IP: *.wieszowanet.pl 16.04.14, 22:25
Powszechna w Polsce rusofobia całkowicie uniemożliwia nam obiektywną ocenę Putina, Rosji i całej tej sytuacji. Ciekawe jest to że z pozoru roztropni ludzie w Polsce gdy słyszą słowa Putin i Rosja to szajba im odbija. Sadzę że już sama sytuacja w której bylibyśmy w lepszych kontaktach z Rosją bardzo by naszej gospodarce pomogła, to przecież potężny rynek zbytu, a zarazem kraj który ma czym płacić ( gaz ropa ) więc wymiana handlowa by kwitła a tak mamy G........ i kompletnie oczadziały rząd, który nie wiadomo w co gra
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik rządowa Rusofobia IP: *.play-internet.pl 20.04.14, 10:57
      Mam wrażenie, że ponad rządem polskim jest władza wyższa, której ten rząd słucha. Wszystkie przeczytane materiały prasowe ( nie chce mi się przytaczać linków) wskazują wg hierarchii na ambasadę amerykańską. Ci zaś słuchają się Waszyngtonu, a ci Tel Awiwu. To tam mieści się niezależne centrum decyzyjne Zachodu.
      • Gość: wielki sceptyk Re: rządowa Rusofobia IP: *.wieszowanet.pl 20.04.14, 19:21
        jednym słowem Ussrael. czy po to Wałęsa wywalił 20 lat temu ruskich żeby ryży wpuszczał tu teraz yankesów ? i jak tu lubić żydów
    • Gość: janusz smoliwons Re: Rusofobia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.14, 20:58
      Bo Polska ma dwóch wrogów : rosja i niemcy.
      • Gość: wielki sceptyk Re: Rusofobia IP: *.wieszowanet.pl 21.04.14, 00:08
        jest takie przysłowie - chroń mnie przed przyjaciółmi bo z wrogami sobie poradzę. Tak mi się wydaje że ci fałszywi przyjaciele polskich o których rudy i bul ciągle ględzą, ze ci są dla nas znacznie groźniejsi niż putin i merkelowa, że zwłaszcza Niemcy bez tych niby przyjaciół nie byliby wcale groźni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka