applesauce) allrecipes.com/Recipe/Easy-Oatmeal-Muffins/Detail.aspx Kanapki moga byc przeciez bardzo rozne, jak kanapka sie moze znudzic? Odpowiedz Link
kobraluca Re: pomysl na sniadanie 13.06.08, 23:11 noe, leftovers ani pizza nie przejda Kanapki sie nudza, bo po prostu chleb sie nudzi, jem kanapki czesto na lunch albo na snacka PB sandwich Odpowiedz Link
majenkir Re: pomysl na sniadanie 13.06.08, 14:49 Pop tart + czarna kawa - to moje codzienne sniadanie (i jeszcze mi sie nie znudzilo :P) Odpowiedz Link
artremi Re: pomysl na sniadanie 14.06.08, 00:13 Tu masz rozne pomysly na fajne sniadania (na glownej stronie tez wyswietla sie ten link). www.marthastewart.com/photogallery/televisions-best-breakfasts?autonomy_kw=breakfast&rsc=header_1 Od kiedy zrobilo sie goraco, robie na sniadanie "smoothies": jogurt organiczny + zamrozone "berries" (kupuje duza torbe 4 lbs w Costco) + mleko soyowe lub sok (np organic cranberry) + lyzka blonnika. Odpowiedz Link
aniutek Re: pomysl na sniadanie 14.06.08, 00:21 oooo to brzmi swietnie, jade do costco w pon po jagody :) i truskawy Odpowiedz Link
artremi Re: pomysl na sniadanie 14.06.08, 02:28 Goraco polecam te "berries" z Costco. Nazywaja sie "Nature's Three Berries" (jagody, maliny, marionberries ?) - w zamrazarce obok warzyw. Torba 4 lbs kosztuje $9.99. aniutek napisała: > oooo to brzmi swietnie, jade do costco w pon po jagody :) i truskawy Odpowiedz Link
aniutek resztki z obiadu na sniadanie? 14.06.08, 00:22 toz to jest zabojstwo dla zoladka i watroby! Odpowiedz Link
rhodeisland Zalezy co sie jadlo na obiad. 14.06.08, 00:33 Czesto jem na sniadanie obiad, a na obiad cos typowo sniadaniowego. Chodze wczesnie spac, rano mam najwiekszy apetyt. Odpowiedz Link
edytkus Re: The Reverse Diet 14.06.08, 00:55 jajecznica, BLT, kanapka z jajkiem (albo jajecznicą ;)), gofry, tosty, BLT na tostach Odpowiedz Link
artremi Re: Zalezy co sie jadlo na obiad. 14.06.08, 02:30 Zdrowo jest jesc porzadne sniadanie. Naukowcy udowodnili ze osoby ktore jedza porzadne sniadanie sa zdrowsze i szczuplejsze. Najgorzej jest wychodzic z domu na glodniaka i wiekszosc jedzenia jesc wieczorem. Odpowiedz Link
aniutek Re: Zalezy co sie jadlo na obiad. 14.06.08, 04:15 ale porzadne sniadanie nie znaczy wczorajszy obiad :) wiem Artremi, ze masz slusznosc, ja sie zmuszam aby cos zjesc rano. cos konkretnego przechodzi mi dopiero kolo 11, uwielbiam becon i jajka ale gdybym to jadla czesto latwiej byloby mnie przeskoczyc niz obejsc ;) Odpowiedz Link
rhodeisland Re: Zalezy co sie jadlo na obiad. 14.06.08, 04:23 Jak napisalam wczesniej: obiad nie musi byc ciezki. Zalezy od czlowieka, ale generalnie sadze, ze ludzie jedza na sniadanie za duzo weglowodanow. Bardzo lubie wedzonego losiosia. Chetnie jem czasem na sniadanie pelnoziarnisty chleb z lososiem i ogorkiem. Dla mnie pycha. Tyje sie od wafli, nalesnikow, slodkiego cereal, zreszta ja po takim sniadaniu bylam szybko glodna. Zjem cos "niesniadaniowego" i moge jesc pozny lunch. Odpowiedz Link
aniutek Re: Zalezy co sie jadlo na obiad. 14.06.08, 04:31 no tak w sumie, obiad wczorajszy kojarzy sie z zupa, chinskim, pasta, pieczona ryba.... a lososia z ciemnym chlebem i ogorkiem tez bbb lubie. albo to samo z zoltym serem. Odpowiedz Link
kobraluca Re: Zalezy co sie jadlo na obiad. 14.06.08, 14:40 uwielbiam wedzonego lososia z bagel i pomidorem, palce lizac Odpowiedz Link
rhodeisland Trzeba tylko uwazac zeby ten losos 15.06.08, 21:50 byl wild caught i nie mial dodawanego barwnika ani nitrites. Wkurza mnie gdy w niektorych sklepach taki losos jest w zamrazalniku, a wyraznie pisze na opakowaniu zeby nie zamrazac. Odpowiedz Link
artremi Re: Trzeba tylko uwazac zeby ten losos 16.06.08, 22:17 Jesli kupujesz dzikiego lososia, to moze lepiej gdy jest on zamrozony zaraz po zlapaniu. Okres kiedy lososia sie lapie (lowi) jest dosyc krotki i nie trwa caly rok. Wiec wiekszosc roku swiezy losos oznacza lososia z hodowli - z dodanym barwnikiem, antybiotykami, etc. rhodeisland napisała: > Wkurza mnie gdy w niektorych sklepach taki losos jest w > zamrazalniku, a wyraznie pisze na opakowaniu zeby nie zamrazac. Odpowiedz Link
rhodeisland aniutek 15.06.08, 21:47 zupa moze byc pyszna, zdrowa, pelna warzyw, oparta na rosole (nie zageszczana smietana). Makaron tez jest rozny, ja lubie bezjajkowy, pelnoziarnisty do tego sos organic, chinskie, czy azjatyckie w w ogole, zrobione samemu to tez pycha i samo zdrowie. Szybki przepis na lekka i pyszna zupe dla osob lubiacych imbir. Kupujemy (najlepiej organic) chicken broth. Wrzucamy do niego w garnku pokrojona drobno piers kurczaka, pokrojona na cienkie paseczki marchew (mozna kupic gotowa) i starty swiezy imbir. Gotujemy tak dlugo zeby kurczak sie ugotowal. Rewelacja! Odpowiedz Link
basienkas Re: Zalezy co sie jadlo na obiad. 15.06.08, 17:00 rhodeisland napisała: > Czesto jem na sniadanie obiad, a na obiad cos typowo sniadaniowego. > Chodze wczesnie spac, rano mam najwiekszy apetyt. Hej rhodeisland, skoro na obiad jesz sniadanie to skad Ci sie bierze na sniadanie leftover piers z kurczaka ;] Odpowiedz Link
rhodeisland basienka 15.06.08, 21:48 Z obiadu. Czesto kupuje calego upieczonego kurczaka i nie zjem go przeciez calego od razu. Odpowiedz Link
maruda78 Re: pomysl na sniadanie 14.06.08, 04:45 Zazwyczaj nie jestem glodna z rana, i apetyt mi sie 'wlacza' dopiero kolo poludnia, ale na sniadanie zawsze robie wielki dzban smoothies - zazwyczaj tzw green smothies (np. kale, jablka albo gruszki, avocado, flax seed + ewentualnie dodatkowe suplementy) - SUPER odzywcze, zdrowe i pyyycha. Poptarts + kawa - hmmm... nie chce krytykowac, ale najzdrowsze (deikatnie mowiac) to to nie jest... :-) Odpowiedz Link
artremi Re: pomysl na sniadanie 16.06.08, 01:53 Jesli nie masz apetytu rano, to zrob ostatni posilek wieczorem o godzine lub dwie wczesniej. Problem naszego stylu zycia jest wlasnie, ze ludzie pozno jedza, a rano nie maja apetytu i na glodniaka jada do pracy. Odpowiedz Link
maruda78 Re: pomysl na sniadanie 17.06.08, 23:07 Tak, ale ja zawsze robie smoothies, wiec z pustym zolodkiem bynajmniej nie wychodze z domu. A jesc wczesniej wieczorem - jak najbardziej jest zdrowo. Z tym, ze czesto logistycznie trudno to zorganizowac. Zwlaszcza jak sie wraca do domu po 6ej. :-/ Odpowiedz Link