Dodaj do ulubionych

Paraliż miasta

IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.01.15, 21:44
Czy w mieście Zabrze przestrzegane są reguły prawne.Gdzie są władze miasta i służby biorące publiczne pieniądze za utrzymanie ładu i porządku publicznego.Jak to możliwe by przedstawiciele ok.1500 zabrzańskich górników destabilizowało życie mieszkańców ok.175 000 miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zabrzanin Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 14.01.15, 21:46
      www.gloszabrza24.pl/wydarzenia/12837-galeria-gornicy-wyszli-na-ulice
    • Gość: niepelnosprawny Re: Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.15, 22:24
      MNIE ZWOLNIONO Z ZPCh ponieważ nie miałem specjalnego symbolu ale po ulicach nie latałem jak ci górnicy .
      • Gość: zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: 95.160.241.* 14.01.15, 23:54
        No właśnie jak ci paskudni górnicy mogą mieć takie rozbuchane zachcianki, żeby chcieć pracować i zarabiać na utrzymanie swoje i swoich rodzin ? Przecież władza powinna natychmiast wezwać policje żeby rozgoniła tych ludzi protestujących, ponieważ Ich zachcianki są nie z tej ziemi.
        Zanim następnym razem zaczniecie wylewać swoje żale na górników, to pomyślcie chwilkę.
        Zamknięta kopalnia, to śmierć miasta i w dość bliskiej przyszłości, pracy może dla Was także zabraknąć. Umierające miasto możecie zobaczyć - Bytom jest blisko.

Do zwolnionego z ZPCH.
        Jeżeli wiedziałeś, że masz obowiązek noszenia specjalnego symbolu, którego nie miałeś, to mieli powód żeby ciebie zwolnić.

• olga400 Re: Paraliż miasta 15.01.15, 09:56
          Jak to jakim prawem?? Im wolno to są górnicy...im było wolno od zawsze, zawsze terroryzowali Polskę swoimi problemami to dlaczego teraz ma być inaczej ??
          Co do wymarłego miasta to ktoś tu problemy ma?? To miasto jest wymarłe już dawno i ani stadion ani kopalnia tego nie zmienią....
          • Gość: zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.01.15, 11:47
            Masz wyprany mózg przez demagogów i propagandę, ale to jest Twój problem.
            Naucz się myśleć samodzielnie.
            Jak padnie Twoja firma, w której pracujesz (o ile pracujesz?), bo w związku z zamknięciem ostatniej kopalni, padnie wiele firm, które z pozoru nie mają nic wspólnego z kopalnią, to daj znać jak tobie żyje się z zasiłku dla bezrobotnych.

• olga400 Re: Paraliż miasta 15.01.15, 12:38
              W dupie mam kopalnie....a Paniusia żonka górnika czy córcia ??
              Trochę kultury nie zaszkodzi choć patrząc na brać górniczą i przedstawicieli to za wiele chyba wymagamy....
              • Gość: zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.01.15, 13:22

''W dupie mam kopalnie" , a także dalszy ciąg postu, jest dowodem na wysoką
                kulturę (?) ''hrabini'' OLGI400.

''Jaśnie pani'' nie jestem ani żoną, ani córką, ani teściową, ani pracownicą kopalni, nie pobieram też renty po górniku, nie jestem w żaden sposób skoligacona z nikim, kto ma związek z jakimkolwiek zakładem związanym z górnictwem, zapewne ''jaśnie pani'' nie jest
                w stanie zrozumieć tego, że ktoś potrafi patrzeć dalej swojego nosa.
                Cóż niektórzy tak mają.
                Dobrze będzie jak ''hrabini'' zacznie naukę kultury od siebie, dopiero w momencie w którym posiądzie ''hrabini'' trudną sztukę kultury i dobrego wychowania, będzie ''hrabini'' mogła pouczać innych.
                Życzę ''hrabini'' zdrowia na rozumu budowie, żeby nie wspomnieć o kulturze.
              • Gość: mmm Re: Paraliż miasta IP: *.dynamic-ra-1.vectranet.pl 15.01.15, 18:51
                Olga400. Nie pogrążaj się bardziej. Po tym co piszesz śmiało można stwierdzić, że jesteś z tej niższej klasy społecznej z nieco skąpym ilorazem inteligencji, z całym szacunkiem proszę Cie bardzo opuść te forum.
                A i jeżeli aż tak bardzo przeszkadzaja te protesty to do pracy chodz na nóżkach, i nie marudz tylko sie ciesz, ze masz prace księżniczko.
            • Gość: slazak Re: Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.15, 10:34
              gdzie jest problem zrozumiec jedna sprawe - albo firma zarabia i sie utrzymuje i placi pracownikom pieniadze od zyskow albo zaczyna doplacac do swojego funcjonowania zapozyczajac sie gdzie sie da i czeka na poprawe oddajac pozniej wszystko kosztem mniejszych plac i zyskow. Jesli ani to ani to sie nie udaje....firma bankrutuje i tyle w temacie.
          • Gość: wielki sceptyk Re: Paraliż miasta IP: *.wieszowanet.pl 16.01.15, 17:19
            jeśli to miasto wymarłe to nie rozumiem o jakimparaliżu ktoś tu pisze ? Mnie tam nic nie paraliżowało chcociaż codziennie po Zabrzu jeżdżę. Co do terroryzowania Polski to poczekajcie na -30 wtedy zobaczycie kto i co polskę paraliżuje oraz jakie paliwo / surowiec energetyczny jest dla nas naprawdę istotny. Koplanie to nie tylko zgraja ryli i wypasieni zwiazkowcym, to tysiące miejsc pracy które znikną gdy umrze górnictwo. To chyba ostatnia poważna gałąź przemysłu w Polsce, której tym patałachom z warszawki nie udało się zdemontowac do końca. Gdy padnie górnictwo odczują to natychmiast dziesiątki firm i pracę zaczna tracić wszyscy dookoła od kierowców autobusów do kasjerek w hipermarketach, kto tego nie rozumie ten jest po prostu głupi
        • Gość: rotuA Re: Paraliż miasta IP: *.free.aero2.net.pl 15.01.15, 11:58
          Niech pracuja ,ja im nie bronie. Ja musialem sie szkolic za swoje bo w moim zawodzie nie ma pracy. Swiat sie zmienia i setki ludzi musi zmieniac wykonywany zawod albo emigrowac.
        • Gość: tez zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 19:58
          Górnikom się wydaje, że są pępkami świata, a wszyscy powinni na ich przywileje pracować bez szemrania. Bo czyż nie jest tak, że kobiety pracujące na kasie w Biedronce płacą podatki, z których te nieefektywne kopalnie są utrzymywane? I nie powtarzajcie pierdół, ile to kopalnie podatków zapłaciły. Powiedzcie głośno ile podatków i składek ZUS NIE ZAPŁACIŁY i ile im tych zaległości umorzono i ile razy to robiono!
          A potem taki górnik pójdzie emeryturę, wysoką i w kwiecie wieku (wielu z nich nadal będzie sobie dorabiać), a kobieta z Biedronki, ze zniszczonym od dźwigania towaru kręgosłupem będzie pracować do 67 roku życia, żeby potem jeść tynk ze ścian, bo emeryturki na wiele nie starczy.
    • olga400 Re: Paraliż miasta 15.01.15, 14:36
      Hrabini :) widzę że z odmiankowaniem też mały problem :)
      • Gość: zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.01.15, 16:48
        ''Hrabini'' nie widzi, że rzeczownik wzięty jest w cudzysłów ?
        ''HarbinI' nie pojmuje ironii ?
        Gdyby ''hrabini'' nie wiedziała, co to jest ironia - wytłumaczę.

Odmiankowanie - jakim językiem posługuje się ''hrabini'', aaaaaaaaaaaa już wiem ''hrabini'',
        musi nauczyć się nie tylko kultury, język ojczysty też należy podszkolić.
        To co 'hrabini'' nazwała ODMIANKOWANIEM, nie jest odmiankowaniem, tylko ODMIANĄ PRZEZ PRZYPADKI. Niech ''hrabini'' dobrze zapamięta, jak to się nazywa, żeby więcej nie pokazywać swojego nieuctwa.
        ODMIANKOWANIE - ale heca, dawno tak się nie uśmiałam :D :D :D
        Zdrowia na rozumu budowie, nadal życzę.

• Gość: macar Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.01.15, 18:29
          Pani Prezydent Szulik popiera protestujących,ale w pochodzie Jej nie widziałem.
          • Gość: Ewa Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.01.15, 22:53
            nie odpisujcie na Olga 400 bo to jakiś totalny prymityw która skończyła szkołę specjalną z mega wynikiem poniżej 10 IQ i żal jej dupę ściska że ludzie żyją, solidaryzują się i szanują się wzajemnie. Podejmujmy dyskusję na swoim poziomie omijając chwasty - te niestety zawsze będą wśród nas zabierając niepotrzebnie tlen. Wiesz kobito...w sumie żal mi cię. Patrz częściej w niebo...na pewno po ciebie wrócą haha...
            • Gość: też zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 20:01
              Kto z kim sie solidaryzuje? Bo na pewno nie ja z Tobą, ani z tą hołotą rozrabiającą przed DMiT.
              Twój jezyk wskazuje, że w przeciwieństwie do Olgi, Ty nie skończyłaś żadnej szkoły.
    • Gość: ślązak Re: Paraliż miasta IP: 195.82.191.* 16.01.15, 07:39
      olga400 ty debilu spieprzaj z zabrza i tego forum!!!!!!!!!
      ja się solidaryzuje z górnikami, zamknięcie kopalń pociągnie za sobą cały sznurek bezrobocia.....
      a pozatym zniknie Śląsk ze swoją kulturą pozostanie tylko mańka
      • Gość: rito Re: Paraliż miasta IP: *.play-internet.pl 16.01.15, 09:47
        Ot cała kultura "ślązaka".
        • Gość: zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.01.15, 11:03
          Nito szkoda, że nie widzisz chamstwa, śmieszności i nieuctwa ''hrabini'' z odrzutu - Olgi400 ?
          Ale może ty widzisz tylko na jedno oko i stąd ten defekt w postrzeganiu?

• navigator89 Re: Paraliż miasta 16.01.15, 14:45
            czy nikt nie widzi, że problemem są związki zawodowe i ich przedstawiciele dbający o swoje, nie o los górnika na przodku który rypie na darmozjada.
            • Gość: Zabrzanin Re: Paraliż miasta IP: *.opera-mini.net 16.01.15, 22:20
              Ja widzę, że problemem są związki, dlatego uważam, że najlepiej funkcjonują firmy prywatne, które nie ulegają terrorowi tych związków, bo nie mają ich aż tyle.
              • Gość: Ekonomista Re: Paraliż miasta IP: *.opera-mini.net 16.01.15, 22:24
                Ceny węgla podobnie jak innych paliw spadają, więc i płace powinny spadać. Nie godzą się na to związkowcy, więc niestety konieczne będą być może redukcje zatrudnienia. Podziękujcie związkowcom.
                • Gość: wielki sceptyk Re: Paraliż miasta IP: *.wieszowanet.pl 16.01.15, 22:49
                  to zwiazkowcy sa przyczyna spadających cen ??? to coś nowego. No popatrz a ja myslałem że przyczyną jest obama i jego cia
                  • Gość: też zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 20:08
                    Wielki dyletancie, skończ z tymi swoimi bzdurami.
                    • Gość: wielki sceptyk Re: Paraliż miasta IP: *.wieszowanet.pl 17.01.15, 21:45
                      nie mam zamiaru kończyć ty ignorancie
          • Gość: Zabrzanin Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.01.15, 22:10
            Czy jes jakaś Ustawa,by zorganizować taki przemarsz po jezdni skoro są chodniki.Dla rowerów są przepisy,dla pieszych też,a dla pielgrzymek?
            Czy jest ustawowy termin zgłoszenia takiej imprezy i gdzie się składa taki wniosek?
            • Gość: wielki sceptyk Re: Paraliż miasta IP: *.wieszowanet.pl 16.01.15, 22:51
              Składa się taki wniosek do urzędu i chyba na policję ale oni nie bardzo mogą odmówić, tylko musza zapewnić bezpieczeństwo. Jednak najbardziej hardcorowe były zawsze demonstracje bez zezwoleń - kto pamieta lata 80te ten wie
              • Gość: y Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.01.15, 23:00
                prawdzuwych katolików polskie prawo nie obowiązuje.
                • Gość: wielki sceptyk Re: Paraliż miasta IP: *.wieszowanet.pl 17.01.15, 09:15
                  Rozumiem że masz na myśli zabobony i zakłócanie spokoju jakie odbywają się na drogach sezonowo pod nazwa pielgrzymek ?
                  Jednak sa też pozytywne aspekty tego przepędzania sfor przez kraj. 9 miesięcy później wzrasta liczba urodzeń
                  • Gość: y Re: stop terrorystom IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.01.15, 19:45

Podpisane dziś porozumienie między stroną rządową, a przedstawicielami górników, nie wystarcza protestującym w Zabrzu. Przed budynkiem Domu Muzyki i Tańca, gdzie miał dzisiaj przyjechać prezydent Bronisław Komorowski, dochodziło do starć zadymiarzy z policją. - Doszło do prowokacji policji - skomentował zajścia szef "Solidarności" Piotr Duda.
                    wiadomosci.onet.pl/slask/zabrze-starcia-protestujacych-z-policja/pml92
                    Czy dojdzie do zgrzytu Kolorz - Duda ?
                    • Gość: też zabrzanka To Duda jest prowokatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 20:06
                      To nie policja prowokowała, to Duda przy pomocy kiboli chciał przeszkodzić w podpisaniu porozumienia - tak to wygląda!
                      • Gość: wielki sceptyk Re: To Duda jest prowokatorem IP: *.wieszowanet.pl 17.01.15, 21:41
                        nie o n sprzedał gorników i żeby dodac dramatyzmu sprowokował ten wiec. Ten oszust wczesniej sie dogadał tylko nie wiedział jak wyjśc z sytuacji z twarzą. Zobaczycie za rok Makoszów nie bedzie a Sosnica bedzie dogorywać
                    • Gość: wielki sceptyk Re: stop terrorystom IP: *.wieszowanet.pl 17.01.15, 21:39
                      bul jak zwykle stchórzył :-) takiego mamy dzisiaj piłsudzkiego :-)
          • Gość: też zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 20:03
            ślązak i zabrzanka, przestańcie przemawiać tu w imieniu mieszkańców Zabrza.
            Nieżyczę sobie tego.
            Górnicy nie są świętymi krowy, powinni to dawno zrozumieć.
            Ja mam dość dojenia przez te nieefektywną branżę.
            • Gość: też zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.15, 20:05
              A te kilka błędów w moim poprzednim wpisie to z nerwów, bo szlag mnie trafia jak czytam Wasze bzdety.
              • Gość: wielki sceptyk Re: Paraliż miasta IP: *.wieszowanet.pl 17.01.15, 21:44
                to sobie ziólkja zaparz i przemyśl co za brednie wypisujesz ty wyprany mózgu
              • Gość: zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.zabrze.vectranet.pl 17.01.15, 23:39
                Też zabrzanka wstydzi się swojego loginu ?
                Tak, wiem, każdy święty ma inne wykręty i nie tłumacz swojego nieuctwa, bo nawet w nerwach, człowiek średnio inteligentny zrozumie ironię, a odmiany rzeczowników przez przypadki, nie nazwie tak jak ty, bo jak się coś wie i umie to tak idiotycznych błędów nie robi się nawet w nerwach.
                Jak to było - ODMIANKOWANIE ?
                Dziecko lepiej zamilcz i nie ośmieszają się więcej. Miej litość dla siebie samej .
                A teraz idź spać, sen nerwy leczy.

• Gość: też zabrzanka Re: Paraliż miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.15, 01:35
                  Kobieto, paranoję się leczy!
                  Piszę tu tylko jako "zabrzanka", "też zabrzanka" i "zabrzanka, inna" (ale nie zabrzanka inna), żeby mnie przypadkiem nikt z Tobą nie pomylił w wątkach, w których się udzielasz i wypisujesz bzdury pod nickiem "zabrzanka"
            • Gość: wielki sceptyk Re: Paraliż miasta IP: *.wieszowanet.pl 17.01.15, 21:42
              przy tej bandzie u władzy kazda branża jest nieefektywna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka