Dodaj do ulubionych

Prośba do Agniechy

14.08.07, 15:39
Poznałam świetnego chłopaka w Grecji, zakochaliśmy się na maksa. Mam
ogromną prośbę,ponieważ 5 dni po moim wyjeżdzie miał wypadek i leży
w szpitalu,chcę mu napisać sms,i proszę cię o przetłmaczenie tekstu:
bardzo za tobą tęsknię,jak się czujesz?Czy masz duże obrażenia?
chciałabym być teraz przy tobie. Całuję mocno
Obserwuj wątek
    • agniecha313 Re: Prośba do Agniechy 15.08.07, 18:29
      prosze

mou lipis poli ,pos ise?Exis pola travmata?Ithela na ime konda sou,se filo poli,
    • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 16.08.07, 08:36
      Wielkie dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Przypuszczam,że masz dość już tych tłumaczeń , ale jesteś naszą
      nadzieją i za to Ci dzięki.
      Nikos -tak ma na imię, chce żebym do niego przyjechała, ale ja nie
      mogę i chcę go namówić ,żeby to on przyjechał do mnie. On nie był
      nigdy w Polsce.Jak napisać:

Przyjedż ty.Będziesz spał u mnie w domu,przyjadę po ciebie na
      lotnisko.Jak nie możesz trudno. Jeśli nam na sobie zależy , musimy
      wytrzymać.
    • agniecha313 Re: Prośba do Agniechy 21.08.07, 17:12

jesli nie zapozno to zerknij do skrzynki ,bylam 6 tyg w Polsce a tam
      nie bardzo mialam dostep do kompmutera
      • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 21.08.07, 17:58
        Agniecho,ale ja nie znam twego maila,
        • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 21.08.07, 18:04
          okay, już znalazłam ,dzięki wielkie.Czy mogę liczyć na twoją pomoc w
          tłumaczeniu?
      • ikarinka Re: Prośba do Agniechy 25.09.07, 10:16
        Witam!Przepraszam Agniecha,że nie na temat,ale czy piszesz bloga?
        Można Cię znaleść pod jakimś adresem?Pozdrawiam!
    • agniecha313 Re: Prośba do Agniechy 21.08.07, 18:12

tak
      • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 23.08.07, 21:39
        mam do Ciebie pytanie ,czy orientujesz się jeśli ja mam kamerę
        internetową (bo dziś specjalnie ją kupiłam)i jeśli Nikos pójdzie do
        kafejki internetowej,bo widziałam takie w Grecji czy mamy szanśę
        zobaczenia się z nim pzez skypa ?
        Czy korzystałaś z takiej formy kontaktu z kimś?
        • lena9612 Re: Prośba do Agniechy 23.08.07, 21:41
          Ja Ci mogę powiedzieć, że możesz - jest taka możliwość. A nawet
          jeśli w kafejce nie było by kamerki,on mógłby chociaż zobaczyć
          Ciebie :)
          Pozdrawiam
          • flisvos Re: Prośba do Agniechy 23.08.07, 22:03
            oj chyba raczej nie ma bo w kafejkach nie mozna sciagac programow, a
            watpie ze beda mieli skype zainstalowanego:)
            • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 23.08.07, 22:06
              czy ktoś rozmawiał przez skypa z Grecji ,ale w kawiarence
              internetowej? proszę o odp.
              • lena9612 Re: Prośba do Agniechy 23.08.07, 22:51
                Rozmawiałam z kafejki w Grecji przez Skype'a i był on
                zainstalowany :)
                A poza tym Skype jest rodzajem aplikacji,która w większości kafejek
                da się ściągnąć i zainstalować, nawet jeśli nie jest zainstalowany ;)
                Nie wiem tylko jak Twój Grek zna się na tych sprawach,bo większość z
                tych których spotkałam używała do rozmów MSN ;)
                Pozdrawiam
                • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 24.08.07, 11:47
                  Aco to takiego? MSN
                  • flisvos Re: Prośba do Agniechy 24.08.07, 13:35
                    popularny komunikator internetowy
                  • lena9612 Re: Prośba do Agniechy 24.08.07, 13:40
                    Windows live Messenger - można ściągnąć z netu bardzo prosto,a w
                    kafejce używać wersji przez stronę web messenger - bez instalowania -
                    wystarczy wpisać w google i znajdzie Ci :)
                    Powodzenia!
                    • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 24.08.07, 15:20
                      Ale czy przez tą stronę będziemy się widzieć tak jak przez skypa,czy
                      to jest strona tylko do rozmów?
                      • lena9612 Re: Prośba do Agniechy 24.08.07, 16:25
                        to jest komunikator taki jak gadu gadu albo skype. I można rozmawiać
                        albo nawiązać video rozmowę. Napisałam o MSN dlatego,że wszyscy
                        Grecy których znam używają głównie tego a nie skype'a,ale nie ma
                        różnicy jeśli Twój Grek używa skype'a.
                        Powodzenia,bo ja właśnie rozstałam się z jednym po paru miesiącach
                        (my mieszkaliśmy w UK) i radzę ostrożnie, nawet jeśli jesteś bardzo
                        zakochana i zaangażowana,bo oni rozumieją zaangażowanie trochę
                        inaczej... trzymam kciuki za Was :)
                        • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 24.08.07, 18:01
                          badż szczera i powiedz co masz na myśli( czy chodzi o seks ?)
                          • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 24.08.07, 18:10
                            Lena czy ten program o którym mówisz jest darmowy?
                            • 123456q10 Re: Prośba do Agniechy 25.08.07, 08:12
                              Leno bardzo Cię proszę odpowiedz na moje pytania....czekam i dziekuję
                              • lena9612 Re: Prośba do Agniechy 28.08.07, 02:22
                                Przepraszam,ale nie miałam dostępu do internetu, nie wiem czy Ci to
                                jeszcze potrzebne,ale... get.live.com/messenger/overview
                                stąd można pobrać. Kiedy się zainstaluje w okienku rejestrowania
                                (podobne do Skype'a) jest na dole opcja zarejestruj się,żeby uzyskać
                                identyfikator MS Passport. To jest tak jak login w Skypie. Nie wiem
                                jakich komunikatorów on używał - powiem Ci tylko tak - "mój" Grek
                                nauczył się nawet obsługi gg (założyłam mu konto,żeby nie musiał sam
                                przechodzić przez rejestrację z moim tłumaczeniem) więc w sumie
                                nieważne jakiego komunikatora użyjecie. Zaproponowałam MSN,bo
                                wiem,że jest on dość popularny wśród Greków których ja znam,a jest
                                naprawdę prosty i nawet po polsku,jeśli Ty nie używałaś go wczesniej.
                                Co do Twojego innego pytania - moja sytuacja była o tyle
                                skomplikowana,że oboje właśnie kończymy studia,a właściwie już
                                skończyliśmy i on po 5 latach w UK wrócił do Grecji pracować w
                                wakacje i do czasu kiedy okaże się czy będzie mógł robić doktorat
                                zostanie tam, gdzie ma pracę taką jakiej potrzebuje (w zawodzie) i
                                mieszka z rodziną,więc może oszczędzać żeby opłacić doktorat...A ja
                                zostanę raczej w Anglii i jest to po prostu trudne.
                                Moje ostrzeżenie nie mówi,że oni traktują to tylko jako seks - ja
                                nawet byłam u Manolisa w Grecji i przez cały okres naszego związku
                                opiekował się mną jak nikt nigdy,ale po prostu - wiedza,że jego
                                rodzina nigdy by mnie nie zaakceptowała, różnice między nami...Dla
                                mnie jako Polki są to tylko kolejne przeszkody do pokonania na
                                drodze związku,nawet czekanie na niego - które jest nie do
                                wytrzymania czasami... Nie wiem jak Ci to wytłumaczyć,ale
                                uważaj. "Mój" Grek jest cudownym facetem i człowiekiem, moim
                                przyjacielem, którym był zanim się ze sobą związaliśmy,ale oni mają
                                pewne cechy z którymi naprawdę nam, Polkom ciężko się pogodzić i
                                przyzwyczaić. Nie chcę generalizować,bo wiem,że pewnie jest tu sporo
                                osób z dużo większym doświadczeniem w tym temacie,ale na podstawie
                                znajomości z nie tylko jednym...z Grekami trzeba się nauczyć żyć i
                                wiedzieć,że pewnych rzeczy nie da się zmienić,a trudno się pogodzić
                                z tym,że np. "mój" M. nie chciał mi opowiadać o problemach w
                                pracy,bo nie chciał żebym ja też się źle czuła, a ja się czułam
                                wyłączona z jego życia,bo wiedziałam,że coś jest nie tak i jemu jest
                                źle,a nie chciał o tym mówić. Dużo zależy od osoby,ale większość z
                                tych których znam jest niesamowicie uparta i konsekwentna i jeśli
                                podejmie jakąś decyzję prawie niemożliwe jest ją zmienić...nawet
                                jeśli może nie być sluszna. I nie pozwalał mi się sobą w żaden
                                sposób opiekować,bo to on się mną opiekował,a kiedy ja robiłam coś
                                dla niego mówił,że nie chce tego,bo czuje się jakby mnie
                                wykorzystywał :(
                                Bardzo mi smutno i chociaż to piękne doświadczenie, nie wiem czy
                                jeśli to się tak skończy to gdybym mogła cofnąć czas to
                                zdecydowałabym się na to,bo teraz jest naprawdę trudno...
                                Naprawdę trzymam kciuki za Was i życze mu szybkiego powrotu do
                                zdrowia :)
                                • agniecha313 Re: Prośba do Agniechy 29.08.07, 11:16

Lena to zalezy od czlowieka a nie czy on grek czy polak czy jeszcze
                                  rusek,ja ze swojm jestem juz 14 lat,mamy 2 wspanialych dzieci ,w
                                  ciagu dnia jestesmy razem (pracujemy razem) a i w domu zawsze mamy o
                                  czym porozmawiac;Wszystkim zycze takiego meza jak moj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka