Dodaj do ulubionych

Remonty torowisk

IP: *.zabrze.vectranet.pl 10.02.13, 23:02
Zabrze Biskupice, odcinek jezdniowy - Skanska (6 mln zł) połowa odcinka wymiana torowiska, pozostała część do gruntownego remontu
Zabrze 3 Maja, odcinek jezdniowy oraz Zabrze Maciejów (od granicy miasta do ul. Kondratowicza) - ZUE S.A. z Krakowa (20,5 mln zł)
Ruda Śląska, ul. Zabrzańska (trasa linii 1) - konsorcjum NDI i Balzola (ok. 20 mln zł)
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Remonty torowisk IP: *.opera-mini.net 11.02.13, 06:15
      Strata kasy za niedługo tak samo to będzie rozpi. wyglądało. Tramwaje jak się dziura zrobi abo płyta zwichruje to oni w d. to mają by naprawić.
      • Gość: bg Re: Remonty torowisk IP: *.212.40.15-internet.zabrze.debacom.pl 11.02.13, 08:58
        kiedy zaczynają 3 Maja? Wymienią asfalt przy okazji ?
        • Gość: waryniol Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.02.13, 09:28
          remonty ruszą po ustąpieniu zimy, prócz torowisk wymienione zostaną sieci: wodno-kanalizacyjna, gazowa, energetyczna i teletechniczna oraz nawierzchnia ulicy i chodniki
          • Gość: krzysiek Re: Remonty torowisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 14:41
            Jeszcze tylko brak lepszych tramwajów:)
            • Gość: waryniol Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.02.13, 15:45
              przy okazji warto wspomnieć, że w tym roku czeka nas także kapitalny remont torowiska kolejowego na odcinku Gliwice - Chorzów Batory co pozwoli na poruszanie się składów osobowych z prędkością 100 km/h oraz remont peronu na stacji Zabrze, który PLK zapowiedziało po modernizacji torowiska
              • Gość: bg Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.02.13, 16:32
                Co do remontu infrastruktury kolejowej to wiedziałem ale że wymieniają przy okazji remontu torowiska również energetyke, nawierzchnie i chodniki to już jestem w szoku! Może w końcu jakoś ulica będzie wyglądać?
                • Gość: Prawa strona Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.02.13, 18:13
                  Coś mi się wierzyć nie chce z tą wymianą nawierzchni jezdni i chodników...
                  • Gość: urzędniczymózg Re: Remonty torowisk IP: *.opera-mini.net 11.02.13, 18:37
                    Będzie super zarząd ulic i mostów będzie się znacznie rozwijał
                    po inwestycji wod-kan nawalą 10 razy więcej gulików niż było i będzie super wszystko będzie się zapadać i będą stałe remonty i łatanie dróg torowisko też po paru latach będzie do ch. podobne. Czyli nic się nie zmieni co najwyżej będzie jeszcze gorzej. tak jak np. w Kończycach gdzie przed remontem Padrerewskiego to była dobra droga, a teraz gulik na guliku i łata koło łaty.
                    • Gość: kierowca Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.02.13, 20:41
                      Mogli by tak dobrze wyremontować torowiska w Zabrzu, jak na moście żelaznym na Dąbrowskiego w Gliwicach. Robota pierwsza klasa! I na Wieczorka w Gliwicach - tak samo!
                      • Gość: Nagroda Re: Remonty torowisk IP: *.opera-mini.net 12.02.13, 06:38
                        Przecież za remont-modernizację tj. usunięcie torów z Wieczorka sama Warszawa Gliwicom główną nagrodę przyznała.
                        • Gość: waryniol Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.02.13, 09:54
                          I atrakcja w postaci kolein spowodowanych vipowską linią A4, tym bardziej, że rzekomo materiał z którego wykonano remont Wieczorka jest z taniego, tandetnego materiału
          • Gość: też kierowca Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.02.13, 19:48
            waryniol, trochę fantazjujesz. Przejrzałem projekty na stronie Tramwajów Śląskich i nie widzę tam rewelacji. Kaalizacja deszczowa będzie wybudowana ( a raczej odtworzona, bo sami ją kiedyś zlikwidowali) tylko na potzreby odwodnienia torowiska, kanalizacja sanitarna praktycznie wcale nie będzie ruszona, z sieci gazowej zostaną przebudowane odcinki przecinające i kolidujące z torowiskiem (przyłącza do budynków), to samo z siecią energetyczną i teletechniczną. Nazywanie tego wymianą sieci jest manipulacją. Sieci pozostaną w stanie, w jakim są, nikt nie będzie dobrym wujkiem. A jeśli chodzi o nawierzchnie jezdni i chodników, to tak samo będą to roboty fragmentaryczne. Najwięcej będzie w ul. 3 Maja remontu jezdni, około 4 tys. m2, co oznacza po ok. 1-1,5 m szerokości po każdej stronie torowiska. Czyli bez sensu, bo na 3 maja trzeba zrobić to na całej szerokości. Miasto nie jest w stanie dołożyć się do generalnego remontu ulicy i będzie kicha.
            • Gość: waryniol Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.02.13, 20:30
              też kierowca, a jakich rewelacji oczekiwałeś? wydaje mi się, że remont torowiska jest rewelacją :) fakt, że powinienem użyć słowa przebudowa co jest oczywiste przy tego typu realizacjach, ale też nie miałem na myśli całościowych wymian wszelkich sieci podziemnych jakie przebiegają wzdłuż ulicy 3 Maja więc raczej to nie ja fantazjuje... Nie wiem czemu spodziewałeś się całościowego remontu nawierzchni ulicy w ramach projektu gdyż naprawa wszelkich nawierzchni przez spółkę tramwajową obejmuje 1,5 m od zewnętrznego toru, pozostałą część nawierzchni wykona miasto z miejskich funduszy oraz wymieni lub naprawi chodniki w miejscach, które tego wymagają, dlaczego tramwajarze mają modernizować całą ulicę skoro tramwaj używa wyłącznie wydzielonego szlaku na ulicy?
              • Gość: też kierowca Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.02.13, 19:27
                Waryniol, źle mnie zrozumiałeś, nie spodziewałem się, że tramwajarze wyremontują całą 3 Maja, tylko odniosłem się do "przebudowy", żeby przygasić ewetualny entuzjazm niezorientowanych w temacie, których jest wielu. Oni mieli nadzieję na lepsze jutro, a takie niestety nie nastąpi. Ludzie cały czas mają nadzieję na to, ze miasto udrożni swoje dziurawe i zatkane ulice, ale do tego (nomen omen) droga daleka i kręta, żeby nie powiedzieć dziurawa. Ja nie jestem pesymistą, tylko uważnie przyglądam się ogólnodostepnemu budżetowi miasta na kolejne lata, jakie upływają pod rządami MMS i nie znajduję tam zbyt wiele w zakresie dróg.
            • Gość: € Re: Remonty torowisk IP: *.opera-mini.net 13.02.13, 07:42
              Zły interes połowę pieniędzy da unia a drugą miasto. Remont torowiska kosztuje 10 razy więcej niż remont drogi. Więc lepiej kupić elektryczne autobusy i zrobić dodatkowe pasy ruchu.
              • Gość: fff Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.02.13, 20:43
                a skąd te pasy? nie poszerzysz jezdni kosztem chodnika przecież? a nie myślisz chyba żeby samochodom zabrać 1 pas i tak ciasnych dróg?
                • Gość: € Re: Remonty torowisk IP: *.opera-mini.net 14.02.13, 06:33
                  Proste na 3maja są 4 pasy tam gdzie nie ma tramwaju i droga jest w bardzo dobrym stanie. Tam gdzie jest tramwaj jest jedna wielka ch.ojnia i wizytówka miasta. A jak zrobią remont to za niedługo tak samo to będzie wyglądało.
                  • Gość: też kierowca Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.02.13, 19:31
                    Nie, po remoncie torowiska zniknie jego negatywny wpływ na przyległą jezdnię. Wtedy miasto będzie mogło wyremntować resztę, o ile znajdzie na to środki. Poza tym nie będą tak masowo wypadały dziury, większość z nich jest spowodowana ruszającymi się płytami torowiska.
              • Gość: felek Re: Remonty torowisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 11:37
                Slyszałem że od 1 kwietnia 3go maja będzie tylko dla tramwajów:)
                • Gość: G Re: Remonty torowisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.13, 17:24
                  Gość portalu: felek napisał(a):

> Slyszałem że od 1 kwietnia 3go maja będzie tylko dla tramwajów:)

GNOJE
                  tramwaje raus
                  • Gość: jak Re: Remonty torowisk IP: *.centertel.pl 15.02.13, 00:18
                    Slyszałem że od 1 kwietnia 3go maja będzie tylko dla tramwajów:)
                    GNOJE
                    tramwaje raus
                    Wypie...j do Niemiec debilu kto twoją śmierdzącą dupę wozi jak nie tramwaj pajac !
                    • Gość: € Re: Remonty torowisk IP: *.opera-mini.net 15.02.13, 06:29
                      Kto jeździ tramwajem ma śmierdzcą dupe z obsikanych i obsranych siedzeń
                    • Gość: Sabrina Re: Remonty torowisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.13, 13:36
                      A ciebie z daleka czuć Cepie Małorolny a z pysku to jak chajzla jedzie od ciebie.
                      • Gość: ssij Re: Remonty torowisk IP: *.free.aero2.net.pl 15.02.13, 19:31
                        Gość portalu: Sabrina napisał(a):

> A ciebie z daleka czuć Cepie Małorolny a z pysku to jak chajzla jedzie od ciebi
                        > e.

Sabrina i ty to czujesz przez monitor???
                        Wydaje mi się że ci mleko w cycach zjełczało
                        • Gość: l Re: Remonty torowisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 19:01
                          www.flickr.com/photos/fernhout/5129239569/sizes/l/
                          • Gość: też kierowca Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 19.02.13, 22:58
                            to jest zmodyfikowane zdjęcie, ale jak ktoś stanie na 3 Maja i zrobi takie, to bedzie podobne. Szyny nie maja takich uskoków co 1-1,5 metra, ale w perspektywie wygląda podobnie. Tarnopolska to samo i na Wolności też by się znalazło
                            • Gość: kierowca Re: Remonty torowisk IP: *.cdma.centertel.pl 20.02.13, 09:29
                              zlikwidowac jak w gliwicach i bedzie spokoj

oni nie dosc ze drogi niszcza i ludzi zabijaja to sami gina za sterami
                              www.tvs.pl/43340,motorniczy_tramwaju_zmarl_po_wyjechaniu_z_zajezdni.html
                              • Gość: Tramwajarz Re: Remonty torowisk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.13, 15:52
                                Do kierowcy uważaj by ty też za sterem twojej kierownicy nie zginał każdego coś takiego może spotkać w pracy czy w domu:(
                              • Gość: adam Re: Remonty torowisk IP: *.centertel.pl 21.02.13, 21:22
                                Do ''kierowcy''twoja wypowiedz nie jest na miejscu ! Jak ci się coś nie podoba do Gliwic przprowadz !
                                • Gość: kierowca Re: Remonty torowisk IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.13, 07:18
                                  Gość portalu: adam napisał(a):

> Do ''kierowcy''twoja wypowiedz nie jest na miejscu ! Jak ci się coś nie podoba
                                  > do Gliwic przprowadz !

Ale ja nie mieszkam w komunistycznym bloku czy poniemieckim familoku jak gorole i ukraince w Zabrzu zwiezione tu po wojnie na miejsce wypędzonych prawowitych właścicieli. Ja tu mam swój własny wybudowany dom, więc się mie przeprowadzę bo domu nie przeniosę tu jest mój hajmat. Więc takie teksty pisz do slumsostwa co na panstwowych domach siedzi i potrafili się dorobić tylko mieszkania nie swojego zresztą tylko wynajmowanego.
                                  • Gość: waryniol Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.03.13, 08:17
                                    W niedzielę 17 marca w samo południe rusza długo oczekiwana modernizacja torowiska jezdniowego w Biskupicach.
                                    W niedzielę tramwaje będą kursować z Bytomia do Biskupice Pętla, a dalej autobusowa komunikacja zastępcza gdyż będzie montowane torowisko zastępcze na czas remontu. Największe utrudnienia mają potrwać do końca maja.
                                    Po świętach wielkanocnych w kwietniu prace modernizacyjne ruszą na ulicach: 3 Maja i Wolności w Maciejowie.
                                    • Gość: ania Re: Remonty torowisk IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.13, 13:24
                                      Rusza remont torowisk szczegóły-> tramwaje-slaskie.pl/news.php?readmore=125
                                    • Gość: diariusz.walerek Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.03.13, 21:59
                                      widze waryniolu co w tych dobrych newsach tyrasz za makbeta.
                                      • Gość: B Re: Remonty torowisk IP: *.opera-mini.net 16.03.13, 06:22
                                        Wytargać te tory i porządne drogi zrobić należy.
                                        • Gość: marian Re: Remonty torowisk IP: *.215.195.82-internet.zabrze.debacom.pl 12.04.13, 22:57
                                          W Biskach po prawie miesiącu zaczęli coś działać, nie radzę przejeżdżać przez nie.....makabra.
                                          • Gość: waryniol Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.04.13, 10:45
                                            na dniach ruszą pracę w Maciejowie przy Wolności oraz na jezdniowym odcinku ulicy 3 Maja
                                            • Gość: spintek Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.04.13, 14:18
                                              Zadowolony "waryniol" pisze, ze ruszyli z remontami torowisk. Nie wiem kto wyznaczał te odcinki do remontu? A ja się pytam co z resztą z BEZNADZIEJNYMI TOROWISKAMI W ZABRZU !!!!!!!!! Według nas mieszkajacych przy uciążliwym hałasie od TRAMWAJU, nie mamy szans doczekać się remontu na ciche torowiska. Spłata tego kredytu na obecny remont jest na lata z naszych podatków a gdzie drogi, inne ważne dla mieszkanców np. miejsca pracy tylko nie mów handel.....????
                                              HURRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAA GLIWICE!!!!!!!!!!!!!! PREZYDENT DO SKOPIOWANIA DLA WSZYSTKICH SAMORZĄDÓW!!!!!!!!
                                              • Gość: q Re: Remonty torowisk IP: 93.154.144.* 13.04.13, 19:58
                                                Gość portalu: spintek napisał(a):

> Zadowolony "waryniol" pisze, ze ruszyli z remontami torowisk. Nie wiem kto wyzn
                                                > aczał te odcinki do remontu? A ja się pytam co z resztą z BEZNADZIEJNYMI TOROW
                                                > ISKAMI W ZABRZU !!!!!!!!! Według nas mieszkajacych przy uciążliwym hałasie od T
                                                > RAMWAJU, nie mamy szans doczekać się remontu na ciche torowiska. Spłata tego kr
                                                > edytu na obecny remont jest na lata z naszych podatków a gdzie drogi, inne waż
                                                > ne dla mieszkanców np. miejsca pracy tylko nie mów handel.....????
                                                > HURRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAA GLIWICE!!!!!!!!!!!!!! PREZYDENT DO SKOPIOWANIA DLA W
                                                > SZYSTKICH SAMORZĄDÓW!!!!!!!!

Masz absolutną rację spintek ale z mafią szynową się nie wygra ona będzie nas doiła i zakłócała życie, a ich opłacani klakierzy będą ich hołubili na farach i okłamywali ludzi wciskali im kit i robili wodę z mózgu. Gdyby gospodarka była naprawdę rynkowa to te tramwaje i kolej dawno by splajtowały.
                          • Gość: q Re: Remonty torowisk IP: 78.30.86.* 13.04.13, 19:51
                            Gość portalu: l napisał(a):

> rel="nofollow">www.flickr.com/photos/fernhout/5129239569/sizes/l/

oto jest dowód na to że to tramwaje niszczą drogi skoro tak wyglądają tory po których żadne TIRy nie jeżdżą
    • Gość: spintek Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.04.13, 16:46
      c.d.nt. Szkoda mi Was mieszkańcy przy torowiskach. Ja się niedługo wyprowadazam z tego syfu. Nasze działania z Urzędem Miasta, Wojewódzikim Urzędem Środowiska, z Dziennikiem Zachodnim ( w Nim upartrywaliśmy pomocy). Wszystko BLEF!!!!! Zobaczycie jaki to problem dla miasta i mieszkańców: drogi, hałas, brak miejsca pracy> Przegońce takie władze miasta, w Was młodych nadzieja: RESZTA USTAWIONA pozdrawiam
      • Gość: waryniol Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.04.13, 17:31
        Tu się mądrzysz, a w rzeczywistości uciekasz jak szczur z tonącego okrętu.
        Jak ktoś chce cisze to niech przeniesie się na wieś.
    • Gość: spintek Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.04.13, 18:24
      Ty wredny mądralo nie wytrzymałem, jakie uciekanie z "tonącego statku". Przytoczyłem ;jak trzeba dowiode; Miasto Zabrze: Jest jednym wielkim SYFEM. Pisma mam na pamiatke z wszystkimi instytucjami jakie wymienilem. Bronisz UKLADU jaki jest obecnie w kinie. Kiedys ujrzymy prawde!!!!!!!!!!!
      • Gość: waryniol Re: Remonty torowisk IP: *.zabrze.vectranet.pl 13.04.13, 20:17
        Chyba Twa frustracja osiągnęła apogeum. Nerwy nie pomogą lecz zaszkodzą. Nikogo nie bronię, a prawdę (negatywną) chętnie poznam, spodziewając się, że zadziałasz w tejże materii. Rozumiem, że opuszczasz to niesprzyjające Tobie miasto?
        • Gość: Jak Przebudowa torowiska w ul. Bytomskiej w Zabrzu IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 11:16
          Po lewej stronie na Bytomskiej jest wymienione torowisko
          zdjęcia na fejsie kliknij facebook foto
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka