clip1984 Re: prezent ślubny 18.02.12, 11:12 Myśle, że ciekawym prezentem byłby na przykład ekspresik do kawy, więcej o nim moźesz poczytać tutaj Dolce Gusto KP 1509 Odpowiedz Link Zgłoś
1listekzielony Re: prezent ślubny 08.05.12, 13:01 clip1984 napisała: > Myśle, że ciekawym prezentem byłby na przykład ekspresik do kawy, więcej o nim > moźesz poczytać tutaj > Dolce Gusto KP 1509 Ekspres do kawy jak najbardziej, ale jakiś bardzo oryginalny w formie - coś w tym stylu stylowe-agd.pl/wyposazenie-kuchni/inspiracje-oryginalne-designerskie-ekspresy-do-kawy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eve Re: prezent ślubny IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.12, 16:16 A może portret pary młodej malowany ręcznie na płótnie na podstawie zdjęcia? pięknie to wychodzi: www.facebook.com/pages/Deland-Manufaktura-Artystyczna/299041173462939 www.deland.pl Odpowiedz Link Zgłoś
crystalcityonline Re: prezent ślubny 06.03.12, 20:59 Witam! Zazwyczaj na ślub daje się kwiaty, dlatego podpowiem coś oryginalnego, co nie zwiędnie, a co Młodzi będą mogli oglądać i przypominać sobie o Znajomych :) Efektowna róża 3D o rozłożystym pąku i pięknych, wyjątkowo plastycznych liściach, wygrawerowana w krysztale. gdzie istnieje też możliwość umieszczenia własnej dedykacji www.crystalcity.pl/products/product/by-id/id/154 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: prezent ślubny IP: *.r.kbt.pl 12.03.12, 22:39 Kiedy dwa lata temu jechaliśmy na ślub mojej francuskiej przyjaciółki, daliśmy w prezencie lnianą pościel z wyhaftowanymi inicjałami młodych - zrobiła furorę, bo na zachodzie takie rzeczy są upiornie drogie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgosia Re: prezent ślubny IP: *.play-internet.pl 30.05.12, 14:39 A może to byłby dobry pomysł na prezent wszystko-dla-slubu.pl/pozostae-teksty/135-ksika-niespodzianka.html Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1984r Re: prezent ślubny 10.06.12, 20:14 Witam. Chciałabym się podzielić moi pomysłem na rodzinny prezent. Moi rodzice obchodzili w zeszłym miesiącu rocznicę ślubu i miałam naprawdę spory problem z wybraniem podarunku, który miałby jakąś wartość sentymentalną. Od razu odrzuciłam elektroniczne gadżety i przyrządy kuchenne, bo to zwykły banał. Poradziłam się koleżanki, a ta poleciła mi wykonanie albumu ze zdjęciami. Szybko znalazłam w internecie odpowiednią firmę, która się zajmuje takimi rzeczami i skorzystałam z jej usług. Muszę powiedzieć, że efekt był znakomity! W albumie znalazły się zdjęcia moich rodziców z dzieciństwa, ich ślubu, pojawiły się oczywiście zdjęcia ich dzieci oraz wnuków. Wartość prezentu jest nieoceniona, gdyż włożyłam dużo serca w jego wykonanie :) W sieci można znaleźć sporo firm, które świadczą tego typu usługi, ja osobiście skorzystałam z tej strony , którą polecam. W Twoim przypadku można użyć zdjęć, które przedstawiłyby "drogę do małżeństwa" :) Mam nadzieję, że pomogłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedslubna Re: prezent ślubny IP: *.home.aster.pl 05.07.12, 11:51 A co powiesz na cos takiego: www.karpex-laser3d.pl/pl/sklep/view/productdetails/virtuemart_product_id/55/virtuemart_category_id/1 Ja bym chciała :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania-12345 Re: Prezenty Ślubne :) 24.08.12, 12:04 Witam. Moja siostra brała ślub w czerwcu. I tez miałam problem z kupnem prezentu. Dość długo zastanawiałam się nam prezentem. I wymyśliłam. Beata nienawidzi prasować, a Michał żelazka nie tknie. Wiec poszperałam w necie i znalazłam żelazko parowe niejaki "prasowacz parowy - steamaster" . Cena przystępna. Mogłam dać kasę, ale cieszę się, że tego nie zrobiłam bo są BARDZO ZADOWOLENI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: prezent ślubny IP: 109.213.227.* 26.03.13, 00:26 W ub roku byl slub syna (mieszkam we Fr od barrrdzo wielu lat) Co daja francuzi? Zalezy od..... czy mlodzi mieszkaja ze soba od dawna ,jak dlugo.Moi mieszkali razem 8 lat,mieli wszystko wlasny apartament,meble,wyposazenie domu , samochody ,zbierali na podroz poslubna. Byla ustawiona urna i kazdy wkladal do niej koperte z karteczka zyczac im duzo szczescia,niezapomnianej podrozy itp jak to przy tej okazji.Ile dac w koperte?W zasadzie kazdy ma jakas sume ,ale przewaznie bylo 100e od osoby,bylo tez wiecej i bylo tez mniej,to nie mialo znaczenia .Najwazniejsze to byla obecnosc osob ktorych moze nie zobacza tak predko,wspaniale sie ubawili wszyscy,a mlodzi maja wiele wspomnien z tego pieknego wyjazdu .Dzieki tym ofiarowanym kopertom spedzili prawie miesiac w Nowej Z , Australii,i tego nigdy nie zapomna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: prezent ślubny IP: *.w109-213.abo.wanadoo.fr 26.03.13, 08:57 Szkoda ze bylam nie bardzo uwazna,bo slub byl juz 2 lata temu,ale moze ten temat przyda sie innym zaproszonym na wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Re: Prezenty Ślubne :) IP: *.tronic.pl 12.07.13, 18:43 Ze swojego doświadczenia wiem, że prezent ślubny musi być wyjątkowy i zależy od tego, jak bliskie są relacje danej osoby z parą młodą. W zeszłym roku skorzystałam z voucherów oferowanych na dwvil-cars.pli wybrałam dla moich młodych przejazd po torze wyścigowym KTM X-BOW i dodatkowo mieli z tym samochodem sesję ślubną :) więc mają świetną pamiątkę na lata. Obługa świetna - można z nimi dogadać każdy szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontetntka Re: Prezenty Ślubne :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.13, 11:25 My zamówiliśmy dla naszych znajomych wykonanie zdjęć na drewnie. Super się to prezentuje, szczególnie, że wykorzystaliśmy do tego ich zdjęcie na tle starego auta. Efekt był niesamowity, coś jakby antyk. Zdjęcie było postarzane i na fotodesce prezentuje się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama Re: prezent ślubny IP: *.free.aero2.net.pl 27.07.13, 15:34 może jakieś fajne tkaniny z ludowym wzorem? teraz są takie modne, więc na pewno powinny się spodobać, a tego we Francji nie kupią :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakatarzyna7 Re: prezent ślubny 06.08.13, 12:08 A może tak portret młodej pary? :) Zlecasz wykonacie takiego portretu wybranemu artyście i gotowe. Potrzebujesz tylko zdjęć wybranych osób. Nic trudnego a jakże orginalnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martenka Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.13, 11:31 Fotoksiążka ze ślubu?? Sama coś takiego chcę: fotobistro.pl/fotoksiazki :) Odpowiedz Link Zgłoś
abihsba Re: prezent ślubny 07.08.13, 12:22 Gość portalu: martenka napisał(a): > Fotoksiążka ze ślubu?? Sama coś takiego chcę</a> :) nie spamuj proszę, pod każdym możliwym postem piszesz o tych fotoksiążkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolka Re: prezent ślubny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 17:13 W ubiegłym roku miałam podobny problem, bo byłam zaproszona na ślub kuzynki i i sama nie wiedziałam, co mogłabym im podarować. Nie przepadam za banałami typu pieniądze, zastawa stołowa, pościel itd... W końcu kupiłam zestaw do aromaterapia olejki Oboje byli zadowoleni z nich na podróży poślubnej, wiec się przydały :D Odpowiedz Link Zgłoś
derrita Re: prezent ślubny 28.08.14, 11:45 Dla mnie najlepszym prezentem ślubnym byłby foto album. Na stronie http://manetbook.pl/ wypatrzyłam kilka interesujących. Nie interesują mnie żadne "sprzęty", "wyposażenie" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
moniskowa prezent ślubny 29.06.15, 19:28 nasza koleżanka z pracy we wrześniu bierze slub i w sumie nie mamy jakiejśc dużej kwoty. Dlatego zdecydowałyśmy się zamówić jej coś co na pewno w życiu się przyda. Znalazłyśmy w internecie taki ładny komplet obiadowy- z Duka, w kolorze musztardowym. dukapolska.com/porcelana-i-ceramika/zestawy-obiadowe/dinner-komplet-porcelany-w-kolorze-musztardy.html Odpowiedz Link Zgłoś
estera1538 Re: prezent ślubny 15.07.15, 12:11 Najlepszym pomysłem wydaje się wyrób handmade, ale oczywiście wysokiej jakości, np. obrus lniany z ręczną mereżką lub piękna serweta szydełkowa. Taki prezent nie tylko będzie pięknie wyglądał, ale też bardzo kojarzy się z naszą polską tradycją wyrobów ręcznie robionych z naturalnych materiałów, jak len. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-sk Re: prezent ślubny 31.07.15, 16:30 Zgadzam sie w 100 procentach. Obrusy haftowane to świetny prezent - trochę tradycji i trochę nowoczesności. No chyba że panna młoda uwielbia nowoczesny design, to wtedy obrus bedzie sie tylko kurzył w szafce i nigdy nie zostanie użyty. Ale jesli młodzi uwielbiają przytulne wnętrza i są raczej tradycjonalistami, wtedy prezent na pewno trafi w ich gusta Odpowiedz Link Zgłoś
adelitaaa Re: prezent ślubny 16.07.15, 12:43 jaelka, a może spróbuj znaleźć coś oryginalnego? romantyczna kolacja, pobyt w SPA lub ekstremalny skok to też fajny pomysł na prezent ślubny :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomaranczka_lbn Re: prezent ślubny 12.12.15, 11:39 uważam, że w prezencie ślubnym zawsze najlepiej jest kupić coś praktycznego, ale nie taki zwykły toster, tylko coś eleganckiego do mieszkania, bo wiadomo, że młodzi się urządzają. Na PieknieMieszkaj mają świetne rzeczy. Lustra, które wyglądają jak z pałacu są moje ulubione :) Odpowiedz Link Zgłoś
agusia1104 Re: prezent ślubny 24.04.16, 21:52 Ostatnio byłam na weselu u znajomych i dostali piękny komplet pościeli. Z tego co wiem byli bardzo zadowoleni bo takich rzeczy nigdy dość :) Sama kupowałam ostatnio komplet dla siebie i polecam sprawdzony produkt www.elway.biz/39-posciel-3d-rozmiar-140x200. Ja jestem bardzo zadowolona i polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
marwinka8 Re: prezent ślubny 07.07.16, 21:47 Nie chciałabym dostać takiej pościeli szerze mówiąc, zwłaszcza, że nie wszyscy znajomi wiedzą, że mam pościel niestandardowych rozmiarów ;) Myśmy sobie założyli listę prezentów ślubnych online (wybraliśmy whitedreams.pl) i pomysł nam się doskonale sprawdził - dostaliśmy piękne, unikalne prezenty, które sami sobie wybraliśmy. Nasi goście też chwalili ten pomysł, bo nie musieli się zastanawiać, biegać po sklepach itp. Oczywiście - są minusy. Prezenty dostaliśmy kilka tygodni po ślubie. Na szczęście warto było czekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
sachevite Re: prezent ślubny 04.01.17, 13:10 Łojj... i właśnie jakiż to dylemat - ja też przed nim stoję w marcu mamy ślub przyjaciela. Niby można dać kasę w kopercie - ale że funduszy sporych nie mam to 500 zł w kopercie będzie licho wyglądać. Pomyślałam więc, że poszukam czegoś co będzie wyglądało jak milion dolców a kosztowało przyzwoicie i znalazłam tylko jeszcze na kolor się zdecydować nie mogę na razie wygrał ten komplecik feshionista.pl/zestaw-6-filizanek-ze-spodkami-magnolia-p-5737.html?cPath=91 ale znalazłam jeszcze kilka innych wersji jak widzę jest do tego fajne opakowanie więc i to będę miała z głowy. W marketach tak nie pakują filiżanek :) więc od razu wyglądają na dużo droższe :) Odpowiedz Link Zgłoś
reniaaaaa12 Re: prezent ślubny 12.01.17, 11:59 My dostaliśmy gofrownicę dezal profi i to był jeden z lepszych prezentów, bo oboje uwielbiamy gofry. Mamy ją już 2 lata i nadal działa bez żadnych problemów. Jak przyjdą goście to serwujemy im oryginalny deser - gofry kokosowe z owocami tropikalnymi i są pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kamiloparko Re: prezent ślubny 10.07.19, 00:51 To może być totalnie wszystko. Myślę że nawet najprostszy prezent wykonany lokalnie będzie niepowtarzalny! Może porad poszukaj w portalach jak jumika.com.pl/jaki-prezent-na-rocznice-slubu-nazwy-rocznic-slubu-i-ich-znaczenie/. Tutaj takich prezentów może być niepoliczalnie dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
zwinka055 Re: prezent ślubny 16.11.19, 16:35 ciężko powiedzieć, jakie prezenty dają sobie ludzie we Francji na ślub :) może najpierw warto zrobić jakiś mały wywiad, poczytać trochę w necie o ich kulturze i zwyczajach :) nie mam doświadczenia ze ślubami zagranicznymi, ale na "krajowy" ślub kupuję zazwyczaj coś praktycznego, ale pytam wprost Młodą Parę albo bliskich. Dużo propozycji masz też tutaj trafionyzakup.pl/co-kupic-na-slub/ zawsze coś może wpaść w oko :) powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
yesenian Re: prezent ślubny 01.04.21, 12:15 Świetne prezenty oferuje sklep MURRANO - www.murrano.pl/okazja/prezent-z-okazji/prezent-na-slub/ W ostatnim czasie kilka razy miałam okazję kupować właśnie w tym sklepie prezenty ślubne :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc9997 Re: prezent ślubny 17.02.23, 09:43 Może taki kosz prezentowy z polskimi produktami? www.napu.pl/prezent-na-rocznice-slubu/ Jest bardzo duży wybór, myślę, że coś znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś