Gość: Jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:56 www.zabrze.pl/mieszkancy/aktualnosci/kawa-czy-herbata-w-zabrzu ciekawe co powie nasza królowa ? hee Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lin Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.09, 00:26 Cokolwiek nie powie - skłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
gustavvo Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu 28.08.09, 00:30 Chyba mocno to w tajemnicy utrzymywali w magistracie. Zwolennicy będą piać z zachwytów, opozycja nie zostawi suchej nitki. Wyborcy będą spać jeszcze o tej porze albo już pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
zulig Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu 28.08.09, 08:44 A to ci redaktor Zając z Kawy czy Herbaty, no... Ledwie nasza miss Kończyc pojawiła się na wizji, ledwie parę słów wymamrotała, a on już jej mówi, że pewnie się pani spieszy do pracy, dziękujemy. I w ten sposób po 2 minutach gadki odesłał ją poza kadr. "Gdzie do pracy, gdzie do pracy?! Przecież to jest moja praca!" - zdawało się mówić ewidentnie zawiedzione oblicze naszej przedstawicielki. Jeszcze na odchodnem wsiadła do zabytkowego auta i wsio. Tyle przygotowań i wszystko na nic, wszystko na nic, 2 minuty, skandal, żeby poświęcać tyle uwagi rzeczom drugorzędnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapsie Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 09:12 No i prosze, nawet sie nasze miasto zalapalo na poranna kawe:) Odpowiedz Link Zgłoś
rama29 Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu 28.08.09, 09:19 Królowa trzymała cały czas rękę na pulsie. Siedziała przy stoliku, cały czas w pełnej gotowości. Później pewnie po programie zaprosi to całe towarzystwo na GUIDO albo POD KASZTANY i jakoś wyjdzie na swoje. A co nie pokazał program I, to na pewno nadrobi nasza Reżimowa GTV. Mamy to jak w banku- przez minimum tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyrama Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 10:27 O ile z całościa sie zgadzam, to użycie słowa reżimowa świadczy o kompletnej ignortacji lub nie znajomosci znaczenia pewnych słów piszącej. Mam już troche lat swoje widzialem i myślę Rama ze powinnaś sie troche zastanowić nad tym co piszesz albo zapytać: Koreańczyków czy Chińczyków co to jest reżim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrze Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 13:25 Reżim to po prostu rządy, sprawdź sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.09, 12:31 moim zdaniem zawiodła telewizja bowiem motywem przewodnim miało być Zabrze jako miasto turystyki poprzemysłowej a wyszło, że program był głównie medyczny z zabarwieniem muzyczno-kulinarnym a o botaniku czy kopalniach zabytkowych były krótkie materiały filmowe lub wzmianki słowne ogólnie brak przygotowania i minimum koncepcji, możliwe,że GTV lepiej przygotowałoby podobny program... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 12:53 I tu sie z szanownym przedmówcom zgadzam. Jaka szkoda ze nie bylo tej "najprawdziwszej tv" co tylko "prawde" pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek@agatka Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:11 Ciekawe, kto wpadł na ten pomysł: biuro promocji czy ktoś inny. Bo jak biuro promocji, to mogą dostać bęcki za zbyt małe wyeksponowanie dokonań władzy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Zamiast się cieszyć, że ktoś wpadł na ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 13:48 pomysł i zaprosił KCH do Zabrza, to stękacie i gnoicie. Naprawdę nikt z was się nie ucieszył , że o naszym mieście usłyszano na ogólnopolskiej antenie chociaż raz nie w kontekście pijanych matek, rozbojów kiboli, czy pożarów? Ja, co prawda, widziałem kawałek przed wyjściem do firmy, ale się cieszę. Z waszych postów wynika, że lepiej nic nie robić. Niech cała Polska ma Zabrze za alkoholicką pipidówę, a wy się kiście we własnym sosie. Podejrzewam, że większość powyższych postów pisali "pracownicy" UM w godzinach pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Zamiast się cieszyć, że ktoś wpadł na ten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 14:00 Niestety byłem w pracy i nie widziałem tego w TV. Nie wiecie czy można jeszcze gdzieś to zobaczyć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek@agatka Re: Zamiast się cieszyć, że ktoś wpadł na ten IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.09, 15:25 Myślimy, że jakbyś Krzysiu poprosił panią prezydent, to z radością udostępniłaby ci nagranie programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Zamiast się cieszyć, że ktoś wpadł na ten IP: *.vattenfall.pl 28.08.09, 17:35 Ja taki zwykły robol a Ona taka nadziana ! wstydził bym się zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
rama29 Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu 28.08.09, 13:58 Praca nie Zając/Marek/. Nie ucieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
zulig Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu 28.08.09, 15:22 Nie wiem, jak inni, ale ja się cieszę, że Zabrze było w KCH i nieważne, czy za sprawą pani prezydent - której absolutnie nie popieram - czy staraniem kogoś innego. Na marginesie: poinformowałem kogoś z Krakowa, że Zabrze w KCH. Otrzymałem smsa, że za żadne skarby ta osoba nie wybrałaby się ani na kawę ani na herbatę do Zabrza, bo miasto nieciekawe. A że mamy wspólnych znajomych w innych częściach kraju, rozpisaliśmy się na ten temat. Wyszło, że nikogo Zabrze nie interesuje. To tyle, jakbyśmy jako zabrzanie mieli wpaść w zachwyt i megalomanię z powodu zawitania KCH w naszym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 16:25 Ja uważam, że wypadło świetnie. Zabrze rzeczywiście nie ma co konkurować z Krakowem w dziedzinie turystyki ale jako miasto związane z najnowszymi osiągnięciami medycyny na światowym poziomie i drugie największe centrum kardiologiczne jest rozpoznawalne w Polsce. Taki wizerunek został utrwalony a przy okazji sprzedano inne atrakcje turystyki poprzemysłowej, która niestety nie cieszy się jeszcze w Polsce taką popularnością by można ją promować jako samą w sobie. Moim zdaniem szansa na promocje nie została zmarnowana. Telewidzowie nie zostali zanudzeni przemysłowym skansenem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.centertel.pl 28.08.09, 16:46 Dobrze, że w TV do nas zjeżdża i robi przyzwoity program. Plac Wolności, jak i mieszkańcy nie wypadli źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.09, 17:39 telewidz, weź ty się zastanów co piszesz... Zabrze może konkurować z Krakowem... równie dobrze może konkurować z Paryżem albo nowym jorkiem. tylko co z tego wynika ? Ja osobiście mam robienia Zabrza na jeden dupny skansen. Chce mieszkać w czystym, nowoczesnym mieście a nie w skansenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 19:41 taki porządnicki jesteś? O biedaczku, jak nie podoba się to won, i przestań wyrzucać śmieci pod cudzy kosz, i sprzątaj po swoim psie - będziesz miał czysto cwaniuchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaS Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.09, 19:59 Skoro w Zabrzu sa zabytki poprzemyslowe,to dlaczego nie mamy ich pokazywac i zarabiac na tym?Ja rowniez ciesze sie,ze miasto bylo pokazane.Zabrza z Krakowem porownywac nie mozna,ale turysci sa zainteresowani Zabrzem.W ubieglym tygodniu spotkalam turystow z Francji i byli zainteresowani miastem.Szkoda tylko,ze wieczorami nie ma co robic.Imprezy w CK Wiatrak sa nie dla kazdego,chociaz sa ciekawe.Kiedy zacznie sie cos dziac w scislym centrum miasta.Pl.Wolnosci i wyremontowana czesc ul.Wolnosci powinny zaczac zyc.Tu moze zaczac sie dziac cos ciekawego i to my jako mieszkancy powinnismy naszej wladzy podsunac jakies pomysly.Jak w innych miastach mozna,to dlaczego nie w Zabrzu?U nas sa tez ludzie ktorzy maja ciekawe pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skansen Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.zabrze.net.pl 28.08.09, 20:35 To działaj w tym mieście a nie tylko krytykuj tych co chcą coś pozytywnego zrobić. Pokaż co potrafisz. Pochwal się osiągnięciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Kawa czy herbata? w Zabrzu IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.09, 21:19 Ja nie krytykuje,ja proponuje i jestem ciekawa czy ktos zgadza sie z tym o czym pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam ja się zgadzam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 22:39 Masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagodowy miś Re: ja się zgadzam. IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.09, 22:52 Nie sztuka mieć pomysł. Pomysłodawców to my mamy aż nadto, zwłaszcza od pomysłów nie trafionych ;) Jeśli nawet pomysł jest dobry to samo się nic nie zrobi, ot co. To trzeba "umić", mieć taki talent(niezwykle rzadki zresztą). A jeśli się taki osobnik już trafi, to musi się opędzać od bandy zawistników, którzy zrobią wszystko by go ośmieszyć, zgnoić i uziemić. Po co się cholera jedna wychyla ? ;D Może nie mam racji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: ja się zgadzam. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 23:13 kto ma rację stawia piwo i kolację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagodowy miś Re: ja się zgadzam. IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.09, 23:30 he,he fajne ;) ale, niech kolację stawiają, ci co w tym interes mają ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyta krupnioki i zicpole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.09, 23:57 obejrzałem i aż strach mnie obleciał, jak powiało wiochą - zabrakło jeszcze krupnioka, oblata i bercika ze świntyj wojny - zamiast promować miast nowoczesne pokazano pachnącą Kunczycami prowincję z jakimś podobno bardzo sławnym śpiewakiem(o którym pierwszy raz słyszę) występującym w asyście dwóch panienek w pseudośląskich strojach, spódniczkach mini i bocianich butkach rodem z Krakowa. Na naszych oczach mieszczanie i biznesmeni, w chłopskich strojach męskich, których w Górnośląskich miastach nikt nie nosił (no wiocha jak nic,,,) gotowali irozprawiali o warzyniu, a potem tradycyjna śląsko, matriarchalna rodzina twierdziła, że w kuchni śląskiej tradycyjnie rzadziły baby a chopy nie miały wstępu - cóz - schizofrenia paranoidalna przygotowana nam przez Makbeta z Kunczyc (ciekawe skąd ta ksywka?)Cóż - niestety miasto wygląda jak wygląda i gdzie nie rzucić okiem kamery widać było strupy naszych kamienic, nie mówiąc o stuletnich tramwajach. Optymizmem napawa fakt, że rośnie nam kadra lekkoatletów i innych sportowców - zabrze jest największym w Polsce zgałębiem jeżdżacych na dziwnym typie deskorlki (5 osób). W dodatku Darek Waleryjański reklamował klucz do maszyny wazacy 12o kilo, po czym bez problemu obrócił go i podniósł jedną ręką. Ani chybi pojedzie na olimpiadę. Bez wątpienia jest to mniejsza wpadka, niż jego skandaliczny tekst o wrześniu 1939 w Zabrzu. Chyba, że wprowadzono tez dyscyplinę olimpijską w laniu wody i Darek sie wprawia. Wracając do sedna - sztampa- krupniok, zitzpole, święta wojna - durny ślonzok dalej wizerunkiem kreowanym przez o zgrozo śląskie elity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułczanka Re: krupnioki i zicpole IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.09, 00:47 Padło masę słów z ust Zająca, że miasto budzi się do życia, że żyje... Nie wiem, skąd Zając jest, ale mieszka teraz pewnie w stolicy, która na wszystko i wszystkich patrzy z góry. Pokazali centrum Zabrza, które - podziękować prezydentowi Romanowi Urbańczykowi - jakoś wygląda. Mogli sie karnąć do tych dzielnic, które od paru lat są rozkopane i w których końca syfu nie widać. Ciekawe, co wtedy Zając by powiedział. Lokalni działacze na chama chcą miasto rozreklamować za ciężkie pieniądze. Pomysł, jaki mają, nawiązuje do ciężkiego przemysłu. Zabrze miastem turystyki przemysłowej. A kogo to obchodzi, ludzie? Zamiast kasę w skanseny, dobrze byłoby tę kasę żywym ludziom poświęcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszkaniec Re: krupnioki i zicpole IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.09, 14:25 Urbańczyk to do ruiny doprowadził Zabrze !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułczanka Re: krupnioki i zicpole IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.09, 15:38 "miszkańcu", za Urbańczyka powstało wszystko nowe, co w Zabrzu powstało po przełomie 1989, aleje Korfantego, wszystkie markety, Multikino, przebudowano centralną część ulicy Wolności. Czym się TWOJA PANI PREZYDENT może pochwalić? Dwie fontanny, rozpirzone Zabrze przez gospodarkę wodno-ściekową, której końca nie widać, a prawdopodobne defraudacje gigantycznych pieniędzy jeszcze kiedyś będą głośne. Bo kto to widział, żeby parę ulic na krzyż, jak Wołodyjowskiego, Opawską, przebudowywać w koło Macieju tyle lat? Kopać, zakopywać, kopać od nowa, znów zakopywać. Czy te robotniki za darmo tam są? Ha, kasują masę szmalu. Syn Urbańczyka, radny, chce uczestniczyć w odbiorach tych robót i ma rację. Na ręce władzy trzeba patrzeć. Pani prezydent z otoczeniem stawia na promocję. Siedzi non stop w różnych telewizjach, reklamuje jakich to cudów dokonała w mieście, a jak tak naprawdę przychodzi do podsumowań to albo de facto są to prawdziwe osiągnięcia poprzedników, albo nic niewarte dupsy. Cała ta gospodarka wodno-ściekowa to okaże się jeden pic na wodę, wielki fotomontaż. A jak mówią, Urząd Miasta chcę ogromego szmalu od mieszkańców za przyłączenia, jak ktoś ma 30 metrów kanalizacji i rur do pociągnięcia to wychodzi minimum 30 tysięcy złotych. Ocipieli czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: krupnioki i zicpole IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.09, 17:47 bułczanka - piszesz totalne głupoty aż śmiać się chcę a były prezydent to niech martwi się co w sądach będzie mówił jak zaczną się sprawy przeciwko niemu i jego świcie czy Szulikowa kładzie kanalizacje? to ludzie z firm wybranych w przetargach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zurek czy kielbasa Re: krupnioki i zicpole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:31 No to juz Garbas ze Skory byla (mega gwiazda pogodynka) w botaniku, teraz Zurek Czy Kielbasa, to jeszcze Dobranoc TWN i Poranek w Trfam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułczanka Re: krupnioki i zicpole IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.09, 21:32 Za taką kasę, jaka idzie na te wodociągi, to już dawno powinno być wszystko zakończone. A w Zabrzu wciąż rozpiździawa. Roboty celowo są wydłużane, niewiadomo o co chodzi, a jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o... dośpiewaj sobie na melodię BO TO CO NAS PODNIECA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: krupnioki i zicpole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 22:32 Faktycznie Urbanczyk doprowadzil do rozkwitu. Posprzedawal wszystko co mozna. Nawet "czarnym" ziemie dał za prawie 400 milionow. Dzieki za taki rozkwit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poirytowany Re: krupnioki i zicpole IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.09, 22:50 bułczanka jak nie wiesz co jest grane to nie pisz - I etap prac wodociągowych był przewidziany do końca roku a prace powtórkowe to wina danej firmy a nie prezydent miasta, lepiej zrobić odrazu niż jak Ruda Ślaska przez 9 lat etapami wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adi Bułczanka chyba wieki nie byłaś w Wa- wie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 18:11 Tam też są drogi rozkopane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułczanka Re: Bułczanka chyba wieki nie byłaś w Wa- wie. IP: *.stk.vectranet.pl 30.08.09, 18:50 Byłam, byłam, bywam tam często. A czy ty adi znasz raport NIK-u na temat fatalnej organizacji prac budowlanych ze środków publicznych, szczególnie w zakresie prac w pasach dróg publicznych? Nie tak dawno raport ten upubliczniono, wskazują na zupełny brak wyobraźni piastujących wyższe stanowiska, odpowiedzialnych za organizację prac tego typu. Jedna firma zakopuje właśnie co zakończone roboty, np. wymianę rur, druga firma zaraz to rozkopuje, bo robi co innego, za chwilę wpada trzecia i tak w kółko. I z taką sytuacją mamy do czynienia np. na ul. Wołodyjowskiego czy Opawskiej. Jakby zlecającym była firma prywatna, roboty by już dawno były zakończone, ale że zleca je Urząd Miasta czy inny podmiot działający z jego ramienia - to wykonawcy leją na to sikiem prostym, lenią się cały dzień, nikt nie wie za co jest odpowiedzialny, ale kasiorka sobie leci. A mieszkańcy wkurzeni brodzą w błocie a gdy gorąco, wdychają kurz spod okien. I klną, klną na czym świat stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
rama29 Re: Bułczanka chyba wieki nie byłaś w Wa- wie. 30.08.09, 22:15 Święta prawda. Opóźnienia prac w tym rejonie sięgają już prawie roku. Nikt nad tym nie panuje. powoli zaczyna to już grozić możliwością utraty dopłat unijnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś