Dodaj do ulubionych

Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 17:44
Po raz kolejny otrzymałem podwyżkę. Płacę już prawie 700 pln za mieszkanie. Gdzie jest Pani Prezydent, która w kampani wyborczej mówiła coś o pomocy młodym ludziom i małżeństwom. Niebawem będę pracował na rachunki.
Obserwuj wątek
    • kielonek-online Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie 14.08.10, 21:24
      Zmień mieszkanie, zacznij więcej zarabiać.
      Nie potrafisz?
      Trudno, zamieszkaj w piwnicy, tak jak ja.
      Dlaczego ktokolwiek ma pomagać normalnemu, zdrowemu młodemu
      człowiekowi?
      Możesz też oddać głos na mnie w czasie wyborów, z moich ust nie
      usłyszysz juz wtedy takich zdań.
      • Gość: Tomek Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 15:33
        Zarabiam tyle tylko że lepiej jest chyba nie pracować. Wtedy dostał bym dotację. A na czarno bym se dorobił i stać by mnie na wszystko było. A opłaty...Rozumiem trzeba utrzymać ZBM - TBS
        • kielonek-online Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie 15.08.10, 15:51
          Nie pracuj w takim razie.
          • Gość: Fundusz wyborczy Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 22:21
            Każdy grosz się przyda, choćby nawet wdowi.
            • Gość: Radzio Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.10, 22:41
              Gdzie jest Pani Prezydent, która w kampani wyborczej mówiła coś
              o pomocy młodym ludziom i małżeństwom.
              Jest na miejscu i pomaga np. pani dyrektor DMiT, młodemu Czocharze itd.
              To nie jest pomoc dla młodych ludzi i małżeństw?
              • kielonek-online Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie 15.08.10, 23:20
                Mnie nikt nie pomaga i jakoś sobie daję radę.
                Zdrówko!
                • makbet1 Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie 16.08.10, 07:39
                  Od kogo Tomku otrzymałeś tę podwyżkę i kto jest podpisany na tym
                  dokumencie?
                  • Gość: makjebt Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie IP: 109.243.248.* 16.08.10, 11:46
                    może ZBM-TBS który za gminne pieniądze buduje mieszkania na sprzedaż?
                  • Gość: Tomek Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 19:05
                    Podwyżka jest od PEC - u. Płacę za CO tyle że jak bym miał własny piec to połowę
                    taniej by mnie wyszło. Chore jest tylko Makbet to, że czym więcej pracuję to tym
                    mniej zostaje do życia. Chce mieszkać w tym kraju i mieście, ale żyć jak
                    człowiek. Oczywiście pod pismem o podwyżce od razu dołączono, że to PEC, A ja
                    się pytam czemu Administrator budynku do tego dopuszcza. Na tej zasadzie to nie
                    my dajemy podwyżkę można ludzi wykończyć...
                    Pozdrawiam
                • Gość: Tomek Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 19:10
                  Czytałem Twoich kilka postów na tym forum. Nie ma o czym mówić. A jak chcesz
                  startować na Prezydenta Tego miasta to już będzie tragedia. Jesteś chyba mocno
                  sfrustrowany. Mój post miał pokazać co się dzieje w mieście, a nie żalić się.
                  Twoje niektóre wypowiedzi dołują poziom.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Tomnek Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 19:12
                    Oczywiście to do kielonek - online
                  • kielonek-online Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie 16.08.10, 19:56
                    Tomuś, usmiechnij się.
                    Wiem, że zaniżam poziom intelektualny tego forum, ale wolność
                    wypowiedzi gwarantuje mi konstytucja RP, podobnie możliwość
                    wybierania, bycia wybieranym i picia wódki.
                    Twój post wykazał jedynie, że do zaradnych to raczej nie należysz,
                    ale nic to, napij się.
                    Zdrówko!
                    • Gość: Tomek Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie IP: *.146.110.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.08.10, 20:37
                      Tego raczej nie trzeba komentować. Napił bym się, ale jak normalny człowiek idę
                      jutro do pracy. Zarabiać na rodzinę...:)A konstytucja faktycznie gwarantuje Ci
                      te prawa. pod warunkiem, że Ci ich nie odebrano. Napij się za Moje zdrowie. A
                      zaradny to ja jestem. Bo jeszcze tu mieszkam. Pozdrawiam i zdrowie.
                      • kielonek-online Re: Kolejna podwyżka opłat za mieszkanie 16.08.10, 22:38
                        Cieszę się razem z Tobą, przyjemnej pracy, dziękuję za pozdrowienia.
                        Zdrówko!
    • makbet1 ------------------------------------ 17.08.10, 07:58
      Na proste pytanie nie potrafisz mi precyzyjnie odpowiedzieć?
      Czy pismo jest od PEC? Jak mam ci odpowiedzieć skoro mataczysz?
      • kielonek-online Re: ------------------------------------ 17.08.10, 18:43
        Słowo "mataczysz" robi zawrotną karierę. Każdy kto chce nadać swojej
        wypowiedzi prawnego dostojeństwa używa tego zwrotu.
        Ludzie nie plećcie andronów, mówcie po ludzku, nie naśladujcie
        bezmyślnie telewizyjnej nowomowy.
        Albo się napijcie wódki i nic nie mówcie.
      • Gość: Tomek Re: ------------------------------------ IP: *.146.3.108.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.08.10, 18:58
        Pismo jest z ZBM - TBS. A dokładnie jest to aneks umowy najmu.
        • Gość: pomyłeczka do makbeta 1 IP: *.stk.vectranet.pl 17.08.10, 19:05
          jako wysoki urzędnik UM powinieneś wiedziec,że w Zabrzu jest ZPEC
          sp.z o.o.,a nie PEC-nieuku.
          • Gość: Tomek Re: do makbeta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 20:15
            A do kogo piszesz pomyłeczka. Bo jak do mnie to ja akurat w Urzędzie nie pracuje
            a w prywatnej firmie. Ale chętnie bym się w urzędzie zatrudnił.
          • Gość: Tomek Re: do makbeta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 20:17
            Racja że to ZPEC ale w branży w której pracuje mówi się ogólnie PEC. W krakowie
            jest MPEC i i tak mówi się PEC. A jeżeli chodzi o słowo ,,nieuku'' to mam
            wykształcenie wyższe baranie jeden.
            • Gość: Tomek Re: do makbeta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 20:19
              A w urzędzie nie pracuję...Tak jak pewnie TY
        • makbet1 Re: ------------------------------------ 18.08.10, 07:40
          Do "pomyłeczka".
          Słowo "PEC" zostało użyte przez Tomka. Ja tylko je powtarzam w
          zapytaniu.
          Do kielonka.
          Słowo "mataczenie" nie jest nowomową. Matactwo jest określeniem
          używanym przez dawny kodeks karny.
          • kielonek-online Re: ------------------------------------ 18.08.10, 18:44
            do makbeta
            To, ze było kiedyś używane w nomenklaturze prawnej nie zmienia
            faktu, że obecnie jest nadużywane i stanowi istotny element
            medialnego słowotoku, który imponuje studiozaocznej
            pseudointeligencji.
            Ładnie napisałem, mogę nagrodzić siebie szklanką wódki.
        • makbet1 Re: ------------------------------------ 18.08.10, 07:53
          Do Tomka.
          Wreszcie wydusiłeś z siebie, że pismo jest z ZBM-TBS.
          Czyli pismo nie jest z Urzędu Miejskiego i nie jest pod nim podpis
          pani Prezydent. Czyli w swoim wątku niesłusznie obwiniasz panią
          Prezydent za wszelkie podwyżki, które narzuca ci ZBM-TBS.
          Dodaj jeszcze nazwisko i stanowisko służbowe zamieszczone pod
          treścią pisma, wtedy gładko przejdziemy do meritum sprawy.
          • Gość: a Re: ------------------------------------ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 08:06
            A któż to jest 100% właścicielem ZBM-TBS?
            • Gość: zapytajnik Re: do makbeta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.10, 08:16
              .... i powoluje rade nadzorcza tego badziewia?
              • Gość: Romek Re: do makbeta IP: 94.254.151.* 18.08.10, 10:52
                pytano się ciebie Tomku już wcześniej czy pismo przypadkiem nie jest z gminnej
                spółki ZBM-TBS. to nieprzypadkowe, bo tak się składa, że ZBM-TBS spłaca olbrzymi
                kredyt zaciągnięty wolą pani prezydent na wykup mieszkań pohutniczych i ZBM-TBS
                za gminne pieniądze buduje mieszkania na sprzedaż przy ul. Sobieskiego (wszystko
                wskazuje na to, że będą stać puste), gdzie wstęgę przecinała pani prezydent (na
                tę okazję specjalnie koparka usypała jej żwirku, żeby nie umoczyła).

przyjrzyj się więc dokładnie, kto odpowiada za podwyżki. jeśli zadłużone
                ZBM-TBS, to już wiesz wszystko.
                • Gość: Tomek Re: do makbeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 19:02
                  Rozumiem, że ZBM musi spłacić jakieś zobowiązania. Ale główne pytanie z tego
                  wątku to gdzie są deklaracje Pani Prezydent z kampanii wyborczej mówiące o
                  pomocy młodym ludziom i małżeństwom.
                  • makbet1 --------------------- 19.08.10, 09:42
                    Do Tomka
                    Z twoich odpowiedzi a raczej ich braku wynika dla mnie, że nie
                    chodzi ci w ogóle o wyjaśnienie skąd biorą się wyższe dla ciebie
                    opłaty. Za to chcesz roztrząsać programy polityczne. Trzeba tak było
                    od razu a nie mataczyć.
                    Jeżeli uiszczasz 700 zł wszelkich opłat i spełniasz odpowiednie
                    kryteria to otrzymasz dodatek mieszkaniowy.
                    • Gość: a Re: --------------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 16:51
                      A tyn makbet to ino ludziom kit pocisko, łajza jedna.
                      • kielonek-online Re: --------------------- 19.08.10, 18:38
                        I uwielbia słowo "mataczyć"
                        Masz rację, to zwykła łajza.
                        • Gość: Tomek Re: --------------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 11:44
                          Zgadzam się z Wami w 100%
                          • Gość: . Re: --------------------- IP: 188.33.87.* 20.08.10, 20:31
                            W kosmos poslijcie ten cały ZBm i makbetów.
                            • Gość: nowinki 248 Re: --------------------- IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.06.15, 22:46
                              Prawdziwym potentatem w oszczędnościach jest Stanisław Błaszkiewicz, prezes ZBM-TBS, który zgromadził 538 tys. zł oraz 20 195 dolarów. W ubiegłym roku prezes zarobił 267 tys. zł. Ma mieszkanie o powierzchni 74,5 m kw., warte 120 tys. zł oraz dwa mniejsze – o powierzchni 30 m kw za 70 tys. zł i 35 m kw za 110 tys. zł. Jeździ kią magentis z 2009 roku.
                              nowinyzabrzanskie.pl/gospodarka/portfelu-prezesow/
                              • Gość: hasiok Re: --------------------- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.15, 11:06
                                to łod kiedy drożejom te hasie?
                                • Gość: szpiler Re: --------------------- IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.06.15, 12:21
                                  jak łotforzom szpil plac
                                  • Gość: ja Re: zaciskanie pasa IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.06.15, 18:31
                                    Rzeczywiście,jakaś dziwna zbieżność podwyżek z otwarciem sezonu na substytucie stadionu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka