Dodaj do ulubionych

poduszka elektryczna

IP: *.centertel.pl 19.09.11, 19:58
Ponieważ cierpię na silne bóle kręgosłupa, a nie bardzo mogę brać silne środki przeciwbólowe, neurochirurg zalecił mi korzystanie z poduszki elektrycznej. Zastanawiam się tylko czy to nie zaszkodzi mojemu SMowi, czy raczej czy to mi nie zaszkodzi, a SMowi nie pomoże. Wprawdzie z jednej strony mamy zabronione przegrzewanie się, ale jeśli tak włączę na niewielką moc i będę stosowała kilka razy dziennie, ale w krótkich sesjach, to może na kręgosłup pomoże, a rzutu nie spowoduje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hej Re: poduszka elektryczna IP: *.toya.net.pl 20.09.11, 11:20
      miałem ten sam problem gy idzie o bóle kręgosłupa, ale jeszcze w momencie gdy były one wyjątkowo dokuczliwe nie diagnozowano u mnie SM i używałem poduszki elektrycznej. I co? I nic? Trochę ulgi. Tam gdzie boli jest silny stan chorobowy. Tak on trwa długo - u mnie kilka lat.
    • iza_czarnecka Re: poduszka elektryczna 21.09.11, 08:22
      Używam poduszki elektrycznej z powodu bólu stawów, a czasem też problemów z nerkami. Poza tym, mam tak, że po przekroczeniu granicy zmęczenia zaczynam się telepać z zimna. To może wyglądać kuriozalnie. Dajmy na to: była konferencja prasowa, wróciłam do domu,l 30 stopni ciepła a ja miałam dreszcze. To sa krótkie sesje, pomagają chwilowo. Na ogólne samopoczucie raczej nie wpływają.

Oczywiście nie likwiduje to problemu. Jeśli zaczyna się jak zwykle infekcja nerek, trzeba łyknąć medykamenty, wezwać znachora zwanego lekarzem. Ale czasem poduszka łagodzi ból.

I.Cz.
      • Gość: Jukka Re: poduszka elektryczna IP: *.centertel.pl 21.09.11, 09:47
        To nagłe telepanie się z zimna to rozumiem. Pamiętam z czasów przed diagnozą, jak pędziłam na wykład nieco spóźniona, więc bieg z tramwaju na uczelnię, a tam na IV piętro do sali wykładowej. Najpierw zgrzana biegiem, zaraz potem zaczynałam telepać się z zimna.

Poduszka potrzebna mi jest do łagodzenia bólu kręgosłupa. Tak się składa, że chwilowo ów ból, mocno utrudniający mi chodzenie, mogę leczyć tylko objawowo. Leki p/bólowe na mnie nie działają, coś pięknie zwanego terapią manualną czeka mnie dopiero w październiku, więc pozostaje jedynie poduszka. I więcej leżenia czy nawet chodzenia z bólem niż siedzenia.
        • iza_czarnecka Re: poduszka elektryczna 22.09.11, 10:00
          Spróbowałabym, zresztą tak właśnie robię z powodu bólów stawów.
          Zawsze w chwili kiedy będą jakieś kłopoty esemowe można wyłączyć. Kłopoty wynikające z przegrzania sa chwilowe, to nei jest rzut, tylko czasowe obniżenie przewodzenia nerwów w wyższej temperaturze
          Iza
          • caaay Re: poduszka elektryczna 23.09.11, 10:03
            Ja używałam nawet koca elektrycznego, jak mnie telepało, tez niezależnie od temperatury na zewnątrz. Moje koty go uwielbiają ;)
            Poduszka też się przydaje na lodowate stopy, jak nie mam czasu na długą kąpiel.
            To zresztą jedno z zaleceń lekarza, które czasami łamię - uwielbiam gorące kąpiele w wannie, rozgrzewają mnie i poprawiają nastrój. A, że podobno przy SM nie należy, to sobie dawkuję...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka