verte_x 20.02.09, 11:30 Który z zabrzanskich banków ma najlepszą obsługę? Gdzie warto założyć konto (zwłaszcza internetowe). Thx za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tom Re: Który bank najlepszy? IP: 95.160.251.* 20.02.09, 19:39 Alior bank - bardzo mila obsluga przy zakladaniu konta i super "interface" przy bankowosci internetowej. A do tego wszystkiego mozesz zarobic 50 zl (konkurs rekomendacyjny) zainteresowany ? napisz na: achtel@poczta.fm wysle list referencyjny i zarobisz 50 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowy Re: Który bank najlepszy? IP: *.gprs.plus.pl 21.02.09, 23:08 ING. ul. Wolności 305. 100 zł na początek, jeśli nie masz konta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filipowski Re: Który bank najlepszy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.09, 12:16 Ja polecam BZ WBK - sporo bankomatów, miła obsługa, bez problemów dostałem kartę kredytową. Konto internetowe bardzo przejrzyste i łatwe w obsłudze. Dodatkowo jak chcesz korzystać z e-konta to polecam rozejrzeć się za płatnościami on-line. Niektóre firmy promują ten system i obniżają przez to opłaty, np. Vattenfall ma taką taryfę "on- line", w której bezpłatnie dostajesz rachunki na maila i łatwo płacisz, właściwie jedno kliknięcie i masz pozamiatane. To ułatwia płatności przez e-konto. Odpowiedz Link Zgłoś
lothian Re: Który bank najlepszy? 23.02.09, 15:00 Internet jest dobry, jak ktoś biegle potrafi obsługiwać komputer. Przynosi wiele wygody, ale też i niebezpieczeństw. Ważne jest aby nie pomylić adresów internetowych, nie odpowiadać na maile z banku (w taki sposób bank nie kontaktuje się z klientem każąc mu wejść na stronę banku), bo może to skutkować przejęciem dostępu przez złodziei. Ja mam konto internetowe od 8 lat i nie mam z tym żądnych problemów. Jeżeli ktoś chce mieć fizyczny kontakt z bankiem to polecam oddział i bank z dostępem do internetu. A z banków polecam Alior, Lukas, Nordea, Citibank, Multibank. A który wybrać zależy od tego, z czego chcesz korzystać- oprocentowanie konta, darmowe bankomaty, darmowe przelewy czy niskie opłaty za prowadzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Który bank najlepszy? IP: *.stk.vectranet.pl 23.02.09, 17:14 ALIOR BANK - polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
avator Re: Który bank najlepszy? 23.02.09, 17:52 Hehehe... mam i konto w Banku Zachodnim, i rachunki na maila w vattenfall. Co do pierwszego - bardzo solidny bank - robie sobie często lokaty - mam kartę kredytową kiedyś korzystałem z funduszy Arka (dziś jak giełda leci na łeb na szyję, to nie polecam) - wszystko jest podpięte pod jeden panel nazywany "Centrum24". Co do taryfy online w vattenfallu - nie dość, że rachunki są dostarczane na maila, to jeszcze ważna jest gwarancja ceny na 12 miesięcy, więc w tym czasie nie trzeba się przejmować podwyżkami - cena jest w tym czasie jednakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Który bank najlepszy? IP: *.gprs.plus.pl 24.02.09, 20:08 A jak vattenfallowi każą obniżyć taryfy, to ty będziesz płacił też tę samą wysoką wtedy już cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plater Re: Który bank najlepszy? IP: *.gprs.plus.pl 25.02.09, 20:13 Obniżka cen prądu? Chyba zgłupialas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek bojkotujcie banki ktore grały na osłabienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 20:33 prośba abyście bojkotowali banki które grały na osłabenie złotówki. Na dzień dzisiejszy wiadomo mi iż był to Deutsche Bank wiec z ich usług z pewnością ngdy nie skorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpieg Re: bojkotujcie banki ktore grały na osłabienie IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 21:26 Trefny jest też ten bank, któremu doradzał premier PIS pan Marcinkiewicz. Oni świadomie osłabiali złotego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Walker Re: Który bank najlepszy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 22:49 az glupio mi polecac - bo boje sie za moze byc zbyt duzo ludzi....ale tak na prawde z wszystkich bankow w ktorych bylem (5) polecam z czystym sumieniem Alior Bank - wszystkie bankomaty na swiecie za darmo (nie tylko w UE) lokata nocna (aktualnie 9%) bralem udzial w konkursie - dostalem 100zl za free + darmowa karte przez rok, dobry panel elektroniczny do obslugi,49 przelewow w miesiacu za darmo, przy koncie firmowym daja 50zl za prowadzenie (obrot powyzej 9k) ale co najwazniejsze - ludzie ktorzy tam pracuja - zupelnie inna jakosc! Mili, usmiechnieci, chetni do rozmowy...dzis po raz pierwszy musialem czekac na obsluge, od razu podeszla do mnie pani u ktorej zreszta zakladalem konto, zaczela rozmawiac, pozniej po imieniu (tzn panie Janku) nawet nie wiem skad pamietala moje imie zaproponowala kawe itp...a na prawde nie jestem dla nich klientem kluczowym - a tak sie wlasnie czuje...po prostu standart zachodu wreszcie dotarl do Polski!!!! Gratuluje zabrzanskiemu oddzialowi Alioru i pozdrawiam (szczegolnie Pania Ilonke) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katja Re: Który bank najlepszy? IP: *.gprs.plus.pl 27.02.09, 22:42 Jeśli jest tak jak piszesz, to zrobili konkurencję dla cukierni i kawiarni w Platanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Który bank najlepszy? IP: 95.160.251.* 28.02.09, 07:58 mogę zgodzić się w 100% jeśli chodzi o Alior Bank - naprawde jest super (szkoda ze konkurs rekomendacyjny już się skończył) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fustek Re: Który bank najlepszy? IP: 195.94.210.* 03.03.09, 23:07 Ja mam teraz konto w PKO i też jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dla PKO posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.09, 20:57 gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29577,6355602,_P___PKO_BP__oplaty_wyrownaja_wiekszy_koszt_depozytow.html To kolejny dowód na to, że PKO tylko doi klientów nie dając wiele w zamian. Czeka ich podwyżka opłat za prowadzenie konta. Odpowiedz Link Zgłoś
burczybrzuch Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki 08.03.09, 00:44 <Mili, usmiechnieci, chetni do rozmowy...dzis po raz pierwszy musialem czekac na obsluge, od razu podeszla do mnie pani u ktorej zreszta zakladalem konto, zaczela rozmawiac, pozniej po imieniu (tzn panie Janku) nawet nie wiem skad pamietala moje imie zaproponowala kawe itp...a na prawde nie jestem dla nich klientem kluczowym - a tak sie wlasnie czuje...po prostu standart zachodu wreszcie dotarl do Polski!!!! Gratuluje zabrzanskiemu oddzialowi Alioru i pozdrawiam (szczegolnie Pania Ilonke) :) > Nie rozczuliles sie za bardzo?...Zaraz sie poplacze ze wzruszenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarzębina Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki IP: 95.160.255.* 08.03.09, 09:57 Przeczytałam teraz, że PKO.BP od maja podnosi opłaty za prowadzenie konta z 5,4 zł do 6,9zł. Oprócz tego przelewy pójdą do góry i inne opłaty też. To już wielkie zdzierstwo. Przenoszę się do innego. Tylko do jakiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbior Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki IP: 95.160.251.* 08.03.09, 11:12 Alior lub ING Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki 14.04.09, 22:54 ING obniżył oprocentowanie lokat i kont oszczędnościowych :-( Odpowiedz Link Zgłoś
chiromancja Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki 15.04.09, 00:20 Ja myślę, że najlepszy bank to taki który jest zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.09, 17:02 Kichać banki, najlepsza skarpeta i złoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apart który bank najlepszy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 21:20 Ja polecam BZ WBK,przeszłam przez usługi różnych banków, jednak najlepiej wypada BZ, logiczne warunki, miła obsługa i w końcu załatwię co potrzebuję bez paierologi. Natomiast odradzam Bank Śląski koło Urzędu stanu Cywilnego- katastrofa, najgorszy ze wszystkich jakie obsługiwały moją firmę.Obsługa kompletnie niekompetentna,dyrektor też niezbyt gramotny,a rachunek nic nie wart... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: który bank najlepszy?? IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.09, 16:29 Bank Śląski jest najgorzy, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fustek Re: który bank najlepszy?? IP: 195.94.210.* 25.04.09, 23:01 Tam na Wolności 305 pracowała kiedyś fajna ekipa. Ale odeszła... I jakość poszła się bujać Odpowiedz Link Zgłoś
lothian Re: który bank najlepszy?? 27.04.09, 14:36 gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,29508,6544795,Nawet_800_zl_rocznie_za_korzystanie_z_konta_bankowego.html Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki 29.04.09, 22:11 Ale podobno ten Alior Bank jest na krawędzi bankructwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fustek Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki IP: 195.94.210.* 04.05.09, 19:30 To kwestia czasu. Zobaczycie! Odpowiedz Link Zgłoś
zaborzanin1 Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki 20.05.09, 23:00 A niby AIG to nie??? Tylko fajne reklamy mają w TV. Nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fustek Re: posiadaczom kont w PKO gratulujemy podwyżki IP: 195.94.210.* 22.05.09, 19:14 AIG to w Polsce może się przejechać na tym samym mna czym popłynęli w USA. Na zbyt wysokich korzyściach dla Zarządu! Odpowiedz Link Zgłoś
zza_lady Debet 24.05.09, 19:38 A ja nie mam ozczędności. I nie mam problemu z rachunkiem bankowym, ale z płaceniem rachunków :-( Odpowiedz Link Zgłoś