Dodaj do ulubionych

Doktor Marchewka

IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.15, 14:43
Korzystał ktoś z tego optyka w kauflandzie? wiem tylko tyle że to nowa sieć
Obserwuj wątek
    • Gość: awanti Re: Doktor Marchewka IP: *.150.158.131.internetia.net.pl 29.05.15, 16:33
      Bardzo długi termin realizacji zamówienia nie polecam
      • Gość: waryniol Re: Doktor Marchewka IP: *.zabrze.vectranet.pl 29.05.15, 18:00
        bzdura, czas realizacji to tydzień, ponadto darmowe badanie wzroku, koszt oprawek to trzy opcje: 100, 200 lub 300 zł
        wiem, bo mam na nosie okulary zakupione w salonie mieszczącym się w Kaufland
        • Gość: awanti Re: Doktor Marchewka IP: *.150.158.131.internetia.net.pl 29.05.15, 20:37
          Bzdury to Ty piszesz czekam już od 22-05 na okulary i cisza może będą w przyszłym tygodniu w środę prawdopodobnie, przy zakupie twierdzili że czas realizacji trwa 5 dni roboczych.
          • Gość: waryniol Re: Doktor Marchewka IP: *.zabrze.vectranet.pl 30.05.15, 09:09
            więc jak łatwo policzyć wczoraj minął 5 dzień roboczy, a Ty od razu wszczynasz aferę
          • Gość: awanti Re: Doktor Marchewka IP: *.150.158.131.internetia.net.pl 30.05.15, 17:45
            waryniol z całym szacunkiem, czyżbyś pracował w jakimś salonie Doktor Marchewka? moja żona zamawiała w tym samym dniu i okulary odebrała w terminie przewidzianym do odbioru czyli w piątek, jak łatwo policzyć odebrała je w 6 dniu roboczym to raz a dwa dla mnie termin przesunął się na 9 dzień roboczy a jeszcze nie ma nic pewnego a więc o co Ci chodzi?
    • glucik2015 Re: Doktor Marchewka 03.08.15, 21:07
      Korzystałam z optyka [kaufland ].Jestem nie zadowolona .Pani przyjmująca Karolina bardzo nie grzeczna przy reklamacji .Nie polecam !!
      • marekfk Re: Doktor Marchewka 26.08.15, 18:20
        Robiłem badanie wzroku w tym salonie(Włocławek) , zamówiłem u nich okulary. Mnie również zapewniono że będą gotowe za pięć dni .Właśnie dzisiaj kończy się szósty . Za chwilę dołączę do grupy niezadowolonych . Choć w przeciwieństwie do niektórych osób Panie były bardzo miłe . Co nie zmienia faktu że okularów dalej nie ma
        • Gość: alicja Re: Doktor Marchewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.15, 14:32
          Owszem we Włocławku na badanie wzroku czeka się ok tygodnia ale na okulary ja robiłam 8 września badanie i zamówiłam okulary i na drugi dzień miałam do odbioru. I jak najbardziej polecam świetna obsługa i profesjonalne badanie.
    • ferries0000 Re: Doktor Marchewka 03.12.15, 16:19
      Ja wymieniam szkła w swoich okularach, jestem w tracie czekania na nie. Oczekiwanie jest bardzo ciężkie, bo pozbawienie kogoś okularów na tydzień jest straszne. W monitor patrzę jak ślepa. Cena jest standardowa , 164 zł za szkła z hoya podstawowy antyrefleks ale z doświadczenia wiem, że lepszego nie trzeba. W swoich starych okularach miałam antyrefleks za 20 zł a kobieta, która mnie obsługiwała razem z optometrystką, która tam pracuje zrobiły wielkie oczy, że po 3 latach jeszcze jakiś antyrefleks mi się trzyma. Jak dodałam że był najtańszy ( nie mówiłam, że 20zł) zrobiły wielkie oczy. Także najprostszy jest w porządku, dla osób które nie potrzebuja bajerów rodem z matrixa typu krople wody spływają z przyspieszeniem w szkłach za 350 zł... boszzzz...

W innych salonach byłam, w 8 chyba, wszędzie samo badanie kosztuje 60 - 100 zł. Dodatkowo najtańsze szkła jkakie znalazłam z antyrefleksem jednowarstwowym to na 3 maja w cenie 80 zł, za 100 zł niby lepsze.

Czekam dziś 4 dzień, niecierpliwię się. Zobaczymy jaki będzie efekt.
    • Gość: 21malina Re: Doktor Marchewka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.12.16, 21:36
      Ja skorzystalam i na okulary czekalam trzy dni zeby je po jednym dniu urzytkowania oddac do reklamacji bo ktoś zle przycial szklo. Mialo byc szybko "bo oni robia max jedne okulary dziennie i jeszcze zle robia". Tak to skomentowala pani przyjmująca reklamacje. Zamiast od reki czekalam ponad tydzien na informacje ze juz sa do odbioru. Nie dalam rady w tym dniu odebrac i na drugi odebralam telefon ze znowy zle wycieli szklo i ze sa odchylenia w osiach. Zart jakiś - jeszcze pani jest wielce zdziwiona ze chce juz zwrotu pieniedzy za te okulary bo jaka mam pewnosc ze beda dobrze tym razem wykonane. Nie polecam tego optyka - mijajcie szerokim łukiem.
    • Gość: monia7777 Re: Doktor Marchewka IP: *.play-internet.pl 14.01.17, 20:39
      Szczerze odradzam !!! Jestem bardzo niezadowolona ... bardzo długo czekałam na okulary ktore później i tak okazały się źle dobrane. Bolała mnie głowa i mówili że tak musi być że się przyzwyczaję .... no i co ... źle mi dobrali wadę NIE POLECAM !!!
      • Gość: bosa85 Re: Doktor Marchewka IP: *.rev.snt.net.pl 17.01.17, 18:07
        dziwna sprawa, ja jak kupiłam okulary w Doktor Marchewka i okazało, że nie do końca dobrze w nich widzę- poszłam do nich i wymienili mi bez opłaty na inne szkła. i miałam je już następnego dnia.
    • Gość: qwerty Re: Doktor Marchewka IP: *.static.ip.netia.com.pl 27.01.17, 13:02
      Polecam !!
      Od badania wyboru oprawek 3 dni robocze.
      jestem zadowolony z obsługi i podejścia do klienta.
      A całość się działa w salonie mieszczącym się w Kauflandzie w Skierniewicach
    • Gość: MS Re: Doktor Marchewka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.17, 09:16
      Ja również nie polecam!!!!! Zaraz po odebraniu oddałam do reklamacji, przyszły znowu źle docięte a więc znowu do reklamacji no i tak już miesiąc minął , ani zwrotu pieniędzy ani żadnej rekompensaty w formie jakiejś zniżki, nic. ODRADZAM !!!
    • Gość: Stacha Re: Doktor Marchewka IP: *.dynamic-zab-07.vectranet.pl 19.04.18, 06:31
      Witam, nie korzystałam ale korzystałam w Katowicach w Supersamie i nie polecam. Kupiłam okulary w salonie w Supersamie w Katowicach. badanie oki. Dopasowanie oprawek dobrze. Spytałam jaki będzie koszt wymiany szkieł w starych oprawkach i pani obsługująca, potem okazało się, ze to pani kierownik salonu, stwierdziła że tylko poniosę koszt szkieł a montaż będę miała gratis. Jakie było moje zdziwienie gdy przy odbiorze stwierdziła inna pani, ze muszę dopłacić za montaż szkieł i podpisac muszę zobowiązanie, że nie będę miała pretensji kiedy w czasie montażu uszkodzone zostaną stare okulary. Byłam bardzo zdziwiona więc pani obsługująca zadzwoniła do pani kierownik a ta wyparła się że cokolwiek mnie obiecywała. Po prostu żenada. Mało profesjonalne zachowanie. Wzięłam okulary i dam komu innemu zarobić. Nie polecam tego salonu.
    • Gość: M&M's Re: Doktor Marchewka IP: 94.42.101.* 13.06.18, 14:35
      Mimo tylu nieciekawych opinii skorzystałam z usług niejakiego Dr Marchewki z czystej ciekawości. I wyszłam niestety niezadowolona. O tyle, o ile panie obsługujące bardzo miłe, pani "niby" specjalistka od badania wzroku również miła, samo badanie (mówię tu już o tym dokładniejszym, a nie o maszynce 30 sek) wyglądało na w miarę profesjonalne, szkła w maszynie dobrane fajnie - widziałam wszystko co na ścianie. W tym problem, że widziałam tylko na ścianie. Gdy Pani założyła mi te ich śmieszne okulary ze szkłami "które wyszły w badaniu" okazało się, że świat faluje, mam wrażenie stania na górce i nie widzę jednak zbytnio dobrze. Wiem zdarza się tak i trzeba wtedy troszkę indywidualnie podejść. Z tym że Pani badająca tak tam mieszała tymi szkiełkami, że nie znalazła kombinacji tej właściwej dla moich oczu, po czym stwierdziła, że moje oczy nie przyjmują innych wartości niż te, które noszę w obecnych okularach - a odczucie mam takie, że są już za słabe (wyrabiane 4 lata temu). Trochę cyrk. Poza tym, poprzedniego dnia pytałam, jaki będzie koszt wstawienia szkieł w moje własne oprawki. Usłyszałam w odpowiedzi, że 100zł szkła i 100zł wstawienie. W rezultacie Dr Marchewka zażyczyli sobie 150zł za szkła a 250zł (!!!) za wstawienie tych szkieł w moje oprawki. Oczywiście wielkie reklamy, że całe okulary lub oprawki kupi się za 100zł lub 200zł to tani chwyt reklamowy. Przejrzałam pół wyposażenia i najtańsze widziałam za 300zł. Okularów nie zamówiłam i więcej mnie tam nie zobaczą. Za to dzisiaj wróciłam do mojego optyka, u którego wyrabiałam poprzednio okulary. Szybkie konkretne badanie, idealny dobór soczewek, żadnego falowania i zaginania przestrzeni, widok tak wyraźny, że aż się zdziwiłam, że tak można widzieć, a koszt ŁĄCZNIE 180zł. Zaznaczę, że chodziło mi o w miarę dobre soczewki z antyreflexem. Także NIE POLECAM. Kolejny Vision Express, tyle że pod inną nazwą.
    • Gość: Radek234 Re: Doktor Marchewka IP: 109.125.240.* 05.08.18, 20:58
      Warto. Mega dokładne badanie wzroku, pani badajaca przesympatyczna. Za całe okulary zapłaciłem 300 zl i miałem je gotowe za 2 dni. Odebralem i jestem bardzo zadowolony
    • Gość: adam Re: Doktor Marchewka IP: *.centertel.pl 24.09.18, 19:25
      Witam nie polecam marchewki mam okulary rok czasu i już miałem cztery reklamacje a dałem 700 zł.i jeszcze jedno nie dajcie się na mówić na progresywne to oszustwo i jeszcze zepsujecie do reszty wzrok tylko kasa tak jest w Wodzisławiu-Śląskim tylko kasa się liczy.
    • smolki1 Re: Doktor Marchewka 14.01.19, 10:24
      Witam.Szczerze nie polecam Dr Marchewka (Fabryka Okularów) taka była pieczątka po reklamacji.Wszystko pięknie do czasu reklamacji.W nowych okularach z nakładką słoneczną z lewej strony nakładka odstaje około 2,3mm.Odpowiedż z serwisu FABRYKA OKULARÓW,(.Wada nie przeszkadza w widzeniu i jest to w normie,proponujemy 20% zniżki na nowe okulary)...To były nowe okulary.Jak dla mnie jest to oszukiwanie i naciąganie ludzi Okulary były kupione w salonie w Tychach,
    • zefirpoprostu Re: Doktor Marchewka 19.01.19, 19:33
      Ja tam jestem zadowolony z usług optyka w kaufland legionowo, bardzo dobry optyk, wszystko profesjonalnie i szybko załatwione, miło się z paniami rozmawia, dobra jakość, mam od nich soczewki i okulary, i nawet jak mi córka na okularach usiadła i się powyginały to panie mi bez problemu i bezpłatnie doprowadziły do użytku. korzystam od 2 lat i jestem zadowolony. tu jest mapka z dojazdem jakby ktoś szukał: www.optyga.com.pl/nasze-lokale/legionowo
      pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka