Dodaj do ulubionych

Nowe Mieszkania Socjalne

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 23:29
Planowane są nowe mieszkania socjalne w Kończycach. Będą to nowoczesne domki z małymi ogródkami. Mieszkanie będzie miało parterową zabudowę o łącznej powierzchni 75m2. Będzie około 100 mieszkań w Kończycach, 80 na Koperniku 40 na Helence. Każdy kto ma nakaz sądowy lub zamieszkuje obecnie mieszkanie nie spełniające wymogów socjalnego i był eksmitowany z własnego będzie w pierwszej kolejności rozpatrywany podczas rozdziału mieszkań. Warunek jest jeden należy być zameldowanym w mieszkaniu socjalnym aby się ubiegać o przydział innego mieszkania socjalnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: zły Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: 83.238.23.* 22.03.09, 10:33
      fajnie, nagrodą za niepłacenie rachunków za mieszkanie jest eksmisja do nowych
      domków. A ty uczciwy człowieku czekaj 10 lat na ruinę do remontu!!! płać swoje
      zobowiązania a Ci co nie płacą i tak mają przed tobą pierwszeństwo. Wiem że
      pewnie nie wszystkich to się dotyczy którzy czekają na mieszkanie socjalne, ale
      to strasznie denerwujące jak widzi się że większość tych co nie stać na
      opłacanie mieszkania to na papierochy i wino stać.
      • Gość: Mieszkaniec Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: 212.106.160.* 23.03.09, 08:19
        Ta nasza Pani prezydent to chyba już całkiem
        zwariowała !!!!!!!!!!!!!!!!, a może sama przyjmie do siebie taką
        rodzinkę do siebie !!!!!!
      • Gość: gość Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.09, 10:44
        Strasznie smutno mi się zrobiło gdy to przeczytałam
        ciekawe jest kto to pisze ?
        może taki własnie mój były mąż ?
        Taki luzak co żona się znudziła i za mało zarabiała bo miał ochotę na nową
        lepszą cześć do komputera , niestety , nie potrafiła więcej zarobić by zamknąć
        mu buzi by nie marudził, więc wybrał sobie panią z piątką dzieci która
        wychowuje je jako samotna matka , ale zasiłki całkiem spore !! a zona nie
        chciała się dać bic
        żonka zostawiła mu mieszkanie umeblowane wyremontowane bo luzak miał z inną
        drugie dziecko w drodze i co?
        poszła wynajęła mieszkanie ,ale kłopoty chodzą parami straciła pracę , jest
        rdziną zastępczą !, nie stać jej było na wynajmowane !!!
        hurrra dostała mieszkanie socjalne
        z alkoholikami złodziejami itp.
        ale tak barak z ogródkiem się nie należy !!!!
        • Gość: bardzi zły gość Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.09, 10:49
          obyś człowieku nie wypowiedział w złą godzinę !
          dziś masz pracę !
          rodzinę!
          płacisz rachunki !
          być może raty!
          być może Żonę!
          Kochankę !
          a jutro mozesz składać o lokal socjalny !
          i kolejny koleś napisze nagroda dla kolesia co nie płacił rachunków!
          • Gość: Patrycja Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: 94.254.155.* 18.08.09, 12:11
            Pisało wyżej, ze nie dotyczy sie to wszystkich, rozumie, ze jest
            duzo osob naprawde potrzebujacych, ale nikt mi nie wmowi, ze wiecej
            niz tych pijakow, ktorzy smieja sie z innych, ze placa czynsz,
            rachunki i, ze ida do pracy za 800zl.. !! Moim zdaniem powinno sie
            budowac nowe mieszkania dla rodzin, ktore cale zycie placa za
            ruiny.. sa osiedla w zabrzu gdzie tynki sie sypia, brak jest
            lazienek w mieszkaniach.. Jak sobie nie zrobisz to nie masz, a placi
            sie jak za luksusy!! Gdyby dali nowe mieszkania uczciwym ludziom, a
            te stare kąty tym pijakom to jakos by to wygladalo.. a Nieee..
            pozniej te piekne, nowe mieszkania beda zniszczone, brudne,
            zaniedbane.. Taki ktory nie placi, nie dba o swoje bedzie mieszkal w
            czystym nowym mieszkaniu, a My uczciwi obywatele dalej bedziemy
            meczyc sie w starych kamiennicach z lat wojennych nie spelniajacych
            warunkow UE.
            • Gość: ZBK Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 13:34
              Świetnie się dajecie prowokować. Może ja napiszę, że np.
              Każdy kto płaci regularnie czynsz będzie eksmitowany i wydalony z
              Zabrza !!

Też w to wierzycie ?? Matołki :)
              • Gość: typ Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.09, 17:50
                aleś ty jest tępy.Jak w ZBK pracują tacy durnie to gratulacje dla
                całej firmy
      • Gość: bullaj Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.13, 13:38
        Gościu!!! nie wszyscy są tacy jak to opisałeś, są ludzie którym życie się posypało ze względów zdrowotnych i ciężkich chorób, wielodzietności to! tu w Polsce jest uważane za patologie (tępe buraki co tak myślą) choroba, starość, ciężki wypadek to powody które spędziły je na skraj ubóstwa i wykluczenia społecznego, a swe pretensje to raczej kieruj do prawodawców prawa lokalowego, bo sami stwarzają kuriozalne przepisy, bo nie jedno krotnie osoby kwalifikowane na social posiadają mieszkania, i to spółdzielnie robią komplikacje bo wystarczyło by przekształcać owe lokale na mieszkanie socjalne bez ponoszenia kosztów na remonty i inne związane z tym finanse, to polska mentalność jest na poziomie dna bo biedniejszy człowiek jest kimś gorszym.
        Ja osobiście życzę tym którzy wieszają psy na tych ludzi którym posypało się życie by sami stanęli w obliczu tej klęski życiowej i bez bliskiej rodziny ani przyjaciół, i środków do życia, bo sposób widzenia zmienia się z punktu siedzenia!!!
        • Gość: hanys Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.zabrze.vectranet.pl 16.10.13, 11:55
          w tym miescie to juz wszystko jest chore szpital stal sie umieralnia MOPS i MOPR rozdaja tylko pieniadze nie interesujac sie na co sa przeznaczane taka pani z MOPSu niech sie stanie przy kasie w LIDLU i oplaca rachunki za wisniowki i wina owocowe co do tych domkow to jakas paranoja by rozdawac 75 m domki wraz z ogrodkiem ludziom z ekmisji wsrod ktorych sa alkoholicy nierobole ja pracuje ponad 33 lata place uczciwie podatki i mam tylko 43 metrowe mieszkanie chyba ze jest drugie dno te domki socjalne to tylko przykrywka i otrzymaja je ludzie za zaslugi dla szefostwa tego miasta gdyz 4 urzedy miejskie sa juz przepelnione i obsadzone sa juz wszystkie etaty w strazy miejskiej a znajomych i ich rodziny trzeba jakos wynagrodzic za lojalnosc tym bardziej ze wiekszosc z tych domkow ma powstac w stolicy Zabrza Konczycach to zalosne arogancja buta nepotyzm siegaja zenitu
          • Gość: Kasia Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.14, 17:06
            Nie wszystkie mieszkania trafiają do takich ludzi... W Zabrzu są jeszcze domy dziecka... Jak jest wychowanek pełnoletni, to z ledwością dostaje mieszkanie socjalne... cud jak jest wyremontowane, a jeszcze większy cud jak jest tam kibel... Za to łazienki nie ma bo przecież jest to mieszkanie o zaniżonym standardzie... i zrobić jej też nie można... i myj się tu człowieku w misce...
        • Gość: jedna z takich Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.play-internet.pl 16.01.15, 20:00
          chociaż jeden normalny człowiek cokolwiek mądrego napisał. gratuluje
    • Gość: sabina Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.opera-mini.net 08.01.15, 18:10
      witam jestem samotną matką z malenkim dzieckiem obecnie mieszkam kontem u siostry a to mieszkanie jest bardzo ciasne a w rodzinnym domu nie mogę być bo mam ojca alkoholika grozi ze nie dlugo nie będę miała meldunku gdyż ojciec chce mnie poprostu wymeldowac. Jestem zainteresowana mieszkaniem w konczucach gdyz bardzo podoba mi się ta okolica a bardzieo proszę o jakieś mieszkanie czekam na jakąś wiadomość
      • Gość: liczak Re: Nowe Mieszkania Socjalne IP: *.dynamic-ra-1.vectranet.pl 08.01.15, 19:37
        Przykra sprawa,ciężko będzie .....większość lokali socjalnych jest przeznaczone dla śniadych twarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka