joanna96 30.01.06, 21:22 Witam! Czy pękają Wam ściany? U mnie niestety pojawiły się pękniecia, a szczególnie pomiedzy ścianą a sufitem. C Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna96 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 30.01.06, 21:24 joanna96 napisała: Witam! Czy pękają Wam ściany? U mnie niestety pojawiły się pękniecia, a szczególnie pomiedzy ścianą a sufitem. Czy ktoś zgłaszał do developera? W jakim czasie developer naprawia usterki? Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
sbrzuc Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 30.01.06, 21:27 Pękają prawie wszystkim. My raz naprawialismy przez developera, problemow za duzo nie było, ale z kolejnymi naprawami wstrzymujemy sie az popęka na dobre... Nie ma co z każdym peknieciem leciec i naprawiac bo szkoda czasu i bałaganu w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1973 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 09:54 Mi pękła ściana w kuchni. Zglosiłem, przyszło dwóch panów, obejrzało i mogą to naprawić, lecz generalnie stwierdziłem po namyśle, że lepiej poczekąc. Bardziej mnie martwiła łazienka, gdyż pękła ściana w miejscu gdzie była tkzw wstawka nad umywalką. Niestety pęknięcie poszło nie tylko po fudze ale i po jednej płytce. Fachowcy developera stwierdzili że powinien być zastosowany inny klej bardziej elastyczny więc to moja wina. Na moje nieszczęście wymieniając w piątek pękniętą płytkę, pękły wszystkie powyżej :( więc szlak mnie trafił. Zamiast jednej wymieniałem aż trzy. I tak to jest z pęknięciami. Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
ania_a6 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 10:57 Ja zastosowałam przed położeniem płytek w łazience siatkę wzmacniającą. Peknięcia są jak u wszystkich ale w kątach/rogach całe szczeście nie po płytkach. Pozdrawiam Ania_A6 Odpowiedz Link Zgłoś
michalfront Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 11:10 u nas, odpukać, tylko niewielkie peknięcie na drzwiami do pokoju i kilka drobnych rysek - ale i tak zgłosiliśmy na piśmie wszystkie usterki jakie pojawiły się w ciągu roku jaki minął od otrzymania kluczy Odpowiedz Link Zgłoś
izabell83 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 16:41 gwarancji na roboty budowlane bemowo daje nam trzy lata Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzka Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 15.02.06, 10:48 Mam pytanie dotyczące remontu popekanych ścian. Czy ktoś z mieszkańców jest już po remoncie? Ile czasu nalezy na niego poswięcić i czy ekipa stara sie nie zabrudzać wszystkiego wokoł, czy tez trzeba ich na kazdym kroku pilnowac, zeby potem nie sprzatac dwa razy dluzej niz trwaly same prace. Wlasnie skonczylam urzadzanie mieszkania i wizja ewentualnych generalnych porzadków z lekka mnie denerwuje. Pozdrawiam. G. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_09 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 23:56 witam zapewne wszystkim będą pękać ściany, jeśli jeszcze tego nie robią. Proponuję poczekać do końca gwarancji i przed jej zakończeniem zgłosić. Blok cały czas osiada i te pęknięcia będą się pojawiać. Ja tak zrobiłam w moim po przednim mieszkaniu. Było to co prawda w innym mieście, ale zasady załatwiania tych spraw są zapewne podobne. Ja narazie nie zgłaszam. Gdy zgłosiłam nieszczelność okien - przyszedł do mnie pan magik z firmy produkującej te okna i mnie poraził swą wiedzą - zakończyło się tym, że sama mu napisałam protokół z przyczyn szkody. Teraz czekam na kolejnych panów z tej firmy. Już do mnie dzwonili. Zyczę wytrwałości z kurzem w czasie usuwania kolejnych pęknięć. POZDRAWIAM MIESZKAŃCÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
ania1waw Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 01.02.06, 15:52 Witam wszystkich! Oj pękaja pękają i to bardzo, w dwoch mniejszych pokojach 2 sciany na 4 są popękane włącznie z sufitami, popękal tez przedpokoj. Mam pytanioe do innych mieszkancow czy sciany pękaja tylko w miejscach łączenia się bloczków czy jak im sie podoba, bo u mnie pękają i tak i tak, na szczęście w kuchni, łazience i duzym pokoju nie ma śadów pęknięć, aczkowliek wiele zależy od dobrego kleju do glazury (elastycznego) i od siatki na scianie pod płytkami. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 16.02.06, 15:11 wczoraj w BP dowiedziałam się ze bloki z 2 etapu beda miały naprawiane sciany od lipca, bo wcześniej sie nie opłaca...... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_a6 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 16.02.06, 15:59 A na korytarzach w bloku A6 już Panowie tynkarze dzielnie kują i łatają ... Odpowiedz Link Zgłoś
rogowski25 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 16.02.06, 23:04 w a8. rowniez łatają sciany na klatce , firma konstar, bodajrze (ta sama ktora wymieniała żarówkę w wyjazdowej bramie ok. miesiąca czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 17.02.06, 10:09 bo klatki schodowe sa czyms innym niz mieszkania...... Odpowiedz Link Zgłoś