Dodaj do ulubionych

Witryna Samoobrony The best

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 20:59
Często zaglądam na forum, jednak nigdy jeszcze nie odważyłam się czegokolwiek
tu napisać.
Teraz jednak muszę.
Od dłuższego czasu przyglądam się tutejszej dyskusjii politycznej.
Zaglądam także na podawane tu adresy internetowe.
No i znalazłam coś co jest, moim zdanie ewenementem w naszej, nie tylko
zabrzańskiej polityce.
Otóż:
Zajrzałam na witrynę samoobrony w zabrzu.
Zamieścili tam listy kandydatów ze wszystkich zarejestrowancy list.
Urzekło mnie to, że na tych listach można znaleźć linki do stron kandydatów z
list innych komitetów.
Zero konkurencji, pełna jawność.
Jak widzę, panie i panowie z samoobrony postępują bardzo fer.
Jak dotąd nie udało mi się znaleźć linków do stron samoobrony na stronach
innych partii i komitetów.
Samoobrona The best!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: J.K.K. Re: Witryna Samoobrony The best IP: router:* / 192.168.2.* 11.10.02, 21:19
      A co Pani sądzi o usuwaniu wątków?
      • Gość: Mieszkanka Re: Witryna Samoobrony The best IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.10.02, 21:22
        Sądze to samo co o stronie samoobrony, tyle że na odwrót ..
        • Gość: nieuczciwy Re: Witryna Samoobrony The best IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 11.10.02, 22:10
          Gość portalu: Mieszkanka napisał(a):

> Sądze to samo co o stronie samoobrony, tyle że na odwrót ..
          I jeszcze więcej wazeliny proezę.
          • Gość: Leon Re: Witryna Samoobrony The best IP: router:* / 192.168.2.* 11.10.02, 22:30
            Kogos drażni uprzejmość i szczerość?
    • samoobron Re: Witryna Samoobrony The best 13.10.02, 00:31
      Drażni jak widać, zwłaszcza ZIUTĘ i Karola.
    • Gość: karol witryna może jest dobra - Samoobrona nie IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 11:20
      Mnie nie drażni uprzejmość. Mnie drażni, że Samoobrona z chamstwa zrobiła
      metodę uprawiania polityki. Z anarchii sposób na organizowanie kraju. Posłowie
      Samoobrony są beznadziejni. Tak głupi nie byli nawet ci z PZPR. Pani poseł
      Hojarska jest oskarżona o sfałszowanie podpisu. Pani poseł Begier będąc
      członkiem Komisji Etyki Poselskiej sama postępuje tak nieetycznie, że zostaje z
      tej komisji usunięta. W dodatku nie rozumie pytań, które jej zadają. To
      kompletna idiotka.
      Nikt z żarliwych sympatyków Samoobrony na tym forum nie zarzucił mi jeszcze
      kłamstwa. Bo to wszystko prawda. Niestety..
      Jest taka uniwersalna prawda - o jakości zespołu decyduje jego lider. Sprawdza
      się to zarówno w sporcie jak i w instytucie naukowym. Jak długo Samoobrona ma
      za lidera Leppera, z jej działań nie może wyjść nic dobrego. W żadnym mieście.
      Nie tylko w Zabrzu.
      • Gość: J.K.K. Re: witryna może jest dobra - Samoobrona nie IP: router:* / 192.168.2.* 13.10.02, 11:45
        No nie do końca ta jest... czasem zespół zmienia lidera!
        Podyktowane jest to różnymi względami i interesami. W tym konkretnym przypadku
        SAMOOBRONA chyba nie była by takim ruchem niezgody na zło, gdyby nie osoba
        przewodniczącego, który mówi śmiało nie owijając w bawełnę! Jak mówi się śmiało
        to jest się atakowanym. Spotykając się z atakiem nie zawsze udaje się zachować
        poprawność - agresja rodzi agresję. Na pewno Panu Karolowi też nieraz to się
        zdarzyło i w porządku, natomiast jeśli chodzi o Leppera to zaraz cham.
        No cóż, było to już tu gdzieś napisane:
        LEPIEJ MIEĆ DOCZYNIENIA Z CHAMEM MAJĄCYM DOBRE INTENCJE NIŻ Z NAUCZONYM OGŁADY
        CYNICZNYM I SKORUMPOWANYM LIBERAŁEM.
        Lepper jest jaki jest, ale na razie odważnie wskazuje nam kto jest kto. My
        powinniśmy z tego wyciągać wnioski a nie czepiać się jego manier - bo nie on tu
        najważniejszy - zresztą był w Zabrzu i zachował się w normie.
      • samoobron Re: witryna może jest dobra - Samoobrona nie 13.10.02, 13:12
        Dalej nic nie wynika z tego co pisze kolega Karol.
        Zwłaszcza dla Zabrza.
        Samoobronie zarzuca chamstwo, brak kompetencji i atakowanie innych, a sam robi
        dokładnie to samo.
        Nie można na podstawie działań wybranyc osób dyskredytować całego ugrupowania.
        W każdej partii są czarne owce i obrzucanie się błotem nie ma sensu.
        Proponuję więc przenieść dyskusje na nasze własne podwórko.
        samoobronazabrze.republika.pl/
        Spacer po Zabrzu
    • Gość: karol Lepper nie ma dobrych intencji IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 14:46
      ależ ja nikogo nie obrzucam błotem. Nie powiedziałem niczego co nie byłoby
      prawdą. A Lepper nie jest atakowany za to że śmiało mówi tylko za to co mówi i
      jak. No i za to że co innego robi niż mówi. Taki niby prawy i szlachetny, takie
      ma niby dobre intencje tylko że nie oddaje kredytów, nie stawia się na wezwanie
      sądu, nie płaci zasądzonych grzywien. Jest nawet ścigany za pobicie. I proszę
      mi nie mówić, że czepiam się wybranych jednostek, czarnych owiec. W Samoobronie
      czarnymi owcami jest całe kierownictwo. Zdaje mi się, że żaden porządny
      człowiek nie będzie się identyfikować z taką szumowiną jak Lepper i z
      ugrupowaniem, w którym on nadaje ton. No chyba, że mamy do czynienia z
      człowiekiem porządnym ale głupim. Jak widać, ja też wypowiadam się ostro. Będę
      więc za to atakowany?
      • Gość: J.K.K. Re: Lepper ma wiele dobrych intencji. IP: router:* / 192.168.2.* 13.10.02, 15:06
        Panie Karolu nie będzie Pan atakowany za ostre wypowiedzi, bo widać ze Pana
        intencją jest polemika a nie szkalowanie.
        Widzi Pan - odwaga wypowiedzi Leppera wynika z tego o kim i ci mówi!
        Przyzna Pan, że nie ma takiego zjawiska jak: ODWAŻNE WYPOWIEDZI O SPRAWACH
        NIEISTOTNYCH CZYLI O KWIATKACH I BRATKACH. Ponieważ polska rzeczywistość jest
        piramidą afer, a afery tworzą ludzie, a ci ludzie to znane nazwiska - to
        mówienie o nich że są złodziejami jest odwagą!
        Co do zadłużeń posłów SAMOOBRONY - co by Pan zrobił, gdyby z dnia na dzień
        zmieniono Panu warunki spłaty kredytu, kredytu, który wziął Pan dla ratowania
        firmy, gospodarstwa ect.? Wziął Pan 100 a okazuje się - już w trakcie
        spłacania, że musi Pan oddać bankom (nie naszym!) niemożliwą do zrealizowania
        wielokrotność tej sumy! Wielu znalazło się w takiej pułapce p. Balcerowicza.
        W odpowiedzi na takie metody państwa powstała SAMOOBRONA. Ponieważ wielu
        znalazło się w takiej fiskalnej pułapce, nie jest dziwnym, że skupili się wokół
        tego co krzyczy że Balcerowicz to bandyta i złodziej. A Pan myśli że jest
        inaczej?
        • Gość: karol Re:jest inaczej IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 15:42
          pewnie, że jest inaczej. Lepper mówi odważnie ale nieprawdę. I proszę nie
          tłumaczyć mi, jak to biedny Lepper wpadł w pułapkę kredytów. Ponieważ sam
          udzielam kredytów a czasem je nawet zaciągam to znam temat. Spotkałem wiele
          osób które miały problem ze spłatą kredytu. Ale jeśli uczciwie chciały go
          spłacać to dawno to już zrobiły. Lepper nie spłacił bo nie chciał. Nadal nie
          chce. I na koniec - jeśli podaję nieprawdziwe informacje lub kłamię to proszę
          mi to wytknąć. Ale jeśli nie to proszę przyznać, że Lepper nie jest uczciwy. I
          proszę mi nie wmawiać, że ze strony Samoobrony (która go akceptuje takim jaki
          jest) może nas spotkać coś dobrego. Innej możliwości przecież nie ma. Kłaniam..
          • Gość: J.K.K. Re:jest inaczej IP: router:* / 192.168.2.* 13.10.02, 16:17
            I udzielał Pan kredytów rolniczych wtedy, kiedy to nastąpiła ta zmiana reguł?
            A może Pan tamtych czasów nie pamięta?
            A gdyby od Pana naraz zażądano nienależnych ogromnych pieniędzy - to też by Pan
            bez szemrania spłacał, czy po prostu by się Pan zbuntował? Ten bunt może być
            obroną dla wielu, wielu ludzi. Pamiętam kobietę której syn musiał wyjechać do
            USA aby zarobić na odsetki dla Balcerowicza. Bardzo porządna rodzina
            gospodarująca na wielochektarowym gospodarstwie "wtopiła" na posunięciu
            Balcerowicza. Czy Pan do djaska nie ogląda programów typu sprawa dla reportera
            lub innych tego typu? Takich ludzi jest multum, i to tacy ludzie wybrali tych
            kilkudziesięciu posłów SAMOOBRONY w nadziei, że ci upomną się o ich krzywdę z
            trybuny sejmowej. Spłacać - owszem, ale tylko to co się należy! Jak żądania
            stają się absurdalne to i spłata jest nie realna!
            Co do kłamstwa i prawdy nie mam zamiaru nikomu nic zarzucać, bo ani Pan ani ja
            nie wiemy wszystkiego do końca. Wszystko, co tu piszemy to nasze subiektywne
            odczucia. Pozdrawiam J.K.K.
            • Gość: karol Re:jest inaczej IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 17:31
              jeśli to spłacający będzie ustalać dokąd spłata jest sprawiedliwa a odkąd nie
              to najpewniej nie odda nic.. A programów Sprawa dla reportera nie oglądam. Pani
              Jaworowicz jest tak nierzetelna i głupia jak posłanka Begier. Widziałem już
              programy (gdy je jeszcze oglądałem) w których pani Jaworowicz kogoś oskarżała i
              w studio okazywało się, że nie ma racji. Że źle oceniła sytuację. Robiła wtedy
              głupią minę i nawet nie powiedziała - przepraszam. Baba robi programy o
              sprawach o których nie ma pojęcia.
              • Gość: J.K.K. Re:jest inaczej IP: router:* / 192.168.2.* 13.10.02, 18:50
                O tamtej dziwnej spirali zadłużenia w którą wpadli rolnicy powininen an
                zasięgnąć wiedzy np. w bankach - oni Panu powiedzą na czym to polegało.
                Elżbieta Jaworowicz robi dobrą robotę, świadczy o tym choćby ilość pogróżek
                próbujących odwieść ją od emisji nakręconego materialu.
                A już tak na marginesie - nie wiem ile Pan ma lat, ale jeśli mało to dobrze,
                bo ma Pan szansę doczekać czasów (a zawsze takie nadchodzą) kiedy to niejedno
                szdło wyjdzie z worka! I dopiero na tym tle okaże się jakimi intencjami były
                podszyte obecne działania polityków różnej maści, w tym Leppera.
                Dziękuję za możliwość kulturalnej wymiany zdań, co na tym forum nie jest rzeczą
                powszechną. Pozdrawiam - J.K.K.
                • Gość: nieuczciwy Re:jest inaczej IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 13.10.02, 18:58
                  Gość portalu: J.K.K. napisał(a):

> O tamtej dziwnej spirali zadłużenia w którą wpadli rolnicy powininen an
                  > zasięgnąć wiedzy np. w bankach - oni Panu powiedzą na czym to polegało.
                  > Elżbieta Jaworowicz robi dobrą robotę, świadczy o tym choćby ilość pogróżek
                  > próbujących odwieść ją od emisji nakręconego materialu.
                  > A już tak na marginesie - nie wiem ile Pan ma lat, ale jeśli mało to dobrze,
                  > bo ma Pan szansę doczekać czasów (a zawsze takie nadchodzą) kiedy to niejedno
                  > szdło wyjdzie z worka! I dopiero na tym tle okaże się jakimi intencjami były
                  > podszyte obecne działania polityków różnej maści, w tym Leppera.
                  > Dziękuję za możliwość kulturalnej wymiany zdań, co na tym forum nie jest
                  rzeczą
                  >
                  > powszechną. Pozdrawiam - J.K.K.

A tera na LEPPERA
    • samoobron Re: Witryna Samoobrony The best 13.10.02, 18:57
      Widzę, że Karol kocha polemikę.
      Tylko, że z tej jego polemiki nic nie wynika.
      Mówi o sprawach ogólnie (za gazet) znanych.
      Mamy wybory samorządowe, a nie parlamentarne, i ludzie których wybiorą wyborcy
      będą musieli dość często stawać z nimi twarzą w twarz.
      Może niech się wypowie co ma do zarzucenia zabrzańskiej samoobronie, a nie
      czepia się tylko naszego szefa.
      • Gość: karol z takim szefem jesteście przegrani IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 23:52
        droga Samoobrono Zabrzańska! zarzucam Ci oto, że mając takiego szefa i kierując
        się jego wskazówkami niczego dobrego nie będziesz w stanie wskórać. Twierdzę
        tak dlatego, że jeszcze nikomu nie udało się wychodząc z przesłanek moralnie
        złych, zrobić czegoś dobrego.
        Panu J.K.K. odpowiadam, że lat mam co niemiara. Niektórzy nawet twierdzą, że za
        dużo..
        • Gość: J.K.K. Re: z takim szefem jesteście przegrani IP: router:* / 192.168.2.* 14.10.02, 08:55
          Acha! To zdaje się Pan w takim razie zabiegał o umieszczenie Go na listach
          SAMOOBRONY. Odmówili... stąd to rozgoryczenie...
          Nieważne. A odnośnie szefa: on mówi że SAMOOBRONA upomina się o prostych
          oszukiwanych ludzi - my w Zabrzu robimy to i będziemy to robić z SO czy też bez
          niej - gdyby naraz jej się coś pomieszało tak jak większości partii: SLD
          zamiast przywrócić normalność to ją przewróciła, o AWS nie ma co gadać bo bagno
          nad bagnami, od Platformy i UW, czyli liberałów - uchowaj nas, biednych, Panie.
          Reszta nie warta wymieniania nawet. Więc czymże takim nadzwyczajnym na tym tle
          jest SAMOOBRONA dla tytejszych krytykantów? Dla nas - zwolenników - owszem jest
          warta zawierzenia z tych wszystkich powodów o których już tu było!
          Pozdrawiamy SENIORA !
          • Gość: nieuczciwy Re: z takim szefem jesteście przegrani IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 14.10.02, 09:02

>
            > nad bagnami, od Platformy i UW, czyli liberałów - uchowaj nas, biednych,
            Panie.
            > Reszta nie warta wymieniania nawet. Więc czymże takim nadzwyczajnym na tym
            tle
            > jest SAMOOBRONA dla tytejszych krytykantów? Dla nas - zwolenników - owszem
            jest
            >
            > warta zawierzenia z tych wszystkich powodów o których już tu było!
            > Pozdrawiamy SENIORA !

Czemuś biedny boś głupi, czemuś głupi boś biedny.
            Samoobrona napewno nie wyprowadzi Was z tego koła.
            • samoobron Re: z takim szefem jesteście przegrani 14.10.02, 11:10
              Po pierwsze:
              Szef daje nam tylko ogólne wytyczne, pozostawiając na polu lokalnym duże pole
              do indywidualnego działania.

Po drugie:
              Faktycznie, błędne koło. Ci którzy się w nim znaleźli (ponad 50% społeczeństwa)
              nie ma już nadziei na poprawę. Widać to choćby po spadającej frekwencji
              wyborczej.

Po trzecie:
              To czy Samoobrona wyprowadzi ich z tego koła, zależy tylko od nich.
              Czy zdecydują się jeszcze raz komuś uwierzyć.
              Nie zdziwie się jeśli nie, po ponad dwunastu latach zwodzenia przez kolejne
              ugrupowania polityczne.
              Przypomnę tylko, że Samoobrona przez cały czas swojego istnienia nie odwróciła
              się od swoich wyborców. Z uporem maniaka stara się przepchnąć swoje ustawy w
              sejmie samoobrona.org.pl/ Nie udaje się nam, bo jeszcze jest nas zbyt
              mało.

Po czwarte:
              Nasz szef jaki jest, każdy widzi, ale to właśnie dzięki niemu, niezmienności
              jego poglądów i uporowi trzymamy się razem.
              Można to nazywać chamstwem, tyranią czy jak kto chce.
              Rachunek jednak jest prosty: albo go ktoś kocha, albo nienawidzi. Stanowisk
              pośrednich nie ma.
              • Gość: J.K.K. Re: z takim szefem jesteście przegrani IP: router:* / 192.168.2.* 14.10.02, 22:59
                Nie musielibyśmy przerzucać się tymi epitetami w stosunku do partii gdyby była
                inna ordynacja wyborcza - wtedy te towarzystwa umarły by na uwiąd starczy...
              • Gość: nieuczciwy Re: z takim szefem jesteście przegrani IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 15.10.02, 09:18
                > Po czwarte:
                > Nasz szef jaki jest, każdy widzi, ale to właśnie dzięki niemu, niezmienności
                > jego poglądów i uporowi trzymamy się razem.
                > Można to nazywać chamstwem, tyranią czy jak kto chce.
                > Rachunek jednak jest prosty: albo go ktoś kocha, albo nienawidzi. Stanowisk
                > pośrednich nie ma.

Kto nie z nami ten przeciwko nam.
                Skąd my to znamy.
                • Gość: J.K.K. Re: z takim szefem jesteście przegrani IP: router:* / 192.168.2.* 15.10.02, 23:46
                  Jak można brać pod uwagę słowa człowieka, który sam siebie nazwał NIEUCZCIWYM?
                  A tak w ogóle to Pan jest raczej nieobiektywny!
                  • Gość: nieuczciwy Re: z takim szefem jesteście przegrani IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 16.10.02, 08:50

> Jak można brać pod uwagę słowa człowieka, który sam siebie nazwał NIEUCZCIWYM?
                    > A tak w ogóle to Pan jest raczej nieobiektywny!

Ale szczery.
                    A tak na marginesie pytanie: kto ma czyste sumienie?
                    • Gość: J.K.K. Re: z takim szefem jesteście przegrani IP: router:* / 192.168.2.* 17.10.02, 00:04
                      Szczerość to pojęcie względne, a we własnej ocenie to cynizm!
                      • Gość: nieuczciwy i cynic Re: z takim szefem jesteście przegrani IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 17.10.02, 09:25

> Szczerość to pojęcie względne, a we własnej ocenie to cynizm!

Jak widać w nicku nie można za wiele napisać, więc pozostanę przy nieuczciwym.
                        • Gość: KOM Zabrze Nikt nam nie zabroni opowiadać się po stronie... IP: router:* / 192.168.2.* 20.10.02, 13:27
                        • Gość: KOM Zabrze ... słabszych - nawet sam A.Lepper! IP: router:* / 192.168.2.* 20.10.02, 13:30
                          Nawet by mu nie wypadało.
                          Będziemy mu to stale przypominać jak i wszyskim innym dotąd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka