Dodaj do ulubionych

Puste Centrum

03.01.12, 16:38
Tak w niedzielę i wczoraj wieczorem przeszedłem się naszą wizytową ulica i zauważyłem.... no właśnie NIC! Ludzi można było na palcach jednej ręki policzyć. Kiedyś mnóstwo młodzieży, osób starszych spacerujących, a teraz pustki. Po co więc tyle kasy na ozdabianie ulic 3-go Maja i Wolności jak wieczorem żywego ducha nie uświadczysz? Komu to zrobione? Chyba tylko MMS ,żeby jasno miała jak z roboty wraca i żeby nikt się jej nie przestraszył jak spotka się sam na sam. Umiera to nasze miasto, oj umiera....
Kiedyś kilka dyskotek, lokali , gdzie można było wypić browarka , a teraz cisza, pusto....
Obserwuj wątek
    • Gość: fakt Re: Puste Centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.12, 17:31
      Po co chodzić wieczorem do centrum, jak tam wszystko pozamykane? Większość witryn to banki. Fajnie, że jest wyremontowane, ale siedziby banków wieczorem ludzi do centrum nie ściągą. Może ta nowa galeria poprawi sytuację. Wszak mimo "kryzysu" Polacy ciągle kupują.
    • Gość: Listonosz Re: Puste Centrum IP: 87.169.117.* 03.01.12, 18:07
      A co ty niepowazny , myslisz ze Szulikowa wraca pieszo? Jej stary Jasiu przewodniczacy do spraw Antyalkoholowych (sam najwiekszy moczymorda) wozi ja sluzbowa Skoda Super -B i poco jej oswietlone ulice, ona ma sie dobrze jak jest ciemno .Im ciemniej tym przyjemniej.
      • 1-smieszek Re: Puste Centrum 03.01.12, 18:36
        Kipen póżno to zauważyłeś.
        Po godz. 18 centrum od bardzo dawna świeci pustkami, nawet w sobotę czy niedzielę latem, kiedy jest piękna pogoda bardzo mało ludzi widać w centrum. Jedynie widać siedzących ludzi przy stolikach w Tukanie.
        Miasto wygląda jak wymarłe.

• kipen1 Re: Puste Centrum 03.01.12, 18:50
          Ja Śmieszku nie chodzę późno po naszym "pięknym" mieście. Stracha mam.Ale rzeczywiście życie wymarło i jak ktoś zauważył, same banki i pustostany. Zauważyłem, że niektóre lokale to kartkę o tym, że do wynajęcia mają już 2-3 lata. No cóż, będziemy chodzic po promocjach do banków: tu herbatka, tam ciasteczko, a gdzie indziej kawka. Jakoś zleci.
    • Gość: moherowiec Re: Puste Centrum IP: *.play-internet.pl 03.01.12, 19:04
      Jakiś dziwny jesteś. Jeśli czujesz się samotny to kup sobie telewizor lub psa. Przyzwoici ludzie nie łażą nocą po mieście.
      • 1-smieszek Re: Puste Centrum 03.01.12, 19:31
        Cóż wspólnego z przyzwoitością ma spacer po mieście o godz. 20.
        A już wiem. O tej porze należy już wpatrywać się w telewizję ojdyra.
        • net.kielonek Re: Puste Centrum 03.01.12, 19:56
          Kiedy to autor wątku widział mnóstwo starszych ludzi wieczorem na spacerze po centrum miasta?
          Chyba się autorowi Zabrze z Ciechocinkiem pomyliło.
          Zimną wódkę pić trzeba, nie mieszać jej ze świństwami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka