Gość: Ewa IP: *.gprs.plus.pl 02.02.08, 21:14 Kto z Was płaci abonament za posiadanie telewizora i radia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Telewidzka Re: Abonament TV IP: 195.94.210.* 27.02.08, 23:39 Abonament RTV nie powinien funkcjonować, nie powinien być źródłem finansowania mediów publicznych. Będziemy walczyć o to, żeby od niego odchodzić - powiedział w "Kropce nad i" wicepremier Grzegorz Schetyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Abonament TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.08, 13:13 a po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dog Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 14:39 chyba żartujesz, Ewo. Abonament płacą raczej emeryci, tak z przyzwyczajenia, albo dla porządku.Mam kablówkę, za którą płacę. Jeszcze żądają ode mnie haraczu na państwową TV? Nigdy w życiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Abonament TV IP: *.gprs.plus.pl 03.02.08, 20:44 Czyli nie chcesz, zeby dzięki Twoim pieniądzom gwiazdy publicznej telewizji zarabiały kilkadziesiąt tysięcy na miesiąc?! Czyli nudzi Cie głupawy program panstwowych mediów. Czyli łamiesz prawo, bo nie płacisz. Czyli jesteś bandytą. Niestety. Tak jak ja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robek Re: Abonament TV IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.08, 03:15 A ja nie oglądam, nie słucham. I nie mam problemu. Co potrzebuję wiem z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dog Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 18:28 dzięki za sklasyfikowanie do gatunku bandytów, to mi schlebia:) Właśnie mój teść trzepnął książeczką RTV przed zdumioną panienką z okienka. No super,rodzime gwiazdy mam w .... . Wolę internet, wiem za co płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Abonament TV 06.02.08, 21:15 I o to chodzi, żeby ONI wreszcie się zorientowali, że nie jesteśmy głupim ludkiem, który wszystko kupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dog Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 21:21 tak jest. Każde media manipulują, dziennikarze to hieny, lubią rzucać mięso na pierwszą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
macie-jow Re: Abonament TV 03.03.08, 20:06 ONI w Warszawie to stale myslą, że ciemny ludek dzięki telewizji i gazetom takim jak FAKT kupi wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
tako_jako Re: Abonament TV 18.08.08, 22:06 płacę, szkoda kasy jaka tam płynie bo nie oglądam programów TVP. Nie zgadzam się być takim fundatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola z Kończyc Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 10:03 Ze względu na niski zarobek rok temu przestałam płacić abonament RTV i wysłali mi przypomnienie o konieczności zapłacenia abonamentu zgodnie z ustawą ... w przeciwnym razie sprawa zostanie skierowana do sądu. Około miesiąc temu firma windykacyjna z Warszawy przysłała mi powiadomienie o skierowaniu sprawy do sądu. W tej chwili nie odbieram żadnych listów poleconych, ale nie wiem co mam dalej robić. Czuję się jak bym popełniła jakieś wielkie przestępstwo i tylko czekać aż policja zapuka do moich drzwi i zamkną mnie w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emerytka Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 14:16 Przed wyborami P O głosiło, że zniesie obonamenty z radio i tvp, zacznając od emerytów. Jak widać kłamali. Dotychczas płACIŁAM ABONEMENT, ale po tej zapowiedzi przestałam. Ciekawe co na to powie poseł ziemi zabrzańskiej z P O Mirosław Sekuła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szpilowyhajama Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 14:49 Sekuła niy mo radia ani telewizora, NIK niy do mu suchac ani oglondac,i dziyki tymu Mirke mo spokoj z płacyniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieemerytka Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 19:42 No właśnie, czy posłowie płacą za abonament? Ja mam to gdzieś. Telewizja łże, wolę czytać książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant emigrant Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 21:41 Nie, nie zamkną cię. Prawdopodobnie dostaniesz wyrok w zawieszeniu, standardowo 200 zł kary i roboty publiczne – sprzątanie klatek schodowych, sadzenie kwiatków lub zamiatanie chodników. To jest dodatkowy podatek a nie płacenie podatków jest karalne. Do momentu zapowiedzianej przez Tuska likwidacji abonamentu chcą jeszcze się nachapać i zwiększyli ilość kontroli. Jak mają coś zabrać to od razu a dać to nie. Zawsze wierzyłem w ten katolicki wierzący, złośliwy naród polski. Jeśli twoja praca wymaga bezkarności to niestety przez tą badziewiastą telewizję stracisz pracę. Zostanie ci tylko ucieczka za granicę podobnie jak mnie i milionom naszych rodaków. Telewizja to wszystko nazywa DEMOKRACJĄ. Organizują sobie wystawne imprezy, wręczają telekamery wielcy pracownicy telewizji muszą dużo zarabiać i jeszcze im za ten kicz płacić ? To jest mafia ! Jak patrzę teraz na te polskie programy TV to niedobrze mi się robi. Dla młodych, ambitnych ludzi i nie tylko młodych w polsce niema przyszłości. Sytuacja jest beznadziejna i jak powiedział Ojciec Rydzyk "lepiej zostawić to bagno". - Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjantka Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.08, 22:53 A Ciebie ten kraj wykształcił Byś na niego wylewał plociny . .Nie jest tu dobrze ale właśnie jesteśmy u siebie, a nie wyciągamy ręki u cudzoziemców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marfi Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 08:25 patriotka hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant emigrant Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 12:57 Co z tego że mnie ten kraj wykształcił jeśli teraz nie chce mi dać zarobić i nie daje możliwości normalnego życia. Ja jednak wolę wyciągać rękę do cudzoziemców po 1800 euro niż być u siebie i wyciągać rękę do swoich po śmieszne 1200 złotych. Życzę wszystkim polakom w polsce - Don Kichotom wygranej walki z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnikowaty Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 19:55 powinnas była wymeldować odbiornik TV. wtedy byłabyś telepajeczarzem w świetla prawa. A teraz musisz zapłacić zaległosci bo inaczej faktycznie komornik wejdzie w akcję. Im szybciej tym lepiej. A już jutro idż wymeldować na pocztę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Abonament TV 08.02.08, 19:58 A najlepiej mieć kartę TV w komputerze. Nikt nie może zarzucić, że nie płacimy za odbiornik TV, bo nie mamy TV tylko kompa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asesor Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 20:11 Ustawa nie precyzuje obudowy odbiornika tylko fakt posiadania odbiornika tak że obojętnie czy masz odbiornik w komputerze czy w komórce to posiadasz w domu odbiornik telewizyjny i powinieneś płacić abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Miejski Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.08, 21:41 Ja mam w domu telewizor bez anteny na którym oglądam tylko DVD na AV Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Abonament TV 10.02.08, 18:22 To przecież jest chore. A jeśli mam odbiornik zamocowany na na wysięgniku przymocowanym do elewacji budynku należącej do spółdzielni mieszkaniowej czy gminy (nie do mnie w kazym razie), a ja oglądam tylko przez szybę swojego okna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaskoczona Re: Abonament TV IP: 195.94.210.* 12.02.08, 18:59 Ciekawy przykład. A jeśli wystawię telewizor na balkon sąsiada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Protestujący Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.08, 23:52 Jedno jest pewne, że abonament powinien być zlikwidowany. !!!!!!!! Jak poczytałem sobie o milionowych odprawach dla odchodzących z TVP to cieszę się że nie płaciłem, nie płacę i nie będę nigdy w życiu płacić abonamentu. Nawet 500 tysięcy złotych po 9 miesiącach pracy dostali dyrektorzy w TVP zatrudnieni przez jej poprzedniego szefa Bronisława Wildsteina. "Gazeta Wyborcza" wylicza wysokość odszkodowania, jakie TVP będzie musiała wypłacić odchodzącym z telewizji dyrektorom. Z informacji dziennika wynika, że Wildstein zmienił kontrakty na korzystniejsze dla dyrektorów, a mniej korzystne dla TVP, gdy zaczął spodziewać się, że zostanie odwołany ze stanowiska prezesa telewizji publicznej. W związku z tym - jak wylicza gazeta - Andrzej Mietkowski, były dyrektor Telewizyjnej Agencji Informacyjnej i przyjaciel Wildsteina, dostanie 561 tysięcy złotych. Kontrakt gwarantuje mu bowiem sześciomiesięczne odszkodowanie i wypłatę rocznych poborów, jeśli nie zacznie pracować u konkurencji TVP - podaje "Gazeta Wyborcza". Wcześniej Wildstein krytykował swego poprzednika Jana Dworaka za powołanie tuż przed odejściem kilku nowych kierowników. Oni jednak mieli zwykłe umowy z trzymiesięcznym wypowiedzeniem - czytamy w dzienniku. Mietkowski odszedł, gdy na Woronicza przyszedł Andrzej Urbański - przypomina gazeta. Sam Mietkowski nie chciał potwierdzić wysokości swojego odszkodowania. Nie wykluczył też podjęcia pracy w konkurencji. Wówczas umowa o zakazie konkurencji i odszkodowanie nie będą go obowiązywać. Podkreśla też, że kontrakty podpisywane z dyrektorami za prezesury Wildsteina są standardowe. Z kolie Marcin Mazurek, szef biura zarządu telewizji publicznej w sumie dostanie 568 tysięcy złotych, na co składa się 12-miesięczne odszkodowanie i wypłata rocznych poborów, jeśli nie zacznie pracować u konkurencji - czytamy w artykule. Rekordzistą może być jednak Piotr Dmochowski-Lipski, dyrektor biura finansów i restrukturyzacji, także przyjaciel Wildsteina. W razie zwolnienia otrzyma od TVP 706 tysięcy złotych, na co podobnie jak u innych składa się wypłata odszkodowania i przysługująca mu roczna pensja, o ile nie pójdzie pracować do konkurencji. Na razie Dmochowski-Lipski na Woronicza pracuje - dodaje "Gazeta Wyborcza". Telewizja Polska ani Bronisław Wildstein nie chcieli komentować informacji gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miśka Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.08, 18:02 eee, tam. Ja nie płacę i tyle. Po co karmić darmozjadów w Warszawce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piecyk Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 12:38 Jak się patrzy na naszą telewizje to wszystko tak niewinnie wygląda a to takie dranie !!! teraz wiem czemu tak boją się likwidacją abonamentu – bo wtedy skończyły by się tym złodziejom tak wielkie odprawy i wysokie zarobki minimum 10 tysięcy złotych miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Abonament TV IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 13:09 to komunistyczne przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Abonament TV IP: 195.94.210.* 15.02.08, 17:10 Ale mimo,że oburzam się na haracz z abonamentu TV, to jednak przyznaję - w krajach Europy Zachodniej też mają abonament. Tylko, że TV PUBLICZNA ma tam znacznie wyższy poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 17:43 Ktoś słusznie napisał, że płacą przede wszystkim emeryci przyzwyczajeni słuchać poleceń "władzy". Ja też płacę, bo boję się tego pukania do drzwi i kontroli, ale wk...wia mnie kiedy słyszę w radiu "... płacąc abonament wspierasz polską kulturę" i zaraz po tym puszczają obcojęzyczny łomot powodujący u mnie niebywałe zdenerwowanie. To tak ma wygłądać nasza kultura? Za mój i innych uczciwie płacących co miesiąc abonament?! Nie chcąc się denerwować jeszcze bardziej nie wspominam już o tych "targowiskach próżności" - nominacje otrzymują, drugie miejsce tyle i tyle głosów, chciałbym podziękować itd. A ja sobie za te 17 złotych mogłabym kupić np. syrop na kaszel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 19:47 Brawo, emerytko. Nie bój się najazdu do Twojego domu. Nic jeszcze sie takiego nie zdarzyło, choć w tym schizofrenicznym kraju wszystko jest możliwe:)Jeśli mamy jakiś wybór, to stosujmy go. Kup sobie lepiej syrop albo owoce, będzie zdrowiej. Telewizja publiczna i tak sie wyżywi, choćby z badziewnych reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gay luzak Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.08, 22:54 tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Abonament TV 19.02.08, 00:35 Bardzo dobrze ujęte. Gratyluję nawiązania do Urbana. W końcu to był też szef Radia i TV PUBLICZNYCH Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Abonament TV 20.02.08, 19:36 A tow. generał Wojciech J. ponoć wybiera się już do Nieba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zza gniazdka TV Re: Abonament TV IP: 195.94.210.* 20.02.08, 23:02 Z tym abonamentem jest jak z małżeństwem. Czego mężczyźnie trzeba do małżeństwa? Trochę męskości i bardzo dużo męstwa. Więc wytrwale płacę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A jednak Re: Abonament TV IP: 195.94.210.* 01.03.08, 20:27 Onet podał dzisiaj, że premier Donald Tusk zapowiedział likwidację abonamentu radiowo-telewizyjnego najpierw dla emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochanekszulikowej Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 12:00 i to jest dobra wiadomość Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Abonament TV 05.03.08, 20:07 Ciekawe czy zniosą abonament czy na zapowiedziach się skonczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobożny Re: Abonament TV IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 21:28 Sami jeszcze nie wiedzą. Powinni też bezrobotnym znieść abonament. A samotne kobity w wieku rozrodczym powinny płacić potrójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Abonament TV 07.03.08, 20:47 No i dzis ggłosili, że koniec z abonamentem RTV. Cześć jego pamieci. Odejdzie od stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 08:39 tak? a od którego roku? Telewizornym złodziejom mówimy NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dola idola Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.08, 23:16 Jak Tusk zlikwiduje abonament RTV to wydrukuję w dużum formacie jego zdjęcie, oprawię i powieszę sobie nad łóżkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Abonament TV IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.08, 09:28 Też bym Tuska chętnie powiesił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abonamentowa Re: Abonament TV IP: 195.94.210.* 18.03.08, 22:01 A ja dalej płacę. Bo chcę byc uczciwa. jaka ja głupia jestem.... A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Abonament TV 19.03.08, 19:38 Też płacę. Ale co zrobić skoro warszawka traktuje nas jak imbecylów. Można nie płacić, ale to nieuczciwe. Płacimy więc, ale to jest głupie zachowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sumienie Re: Abonament TV IP: 195.94.210.* 18.03.08, 22:02 Zastawnów się co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: Abonament TV IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.08, 21:15 Najlepiej za... abonament... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanka Re: Abonament TV IP: 83.238.216.* 22.07.08, 20:28 Płacę regularnie już od 30 lat zazwyczaj raz na kwartał. Kiedyś zapomniałam i poszłam do banku 2 dni po terminie , więcmądra panienka z okienka przyjęła opłatę za 2 miesiące do przodu a za bieżący nie bo nie wiedziała jaką policzyc karę . Pdwócz czy trzech miesiącach przysłali mi upomnienie a potem ze dwa razy nękali mnie telefonami do domu . Dla świętego spokoju więc placę choc mam też satelitkę i płacę za cyfrowy polsat . Moje prywatne zdanie " ten abonament to haracz na niroboli z TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanka Re: Abonament TV IP: 83.238.216.* 22.07.08, 20:31 Płacę regularnie już od 30 lat zazwyczaj raz na kwartał. Kiedyś zapomniałam i poszłam do banku 2 dni po terminie , więc mądra panienka z okienka przyjęła opłatę za 2 miesiące do przodu a za bieżący nie bo nie wiedziała jaką policzyc karę . Po dwóch czy trzech miesiącach przysłali mi upomnienie a potem ze dwa razy nękali mnie telefonami do domu . Dla świętego spokoju więc płacę choc mam też satelitkę i płacę za cyfrowy polsat . Moje prywatne zdanie " ten abonament to haracz na nieroboli z TVP Odpowiedz Link Zgłoś
grubapupa Re: Abonament TV 18.08.08, 21:48 Rzuciłam palenie, picie i płacenie haraczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żić Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 23:52 a co z seksem ? Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: Abonament TV 17.09.08, 23:35 Abonament radiowo-telewizyjny to jest jakaś zdezaktualizowana instytucja. Przecież mamy tzw. "wolny rynek", więc konsument powinien mieć prawo wyboru i jak np. płacę za kablówkę prywatnemu operatorowi to nie płacę mediom publicznym (które w dodatku ogłupiają ludzi). Miejmy nadzieję że kiedyś panowie i panie na Wiejskiej też do tego dojdą - na razie wszyscy się boją bo TVP to potężna siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowanaumyśle Re: Abonament TV IP: *.stk.vectranet.pl 18.09.08, 21:06 Wiecie co... jestem nieuczciwa i wredna ale mam to w dupie, znieczulica- od roku mam swoje mieszkanie i ani mi się sni płacic tym zafajdany gnojkom, wyżeraczom,kłamcom,oszustom... Placę sobie co miesiac abonament w ŚTK a reszta może mnie cmoknąc mimo, że mam 3 telewizory w domu:)Ostatnio dostałam nowe przeliczenie (na więcej) czynszu ze spółdzielni(kolejne łajdaki) z adnotacją, że po przeprowadzeniu inwentaryzacji gniazd sieciowych doliczają mi do czynszu azart-żadnej inwentaryzacji oczywiscie nie bylo a ja przy remoncie nie zauwazylam zanego gniazdka do anteny azartu wiec poszlam do spoldzielnie zrobilam porządek i 2 dni pozniej dostalam kolejne sprostowanie, tym razem pomniejszone o ten przeklety azart- o swoje trzeba walczyc. Moja tesciowa jednak majac 55 lat od pcoztku placi ten cholerny TV, procz tego satelitke, azart i jeszcze polsat cyfrowy..i dziwie sie;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystian Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 22:00 Ja wziąłem podstawowy pakiet ŚTK a na poczcie zgłosiłem że już nie mam telewizora ani radia bo przecież dwóch abonamentów za to samo nie będę płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futas Re: Abonament TV IP: *.gprs.plus.pl 20.09.08, 21:53 Nie warto płacić, ale niestety trzeba, a to z tym zgłąszaniem na poczcie to pic na wodę,,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuckin Re: Abonament TV IP: *.gprs.plus.pl 23.09.08, 22:21 Płacić musimy, płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Abonament TV 24.09.08, 19:29 Ale przecież w telewizji już chwalili się, że od stycznia abonament będzie zniesiony! Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Abonament TV 28.09.08, 18:44 Im dłużej oglądam publiczną TV tym bardziej jestem przekonany, że... diabli wiedzą co z tym abonamentem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pagart Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 21:59 Już niedługo zamiast likwidacji abonamentu każdy kto nie płaci abonamentu RTV będzie wpisany do krajowego rejestru dłużników. www.krd.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaiks Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 12:18 di.com.pl/news/20806,1,0,Koniec_abonamentu_RTV_dla_emerytow_i_rencistow.html Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: Abonament TV 03.10.08, 20:22 Rozsyłają teraz nowe konta abonentów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jo Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 10:12 szkoda papieru ! ale za małe żeby się tym tyłek podetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to nie jo Re: Abonament TV IP: *.gprs.plus.pl 04.10.08, 10:56 Jak cię dzięki nowemu systemowi rachunków namierzą na niepłaceniu, to cię skasują z odestkami, no chyba że wyrejestrowałeś RTV, ale wtedy mogą przyjść z kontrolą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzinka Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.08, 22:29 Zacząłem pracować i od razu wprowadziłem oszczędności między innymi wyrejestrowując odbiorniki RTV bo z wypłatą 1150 złotych miesięcznie z pracującymi sobotami na czteroosobową rodzinę to niestety na abonament nie wystarcza. Ja czuję się okradany w tym kraju bo powinienem więcej zarabiać więc też nikt mnie nie zmusi żebym płacił dodatkowy haracz za ten bełkot skażony reklamami. Jak zobaczyłem ile zarabiają pracownicy TVP to stwierdziłem że to by był grzech dokładać się do tych bogaczy. Czytając wcześniejsze komentarze widzę podobieństwo w odczuciach. Z pustego w próżne i Salomon nie naleje. Jak podwyższą zarobki co zresztą obiecywali w kampanii wyborczej to będziemy mieli z czego płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fustek Re: Abonament TV IP: 195.94.210.* 29.10.08, 21:53 Rząd nie podwyższa zarobków - no może poza budżetowką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damka Re: Abonament TV IP: *.gprs.plus.pl 31.10.08, 22:48 Rząd sam się wyżywi, wyogląda TV, i zrobi sobie dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-korupcja Re: Abonament TV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 22:23 Naobiecywali i nic nie robią poza dbaniem o własną kieszeń ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fustek Marudy IP: 195.94.210.* 02.11.08, 21:34 Przeczytełem kilka postów. Ożesz jak wy (no i ja też trochę) narzekacie. Marudzimy niepotrzebnie! Zamiast tego trzeba coś zrobić!!! Odpowiedz Link Zgłoś