Dodaj do ulubionych

Budynek B2

09.06.05, 10:39
Witam przyszłych sąsiadów :)
Czy jest ktoś kto również zdecydował się na mieszkanie w budynku B2 ?
Obserwuj wątek
    • purcman Re: Budynek B2 09.06.05, 13:46
      Czesc :)

... mój agent zawiadomił mnie niedawno, że znalazł dla mnie piękny apartament
      na nowowybudowanym luksusowaym osiedlu na Bemowie;) Jak się okazało osiedle
      nazywa sie Bemowo Park i jest naprawdę rewelacyjne - mnóstwo zieleni i plac
      zabaw dla dzieci ;)
      Zamieszkam w budynku B2 (ostatnie piętro), ma więc pani już conajmniej jednego
      sąsiada:))

posdrafiam :)
      Grzegorz$
      • michalfront Re: Budynek B2 09.06.05, 14:38
        super, witam sąsiadów :)

p.s.
        zieleń jest w trakcie "rośnięcia" a plac zabaw w trakcie budowy ale do czasu
        oddania B2 wszystko powinno być (mam nadzieję) gotowe.

Michał A3
        • nikabar Re: Budynek B2 13.06.05, 22:08
          Uwaga, tu kolejna sąsiadka:) w trakcie podpisywania umowy, więc moze sie w
          przyszłości spotkamy i poznamy. jestem co prawda trochę przerażona
          wypowiedziami na formu w kwestii rachunków. Pozdrawiam
          • joanna96 Re: Budynek B2 13.06.05, 23:11
            Witam,
            Wreszcie się doczekałam przyszłych sasiadów ( 2/02/05 podpisaliśmy umowę ).
            Witam wszystkich sąsiadów, czy może ktoś z Was jest z parteru?

Joanna
            B204
      • rogowski25 Re: Budynek B2 30.07.05, 19:20
        widzimy, że są jużsąsiedzi z 4 piętra - napiszcie czy od strony ulicy czy nie

My od str. wew. po prawej stronie patrząc od str Wrocławskiej (ale
        zakrecone ;) )

3 piętro

z tego co się dowiedzieliśmy
        czynsz 6zł w tym zaliczka na zimna wodę
        trasa - równolegle do A1-A6
    • nikabar Re: Budynek B2 13.06.05, 23:23
      hej, ja sie przymierzam do zakupu, wszystko jest już prawie domknięte, ale
      trochę tak jak pisałam wcześniej, przeraziłam sie kwestią przyszłych opłat, z
      kórymi chyba mają problem ci, któzy już tam mieszkają
      • aneta.bemowo Re: Budynek B2 14.06.05, 09:36
        hej, My zdecydowaliśmy się na mieszkanie na czwartym piętrze; również
        zastanawiają i przerażają mnie wypowiedzi mieszkańców co do wysokości opłat.

Ps. Czy nasz budynek będzie oodany w terminie (październik), czy może ktoś wie
        o jakiś opóźnieniach ??

Gorąco Pozdrawiamy

• bartek_park Re: Budynek B2 14.06.05, 10:51
          Sadzac po tym, ze pierwszy etap mial niewielki poslizg (zdaje sie okolo 1
          miesiaca), drugi ma ponad miesiac (według zapewnien z grudnia pierwsze
          mieszkania powinny byc oddawane za okolo 10 dni) to i prawdopodobnie z koncowka
          developer nie zdarzy na pazdziernik, nie spodziewalbym sie jednak (takze
          wziawszy stan obecny prac) jakis dramatycznych opoznien - do konca roku sadze
          ze zdarza (prosze tez pamietac ze dziennie oddaja jedynie po kilka mieszkan
          (bodaj miedzy 2 a 4) wiec jak sie trafi na koniec listy to jeszcze sporo czasu
          mozna poczekac dodatkowo
      • purcman Re: Budynek B2 14.06.05, 09:40
        cześć,
        co do przyszłych opłat to myślę (mam też głęboką nadzieję), że opłaty ustalą
        się na "wspominanej" przez developera podczas zakupu mieszkania wysokości (6-7
        zł/m2) już po zakończeniu wszelkich prac budowlanych na terenie osiedla:)

pozdr:)

• joanna96 Re: Budynek B2 04.07.05, 22:39
          Witam,
          Właśnie dzisiaj zobaczyłam ,że w budynku B1 zaczęli wstawiać okna, może nie
          będzie tak źle z ewentualnym opóźnieniem.

Pozdrawiam
          J
          • chris122 Re: Budynek B2 08.07.05, 16:02
            Witam,
            Ponieważ interesuje mnie zakup mieszkania na tym osiedlu, mam prośbę o
            zweryfikowanie przez aktualnych mieszkanców informacji, z którymi spotkałem się
            w sieci. Sprawa pierwsza, czy prawdą jest, że w niedalekiej przyszłości pod
            samym nosem będzie przebiegała droga S8 (czy ktoś zna dokładny jej przebieg?).
            Spotkałem się z info, że cena m2 wahała się w przedziale 3000/3200 m2, ktos
            inny pisał o 3600, developer twierdzi, że 4012. Jak to wyglądało u Was?
            czy faktycznie obie linie tramwajowe sa tak uciążliwe?.
            Na koniec (aż boję sie o to pytac), czy na osiedlu zdązyły już się zalęgnąc
            prusaki? To chyba jakiś ponury żart złośliwego internauty?
            Osoby znjące dobrze sprawę prosze o info.
            Pzdr. Chris
            • fioletor Re: Budynek B2 08.07.05, 18:01
              1. Trasa raczej będzie, ale najprawdopodobniej (jeśli będą ją budowac prywatne
              firmy - dużo na to wskazuje, że tak, bo unia europejska nie chce tego
              dofinansować w kwocie wyższej niz 10 lub 20% - nie pamietam już dokładnie, a
              GDDKiA nie ma aż tylu pieniędzy) powstanie nie wczesniej niz za kilkanascie
              lat. Dokładnego przebiegu to chyba nawet GDDKiA jeszcze nie zna bo raz podają,
              że w najblizszym miejscu od osiedla bedzie odległość 60 metrów, innym razem że
              100 metrów a jeszcze innym razem, że 150 metrów.
              Trasa ma byc w wykopie i jeśli nie uda się wywalczyc tunelu (ale raczej się nie
              uda, bo nikomu nie chce się tyłka ruszyć, aby cos w tym kierunku robić), bedzie
              osłonieta ekranem akustycznym. Od strony hałasu dla B2 bardziej uciążliwa
              bedzie ulica Radiowa niz ta trasa.
              2. Dla mnie linie tramwajowe nie są uciążliwe. Dla B2 tor którym jeździ 20 jest
              niezauwazalny, a co do Radiowej to nie wiem jaka jest uciążliwość dla B2.
              3. Ceny mieszkań idą w górę, więc na pewno kosztują wiecej niz w ubiegłym roku.
              4. A co do prusaków, to chyba takie plotki puszczają konkurencyjni deweloperzy.
    • konrad.bemowo Re: Budynek B2 10.07.05, 20:30
      Witajcie,

więc ja też dołączam do grona przyszłych miesszkanców budynku B2.

Pozdrawiam wszystkich,

Konrad
      • joanna96 Re: Budynek B2 12.07.05, 19:16
        Witam przyszłego sąsiada !!!
        Joanna
        B204
        • aneta.bemowo Re: Budynek B2 13.07.05, 12:36
          Witam przyszłych sąsiadów
          Jest nas coraz więcej :) A w naszym budynku już zaczynaja wstawiać okna :)

Pozdrawiam
          • rogowski25 Re: Budynek B2 30.07.05, 19:13
            hej

my B2.31 - pozdrowionka !!!
    • rogowski25 Re: Budynek B2 - winda 14.11.05, 18:51
      co sądzicie o uruchomieniu windy?

B-P tłumaczy, iż w tej chwili nie uruchomią bo ludzie pobiją szybę, a kiedy jak
      nie teraz jest potrzebna najbardziej winda

może w tym miesiącu uruchomią drugą bramę...
      • izabell83 Re: Budynek B2 - winda 20.11.05, 17:48
        hehe z windami wszędzie był ten sam problem. ciężko bowiem wnosić po schodach
        na piętra płytki itp, które często waża po kilkanaście kilogramów...ale
        przynajmniej teraz mamy łądne i całe windy ;) co do bramy to fajnie by było
        ale mam sceptyczne podejście do tematu, ponieważ nic się nie dzieje ostatnio.
        • skafanderek Re: Budynek B2 - winda 21.11.05, 03:04
          wcale nie takie ladne w "F" winda ma cala poplamiona podloge (na trwale) nawet
          dzwonilem do Bemowo Park i sie o to pytalem ale powiedzieli ze "tak juz
          bedzie" chociaz wydaje mi sie, ze tym razem to zdecydowanie niedorobka
          producenta.
          • izabell83 Re: Budynek B2 - winda 21.11.05, 15:13
            w takim razie zwracam honor ;) musisz przeprowadzić się do G :P pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka