Dodaj do ulubionych

KOM dla Gołubowicza

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 22:25
Czy ktoś widział gazetki KOM-u
Od wyborów są pełne pieśni pochwalnych dla nowego prezydenta
Ciekawe jak to jest, że nic sie nie zmieniło jak nie mieli swoich mieszkań,
tak nadal ich nie mają - ani nawet wizji jak je odzyskać a nagle stali się
tacy mili tylko dlatego że Gołub co ich widzi to mówi tak tak zajmiemy sie
tą sprawą a efektów żadnych nie widać.
Dla przypomnienia - lista osób które mówiły że rozwiążą tą sprawę jest
bardzo bardzo długa od posłów (którzy twarząc lukę prawną doprowadzili do
tego) poprzez kolejnych wojewodów i wszelkie inne instytucje które po koleii
dla świętego sposobu mówił że rozwiążą tą sprawę tylko na to potrzeba
troszkę czasu.
O ile pamiętam tylko Urbańczyk zawsze mówił że sprawa ta wcale nie jest
prosta i nie zna cudownego leku, i jeśli ktoś go wymyśli przed nim to
chętnie go zastosuje - ale widać ludzie nie lubią słuchać prawdy i wolą jak
sie ich okłamuje.

Czekamy panie Gołubowicz co pan zaproponuje za rozwiązanie.
Pani Adach - coś czuje że przed wyborami znowu się pani pogniewa na władzę,
żeby dostać troszkę głosów i zasiąść w szanownej radzie - zresztą co by pani
biedna robiła gdyby sprawę udało się załatwić - chyba zanudziła by się pani
na śmierć.

pozdrawiam
prawdomówny
Obserwuj wątek
    • byk5 Re: KOM dla Gołubowicza 18.02.03, 23:19
      rutututu,JEDYNIE I.K. mówiła ludziom prawdę i głosowała niepolitycznie
      Jej pomysł z wieczystą gwarancją najmu jest REALNYM ROZWIĄZANIEM
      Nie lubię bab,ale zrobię dla czarnuli wyjątek bo ma jaja!
    • Gość: Ziutek Re: KOM dla Gołubowicza IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 23:24
      Gość portalu: prawdomówny napisał(a):

> Czy ktoś widział gazetki KOM-u
      > Od wyborów są pełne pieśni pochwalnych dla nowego prezydenta
      > Ciekawe jak to jest, że nic sie nie zmieniło jak nie mieli swoich mieszkań,
      > tak nadal ich nie mają - ani nawet wizji jak je odzyskać a nagle stali się
      > tacy mili tylko dlatego że Gołub co ich widzi to mówi tak tak zajmiemy sie
      > tą sprawą a efektów żadnych nie widać.
      > Dla przypomnienia - lista osób które mówiły że rozwiążą tą sprawę jest
      > bardzo bardzo długa od posłów (którzy twarząc lukę prawną doprowadzili do
      > tego) poprzez kolejnych wojewodów i wszelkie inne instytucje które po koleii
      > dla świętego sposobu mówił że rozwiążą tą sprawę tylko na to potrzeba
      > troszkę czasu.
      > O ile pamiętam tylko Urbańczyk zawsze mówił że sprawa ta wcale nie jest
      > prosta i nie zna cudownego leku, i jeśli ktoś go wymyśli przed nim to
      > chętnie go zastosuje - ale widać ludzie nie lubią słuchać prawdy i wolą jak
      > sie ich okłamuje.
      >
      > Czekamy panie Gołubowicz co pan zaproponuje za rozwiązanie.
      > Pani Adach - coś czuje że przed wyborami znowu się pani pogniewa na władzę,
      > żeby dostać troszkę głosów i zasiąść w szanownej radzie - zresztą co by pani
      > biedna robiła gdyby sprawę udało się załatwić - chyba zanudziła by się pani
      > na śmierć.
      >
      > pozdrawiam
      > prawdomówny

PRZEDSTAWILIŚMY PAŃSTWU KOLEJNY ODCINEK PRZYPOWIEŚCI Z CYKLU
      "PISAŁ ROMAN DO ROMANA"
      KOLEJNY ODCINEK NIEBAWEM
    • Gość: Elżbieta Adach Re: KOM dla Gołubowicza IP: router:* / 192.168.80.* 18.02.03, 23:30
      No cóż Panie Prawdomówny, jak widać ma Pan swój system wartości i swoją skalę
      ocen - nie zamierzam z Panem polemizować bo nie daje mi Pan równych szans: ja
      się nie chowam za nickiem... Ale zapraszam w imieniu KOM-u do naszej siedziby
      (Cieszyńska 12) np we wtorki na spotkania łączników gdzie zawsze o godz 16.00
      zbiera się około 30 osób... proszę im to, co Pan tu napisał, powiedzieć
      osobiście. Taka dyskusja na żywo miałaby sens, bo większość z nas nie ma
      dostępu do internetu
      I chociaż jest mi przykro być tak potraktowaną, to mimo wszystko pozdrawiam,
      choć nie wiem kogo!
      Elżbieta Adach
      • Gość: nieuczciwy Re: KOM dla Gołubowicza IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 19.02.03, 08:58
        Gość portalu: Elżbieta Adach napisał(a):

> No cóż Panie Prawdomówny, jak widać ma Pan swój system wartości i swoją skalę
        > ocen - nie zamierzam z Panem polemizować bo nie daje mi Pan równych szans: ja
        > się nie chowam za nickiem... Ale zapraszam w imieniu KOM-u do naszej siedziby
        > (Cieszyńska 12) np we wtorki na spotkania łączników gdzie zawsze o godz 16.00
        > zbiera się około 30 osób... proszę im to, co Pan tu napisał, powiedzieć
        > osobiście. Taka dyskusja na żywo miałaby sens, bo większość z nas nie ma
        > dostępu do internetu
        > I chociaż jest mi przykro być tak potraktowaną, to mimo wszystko pozdrawiam,
        > choć nie wiem kogo!
        > Elżbieta Adach

O proszę Pani Adach potwierdza tezy "prawdomównego" boi się sama powiedzieć
        prawdę swoim wyborcom z KOM-u i najchętniej by wyręczyła się "prawdomównym",
        którego by pewnie zakrzyczano i wyzwano od tych najgorszych.
        A Pani Adach była by dalej czyściutka i mogła liczyć na głosy pokrzywdzonego
        proletariatu.
        Dlatego postkomuniści wrócili do władzy bo jedyne co umieją najlepiej to obłuda.
        Wiarą społeczeństwa w tą obłudę jest kliniczny przypadek KOM-u i Pani Adach.

Proletariusze wszystkich krajów łączcie się.
        • Gość: Elżbieta Adach Re: KOM dla Gołubowicza IP: router:* / 192.168.80.* 19.02.03, 09:31
          Co myśleć o kimś, kto sam siebie nazywa nieuczciwym?
          No więc tak: jest Pan nieuczciwy i postępuje Pan nieuczciwie!
          Nie boję się prawdy bo właśnie o nią się dobijam, a zapraszając
          takich "prawdomównych" i "uczciwych" do KOM daję im możliwość poznania problemu
          nie tylko z moich ust. To Wy panowie boicie się usłyszeć całej prawdy od
          tych sponiewieranych przez system ludzi. Mierzi Was, że tak długo się trzymają -
          prawda? I co Was tak irytuje? Że nie mieszkamy jeszcze pod mostem?
          To jedno mogę przyrzec: NIEDOCZEKANIE WASZE!
        • Gość: Elżbieta Adach Re: KOM dla Gołubowicza IP: router:* / 192.168.80.* 19.02.03, 09:32
          Co myśleć o kimś, kto sam siebie nazywa nieuczciwym?
          No więc tak: jest Pan nieuczciwy i postępuje Pan nieuczciwie!
          Nie boję się prawdy bo właśnie o nią się dobijam, a zapraszając
          takich "prawdomównych" i "uczciwych" do KOM daję im możliwość poznania problemu
          nie tylko z moich ust. To Wy panowie boicie się usłyszeć całej prawdy od
          tych sponiewieranych przez system ludzi. Mierzi Was, że tak długo się trzymają -
          prawda? I co Was tak irytuje? Że nie mieszkamy jeszcze pod mostem?
          To jedno mogę przyrzec: NIEDOCZEKANIE WASZE!
          • Gość: nieuczciwy Re: KOM dla Gołubowicza IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 20.02.03, 09:56
            No cóż Pani Elżbieta tylko potwierdza tezę, że akceptuje wybiórczo prawdę,
            która jej odpowiada natomiast szczerość, która często jest bolesna odrzucaca
            hasłem "NIEDOCZEKANIE WASZE".
            • Gość: Prawdomówny Re: KOM dla Gołubowicza IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 08:53
              Bardzo mi przykro że pani jest przykro z powodu tego co napisalem na początku.
              A teraz na poważnie proszę o krótką i zwięzłą odpowiedz na poniższe pytania:
              1) Co do tej pory zrobił w Państwa sprawie nowy prezydent?
              2) O ile sprawa się posunęła
              3) Kiedy sprawa się rozwiąże?
              4) A jęsli Pani nie zna odpowiedzi na pytanie 3 które jest sednem państwa
              działalności to dlaczego jesteście Państwo tacy szczęśliwi i tak chwalicie
              władzę która nic dla Państwa jeszcze nie zrobiła?

Z góry dziękuje za odpowiedz
              • Gość: Elżbieta Adach Re: KOM dla Gołubowicza IP: router:* / *.gazeta.pl 22.02.03, 14:06
                Chętnie podejmę z Panem dyskusję i odpowiem na... każde trzy pytania, pod
                warunkiem że będę wiedziała z kim mam przyjemność.
                A co zrobiła dla KOM nowa władza to piszą już w gazetach i jest to na razie
                skromny początek.
                Pozdrawiam Nieznajomego Prawdomównego Inaczej
                E.A.
                • Gość: Stanisław Sidor Re: KOM dla Gołubowicza IP: 157.25.152.* 22.02.03, 20:55
                  Ej chłopcy, poprzebierani w niewyszukane pseudonimy, wywijajcie swoje hołubce
                  na własnych sumieniach. Może się odezwą i podpowiedzą Wam, że potępia się
                  oprawcę a nie ofiarę.
                  A co z bezrobotnymi, bezdomnymi, nieuleczalnie chorymi? No dalej! Obrzucajcie
                  ich stekiem swoich wyzwisk, przecież są bezradni - nic Wam nie mogą zrobić.
                  Jakaż to inteligentna zabawa!
                  Jesteśmy z Was dumni.
    • krotki Re: KOM dla Gołubowicza 22.02.03, 23:05
      Dawno temu prorokowałem, że KOM podzieli się na tych;
      którzy chcą na jego plecach wypłynąc dalej na szersze wody - i ci szybciutko
      zapomna o reszcie!! , na tych couczciwie załatwia (lub nie) swoja spawę - przy
      okazji innych - i na tych którzy z założonymi rękoma czekają by za nich ktos
      coś załatwił, nie jest to jakiś fenoment o takijest świat . mam trzy rady dla
      każdej z grup - "pływacy" rozszewrzcie program o lokatoró po podwyżkach,
      rolników którzy produkują naprawde dobra żywność ale tylko za drogą (bo dobrą)
      pracownikow PGR-ów i we ogóle wsztkich także cyklistów, brodaczy i łysych!!!
      tylko tak zrobicie karierę. dla walczących o swoje i nic więcej - policzcie
      nakład waszej pracy walczycie dla wszystkich ale tylko wy jak się nacharaci oni
      spiją śmietanke i na pewno oskarżą was o wiele rzeczy - naprawdę dopiero
      wówczas poczujecie niesmak ( ja to przeżyłem w latach 70-tych!!!). Rada prosta
      zamiast walczyć czas ten przeznaczcie na zarabianie pieniędzxy za które po
      prostu kupicie sobie meiszkanie - wierzcie będzie taniej - dla was!!. A
      trzeciej grupie życzę dobrego samopoczucia i przekonania że i tak ktos za was
      cos załatwi!!! ( tak was wychowała komuna) --
      • krotki Re: KOM dla Gołubowicza 22.02.03, 23:06
        zamiast pozwolic mi poprawić tekst i podpisac - wysłał go ----dziwne
        Pozdrawiam
      • Gość: lekarz do krótkiego IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 23:26
        nie charać tak i nie pij za dużo śmietanki bo ci skoczy choresterol
        • Gość: krotki Re: do krótkiego IP: *.torun.mm.pl 24.02.03, 21:37
          charać trzeba !!! tak też świat zbudowany jest a co do Cholesterolu - wynaleźli
          statyny - faktycznie działaja z 212 na 170 HDL z 45 na 57 a Trójglicerydy z 180
          na 112 .
          Pozdrawiam
          • Gość: Ski Re: do krótkiego IP: *.lv.lv.cox.net 06.03.03, 01:40
            Do Pani Elzbiety Adach;Pani Elzbieto sledze Pania na Zabrzanskim portalu juz od
            dluzszego czasu,zastanawiam sie na jak dlugo wystarczy Pani cierpliwosci.Zabrze
            jest mi bardzo bliskie poniewaz spedzilem w nim 1/3 mojego zycia t/jokolo 20
            lat.Pani toczy nierowna walke z ludzmi takimi jak "byk' "uczciwy' "nieuczciwy'
            itd,prosze mi wybaczyc ale nie sa to osoby ktore by sie nadawaly do Pani
            towarzystwa.Im"Demokracja" w zle zrozumialy sposob uksztaltowala taki a nie
            inny kierunek ,zawezyla swiatopoglad prosze wybaczyc im poniewaz nie wiedza co
            mowia.Jezli te SKANkI,wstydza sie uzywac wlasnego nazwiska poniewaz sie wstydza
            za nie prosze posluchac mojej rady i wziasc znimi rozwod,to nie sa dobrzy
            kandydaci do partnerstwa. Pozdrowienia z pieknego LAS VEGAS.
            • Gość: nieuczciwy do Las Vegas IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 06.03.03, 08:36
              Słuchaj emigrancie z USA, forum jest po to aby móc anonimowo dzielić się swoimi
              poglądami i to jest przywilej demokracji.
              Pani Adach jest osobą publiczną i to jej własna decyzja o podpisywaniu się na
              tym forum z imienia i nazwiska.
              Ciekawe dlaczego ty nie masz odwagi się podpisać nazwiskiem, a oskarżasz o to
              innych (typowa filozofia Kalego).
              Prawdopodobnie dlatego trzymasz stronę Pani Adach bo jest ci ona bliska
              pokoleniowo, a np. mnie uważasz za "nieopierzonego".
              Jak pewnie zauważyłeś Pani Adach reaguje bardzo nerwowo na wszelkie krytyczne
              uwagi i nie odnosi się do nich merytorycznie. Moim zdaniem działania, które KOM
              i Pani Adach podejmują są nie tylko wątpliwe prawnie ale może przede wszystkim
              moralnie.
              • Gość: KOM O moralności i etyce. IP: router:* / *.gazeta.pl 06.03.03, 09:10
                Do nieuczciwego:
                Biedny człowieku wiesz że dzwonią ale nie wiesz w którym kościele!
                Ze wszystkich Pana wpisów widać że nie ma Pan pojęcia o sprawie zagarniętych
                mieszkań zakładowych pomimo że tłumaczenie tego ogólnopolskiego problemu trwa
                już 4 lata! Ustawicznie pisze się o tym w gazetach, pokazuje w telewizji.
                Posiadamy opinię prawną Biura Studiów i Ekspertyz Kancelarii Sejmu
                stwierdzającą wobec nas - najemców tych mieszkań - aż czterokrotne złamanie
                zapisów KONSTYTUCJI RP. a co za tym idzie także międzynarodowych aktów praw
                człowieka.
                Więc o czyjej moralności jest tu mowa drogi Panie?
                Tak dziwnie bezinteresownie (?) atakując działania KOM-u daje Pan świadectwo,
                że to właśnie Panu brak moralności i etyki. Albo może sam Pan dał się namówić
                na kupno bloków z ludźmi...?
                A jeśli mowa o nerwowym reagowaniu, to właśnie Pan jest przykładem opryskliwego
                tonu, który nijak nie ułatwia dyskusji.
                • Gość: nieuczciwy Re: O moralności i etyce. IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 06.03.03, 10:43

> Posiadamy opinię prawną Biura Studiów i Ekspertyz Kancelarii Sejmu
                  > stwierdzającą wobec nas - najemców tych mieszkań - aż czterokrotne złamanie
                  > zapisów KONSTYTUCJI RP. a co za tym idzie także międzynarodowych aktów praw
                  > człowieka.

Wyżej wspomniana instytucja nie jest żadnym autorytetem w tej dziedzinie, a
                  potwierdzeniem tego są "ułomne" ustawy uchwalane przez Sejm.
                  Jeżeli według KOMu i w/w instytucji następiło tak drastyczne złamanie prawa to
                  sprawa kwalifikuje się do prokuratury i sądu. Może się mylę ale nic mi nie
                  wiadomo o żadnych postępowaniach.
                  Pytanie jest zasadnicze: złamano prawo czy nie? Jedynym organem mogącym to
                  stwierdzić jest sąd. I tu koło się zamyka bo KOM nie koncentruje się na
                  działaniach prawnych tylko politycznych na pograniczu "awanturnictwa". Stąd im
                  tak blisko do Samoobrony, LPR-u itp.
              • Gość: Ski Re: do Las Vegas IP: *.lv.lv.cox.net 07.03.03, 07:32
                Do Pana nieuczciwego ;Prosze Pana pomylil sobiePan pojecia Demokracji.Bo
                chowanie sie za przybranym nazwiskiem lub kryptonimem to nie zasada demokracji
                a wstyd wlasnego jestestwa czy to Panu cos mowi.Zle rozumiana Demokracja
                prowadzi do zwyrodnienia wykladni naszego zycia.Z perspektywy czasu teraz to
                widze co znaczy wolnosc dana ludzia do niej nie przygotowanych. Czytajac
                wypowiedzi wielu Polakow w poczcie Internetu az trudno zrozumiec jak nisko
                upadli.Dzisiaj chca byc bochaterami a jeszcze nie tak dawno w latach
                siedemdziesiatych siedzieli jak myszka pod miotla bo bali sie zabrac stanowiska
                w sprawach politycznych;bylo to w tym czasie zbyt niebezpieczne a dzisiaj chca
                chodzic w glorji bochaterow-skad my to znamy.Ja wiem ze prawda boli ale jest
                jaka jest ina to nic nie poradzimy. Z szacunkiem SKI
                • Gość: nieuczciwy Re: do Las Vegas IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 07.03.03, 09:41
                  Podsumowanie:
                  Przyganiał kocioł garnkowi.
            • Gość: Elżbieta Adach Do Ski z Las Vegas IP: router:* / *.gazeta.pl 06.03.03, 09:22
              Miło było przeczytać tekst inny od panującego na tym forum klimatu.
              Dziękuję.
              Sprawy KOM-u idą w dobrym kierunku - ufam że niedługo rozpiszą się pozytywnie o
              tym gazety! Po raz pierwszy od czterech lat istnieje zgodna wola wszystkich
              zainteresowanych stron do wyjścia z impasu. O tym wszystkim możemy porozmawiać -
              proszę o kontakt komitet_obrony@interia.pl

Serdecznie pozdrawiam E.A.
              • byk5 do Eli A. z Las Palmas 06.03.03, 10:31
                Droga Elu, przenieś KOM do Las Vegas i zacznijcie tam protestować i domagać się
                uwłaszczenia!POWODZENIA
    • Gość: Elżbieta Adach Re: KOM dla Gołubowicza IP: router:* / *.gazeta.pl 23.02.03, 10:05
      www.komzabrze.republika.pl/
      • Gość: prawdo... Re: KOM dla Gołubowicza IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.03, 12:39
        Myślalem że pani pochwali sie i wypisze litanię dokonań nowych władz w związku
        z KOMem a tymczasem widze same uniki
        Może pomogę Pani odpowiedzeć - jeśli coś przekręce to proszę o sprostowanie
        1) Co do tej pory zrobił w Państwa sprawie nowy prezydent?
        - Nic nie zrobił, ale obiecuje że sprawą się zajmie tylko to wymaga czasu
        2) O ile sprawa się posunęła
        - Nie posunęła się wcale
        3) Kiedy sprawa się rozwiąże?
        - Władze nie mają zielonego pojęcia jak ją rozwiązać więc chyba poczekają aż
        budynki sie zarabują, lub mieszkańcy sami się wyniosą
        4) A jęsli Pani nie zna odpowiedzi na pytanie 3 które jest sednem państwa
        działalności to dlaczego jesteście Państwo tacy szczęśliwi i tak chwalicie
        władzę która nic dla Państwa jeszcze nie zrobiła?
        - Bo nowa władza należy do SLD i sami ją wybraliście wiec co teraz wam
        pozostaje? - Nie powiedzcie przecież że wybraliście sobie kogoś kto ma was w
        nosie

Jeśli coś pomyliłem to proszę sprostować, a opowiadanie że nie może Pani
        odpowiedzieć na proste pytanie jest co najmniej śmieszne.
        Forum to miejsce na którym ludzie mogą poczytać i pytania i odpowiedzi i
        wyrobić sobie swoje zdanie m.in. o KOM-ie więc zamykanie dyskusji do jakiejś
        siedziby gdzie nikt tej dyskusji nie usłyszy jest zwyklą manipulacją.

Pozdrwiam
        Piotr Długosz
        • Gość: Elżbieta Adach Re: KOM dla Gołubowicza IP: router:* / *.gazeta.pl 23.02.03, 13:46
          Panie Piotrze - skąd w Panu tyle żółci?
          W czym Panu tak bardzo dokuczył KOM?
          KOM to przede wszystkim 1300 jego członków a nie jedna E.A.
          O co Panu tak naprawdę chodzi?
          Różne władze (sejmy, wojewodowie, premierzy) umywały ręce i nie chciały się
          zmierzyć z tym trudnym problemem, więc jesteśmy już zahartowani w trwaniu - i o
          ile i ta władza okaże się niewarta zaufania będziemy walczyć dalej.
          I co Pana tak drażni - to że trwamy?!
          P.s.
          A już tak na marginesie: widzi Pan zawsze zmiany niosą nadzieję!
          • Gość: nieuczciwy Re: KOM dla Gołubowicza IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 23.02.03, 15:05
            W czym trwa KOM?
            Chcecie powrotu PRL?
            Przed kim, czym chcecie się bronić?

Pani wypowiedź brzmi dziwnie znajomo, proszę porównać:"Polska Partia
            Protestująca protestuje zawsze do końca PPP..."

Obserwując wasze działania w Zabrzu odnoszę wrażenie, że KOM nie załatwi
            problemu, bo jego po prostu nie ma. Jest to inicjatywa, która wykorzystuje
            zaistniałą sytuację mieszkańców byłych lokali zakładowych do wypromowania się w
            sferze politycznej, co w jakiejś części już się udało.

Teraz ten, czyli I Sekretarz Gołubowicz, który z racji swojej kierowniczej roli
            w PRL-u przyczynił się do zaistniałej sytuacji mieszkańców lokali zakładowych
            ma im pomóc?!
            O ironio historii...
            • Gość: Elżbieta Adach Re: KOM dla Gołubowicza IP: router:* / *.gazeta.pl 23.02.03, 15:12
              Nic człowieku nie rozumiesz... i wszystko pomieszałeś...
              • Gość: nieuczciwy Re: KOM dla Gołubowicza IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 24.02.03, 10:11
                Tak, tak tylko KOM, Pani Adach i przewodnia rola partii.
                Kto nie z nami ten przeciwko nam.
                Jak się nie ma argumentów wystarczy tylko zaprzeczyć, zrugać itp.
                :-(((
                • samoobron Re: KOM dla Gołubowicza 24.02.03, 13:27
                  Od dłuższego czasu przyglądam się tej dyskusji.

Niestety, przykro mi to przyznać, jest to tylko wzajemna wymiana mniej lub
                  bardziej kulturalnych zarzutów.
                  Konkretów brak.

Forum
                  Część z uczestników forum, dobrze wie kim jestem, powinni jednak zostawić to
                  dla siebie (do P. Stanisława).
                  Jeśli nie chcę z kimś dyskutować, po prostu nie odpowiadam na jego zaczepki.
                  Ukrywanie własnej tożsamości za pseudonimem, daje nam pewne poczucie
                  bezpieczeństwa.
                  Internet, to jednak medium świadomego wyboru.
                  Jeśli ktoś chce ujawnić swoje własne JA, to dobrze, jeśli nie, drugie dobrze.
                  Wymaganie od uczestnika dyskusji, ujawnienia prawdziwego JA, w internecie jest
                  bardzo nie na miejscu
                  Podobnie jak jego ujawnienie przez osobę trzecią.
                  Mimo wszystko tutaj także obowiązuje pewna kultura.

Informacja
                  Wchodzę na forum, aby się czegoś dowiedzieć.
                  Nie po to aby odesłać mnie do gazety, czy innej strony internetowej.
                  Jeśli więc ktoś o coś pyta, dobrze by dać choćby krótką odpowiedź, a nie
                  np.: „Piszą o tym gazety”.
                  Inaczej zaglądanie tutaj traci sens.

Postępy w sprawach KOM’u i ZSK
                  Obserwując dyskusję na forum, mimo szacunku dla P. Elżbiety oraz P. Stanisława,
                  klaruje mi się pewien obraz beznadziejności i stagnacji.
                  W okresie wyborów wiele było szumnych deklaracji, teraz jednak jakoś wszystko
                  ucichło.
                  Czyżby co poniektórzy na tym forum mieli rację?
                  Tym bardziej, że próżno szukać konkretnych odpowiedzi na ich zarzuty?

z poważaniem ..
              • Gość: nieuczciwy Do Pani Adach IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 25.02.03, 09:07
                Cóż jak się okazuje Pani Adach nie ma żadnych rzeczowych i merytorycznych
                argumentów w sprawie byłych mieszkań zakładowych.
                Tylko któryś tam dzień "protestu - bicia piany"
                W którymś wątku wyżej Pani Adach daje odnośnik do strony KOM-u, gdzie ostatnia
                aktualizacja to 28-02-2002 i puste odnośniki np. "aktualności". Za to
                odnośnik "o nas" to całkiem niezły peam pochwalny na swoją cześć, szczególnie
                te powołania się na Trybunę Śląską (LOŻA LIDERÓW).
                Nic dodać nic ująć, sami sobie taki obraz wystawiają.
                • Gość: wiewiork Re: Do Pani Adach IP: *.zabrze.net.pl 05.03.03, 17:11
                  W sprawie mieszkan cicho.Kampania sie skonczyla.Przeciez wiadomo bylo,iz
                  mieszkania byly wykupione zgodnie z prawem.Nawolywanie do lamania prawa daje
                  juz od dawna tani(ale skuteczny)poklask.Na tych haslach
                  wielu"dzialaczy"porobilo kariery.Dzis(i jutro)zawsze mozna powiedziec,iz nie
                  udalo sie.I znowu karuzela obietnic zaczyna sie od nowa.Biedni Ci,ktorzy daja
                  sie na to naciagnac. Podobnoz biednych i ....... u nas nie brakuje(nie tylko w
                  tym przypadku).
                  • Gość: sakrotop Re: Do Pani Adach IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 18:50
                    zgodnie z obowiązującą polityką soc-sakrobiznesu proponuję;
                    1P.Klin podaruje KOMki-domki Archidiecezji K.
                    2.Archidiecezja sprzeda je Miastu b.tanio i będzie to świetny interes bo
                    najemcy mieszkań kupią od miasta swoje mieszkania z 90% bonifikatą
                    3.Archidiecezja podziałkuje się z P.Klinem,może jeszcze zdąży zrobić odliczenie
                    podatkowe.....otrzyma też całkowite odpuszczenie
                    DO ROBOTY!!!!!!!!!
                    • Gość: właściciel ogólnie.......... IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 07.03.03, 13:17
                      art.21 konstytucji; Rzeczpospolita Polska chroni własność i prawo dziedziczenia
                      Ale prawa dysponowania własnością są coraz bardziej ograniczane.........
                      ponieważ WŁADZA uznaje obywateli za swoją własność!!!!!!!!
                      Zmiany kodeksu cywilnego uniemożliwiają właścicielom domów i mieszkań
                      eksmitowania dłużnika-najemcy,jeśli nie zapewni mu lokalu zastępczego
                      Właściciele domów i mieszkań,którzy mają problemy z niepłacącymi czynszu
                      lokatorami mogą ich zakwaterować u posłów posiadających nieruchomości;
                      P.Gadzinowski[SLD]
                      T.Tomaszewski[SLD]
                      J.Pieczociński[SLD]
                      B.Liberadzki[SLD]
                      Z.Siemiątkowski[SLD]
                      B.Blida [SLD]
                      J.Kubica[SLD-UP]
                      J.Chojnacki[SLD]
                      ITD.....wszyscy mają mieszkania lub domy na wynajem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka