Dodaj do ulubionych

dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 21:21
Mieszkam na Zaborzu szykam dobrego ginekologa. Podobno niezły jest dr
Przybysz z Zabrza i dr cnota z Rudy Śląskiej.Myślę o porodzie przez cesarskie
cięcie. Może coś wiecie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: mama Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.mironet.pl / 217.153.42.* 05.11.03, 10:11
      wg mnie najlepszy w tym 'fachu' jest dr Tiszler - przyjmuje na ul. 3 maja,
      jest ordynatorem w szpitalu w Starych Tarnowicach. polecamy go, ale wybór
      należy oczywiście do ciebie :-)
    • Gość: gość Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: 213.227.67.* 06.11.03, 11:16
      Ja osobiście również polecam dr Tiszlera.
    • Gość: pacjentka Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 12:18
      polecam Tyczyńskiego jest w szpitalu na janika chociaż samego szpitala nie
      polecam, zresztą jak masz kasę to każdy jest "dobry" ale Tyczyński jest
      skrupulatny.
      • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 06.11.03, 22:50
        Gość portalu: pacjentka napisał(a):

> polecam Tyczyńskiego jest w szpitalu na janika chociaż samego szpitala nie
        > polecam, zresztą jak masz kasę to każdy jest "dobry" ale Tyczyński jest
        > skrupulatny.

dziękuję za odpowiedź. Napisz dlaczego nie na Janika? Co słyszałaś na temat
        tego szpitala?
        • Gość: pacjentka Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 19:53
          Nie Janika z prostej przyczyny, dno zupełne leżałam tam i nie wspominam tego
          dobrze, jeżeli masz wybór to janika jest najgorsze, nie można uogólniać ale
          reasumując to totalnie beznadziejny szpital żal mi tylko niektóry pwrsonel
          medyczny że się tam znalazł. Dużo by pisać na ten temat ale ze szczerego serca
          odradzam Janika. Słyszałam że w Tarnowskich órach u Tiszlera jest bardzo
          bezpiecznie a oto chyba nam chodzi o bezpieczeństwo nasze i naszych dzieci.A
          wracając do lekarzy to ile kobiet tyle zdań i góst ale wyciągając wnioski to
          chyba faktycznie Tiszler i Tyczyński mogą być w czołówce. Powodzenia odezwij
          się jak będziesz miała swoje zdanie po wszystkim.
          • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 10.11.03, 21:52
            Napisz proszę co Cię nabardziej zraziło do Janika. (niekompetencja lekarzy,
            warunki higieniczne...?) Mam również wiele pozytywnych opini na temat porodówki
            na Goduli, konkretnie dr Cnota? Może coś słyszałaś na ten temat? Gorąco
            pozdrawiam.
            • Gość: pacjentka Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 13:22
              Jak już pisałam nie można generalizować, ogólnie nie jest tam tak jak być
              powinno, jeżeli masz swojego lekarza prowadzącego to masz opiekę i konkretnie
              się tobą zajmują a jak nie to ......Ja raczej nie jestem wybredna i wiem jakie
              problemy są w naszych szpitalach nie wymagam atłasowej pościeli i osobnego
              pokoju ale ten szpital zatrzymał się na etapie lat 70 i to że leżysz w
              wyleżałym łóżku z podartą pościelą to raczej nikogo tam nie dziwi, niektóre
              pielęgniarki to strach się bać ale są też i takie panie które pomimo trudności
              pracują z sercem. Brakuje tam niestety kogoś kto to wszystko trzymałby6 w ręku
              i konkretnie decydował o losie leżących tam pań, jeżeli niema tam akurat
              twojego "osobistego" lekarza to raczej nikt nie jest zainteresowany twoją
              osobą no chyba że dzidziuś już naprawdę "pcha" się na świat to wtedy muszą
              wykazać minimalne zainteresowanie nie mylić z troską. To co powiem będzie
              brzmieć niedorzecznie ale nawet ostatnie pieniądze bym prze3kazała na to żeby
              dogadać się z jakimś lekarzem a nie być pacjentką z "ulicy" takie czasy lepiej
              nie eksperymentować na sobie i dziecku. Coś o tym wiem bo jak byłam poraz
              pierwszy do porodu to szłam jako pani X jedna z tysiąca, myślałam przecież mi
              się należy , dlaczego mam płacić za coś oczywistego tym bardziej że ciąża nie
              była zagrożona, takie myślenie okazałosię dla mnie bolesne, rodziłam 36 godzin
              i tak naprawdę zaineresowano się mną kiedy już nie miałam sił zaczełam mdleć a
              mały tracił tętno koszmar, radzę ci uwierz w to co mówię i zabezpiecz sobie
              pewną kwotę, takie życie pozdrawiam.
              • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 11.11.03, 18:38
                Dziekuję "pacjenko" za informacje na temat porodówki na Janika. Twoje rady
                uważam za bardzo cenne i wszystko co napisałaś wezmę sobie do serca. Zdaję
                sobie z sprawę z tego, że lekarz coś musi dostać - takie czasy, lecz naprawde
                nie wiem jakie w tych sprawach są standardy ile bierze lekarz, ile pielęgniarki?
                Zastanawiam sie jeszcze nad porodówką na Goduli w Rudzie Śląskiej, ale mam za
                mało informacji.
                Gdyby coś Ci się jeszcze przypomniało napisz proszę.
                • Gość: pacjentka Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.03, 20:53
                  Z tego co wiem wiadomości aktualne
                  lekarz 600zł
                  położna 200zł
                  anastazjolog do znieczulenia zewnątrzoponowego w razie cesarki 300zł
                  • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 11.11.03, 21:04
                    Dziękuję Ci gorąco za informacje, dzięki tobie wiem coraz wiecej... Jeżeli
                    chodzi o termin porodu jestem dopiero na półmetku. Bardzo bym chciała poradzić
                    się Ciebie w pewnych kwestiach gdy będę już na finiszu. pozdrawiam.
                    • Gość: pacjentka Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:09
                      Jestem do twojej dyspozycji, a tak wogóle to najlepiej słuchaj głosu swojego
                      serca i intuicji od zbyt wielu rad każdej pani i niewiarygodnych opowieści
                      można się rozchorować, głowa do góry powodzenia
                      • Gość: pilotpirx Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.04, 23:10
                        Tyczyńskiego znamy z żona b dobrze na stopie towarzyskiej i na imprezach robi
                        dobre wrażenie, nie wyglada na osobę która została lekarzem przez przypadek. Z
                        pozostałymi zaznajamiała sie juz raczej tylko moja żona Tiszler wpedził ja w
                        Endometriozę Podając hormony na chybił trafił. Kazimierczak ma bardzo dobre USG
                        i zaplecze na traugutta, ale jest niezorganizowany, Wojcieszek nie jest
                        położnikiem ale w poważniejszych ( onkologicznych) sprawach jest b dobry
                        Hołoszkiewicz to znakomity i ambitny endokrynolog i do tego jajcarz o innych
                        nie mam zdania.
      • darom0 Re: pacjentka 06.11.03, 22:52
        dziękuję za odpowiedź. Napisz dlaczego nie na Janika? Co słyszałaś na temat
        tego szpitala?

• wioleta25 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 30.11.03, 09:20
        też mam do czynienia z Tyczyńskim i również go polecam :) pozdrawiam milutko :)
    • akml Re: dobry ginekolog w Zabrzu 06.11.03, 13:30
      Nie odpowiem Ci sama szukam. Czy ktoś zna dr. Hołoszkiewicz z Zabrza? Jaki to
      lekarz. Czekam na opinie.
    • Gość: Regina dr.Wróblewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 21:26
      Wiele bardzo dobrych opinii słyszałam o Doktorze Wroblewskim. Ma gabinet
      naprzeciw Dworca Autobusowego, a pracuje w Klinice obok kościoła św. Kamila na
      pl. Traugutta.
      Podobno wspaniały połóżnik i ginekolog, a także bardzo dobry jako operujący.
      Mojej znajomej uratował dziecko.
      • Gość: kobieta Re: dr.Wróblewski IP: 217.153.42.* 07.11.03, 08:32
        dr hołoszkiewicza odradzam!!!!!
        dr wróblewskiego polecam
        • elx2 Re: dr.Wróblewski 07.11.03, 09:19
          Chociaż jestem z Zabrza do ginekologa( konkretnie Pani ginekolog) jeżdzę do
          Katowic. Trafiłam tam trochę z przypadku kilka lat temu i cały czas do Niej
          chodzę. Jest wspaniałą osobą i bardzo tania ok. 20 zł. za wizytę (zależy też z
          jakim problemem się przychodzi). W jej gabinecie przeważnie jest "czarno" od
          pacjentek. Jeżeli, któraś z Pań chce "namiary" to nie ma sprawy. Przy okazji
          Pani doktor prowadziła moją ciążę, która była na początku zagrożona.
          Poza tym o dr Wróblewskim słyszałam, że jest dobry gdy leżałam w klinice.
          Pozdrawiam
          • busstop Re: dr.Wróblewski 07.11.03, 09:46
            Moja małżonka poleca Panią dr Augustyniak. Przyjmuje w przychodni Almed w
            Gliwicach na ul. Sowińskiego 3, tel. 2376190, budynek Energopomiaru, koło
            przedostatniego przystanku tramwaju nr 4 w kier. Gliwic Wójtowej Wsi.
        • akml Re: Do "kobieta" 07.11.03, 14:54
          Czy mogła bym uzyskać więcej informacji dlaczego odradzasz dr Hołoszkiewicza?
    • Gość: ika Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 11:14
      proponuje dr Tyczynskiego z Zabrza, swietny fachowiec i ma podejcie do kobiet
    • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 07.11.03, 20:49
      dziekuję za opinie proszę o jeszcze...

P O Z D R A W I A M W S Z Y S T K I C H G O R Ą C O .
    • Gość: młoda mama Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.bigserwis.zabrze.pl / 195.94.214.* 07.11.03, 22:27
      Polecam Macieja Tyczyńskiego bo jest nie tylko b.dobrym lekarzem ale również
      świetnym człowiekiem - ma podejście do kobiet w ciąży i nie tylko. Umie
      pocieszyć ale też przemówić do rozumu. Ale również polecam dr St.Bartlińskiego
      (również szpital na Janika i przych. w Kończycach.)jest świetny też ma
      podejście a w dodatku można do niego chodzić z Kasy Chorych i nie domaga się
      płacenia nawet za usg co jest niebywałą rzadkością.
      • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 08.11.03, 11:57
        Dziękuję "młoda mamo" za posta. Naprawdę spotkałaś sie z opłatami za USG w
        ramach fuduszu zrowia?
        Może wiesz w jakiej wysokości podziękowanie będzie wystarczające przy porodzie -
        cesarskie cięcie bez wskazań medycznych.
        • Gość: młoda mama Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.bigserwis.zabrze.pl / 195.94.214.* 15.11.03, 15:38
          jeśli chodzi o to ile zapłacić za cesarkę lub za zwykły poród to wystarczy
          zapytać lekarza- to tylko zwykłym ludziom wydaje się dziwne. Gwarantuję Ci że
          bez żenady poda cennik.Co do szpitala na Janika /też tam rodziłam/ :w niczym
          nie odbiega od innych tak jak już ktoś pisał-faktycznie jeśli nie ma twojego
          lekarza prowadzącego to nikt się tobą nie zainteresuje.Jeden lekarz czeka aż
          drugi podejmie decyjzę a to nie ma nic wspólnego z dobrem Twoim i dziecka. Ale
          ostrzegam ze rzadko ktory lekarz chce podjac sie prowadzenia ciazy np."od
          srodka ciąży".Musisz jak najszybciej zdecydowac sie na lekarza a w związku z
          tym na szpital w ktorym on pracuje-to najlepsze rozwiązanie.Nawet jesli lekarza
          nie ma w danej chwili w szpitalu może poprosić kolegę żeby Ci pomógłw razie
          potrzeby./w ciąży niczego nie możesz wykluczyć/.Wiem że na Janika raczej
          niechętnie patrzą na cesarkę na życzenie zresztą na Traugutta też.Życzę zdrowia
          i powodzenia w wyborze lekarza.
    • Gość: Tata Dr Kazimierczak IP: *.neonet.slask.pl 08.11.03, 22:31
      Polecam dr Kazimierczak i klinikę na Traugutta. Uratował mi córkę, miała
      okręconą szyję pępowiną. Podjął decyzję o cesarskim, normalnie by się udusiła.
      A jaka kultura osobista.
      • Gość: Joola Gdzie przyjmuje Tyczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 19:55
        Może ktoś ma kontakt do doktora Tyczyńskiego Adres i telefon proszę o jakieś
        namiary
        • zabrzanka Re: Gdzie przyjmuje Tyczyński 10.11.03, 22:13
          Tyczynski przyjmuje w poradni na Floriana oraz w gabinecie przy ul.Wolności 310
          (budynek POSTEP'u).
        • wioleta25 Re: Gdzie przyjmuje Tyczyński 30.11.03, 09:29
          Tyczyński przyjmuje tez w przychodni w szpitalu na Janika a tel. juz ci
          podaje :)2718406 to jest numer do szpitala. Tyle, ze w tym roku to raczej cie
          nie wpisza za wizyte z Funduszu tylko na prywatna wizyte :( ale jak juz
          bedziesz miala kartoteke to mozesz smialo uderzac na koszt funduszu ;)
          pozdrawiam milusio :)
    • Gość: czarna owca odrodzenie na forum............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 21:45
      bardzo dobrze,bo już myślałam ze miasto nam sie starzeje
      a lekarze nie pojawia się na forum
      pozdrawiam
    • Gość: szpieg? Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 15:08
      Witajcie wszyscy którzy daliście się nabrać prowokatorce "darom0"
      Przecież Jej intencją było wylansowanie Kogoś lub też zniszczenie istniejącej
      konkurencji wśród ginekologów i położników w Zabrzu i w Rudzie Śl.
      Ten rynek ma się coraz gorzej! Trzeba usunąć niewygodnych. A wtedy "moi" bedą
      mieli Klientki! A do tego wykażemy że są tacy co biorą do kieszeni tyle to a
      tyle a "moi" sa darczyńcami bo za USG nie biorą itd...
      Wszyscy tu ładnie i dokładnie piszą o zaletach i wadach!
      To cudowna gra!
      Pozdrawiam mniej mocno!
      • Gość: Anita46 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.clan.pl 12.11.03, 15:41
        Aleś ty przebiegły! A jak się ma "rynek" turystyczny?
        • Gość: szpieg? Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 20:13
          dlaczego przebiegły? Jeszcze nie taki "zużyty"! Do planowanego przebiegu
          zostało jeszcze kilka a może kilkanaście lat! Czy pytanie o stan rynku
          turystycznego mam odbierać jako zaproszenie na wycieczkę? Wiesz lubię dojrzałe
          kobiety bedące przed półwieczem. Więc może jednak razem gdzieś pojedziemy? To
          kwestia wzajemnej akceptacji.
      • Gość: pacjentak Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.03, 19:00
        może jesteś ginekologiem którego zabrakło w gronie wymienionych i trzęsiesz
        tyłkiem, żal ci że nie masz powodzenia
        • Gość: szpieg? Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 20:19
          Jestem elektronikiem.
          A tyłek - i przyległości vel przeciwieństwo - osadzam w cokole!
          Z zasady wykonuję ruch posuwisty, ale nie trzęsący!
          Powodzenie też mam! Spytaj swoje sąsiadki jak o mnie zabiegają.
          • anita46 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 12.11.03, 20:57
            Jak ty jesteś elektronikiem, to ja Emilia Plater. O elektronice to ty możesz
            tylko pomarzyć. Nawet pisać nie umiesz. Wiem kim jesteś, bo ciebie znam. Weź
            się za uczciwą robotę na swoim poziomie rozwoju. Bądź sobą. Dobrze wiesz, że
            nic nie umiesz.
          • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu 12.11.03, 22:27
            Szpiegom już podziekujemy... Spiskowe teorie dziejów są na innym forum! Jeżeli
            chodzi o mój zawód to zupełnie nie trafiłeś. Co do zarzutu,że chcę kogoś
            wypromować to jest to również niedorzeczne. Człowieku? to jest forum, mnie nie
            interesuje czy ty "masz powodzenie i wykonujesz ruch posuwisty czy trzęsący",
            ja chce wiedzieć gdzie moje dziecko będzie miało najbardziej sprzyjające waruki
            do przyjścia na świat i który lekarz tego nie spartoli. Żeby była jasność ja
            nie polecałam i nie polecam żadnego spedcjalisty wystarczy prześledzić moje
            posty... Przyznaję sformułowanie tematu mogło może niektórych aferzystów zmylić
            ale próbuję znaleść dobrego lekarza a nie rozmawiać o dupie marynie.
            Zapraszam do tematu tylko poważne osoby. Więcej polemiki ze szpiegami nie
            będzie. pozdrawiam
            • Gość: Julitta Re: dobry ginekolog w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 06:46
              Brawo darom0!
              Takich "szpiegów?" to należy pozbawiać możliwości wypowiadania sie na tym
              Forum! Może Policja by się nimi zajęła? Bo przeciez "Emilia Plater" go zna!
              A co do sedna sprawy: nie jest nam kobietom przecież obojetne kto zagląda nam
              do naszych intymnych miejsc, jak to robi lub jak pomaga podczas ciąży lub
              porodzie. W pełni popieram "darom0"!!
              Ja sama mam już za soba trzeci poród - 17.05.03 - tym razem znów rodziłam w
              domu u teściowej, która jest położną. Moje trzy "łobuzy" ujrzały świat
              bezstresowo! Polecam. Ale przez cały czas opiekował się mną znajomy teściowej
              dr. Nowakowski z Bochni.
              Może któras z Was ma także za soba naturalny poród domowy?
      • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 12.11.03, 22:56
        Gość portalu: szpieg? napisał(a):

> Witajcie wszyscy którzy daliście się nabrać prowokatorce "darom0"
        > Przecież Jej intencją było wylansowanie Kogoś lub też zniszczenie istniejącej
        > konkurencji wśród ginekologów i położników w Zabrzu i w Rudzie Śl.
        > Ten rynek ma się coraz gorzej! Trzeba usunąć niewygodnych. A wtedy "moi" bedą
        > mieli Klientki! A do tego wykażemy że są tacy co biorą do kieszeni tyle to a
        > tyle a "moi" sa darczyńcami bo za USG nie biorą itd...
        --------------------------------------------------------------------------------
        Szpiegom już podziekujemy... Spiskowe teorie dziejów są na innym forum! Jeżeli
        chodzi o mój zawód to zupełnie nie trafiłeś. Co do zarzutu,że chcę kogoś
        wypromować to jest to również niedorzeczne. Człowieku? to jest forum, mnie nie
        interesuje czy ty "masz powodzenie i wykonujesz ruch posuwisty czy trzęsący",
        ja chce wiedzieć gdzie moje dziecko będzie miało najbardziej sprzyjające waruki
        do przyjścia na świat i który lekarz tego nie spartoli. Żeby była jasność ja
        nie polecałam i nie polecam żadnego spedcjalisty wystarczy prześledzić moje
        posty... Przyznaję sformułowanie tematu mogło może niektórych aferzystów zmylić
        ale próbuję znaleść dobrego lekarza a nie rozmawiać o dupie marynie.
        Zapraszam do tematu tylko poważne osoby. Więcej polemiki ze szpiegami nie
        będzie. pozdrawiam

> Wszyscy tu ładnie i dokładnie piszą o zaletach i wadach!
        > To cudowna gra!
        > Pozdrawiam mniej mocno!
      • Gość: przyszła mama Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.trzepak.pl 31.05.04, 09:24
        Skąd wiesz że to prowokatorka? A nawet jeśli to możliwe to i tak lepiej
        kobiecie i innym też powiedzieć do jakiego lekarza pójść a do jakiego nie, bo
        potem kolejna kobieta spotyka się ze słowami: podczas badania nie musi się pani
        odzywać", albo zrobi takie badanie że łzy aż z oczu lecą I W 8 TYGOBNIU CIĄŻY
        NIE BĘDZIE MÓGŁ STWIERDZIĆ CZY PACJENTKA JEST W CIĄŻY, CZY NIE, A ONA GO MA
        BŁAGAĆ O PŁATNE USG BO NIE WIE CO SIĘ DZIEJE????????????????. Powiem więcej
        takie rankingi na temat lekarzy powinny być jawne!!!!!!! i dostępne w NFZ. Dr
        przybysza nie polecam. Dobry jest lekarz w Gliwicach Dariusz Gajewski(
        przyjmuje na dubois 6 rejestracja tel.7775288, ale on pracuje w szpitalu w
        Gliwicach, i tam też są problemy z cesarką na żądanie,
    • Gość: kazik Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 22:59
      Podziwiałem prof. Kamińskiego. wielki człowiek. To on propogował naturalne
      karmnienie piersią. Niestety odszedł w tym roku. Moim zdaniem żył za krtóko by
      wychować ucznia.
    • Gość: młoda mama Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.bigserwis.zabrze.pl / 195.94.214.* 21.11.03, 22:53
      napisz proszę czy się już zdecydowałaś czy dalej szukasz lekarza. A z
      ciekawości zapytam jeszcze na kiedy masz termin i czy wiesz czy urodzisz
      chłopca czy dziewczynkę? Moja córeczka 27.11 skończy pierwszy roczek życia a
      moje dwie przyjaciółki są w tej chwili w ciąży, więc cały czas temat porodu i
      małych dzieci jest obecny w moim domu. Mam nadzieję,że czujesz się dobrze!
      Pozdrowienia!
      • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 22.11.03, 20:45
        Witam Cię serdecznie Młoda Mamo. Chodzę od samego początku ciąży do tego samego
        lekarza (NFZ) (ze wzgledu na szpiega nie wymienie jego nazwiska), jestem z
        niego naprawdę bardzo zadowolona. Do porodu mam jeszcze kilka miesiecy (maj),
        więc spokojnie śledzę sytuację, pytam znajomych i przeglądam posty. Forum
        dostarcza mi ciągle wielu ciekawych informacji, myślę że do maja coś się
        wyklaruje i upewnię się że lekarz do którego chodzę to właśnie ten właściwy,
        bądź znajdę innego. Jak pisałam wcześniej myślę o cesarce, raczej wchodzi w grę
        Janika lub Ruda Śląska chyba że będzie ktoś naprawdę dobry z innej
        miejscowości. Zaniepokoiły mnie bardzo sygnały na temat warunków na Janika
        muszę to jeszcze zbadać... Przeglądałam na necie ranking porodówek
        www.rodzicpoludzku.pl/szpitale/szpitale.htm i Janika wypadło trochę blado.
        Jestem generalnie dobrej myśli, wiem że wszystko będzie OK.
        Śledzę ciągle forum i liczę nadal na wasze opinie, naprawdę wszyskie sygnały są
        bardzo cenne.

PS Nie wiem jeszcze czy będzie to chłopczyk czy dziewczynka i prawdę mówiąc
        nie chcę tego wiedzieć. Może nie będę oryginalna ale najważniesze by dzidzio
        było zdrowe.

Jeszcze raz gorąco pozdrawiam Ciebie i wszyskich na forum.
        • tessa7 Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? 03.12.03, 19:39
          widzę ,ze masz trudny wybór .Jestem młodą babcią ,moja synowa chodziła przez
          całą ciążę do Tyczyńskiego . Była zadowolona a nie zapłaciła ani
          grosza .rodziła w niedzielę gdy na dyżurze był inny lekarz . Przy porodzie
          byłam ja i mój syn .Wszyscy byliśmy zadowoleni z opieki położnej i lekarza
          chociaż rodziła na Janika . Niestety towarzystwo na sali było różne - osoby na
          poziomie i wulgarne. Poziom wykształcenia pacjentek nie świadczy o kulturze ,a
          szpital miejski to nie hotel klasy "Lux" jedna położna nie da rady zadowolić
          wszystkich bo każdy ma inne życzenia .
          Osobiście polecam jednak Tyczyńskiego -jest solidny .
    • Gość: DoReMi Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.03, 22:48
      A co Si stało z prof.Kamińskim ??? Sł€chy były że jest cieżko chory.Czy
      wszystko OK? Długo mnie nie było w Polsce.
      • Gość: Młoda mama Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.bigserwis.zabrze.pl / 195.94.214.* 03.12.03, 12:23
        Dr Kamiński niestety nie żyje! Bardzo mi przykro bo był świetnym człowiekiem.
    • Gość: agni Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.neonet.slask.pl 11.12.03, 10:23
      nie mogę poradzić żadnego szpitala, ale odradzam klinikę na Traugutta.
      Rodzilam tam co prawda dawno bo 8 lat temu. Wiem, że zrobiono tam remont od
      tego czasu także warunki higieniczne napewno są lepsze. Natomiast nie zmienił
      się personel. Oczywiście jest tam wielu dobrych lekarzy i pielęgniarek ale co
      jak trafisz na innego. Pacjentka jest traktowana jak niedorozwinięta, nic jej
      nie tłumaczą, o niczym nie informują, badana jest jak na taśmociągu im
      szybciej tym lepiej. Zapewniam Cię, że to nie jest tylko moja opinia. Moja
      znajoma rodziła tam dwa lata temu i wspomina to podobnie.
      Moja rada to przejść się po szpitalach bo warunki higieniczne bardzo wpływają
      na psychiczny stan kobiety po porodzie, a jednoczesnie ma się już niejakie
      rozeznanie w personelu. Obecnie są organizowane dni otwarte w klinikach.
      • Gość: gwiazda Re: dobry ginekolog w Zabrzu - może dr Przybysz? IP: *.bater.net.pl / 213.216.78.* 27.12.03, 23:45
        Nie zgadzam sie z wieloma opiniami min. o klinice na trauguta.Leżałam tam
        mies. przed porodem i oprócz mojego złego stanu psych.z tego powodu nic nie
        moge znaleść negatywnego w tym miejscu. Warunki higieniczne są naprawdę
        świetne a w tej chwili porównać moge Ja nika i T. Góry które ostatnio
        odwiedzałam, a które nie mogą się równać z Traugutta wg. mnie. Janika gorąco
        odradzam, zresztą prosze poczytać sobie artykuł w G.Zabrza z początku grudnia
        bodajże.Podobny przypadek miała moja koleżanka ale może to faktycznie
        tylko "przypadek".Nie polecam absolutnie Tyczyńskiego o którym krążą
        opinie "jak nie posmarujesz to nie masz" chociaż może to i prawda że
        poniektórzy przeszli bez kasy.A jeżeli chodzi o Kazimierczaka to może być.
        Krzywdy na pewno nie zrobi, dobry fachowiec,specjalista itd. Chociaż kobiety
        same wiemy jakie jest życie DROGIE nie.
        • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu 15.01.04, 19:21
          proszę o jeszcze...
          • olablu Re: dobry ginekolog w Zabrzu 21.01.04, 19:26
            Jestem w 16tyg ciazy. Przez wiele lat chodziłam do prof skałby z tego względu,
            że jest specjalistą endokrynologiem-ginekologiem i zajmuje się policystycznymi
            jajnikami. Jednak po tymjak dowiedziałam się, ze jestem w ciązy poszłam do dr
            Kazimierczaka i uważam ,że jest to przedudowny doktor. Znakomity specjalista,
            robił cesarke mojej siostrze, operował mame, czytałam w gazecie artykuł w
            którym inny specjlista wyrażał opinie o nim w samych superlatywach. Sama jego
            osoba powoduje że się odpręzam i nie denrwuje przed badaniem, bije od niego
            cudowny spokój. Przesympatyczny człowiek, który nie czaruje i nie zartuje
            przesadnie z pacjentkami ale jest konkretny i rzeczowy.
            o wróblewskim nie słyszałam pochlebnych opini, za to Wojcieszek z którym
            dzieli gabinet jest przesympatycznym i dobrym lekarzem. Jego tez mogę polecić
            bo tez go odwiedziłam bedąc już w ciązy. Kazimierczak jest jednak tym, z któym
            chce przywitac na swiecie moje pierwsze dziecko.
          • gwiazda-75 Re: dobry ginekolog w Zabrzu 06.05.04, 16:49
            CXiekawa jestem jak sie zakończyła sprawa lekarza.Ja rodze za dwa dni i nie mam
            zdania o swoim, niby dobrze a jadnak nie wszystko. Zobaczymy jak to będzie po,
            mam tylko nadzieje że wszystko będzie dobrze.No i nie wiem czy ci gratulować,
            czy życzyć powodzenia.
            • darom0 Re: dobry ginekolog w Zabrzu 28.05.04, 22:10
              Bardzo gorąco dziękuję wszystkim za wzięcie udziału w dyskusji i za tak duże
              zainteresowanie tematem. Informacje, które zamieszczałyście na forum okazały
              się bardzo pomocne w podjęciu właściwej decyzji i myślę, że przydadzą się
              również innym mamom. Ja w konsekwencji rodziłam (c.c) w szpitalu w Tarnowskich
              Górach (Stare Tarnowice). Urodziłam cudownego, zdrowego synka, bez żadnych
              komplikacji i problemów. Szczerze polecam dr Tiszlera i ten właśnie szpital.
              Dr Tiszler jest naprawdę wspaniałym fachowcem, z kolejny dzieckiem nie będzie
              już problemu w kwestii wyboru lekarza. Sprawdziły się jedynie opinie o jego
              specyficznym tempie przyjmowania pacjentek (expres) lecz ja zawsze byłam tak
              długo aż otrzymałam odpowiedź na wszystkie pytania i wątpliwości. Przyznam, że
              zawsze wiedziałam o co pytać i do każdej wizyty przygotowywałam sobie listę
              pytań. Sam szpital jest bardzo czysty, personel bardzo miły, opieka bardzo
              dobra.
              Jeszcze raz wszystkim gorąco dziękuję i zachęcam do podjęcia tematów związanych
              z problemami naszych pociech (np. do kogo z alergią, gorączką czy gdzie
              szczepić dziecko). Śledzę co prawda na bieżąco fora tematyczne dot. niemowląt
              lecz wymiana doświadczeń i informacji na naszym gruncie była by bardzo pomocna.

• Gość: młoda mama Re: dobry ginekolog w Zabrzu IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.05.04, 23:11
                Witam serdecznie !!
                Moje GRATULACJE !!! Niech synek chowa się zdrowo !!! Rzadko zaglądam na to
                forum (trochę denne - tylko afery w Urzędzie Miejskim) ale za każdym razem z
                ciekawością wracałam do "Twojego" wątku :))) Bardzo się cieszę że wszystko
                poszło jak trzeba!! Za miesiąc jedna z moich przyjaciółek rodzi w szpitalu w
                Starych Trnowicach u Tiszlera, mam nadzieję że będzie równie zadowolona jak
                TY :))) Buziaki dla maluszka!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka