Dodaj do ulubionych

Boli mnie głowa

12.05.04, 11:50
Boli mnie głowa.
Mam alergię na pyłki i roztocza.
Karmię piersią.
Czy jest jakieś rozwiązanie dla mnie?
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Boli mnie głowa 12.05.04, 13:50
      Wspolczuje Ci.Po poludniu bedzie tu pewnie Venus,ona wie bardzo wiele na te
      tematy!!POzdrawiam
      ml-tez z bolem glowy:(
    • venus22 Re: Boli mnie głowa 12.05.04, 18:29
      Witam Finto!
      najpierw dziekuje ML za cieple slowa :) - ale wy wszyscy juz wiecie sporo o
      migrenie tak ze smialo, smialo prosze dodawajcie swoje opinie!
      Im wiecej opinii, tym lepiej :)

Finto, a czy bylas u lekarza, dostalas jaka diagnoze co do swoich bolow glowy?

jesli masz migreny, to przy karmieniu mozna sobie radzic w ten sposob ze
      sciagasz na zapas pokarm i zamrazasz, i uzywasz wtedy kiedy musisz wziac jakis
      lek,
      albo raz karmisz raz piersia a raz butelka - aby niepotrzebnie nie przekazywac
      lekow wraz z pokarmem.

Na alergiach za bardzo sie nie znam, niestety.
      mam nadzieje ze ktos sie jeszcze odezwie.
      Venus
      • finta Re: Boli mnie głowa 12.05.04, 21:42
        Dzięki za odzew.
        Alergię ostatnio wykryłam i leczę.Ale wydaje mi się ,że moje bóle głowy nie są
        związane tylko z alergią.
        Zajrzałam na stronę o migrenie i sama nie wiem co mam myśleć:czy to migrena czy
        nie.
        Ściąganie pokarmu raczej odpada-mam b.wrażliwe piersi i szybko dostaje zastojów
        i zapaleń.Niestety:(
        Może są jakieś bardziej naturalne metody zwalczania bólu-bo jakieś Apapy to na
        mnie nie działają...
        • maszar Re: Boli mnie głowa 12.05.04, 23:54
          u alergików bóle głowy są 2-3 razy częstsze niż w całej populacji - radziłbym
          zacząć od leczenia alergii - istnieje duże prawdopodobieństwo, że zmniejszy się
          częstotliwość i natężenie bólów głowy;
          • venus22 Re: Boli mnie głowa 13.05.04, 00:52
            a ja jesli moge dodac - jak dlugo karmisz?

Piersi sie uodparniaja z czasem, i wlasnie dodatkowe sciaganie zabezpiecza
            przed zastojami i podraznieniami.
            Piersi powinny byc "puste" po sciagnieciu, przy tym sciaganie pobudza do
            zwiekszonej produkcji pokarmu.
            nalezy jednak wypozyczyc jakas porzadna sprezarke, nie te slabe maszynki ze
            sklepu.
            Ja mieszkam w Kanadzie wiec nie wiem jak jest z wypozyczaniem sprzetu
            medycznego w Polsce, ale ja mialam tak potezna maszynke ze krowe by wydoila a
            co dopiero mnie :))
            Przystawialam tylko "przyssawki" a maszyna pracowala.
            Szybko i skutecznie.
            I to uratowalo mi pokarm (i piersi) bo juz mialam infekcje i 40'C goraczki.
            Venus
            • ulala72 Re: Boli mnie głowa 13.05.04, 07:10
              Hej,
              wątek o karmieniu już był, podaję link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=12180790
              mogę jeszcze dodać z własnego doświadczenia, że dziecko wyczuwa Twoje nastroje,
              cierpienia i takie karmienie "mimo wszystko" albo z ogromnym bólem głowy wcale
              nie jest dla niego tym samym, co ssanie ze "zrelaksowanej" piersi.
              Wszystkie Twoje zastrzeżenia (wrażliwośc piersi itd.) moga być całkiem
              pozytywnie zweryfikowane w praktyce życiowej :-))) Trening czyni mistrza, a
              życie samo rozwiązuje częśc naszych problemów.
              Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka