Dodaj do ulubionych

Imiona w Klanie

17.05.13, 12:16
Dlaczego imiona w klanie zawsze podawane są w pełnej formie, postaci zwracają się tak do siebie, np. Arkadiusz, Eugeniusz, Krzysztof, Małgorzata? Ostatnio przebili nawet samych siebie dając dwie małe dziewczynki - Katarzynę (sic!) i Antoninę. Czy oni nie widzą, że serial jest przez to mało naturalny? Wiem, to nie jogurt - nie musi być naturalny ;-), ale żeby aż tak?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 14:43
      niektórzy używają tylko takich form imion.
      a z dziewczynkami to chyba takie podkreslenie ich nienaturalnosci czy tam wyjątkowości...
    • aga.doris Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 14:57
      Zosia, Pawełek, Ola, Małgosia, Aga, Maciuś, Jasiek, Stefanek, Jerzyk, Renatka, Moni, Feli, Grażynka, Krysia, Ania... Chyba jednak przesadzasz. A jesli chodzi o koleżanki Zosi to była nawet rozmowa, że dziewczynki używają pełnej formy imienia i Agnieszka była tym lekko zdziwiona.
      • elmusko Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 15:58
        Popieram w stu procentach aga.doris
        Poza tym mamy dwie Małgosie w Klanie - jedną nazywają MAłgosia, drugą Małgorzata.
        • toxicity1 Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 16:08
          Antonina w życiu prywatnym jest Tosią.
          I rzeczywiście wystąpiła w reklamie:)
        • zacha56 Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 17:35
          oj , dawno nie oglądałam tego, ale Pani Wiesia była na przykład - ta z Kazachstanu
          • toxicity1 Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 17:45
            zacha56 napisał(a):

oj , dawno nie oglądałam tego, ale Pani Wiesia była na przykład - ta z Kazachstanu

Widzę, że dawniej niż myślisz;)
            Wiesia była młodą Polką, natomiast pani Stasia pochodzi z Kazachstanu.
            • ruski99 Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 21:00
              Wiesia jest młodą Polką, a Stasia pochodzi z Kazachstanu, czyli nie jest starą Polką? Ciekawe...
    • begonya Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 20:49
      Heniutka, Czesia, Renatka, Tadeuszek, Elżunia, Grażynka... :-) Nie jest wcale tak źle z tymi zdrobnieniami w Klanie.
      • agnez39 Re: Imiona w Klanie 17.05.13, 23:54
        Co do imion, to tak mi się nasunęło - bajkowe imiona u rodziny Beaty - Jacek i Agatka (dorośli) i Jaś i Małgosia (dzieci):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka