finta 12.05.04, 11:50 Boli mnie głowa. Mam alergię na pyłki i roztocza. Karmię piersią. Czy jest jakieś rozwiązanie dla mnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marialudwika Re: Boli mnie głowa 12.05.04, 13:50 Wspolczuje Ci.Po poludniu bedzie tu pewnie Venus,ona wie bardzo wiele na te tematy!!POzdrawiam ml-tez z bolem glowy:( Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Boli mnie głowa 12.05.04, 18:29 Witam Finto! najpierw dziekuje ML za cieple slowa :) - ale wy wszyscy juz wiecie sporo o migrenie tak ze smialo, smialo prosze dodawajcie swoje opinie! Im wiecej opinii, tym lepiej :) Finto, a czy bylas u lekarza, dostalas jaka diagnoze co do swoich bolow glowy? jesli masz migreny, to przy karmieniu mozna sobie radzic w ten sposob ze sciagasz na zapas pokarm i zamrazasz, i uzywasz wtedy kiedy musisz wziac jakis lek, albo raz karmisz raz piersia a raz butelka - aby niepotrzebnie nie przekazywac lekow wraz z pokarmem. Na alergiach za bardzo sie nie znam, niestety. mam nadzieje ze ktos sie jeszcze odezwie. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
finta Re: Boli mnie głowa 12.05.04, 21:42 Dzięki za odzew. Alergię ostatnio wykryłam i leczę.Ale wydaje mi się ,że moje bóle głowy nie są związane tylko z alergią. Zajrzałam na stronę o migrenie i sama nie wiem co mam myśleć:czy to migrena czy nie. Ściąganie pokarmu raczej odpada-mam b.wrażliwe piersi i szybko dostaje zastojów i zapaleń.Niestety:( Może są jakieś bardziej naturalne metody zwalczania bólu-bo jakieś Apapy to na mnie nie działają... Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Re: Boli mnie głowa 12.05.04, 23:54 u alergików bóle głowy są 2-3 razy częstsze niż w całej populacji - radziłbym zacząć od leczenia alergii - istnieje duże prawdopodobieństwo, że zmniejszy się częstotliwość i natężenie bólów głowy; Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Boli mnie głowa 13.05.04, 00:52 a ja jesli moge dodac - jak dlugo karmisz? Piersi sie uodparniaja z czasem, i wlasnie dodatkowe sciaganie zabezpiecza przed zastojami i podraznieniami. Piersi powinny byc "puste" po sciagnieciu, przy tym sciaganie pobudza do zwiekszonej produkcji pokarmu. nalezy jednak wypozyczyc jakas porzadna sprezarke, nie te slabe maszynki ze sklepu. Ja mieszkam w Kanadzie wiec nie wiem jak jest z wypozyczaniem sprzetu medycznego w Polsce, ale ja mialam tak potezna maszynke ze krowe by wydoila a co dopiero mnie :)) Przystawialam tylko "przyssawki" a maszyna pracowala. Szybko i skutecznie. I to uratowalo mi pokarm (i piersi) bo juz mialam infekcje i 40'C goraczki. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: Boli mnie głowa 13.05.04, 07:10 Hej, wątek o karmieniu już był, podaję link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=12180790 mogę jeszcze dodać z własnego doświadczenia, że dziecko wyczuwa Twoje nastroje, cierpienia i takie karmienie "mimo wszystko" albo z ogromnym bólem głowy wcale nie jest dla niego tym samym, co ssanie ze "zrelaksowanej" piersi. Wszystkie Twoje zastrzeżenia (wrażliwośc piersi itd.) moga być całkiem pozytywnie zweryfikowane w praktyce życiowej :-))) Trening czyni mistrza, a życie samo rozwiązuje częśc naszych problemów. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś