mafik 25.06.03, 12:59 Cieszyłem się z nowego forum, które zajmować się będzie językiem nowogreckim. Niestety nic tu się nie dzieje, czy autor zapomniał po co to forum zakładał??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drobny.kurczak Re: Cieszyłem się :(((( 26.06.03, 15:59 Ja tez sie cieszylam, a tu nic. Ale dorwalam ksiazke "mala gramatyka nowogrecka) Manolisa A. Triandafillidisa przelozona przez I. Szelagiewicz - Ellenikos, A. Maciejewska i W. Gawlowska, wydana w Salonikach w 1997 r przez Uniwersytet im. Arystotelesa (ale fajnie brzmi). Tak sobie przegladam i porownuje z gramatyka klasyczna. Ale chcialabym moze z kims korespondowac albo przynajmniej pogadac, no i poznac troche nowoczesnego slownictwa. Niech autor watku sie odezwie!!!!! Odpowiedz Link
mafik Re: Cieszyłem się :(((( 28.06.03, 22:47 Witam! Już zrezygnowałem i przystałem przychodzić na to forum. Moja sytuacja jest z pewnością inna od Twojej, bo nie uczyłem się greki klasycznej, jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o ten język, ale fascynuje mnie język nowogrecki, kultura tego kraju, dlatego szukam kontaktu z ludźmi, którzy znają chociaż podstawy, by móc mnie "wtajemniczyć" w podstawy tego języka! Kurczaku! Odezwij się! Odpowiedz Link