Dodaj do ulubionych

PĘKAJĄCE ŚCIANY

30.01.06, 21:22
Witam!
Czy pękają Wam ściany? U mnie niestety pojawiły się pękniecia, a szczególnie
pomiedzy ścianą a sufitem. C
Obserwuj wątek
    • joanna96 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 30.01.06, 21:24
      joanna96 napisała:

Witam!
      Czy pękają Wam ściany? U mnie niestety pojawiły się pękniecia, a szczególnie
      pomiedzy ścianą a sufitem. Czy ktoś zgłaszał do developera? W jakim czasie
      developer naprawia usterki?
      Pozdrawiam
      J
      • sbrzuc Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 30.01.06, 21:27
        Pękają prawie wszystkim.
        My raz naprawialismy przez developera, problemow za duzo nie było, ale z
        kolejnymi naprawami wstrzymujemy sie az popęka na dobre... Nie ma co z każdym
        peknieciem leciec i naprawiac bo szkoda czasu i bałaganu w mieszkaniu.
        • mariusz1973 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 09:54
          Mi pękła ściana w kuchni. Zglosiłem, przyszło dwóch panów, obejrzało i mogą to
          naprawić, lecz generalnie stwierdziłem po namyśle, że lepiej poczekąc.
          Bardziej mnie martwiła łazienka, gdyż pękła ściana w miejscu gdzie była tkzw
          wstawka nad umywalką. Niestety pęknięcie poszło nie tylko po fudze ale i po
          jednej płytce. Fachowcy developera stwierdzili że powinien być zastosowany inny
          klej bardziej elastyczny więc to moja wina.
          Na moje nieszczęście wymieniając w piątek pękniętą płytkę, pękły wszystkie
          powyżej :( więc szlak mnie trafił. Zamiast jednej wymieniałem aż trzy.
          I tak to jest z pęknięciami.
          Mariusz
          • ania_a6 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 10:57
            Ja zastosowałam przed położeniem płytek w łazience siatkę wzmacniającą.
            Peknięcia są jak u wszystkich ale w kątach/rogach całe szczeście nie po
            płytkach.
            Pozdrawiam
            Ania_A6
            • michalfront Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 11:10
              u nas, odpukać, tylko niewielkie peknięcie na drzwiami do pokoju i kilka
              drobnych rysek - ale i tak zgłosiliśmy na piśmie wszystkie usterki jakie
              pojawiły się w ciągu roku jaki minął od otrzymania kluczy
              • izabell83 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 16:41
                gwarancji na roboty budowlane bemowo daje nam trzy lata
      • malgorzka Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 15.02.06, 10:48
        Mam pytanie dotyczące remontu popekanych ścian. Czy ktoś z mieszkańców jest już
        po remoncie? Ile czasu nalezy na niego poswięcić i czy ekipa stara sie nie
        zabrudzać wszystkiego wokoł, czy tez trzeba ich na kazdym kroku pilnowac, zeby
        potem nie sprzatac dwa razy dluzej niz trwaly same prace.
        Wlasnie skonczylam urzadzanie mieszkania i wizja ewentualnych generalnych
        porzadków z lekka mnie denerwuje.
        Pozdrawiam.
        G.
    • asia_09 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 31.01.06, 23:56
      witam
      zapewne wszystkim będą pękać ściany, jeśli jeszcze tego nie robią. Proponuję
      poczekać do końca gwarancji i przed jej zakończeniem zgłosić. Blok cały czas
      osiada i te pęknięcia będą się pojawiać. Ja tak zrobiłam w moim po przednim
      mieszkaniu. Było to co prawda w innym mieście, ale zasady załatwiania tych
      spraw są zapewne podobne. Ja narazie nie zgłaszam. Gdy zgłosiłam nieszczelność
      okien - przyszedł do mnie pan magik z firmy produkującej te okna i mnie poraził
      swą wiedzą - zakończyło się tym, że sama mu napisałam protokół z przyczyn
      szkody. Teraz czekam na kolejnych panów z tej firmy. Już do mnie dzwonili.
      Zyczę wytrwałości z kurzem w czasie usuwania kolejnych pęknięć. POZDRAWIAM
      MIESZKAŃCÓW!
    • ania1waw Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 01.02.06, 15:52
      Witam wszystkich!
      Oj pękaja pękają i to bardzo, w dwoch mniejszych pokojach 2 sciany na 4 są
      popękane włącznie z sufitami, popękal tez przedpokoj. Mam pytanioe do innych
      mieszkancow czy sciany pękaja tylko w miejscach łączenia się bloczków czy jak
      im sie podoba, bo u mnie pękają i tak i tak, na szczęście w kuchni, łazience i
      duzym pokoju nie ma śadów pęknięć, aczkowliek wiele zależy od dobrego kleju do
      glazury (elastycznego) i od siatki na scianie pod płytkami.
      Pozdrawiam wszystkich
      • magda_bemowwo_park Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 16.02.06, 15:11
        wczoraj w BP dowiedziałam się ze bloki z 2 etapu beda miały naprawiane sciany
        od lipca, bo wcześniej sie nie opłaca......
        • ania_a6 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 16.02.06, 15:59
          A na korytarzach w bloku A6 już Panowie tynkarze dzielnie kują i łatają ...
          • rogowski25 Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 16.02.06, 23:04
            w a8. rowniez łatają sciany na klatce , firma konstar, bodajrze (ta sama ktora
            wymieniała żarówkę w wyjazdowej bramie ok. miesiąca czasu)
            • magda_bemowwo_park Re: PĘKAJĄCE ŚCIANY 17.02.06, 10:09
              bo klatki schodowe sa czyms innym niz mieszkania......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka