Dodaj do ulubionych

TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ??????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 22:56
Czytam te teksty o kandydatach i... dramat. Każdy coś ma pod paznokciami. A
może nie każdy? To na kogo można z czystym sumieniem zagłosować? Pytanie nie
jest skierowane do aktywistów sztabów wyborczych udzielających się na tym
forum. Tak więc - to do aktywistów - proszę sobie darować odpowiedzi
typu: "prowokatorze, buraku, gnoju". Ludzie - to do Was - PRZY KIM CHOLERA
POSTAWIĆ KRZYŻYK BEZ ŚWIADOMOŚCI UTRATY GŁOSU?
Obserwuj wątek
    • Gość: ebik Re: TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ?????? IP: 83.238.95.* 19.09.05, 23:47
      1.nie na lpr, bo lider nie od nas i na dodatek to oszołomy i nacjonaliści
      2. nie na sld, bo to komuchy i przekręciarze
      3. nie na pis, bo to populiści i najlepiej im szabelke w dłoń i odbijać polką
      mniejszość na białorusi
      4. nie na po, bo to partia dla bogatych, "biznesmenów" (no chyba, że należysz
      do tej grupy)
      5. nie na samoobrone, bo tam też złodzieje, a jak widzimy plakaty pana l. z
      gliwic, to już mamy dość
      6. inni nie przekroczą progu wyborczego, no chyba że niemcy, którzy progu nie
      mają, ale to jakoś niesmacznie

wiem jedno: na pewno nie zagłosuję na tych, których gęby widzę codziennie,
      którzy zaśmiecają nasze ulice i nie tylko

czyli na kogo? dalej nie wiem...
      • Gość: ed Re: TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 09:47
        To może na Jana Kowola z PSL.
        Na PSL nic nie masz Ebik ?
      • Gość: Tomek_M Partia Demokratyczna - demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 11:40
        O demokratach.pl nic nie napisałeś. A jednak jest szansa, żeby pokonali próg.
        Mieszanka łodzieńczego entuzjazmu i doświadczenia. Z list startują zarówno
        młodzi ambitni Marcin Karlik (Mikulczyce) czy Mirek Pawełko, jak i starsi Piotr
        Lewandowski i Czesław Wardalski (Rokitnica). Akurat im ciężko jest coś zarzucić.
        • Gość: magda Re: Partia Demokratyczna - demokraci.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:33
          Ja będę głosowała na platformę, a tutaj wg mnie najsensowniejszy jest Nawrat.
          Wydaje się mieć poukładane w głowie i jako jeden z niewielu sprawia wrażenie
          kogoś kto startuje po to żeby zrobić coś dla innych. Może jest zbyt młody i zbyt
          naiwny ale mnie się ta jego wiara, może troszkę utopijna, podoba zdecydowanie
          bardziej niż walka o własne pieniądze i władzę, która aż rozpala oczy większości
          kandydatów.
      • Gość: KrisP Re: TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:42
        Moze na mnie;))) Wprawdzie startuje z PiSu, ale jestem bezpartyjny i raczej
        pokojowo nastawiony do otaczajacego swiata:D Do tego nie sadze, zeby moja geba
        straszyla Cie codziennie na ulicy. Swojej kampanii tez nie prowadze nachalnie...
        Pozdrawiam
        KrisP
        www.partus.go.pl
        PS. Ciekawe co ciekawego napisza teraz "krzykacze";) Pewnie dowiem sie wielu
        ciekawych, zaskakujacych rzeczy. rotf.
        • Gość: mlody Re: TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ?????? IP: 83.238.95.* 21.09.05, 02:25
          psl i demokraci.pl nie przekroczą jednak progu. osobiście, to głosowałbym na
          pd, ale jej brak szans powoduje niechęć oddania straconego głosu.
          co do pis, to jest to jednak ugrupowanie nie do konca pasujące do nowoczesnaj
          europy. za bardzo patriotyczne i zbyt populistyczne w swoich programach.
          • martinli Re: TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ?????? 21.09.05, 06:26
            witam,
            zachecam zatem do głosowania na listę mniejszości. wszyscy bezpartyjni i od
            pokoleń zwiazani z tą ziemią. nie sądzisz chyba, że zależy nam na czymś innym
            niż tobie? wszyscy chcemy żyć we wzorowo działajacym regionie. i my to
            gwarantujemy, gdyż w przeciwieństwie do reprezentantów partii politycznych nie
            musimy głosować w imię partii, dyscypliny partyjnej często wbrew sobie i
            wyborcom.
            pomyśl nad tym.
            pozdrawiam
            marcin lippa lista nr 19
            ps. tym bardziej, że macie na tej liście kandydata z zabrza- mariusza kowolika
            • Gość: ebik Re: TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ?????? IP: 83.238.95.* 21.09.05, 12:27
              jeśli to ten kowolik, ktorego znam z górnika, to ma mój głos
    • Gość: Marek Gebler Re: TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 12:06
      Uważam że we wszystkich partiach można znaleść porządnych i uczciwych
      kandydatów do sejmu.Kandydatów z okręgu 29 jest ponad 100 .Miejsc z naszego
      okręgu 10.Trudny wybór.ALE TO JEST NASZ KRAJ NASZ OJCZYZNA MOZEMY
      WYBIERAĆ.Kandydat.
    • Gość: OBcięta Józef Kubica - przeczytajcie dlaczego..... IP: *.tolek.pl / 212.106.128.* 22.09.05, 20:25
      Oglądając reklamówki kandydatów na posłów z naszego regionu czuję wyłącznie
      zażenowanie, niskim poziomem merytorycznym przekazów, ich wizualnym dnem i
      programem spisanym na kolanie, w poczekalni do dentysty <wyraźnie odczuwalne są
      przeświadczenie o zbliżającym się bólu i lęku - stąd pewnie katastroficzne
      wizje, których urokowi ulegliby Orwell i Hitchcock>. Reklamówka Józefa Kubicy,
      jest po pierwsze treściwa, w ucho wpada niezłe hasło, inteligentnie nawiązujące
      do numeru listy i numeru na liście, brawo dla autora, strona wizualna jest bez
      zarzutu, a program wydaje się być jasny, klarowny i czytelny. Może to
      niewystarczający powód, by oddać swój głos na tego, a nie innego kandydata na
      posła, ale wyraźnie odczuwa się szacunek względem wyborcy, wyrażany w
      umiejętnym i inteligentnym doborze osób odpowiedzialnych za kampanię. Mnie
      Józef Kubica przekonał. Poważny, szanujący wyborcę polityk, z rozsądnym
      programem.
      • Gość: pływak Re: Józef Kubica - przeczytajcie dlaczego..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:39
        Mnie Józef Kubica również przekonał szczególnie wtedy jak wskoczył w ubraniu do
        zabrzańskiego aqwaparku na Barbórkę.
        • Gość: Jadźka Re: Józef Kubica - przeczytajcie dlaczego..... IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 22.09.05, 21:04
          Nie, nie, nie!
          Nie Kubica! Arogant i ślizgacz z układami w Warszawce.
          Nie zna problemów miasta. W d.... ma biednych, bezrobotnych...
          Zajmuje się tylko wielkim biznesem i sportem.
          • Gość: Za Józkiem Re: Józef Kubica - przeczytajcie dlaczego..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:49
            To właśnie te układy w Warszawie są potrzebne, to tam do tej pory "nikt nic nie
            wiedział" o Zabrzu ( a był inny już (kilka kadencji) poseł z naszego miasta to
            poseł Józef K. promuje i dba o nasze miasto, to dobry człowiek pomógł mi nie
            mając w tym interesu.
            Polecam go każdemu od innych usłyszałam obietnice i pocieszenia , tylko on
            okazał się być słownym człowiekiem.
    • Gość: elektorat Re: TO NA KOGO KURCZE GŁOSOWAĆ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 21:37
      I dalej nie wiadomo na kim postawić krzyżyk :-)
      Może jest ktoś odpowiedni? Ale czym chciałby zjednać taki motłoch jak my?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka