Dodaj do ulubionych

Etyczny Olichwer?

IP: *.adsl.inetia.pl 25.09.14, 17:11
Szlag mnie dzisiaj trafił po artykule w Głosie Zabrza. Niejaki Tomasz Olichwer, kierownik doprowadzonego do ruiny kina Roma, facet, który od wielu lat jako radny korzysta z ochrony prawnej, dzięki czemu nie można go wywalić z miejskiej instytucji, śmie nazywać zachowania Pana Profesora Zembali nietycznymi!!! Co niby zrobił profesor? Oświadczył PO, że możne kandydować do sejmiku, ale uprzedza, że w wyborach prezydenckich poprze Panią Szulik. Niech decyduje PO i tyle. Nie pacha się, nie zabiega. Nie zdziwię się jak po skandalicznej wypowiedzi Olichwera zrezygnuje.
I takie.... śmie twierdzić, że nieetyczny? A czym jest Pana zachowanie Panie Olichwer? Rozwód z żoną z dzieckiem i pokazywanie się publicznie z tą nową żoną? Przywłaszczenie sobie idei budżetu partycypacyjnego, choć każdy wie, że to idea Pana Żbikowskiego z Lepszego Zabrza.
Obserwuj wątek
    • Gość: juu Re: Etyczny Olichwer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.14, 18:40
      Zapomniałeś napisać, że urodził się w Sosnowcu.
      • Gość: zabrzanin Re: Etyczny Olichwer? IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.09.14, 19:01
        Nigdy na prezydenta chyba działek.
    • Gość: psiakość Re: Etyczny Olichwer? IP: *.dynamic.vectranet.pl 25.09.14, 21:58
      ooo, małgośka już spuściła psy ? psy szczekają karawana idzie dalej.
      • Gość: wyborca Re: Etyczny Olichwer? IP: *.play-internet.pl 25.09.14, 22:29
        Na co komu nielojalny kandydat? Łaskę robi?
        • Gość: olik Re: Etyczny Olichwer? IP: 95.160.253.* 26.09.14, 11:08
          mówisz o p.psorze ?
          • Gość: Adaś Re: Etyczny Olichwer? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.14, 17:25
            dziwne wpisy. merytoryczne zarzuty i myślę, że poważny kandydat powinien się do nich odnieść. Liczy się merytoryczna dyskusja, a nie obrażanie. Tymczasem POplecznicy Pana Olichwera wyzywają od psów itp.
    • Gość: Ewa Re: Etyczny Olichwer? IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.14, 12:42
      Ja myślę, że nie ma się co obrażać, tylko od kandydata oczekiwać prawdy. Niech powie: tak urodziłem się w sosnowcu lub nie urodziłem się tam tylko gdzieś indziej, tak, rozwiodłem się z żoną, kiedy mieliśmy małe dziecko lub nie.... i tak dalej. Zwykła wyborcza uczciwość i prawda.
      • Gość: putinek Re: Etyczny Olichwer? IP: *.dynamic.vectranet.pl 29.09.14, 16:43
        pytanie do kandydata na prezydenta Zabrza:
        - czy urodził się pan/ pani w Sosnowcu ???
        no ktoś tu ma coś nie tak z głową ;)
        kandydata to się pyta o program, bo sprawy tak osobiste jak miejsce urodzenie są tak merytoryczne jak twierdzenie że Roman U to był prawdziwy katolik i wzór dla rodziny chyba nawet szef zabrzańskich rodzin katolickich, a potem tez się rozwiódł. Podobnie gołubowicz to byl przeciez fajny chop a tu takie rzeczy powychodziły, A mańka tyż niby taka społeczna była, nie partyjna, a teraz ma społeczenstwo w dupie no i z komuchów korzenie. Ale co tam, przeca to nikogo nie obchodzi.
        • Gość: ja Re: Etyczny Olichwer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.14, 21:55
          no dobra ale żadna z tych osób nie urodziła się w sosnowcu......
          • Gość: sws Re: Etyczny Olichwer? IP: *.zabrze.vectranet.pl 30.09.14, 00:34
            Co kogo może obchodzić czyjkolwiek rozwód? To są sprawy prywatne i nie powinny mieć znaczenia, czy rozwiedziona osoba kandyduje np. na prezydenta miasta. Jakie ma znaczenie miejsce urodzenia kandydata na prezydenta, skoro od lat jest mieszkańcem Zabrza
            i pracuje na rzecz miasta. Idąc dalej tokiem myślenia Tomcia, należałoby zabronić udziału w wyborach samorządowych tym mieszkańcom miasta, którzy nie urodzili się z Zabrzu, nie licząc się z tym, że są tutaj zameldowani i mieszkają prawie całe życie w mieście.
            Właścicielem kina Roma, jest miasto i to, że kino nie jest remontowane od lat, jest winą rządzących miastem i ich wstydem. Gdyby kino było prywatne, to inna sprawa, można krytykować właściciela za niedbalstwo i tylko tyle.
            Tomek powinien najpierw zainteresować się także tym, jakie filmy są wyświetlane w kinie,
            a później krytykować osobę zarządzającą kinem, jednak sądząc po tym, jak "mądra" jest wypowiedź Tomka, wydaje mi się, że filmy wyświetlane w tym kinie będą dla niego zbyt trudne, by je zrozumiał.
            Nie dziwie się, że prof. Zembala poprze MMS w wyborach, bowiem jak zdążyłam zauważyć Oni popierają się wzajemnie. Mam szacunek dla Pana profesora za to, co robi dla chorych i tylko za to, ale nie podoba mi się, że popiera tak marnego prezydenta, jakim jest MMS, której największą zasługą są ogromne długi miasta i wyludniające się od lat miasto oraz ponure zaniedbane śródmieście, które wygląda tak, jakby nie miało gospodarza.
            • Gość: mmmmssssssss Re: Etyczny Olichwer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.14, 20:54
              Mym skromnym zdaniem to swietny kandydat. Jednym okiem bedzie patrzyl na zabrze a drugim na wiejska w warszawie czy nie robi sie jakies miejsce. hahahaahaahaha
    • Gość: mieta Re: Etyczny Olichwer? IP: *.12.foxnet.com.pl 01.10.14, 21:18
      tomek jaki jest kazdy widzi. szkoda chłopa i kasy na te kampanie. nie te progi, kolego. Spolecznik - trza mu to oddac,,,tylko co z tego ??? a profesor zawsze był z manką . i tyle !!
      • Gość: korytko Re: Etyczny profesor? IP: *.zabrze.vectranet.pl 01.10.14, 23:05
        "Pokorne cielę dwie matki ssie "
    • Gość: Ewa Re: Etyczny Olichwer? IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.14, 18:05
      Wyborcy mają prawo znać sytuację rodzinną kandydata i to gdzie się urodził. Dla mnie to dziwna kampania, gdzie wszystko się ukrywa. Nawet na bilbordach nie ma śladu, że to kandydat PO. Aż tak się tej partii wstydzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka