Dodaj do ulubionych

Mechanik samochodowy

IP: *.zabrze.net.pl 16.10.08, 10:29
Czy jest w Zabrzu mechanik (warsztat) godny polecenia,który dobrze zna się na
silnikach Opla. Mój model to Opel Vectra B 1.6 16V. Byłem w trzech warsztatach
i każdy stawia inna diagnozę,a nie chce się pakować w dodatkowe koszta,za
ewentualne odpowiedzi z góry dziękuję...
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrew Re: Mechanik samochodowy IP: *.downdebacom24.152Budowlana.e-zabrze.pl 16.10.08, 14:01
      A w jakich warsztatach byłaś?Ja tez mam Vectre B i czasami jezdzę do
      jednego warsztatu ,jestem z nich w miarę zadowolony.Tylko niewiem
      czy akurat to nie jest jeden z tych w którym Ty byłaś.
      • Gość: aaa Re: Mechanik samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 14:15
        W mikulach jest specjal do opla <podobno> a drugi w bielszowicach.
        Zaryzykowalbym warsztat kolo makro, obok stacji benzynowej-nie jest
        tam drozej niz u innych a maja za to duzo lepszy sprzet. Podjedz, za
        diagnoze nie zaplacisz. Jedna dam ci rade- z daleka od warsztatu za
        urzedem stanu cywilnego przy ul. wolnosci.
        • Gość: mechanik Re: Mechanik samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.08, 20:19
          jakakolwiek diagnoza komputerowa nawet przy użyciu najlepszego komputera nie
          jest jednoznaczna. Są to układy powiązane i awaria jednego układu sygnalizuje
          kilka błędów. Jeżeli warsztat podłącza dobry komputer do samochodu i nie kasuje
          za to pieniędzy to jest to podejrzane.
          Przyzwoity komputer to koszt od 20 tys. zł. wzwyż, do tego dobry mechanik plus
          około godziny pracy za darmo ?. Przyjęte jest w warsztatach kasowanie za taką
          usługę około 50 zł. Jeżeli klient decyduje się na naprawę odlicza się to z ceny.
          Często jest tak że kierowcy przyjeżdżają po diagnozę a następnie próbują
          naprawiać we własnym zakresie. Nie podaję gdzie mam warsztat bo nie chodzi o
          reklamę tylko o wyjaśnienie zagadnienia. Pozdrawiam.
    • Gość: Mik Nie Raf Car Hagera 17! IP: *.inaddr.ip-pool.com 08.07.15, 10:38
      Ja za to w lutym zapłaciłem częściową wpłatę za sprowadzenie auta, założenie gazu w Raf-Car Hagera 17, niestety jest już lipiec i nie odzyskałem pieniędzy i nie ma auta. Przez cały ten okres słyszę tylko za tydzień za tydzień. Jak zacząłem się dopominać, to usłyszałem, że przegiąłem i auto mi odda jak będzie mieć ochotę :( Oszust. Nie do końca wiem,czy nie kłamał, ale mówił, że ma klienta który czeka już rok na auto i jest dużo spokojniejszy niż ja.
      • Gość: gość Re: Nie Raf Car Hagera 17! IP: *.zabrze.vectranet.pl 15.07.15, 22:36
        Do Mik: Tez mam podobną sytuację z Raf-Car, zapłaciłem zaliczkę i samochodu nie mam. Jak u Cibie wygląda obecnie sytuacja?
        • oladamzel Re: Nie Raf Car Hagera 17! 12.09.15, 17:29
          Popieram!!! Omijac szerokim lukiem !! Oszusci!!@
        • Gość: mik Re: Nie Raf Car Hagera 17! IP: *.mtvk.pl 14.09.15, 12:39
          Nadal nic nie osiągnąłem.
      • sisi_33 Re: Nie Raf Car Hagera 17! 30.01.17, 11:42
        Wszystkie osoby oszukane przez Rafala- Rafaela Paczkowskiego dzialajacego pod nazwa raf- car, pro-ed, auto-outlet, el-prim prosze o inf na maila: sylwiadrozdz83@o2.pl w tytule - oszukani
        • Gość: Rufus Re: Nie Raf Car Hagera 17! IP: *.117.151.6.static.3s.pl 24.02.17, 14:39
          Ze ten gość jeszcze po mordzie nie dostał i dalej naciąga ludzi w ten sam sposób to się dziwie.
          Przy okazji czy "sylwiadrozdz83@o2.pl" nie jest związana z dawną firmą RAF-CAR na Hagera 17?
    • Gość: żenua Re: Mechanik samochodowy IP: *.system2000.3s.pl 21.07.16, 19:17
      Gosciu nie reklamuj tego badziewia z finskich domkow bo dobra to maja tylko reklame. Raz wymieniałem tam olej i po pierwsze zachlapali pół silnika a po drugie prawie zgubiłem osłone spod silnika-tacy z nich fachowcy. Wyjazd z tego przybytku tez jest zaj3bisty bo tylko tam wjezdza sie pod kątem! Wiec reklamuj sie jak musisz na wiejskich-rudzkich forach a nie zabrzanskich.
    • andyy45 Re: Mechanik samochodowy 06.08.16, 13:47
      pit-stop kasprowicza 5

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka