ignorant11 02.02.13, 13:15 Sława! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13336838,Zniszczono_pomnik_czeskiego_generala_na_Zaolziu__Masowe.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozkoszny_bobasek Re: Zaolzie 2012 03.02.13, 13:39 ksiegarnia.antyk.org.pl/x_C_I__P_23016323-23010001__PZTA_2.html ksiegarnia.antyk.org.pl/x_C_I__P_23016357-23010001__PZTA_2.html ksiegarnia.antyk.org.pl/x_C_I__P_23016450-23010001__PZTA_2.html ksiegarnia.antyk.org.pl/x_C_I__P_23016318-23010001__PZTA_2.html Odpowiedz Link
eliot Re: Zaolzie 2012 05.02.13, 12:16 ignorant11 napisał: > > Sława! > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13336838,Zniszczono_pomnik_czeskiego_generala_na_Zaolziu__Masowe.html > I pomyśleć, że Czesi po raz kolejny okazali się najbardziej lubianym przez Polaków narodem... Kolejna, po Litwinach, miłość bez wzajemności...??? Odpowiedz Link
algomas Re: Zaolzie 2012 08.02.13, 11:13 Pewien polski czechofil po wyjezdzie do Czech na studia tak ich znienawidzil, ze prasa czeska nazwala go polskim Breivikiem czechofil.pinger.pl/m/8443214 Były polski student Uniwersytetu im. Masaryka w Brnie groził swej dawnej uczelni masakrą w zemście za konflikt, w jaki przed laty wdał się z władzami uczelni. "Podpalę uniwersytet albo zabiję wykładowców" - cytują w środę jego słowa czeskie media* Chętniej pójdę do więzienia za wielokrotne zabójstwo niż za coś, czego nie zrobiłem - miał napisać po polsku na przywoływanej przez novinky.cz i inne media w Czechach swej stronie internetowej. “Jesteście narodem tchórzy” W środę wieczorem jego witryna nie działała. Według portalu novinky.cz Dariusz S. mówił na niej o masakrze wykładowców i chęci poniesienia śmierci z rąk policji jako seryjny morderca. - Nie dziwię się masakrom w szkołach czy Breivikowi. Po prostu inna możliwość nie istnieje. Wy, Czesi, jesteście narodem tchórzy. Potraficie jedynie atakować, gdy ofiara nie może się bronić, i atakujecie jedynie dla przyjemności. Jesteście zwykłymi sadystami - odnosił się do toczącego się przeciw niemu procesu. Dariusz S. na brneńskim Uniwersytecie Masaryka studiował slawistykę. Odmówiono mu jednak przyjęcia na studia doktoranckie. Według sądu Polak w styczniu z zemsty zniszczył 33 zamki w drzwiach uczelni, powodując szkodę majątkową w wysokości 15 tys. koron (około 2 600 zł). Oprócz tego Dariuszowi S. zarzucano jeszcze inne czyny, w tym zanieczyszczenie pomieszczeń uniwersytetu m.in. cuchnącą substancją, lecz tego mu nie udowodniono. W werdykcie podkreśla się jedynie, iż student czuje "ogromną nienawiść wobec pedagogów Wydziału Slawistyki" i wyraża przypuszczenie, że był szykanowany. czechofil.pinger.pl/m/8443214 Odpowiedz Link
algomas Re: Zaolzie 2012 08.02.13, 11:18 Na uczelni mnie zniszczono. Próbowałem walczyć o odzyskanie dobrego imienia oraz chociaż trochę się zemścić. Robiłem różne, moim zdaniem śmieszne, akcje - raz sfingowałem samobójstwo, ponieważ myślałem, że da im to trochę do myślenia, podkładałem na uczelni ryby oraz zrobiłem kupę pod drzwiami doktora Madeckiego. Z tego powodu zrobiono ze mnie niebezpiecznego szaleńca terroryzującego uczelnię. Wrobiono mnie w zniszczenie zamków, rzucanie petard, podkładanie ładunków wybuchowych, wandalizm itp. Nie mogę zrozumieć, dlaczego z powodu podkładania ryb jestem uznawany za psychopatę. Według mnie to zabawna zemsta. Nie mogę zrozumieć również myślenia opinii publicznej - skoro podkładałem ryby, to również niszczyłem zamki i wszystko inne. Ja jestem zupełnie innym terrorystą i pewnych granic nie przekraczam. Miałem nadzieję, że dojdę sprawiedliwości w niezawisłym sądzie. Nie wiedziałem, jak działają sądy. Proces był parodią - sędzia odrzucał wszystkie moje wnioski dowodowe, wszystkie pytania do świadków oraz były pomijane wszelkie okoliczności świadczące na moją korzyść. Wiedziałem, że podadzą wyrok do publicznej wiadomości, więc przed rozprawą apelacyjną opublikowałem oświadczenie, w którym na pierwszych trzech stronach opisałem całą sytuację na uczelni oraz w sądzie, a na końcu napisałem, iż śni mi się, jak podpalam uczelnię i morduję swoich prześladowców. Dopisałem, że nie dziwię się Breivikovi. Wiedziałem, że dzięki temu cała sprawa zostanie nagłośniona, nie przewidziałem jednak całkowitego pominięcia przez media ponad 80% mojego oświadczenia. Sprawą nikt się nie zajął, zrobiono ze mnie czubka i nadal trwa lincz medialny. Wszystko, co świadczyłoby na moją korzyść po raz kolejny zostało pominięte. Przyrzekłem sobie, że będę walczył do końca życia o odzyskanie dobrego imienia. Mam przeciwko sobie ludzi przy władzy, czechofilów, media, a tym samym opinię publiczną. Nigdy się jednak nie poddam. Będę walczył do śmierci. Zniszczyli mi życie, zniszczyli mi dobre imię, pozbawili mnie możliwości zarobkowania. Dzięki skorumpowanej policji, skorumpowanej prokuraturze i skorumpowanym sądom mogą zrobić wszystko. Mnie jednak nie złamią. Wiem, że mam rację. sieczu.ic.cz/viewpage.php?page_id=82 Odpowiedz Link
eliot Re: Zaolzie 2012 08.02.13, 15:15 hmmmm..... Jesteś pewny, że to najlepszy przykład.... ??? Odpowiedz Link
algomas Re: Zaolzie 2012 08.02.13, 17:50 eliot napisał: > hmmmm..... > Jesteś pewny, że to najlepszy przykład.... ??? > Gdyby nie to, ze ten facet jest Polakiem to moznaby powiedziec: czeski ruch oporu, czeskie filmy, czeski Breivik etc. A co do sympatii Czechow do innych narodow to Polacy nie wypadaja zle: Jak już wiecie, według sondażu przeprowadzonego przez dziennik "Mlada fronta Dnes", 52% Czechów deklaruje sympatię do Polaków. Bardziej lubiani są przez nich tylko Słowacy. Polacy mają w Czechach opinię "handlarzy". Oznacza to, że jeśli Polak przyjeżdża do Czech na jakiś targ lub giełdę, zawsze stara się jak najwięcej utargować. Często Polacy pojawiają się na giełdach staroci czy pchlich targach, które są w Czechach bardzo popularne. Nie dość, że się zawsze targują, to złoszczą się, gdy utargują według nich za mało. czechofil.pinger.pl/m/4522128 Odpowiedz Link
eliot Re: Zaolzie 2012 08.02.13, 15:46 Jeszcze w 1900 r. na ponad 143000 mieszkańców Księstwa Cieszyńskiego ponad 80% stanowili Polacy (ok. 115400) Czesi niecałe 10% i Niemcy niecałe 10%. Ale już w 1910 roku, wraz z burzliwym rozwojem przenysłu i napływem ludności z innych regionów ck Monarchii ludność polska spadła do niecałych 70%. (na prawie 180 tys. Polaków było prawie 124 tys., ), populacja czeska wzrosła do ponad 18%, niemiecka do 12,5%. Po przyłączeniu większości księstwa do Czechosłowacji nastąpiła szybki spadek procentowego udziału ludności polskiej wraz z napływem czeskiej... Odpowiedz Link
eliot Re: Zaolzie 2012 08.02.13, 15:55 eliot napisał: > Jeszcze w 1900 r. na ponad 143000 mieszkańców Księstwa Cieszyńskiego ponad 80% > stanowili Polacy (ok. 115400) Czesi niecałe 10% i Niemcy niecałe 10%. Ale już w > 1910 roku, wraz z burzliwym rozwojem przenysłu i napływem ludności z innych re > gionów ck Monarchii ludność polska spadła do niecałych 70%. (na prawie 180 tys. > Polaków było prawie 124 tys., ), populacja czeska wzrosła do ponad 18%, niemie > cka do 12,5%. Po przyłączeniu większości księstwa do Czechosłowacji nastąpiła s > zybki spadek procentowego udziału ludności polskiej wraz z napływem czeskiej... A tu stan dzisiejszy: pl.wikipedia.org/wiki/Plikolacy_na_Zaolziu.png Odpowiedz Link