iamhotep 22.10.08, 02:11 na szlaku wyborczym www.youtube.com/watch?v=zRqcfqiXCX0 Patrzac na tych ludzi, czy mozna miec watpliwosci dlaczego nagle robi sie tylu ... "antyamerykanow"?:D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytkus Re: Dumni, patriotyczni "prawdziwi" Amerykanie 22.10.08, 04:44 moherowe bejzbolowki ;))) Odpowiedz Link
iamhotep Re: Dumni, patriotyczni "prawdziwi" Amerykanie 22.10.08, 05:26 edytkus napisała: > moherowe bejzbolowki ;))) A "moherowe bezjzbolowki" z tych czasow pamietasz? Ja przygladajac sie "mocherowej mentalnosci" czuje sie jak ten stary, wysuszony dziadek tutaj (pod koniec klipa) www.youtube.com/watch?v=EdM8PDu6VMg&feature=related Odpowiedz Link
iamhotep Re: Dumni, patriotyczni "prawdziwi" Amerykanie 22.10.08, 05:33 No i teraz pytanie, jak w urywku, - "you still think you can controll 'em?" Odpowiedz Link
i.p.freely Re: sa Amerykanie jak Obama 22.10.08, 07:14 i sa wlasciwi Amerykanie, a ci sa tylko w Wasilla:)))))))) www.thedailyshow.com/video/index.jhtml?videoId=188638&title=Understanding-Real-America-in-Wasilla Odpowiedz Link
artremi Re: sa Amerykanie jak Obama 22.10.08, 14:52 Jon Leibowitz to straszny lewak, ale potrafi byc czasami smieszny. BTW, nadal wyglada mi na to ze iamhotep i i.p.freely to ta sama osoba. Dawniej tylko iamhotep odpowiadal na wattki iamhotep, a teraz ma kolege do konwersacji. ;-) Odpowiedz Link
beatamc Re: sa Amerykanie jak Obama 22.10.08, 20:46 nadal wyglada mi na to ze iamhotep i i.p.freely to ta sama > osoba. mi by nie przeszkadzalo tu takich z 5ciu. W przeciwienstwie do innych rozmnozonych. Odpowiedz Link
iamhotep Re: sa Amerykanie jak Obama 22.10.08, 22:37 > BTW, nadal wyglada mi na to ze iamhotep i i.p.freely to ta sama > osoba. Dawniej tylko iamhotep odpowiadal na wattki iamhotep, a >teraz ma kolege do konwersacji. ;-) Czapeczka sie omsknela, artremi? Czt tylko, zupelnie niechcacy, teoria spiskowa w twoim wykonaniu? > Jon Leibowitz to straszny lewak, ale potrafi byc czasami smieszny. "Leibowitz to straszny lewak" - w porownaniu do kogo? Czy mogalbys podac przyklad jakiegos wspanialomyslnego, inteligentnego, fiskalnie odpowiedzialnego, "patriotycznego", prawicowca z poczuciem humoru, ktory wie o czym mowi? Wie co terminy takie jak, "fiskalny konserwatyzm", "rzad nie wtykajacy nosa w interesy obywateli", "rozdzial panstwa i kosciaola", "konstytucja", "prawo", "miedzynarodowe traktaty", "tortury", "habeas corpus", "dyplomacja".... znacza? Ja podejrzewam, ze myslaca wiekszosc ludzi to "lewactwo". Czy mozna miec watpliwosci przygladajac sie poczynaniom prawicy; rozpaslosci rzadowej, braku fiskalnej odpowiedzialnosci, olewaniu prawa, konstytucji i traktatow miedzynarodowych, torturom, sponsorowaniu miedzynarodowego terroryzmu....? Odpowiedz Link
edytkus life is a cabaret 22.10.08, 15:46 iamhotep napisała: > Ja przygladajac sie "mocherowej mentalnosci" czuje sie jak ten > stary, wysuszony dziadek o jak tak sie czuje czytajac niektore wypowiedzi na forum (ten clip od razu skojarzyl mi sie z wypowiedziami Inletki). A propos filmu, zdecydowanie wole piosenke o piniondzach ;) I tez w temacie (obecnej sytuacji) ;) www.youtube.com/watch?v=rkRIbUT6u7Q&feature=related Odpowiedz Link
iamhotep Re: life is a cabaret 22.10.08, 23:22 >A propos filmu, > zdecydowanie wole piosenke o piniondzach ;) I tez w temacie (obecnej > sytuacji) ;) Nieeeee:)))) Glowe bym dal ze to Ayers, terrorysta, jest w temacie:))) Przynajmniej u tych "nie-lewackich" i obcyckanych w niuansach polityki. Artremi na przyklad, zaszczepiona "prawicowym bakcylem", nawet nie jest w stanie dopuscic do mysli, ze Ayers jest i byl po jej stronie:))) Jej wychodzi, zgodnie ze swietym slowem prawicowego modlitewnika, ze Ayers, to "terrorysta" i koniec. Obama tez, bo sie o niego kiedys tam otarl:D. Money makes the world go around. Indeed! Ten tylko sie dowie, komu ich zabraknie i, jak w piosence, "glod zastuka do okna". Odpowiedz Link
iamhotep Re: Joe-hydraulik byl 22.10.08, 23:41 wsrod nas od zawsze, mlodziezy polonijna:)))) www.youtube.com/watch?v=zN7rGFckL1k Odpowiedz Link
iamhotep Re: Rosna szergi .... lewactwa? 23.10.08, 00:14 czy moze zdrajcow, antyamerykanow, nie-patriotow? Jak okreslic mianem jeszcze niedawnych "prawicowcow" teraz opowiadajacych sie za tym .... ehem ...."ejrab" facetem, ktoremu sie "paling aroud with terrorists" przytrafilo ...????? www.dailykos.com/story/2008/10/21/6491/7750/376/637293 Odpowiedz Link
zyta2003 Re: Rosna szergi .... lewactwa? 23.10.08, 03:38 Iamhotep, w wielu przypadkach zgadzam sie z Toba, czasami nie. Ale musisz zrozumiec, ze ludzie sa rozni, nie zawsze skrojeni pod nasz wzor. I w Ameryce i w Polsce i na calym swiecie. Chodzi o to, zeby ta rozsadnie myslaca czesc (oczywiscie z naszeo punktu widzenia - ale osmielam sie stwierdzic, ze ze slusznegpo punktu widzenia) jak najbardziej powiekszac. Niestety, rezultaty sa nikle. i z tym tez trzeba sie pogodzic. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Rosna szergi .... lewactwa? 23.10.08, 05:06 > Iamhotep, w wielu przypadkach zgadzam sie z Toba, czasami nie. Ale > musisz zrozumiec, ze ludzie sa rozni, nie zawsze skrojeni pod nasz > wzor. I w Ameryce i w Polsce i na calym swiecie. Alez zyto, my, w dobie poteznej oglupiajacej propagandy, przestajemy byc rozni. My wszyscy jestesmy urabiani na jedna modle. My stajemy sie tacy sami! Jak stado oglupialych owiec. Przyklady z zycia - jesli nie myslisz jak ja jestes "wojujacym lewakiem". I kto to ci to wmawia - konserwa, ktora twierdzi, ze jest fiskalnie odpowiedzialna a z drugiej trwoni cudze pieniadze na skale nie widziana do tej pory. Jesli aktywnie kwestionujesz wojenna retoryke - jestes "antyamerykanski". Nie masz flagi w klapce - "nie jestes patriota". Co u diaska dzieje sie z krytycznym mysleniem u ludzi? Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Rosna szergi .... lewactwa? 24.10.08, 04:56 news.bbc.co.uk/2/hi/americas/us_elections_2008/7682876.stm Najlepszy chyba fragment: "I had one caller who said he thinks Obama is Osama with plastic surgery" Odpowiedz Link
i.p.freely Re: early crack 25.10.08, 07:11 at voting for Palin. www.youtube.com/watch?v=Km3bQwHSZ7I Jakis klon Joe-hydraulika? Odpowiedz Link
inletka Re: early crack 25.10.08, 15:35 Ale sie usmialam, ale nie za bardzo zeby nie byc posadzona ze nie lubie WSZYSTKICH hydraulikow. Odpowiedz Link