erg2 21.06.06, 11:21 Hej, Słowianki! Gotowe do nocy kupały...????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lacietis Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.06, 15:26 Dzisiejsze Słowianki tak sie zwirtualizowały, że wystarcza im walęwtyński erzatz... A teraz to juz pewnie na pieczonego indyka 4 lipca czekają... ))))))))))))-: Odpowiedz Link
krambambulia Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 21.06.06, 20:11 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa niepraaaaaaaaaaaaaaawdaaaaaaaaaaaa! Ja uże gatowa )) tylko ni ma z kim wianków puszczać (((((( Odpowiedz Link
eliot Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.06, 09:40 krambambulia napisała: > Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa niepraaaaaaaaaaaaaaawdaaaaaaaaaaaa! > Ja uże gatowa )) tylko ni ma z kim wianków puszczać (((((( O wianki mniejsza... ważne, że hmmmmm... duch w Słowiankach nie ginie...! )) Odpowiedz Link
eliot Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 22.06.06, 09:39 lacietis napisał: > Dzisiejsze Słowianki tak sie zwirtualizowały, że wystarcza im walęwtyński > erzatz... A teraz to juz pewnie na pieczonego indyka 4 lipca > czekają... ))))))))))))-: lacietis! Indyk to nie na ID ale na Święto Dziękczynienia...! Odpowiedz Link
lacietis Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 23.06.06, 17:33 eliot napisał: > lacietis napisał: > > > Dzisiejsze Słowianki tak sie zwirtualizowały, że wystarcza im walęwtyński > > > erzatz... A teraz to juz pewnie na pieczonego indyka 4 lipca > > czekają... ))))))))))))-: > > > lacietis! Indyk to nie na ID ale na Święto Dziękczynienia...! > ++Eliocie!!! Mi to zwisa, co kiedy oni jedzą. Moga sobie na 4 lipca jeść: świnie, mamuta, kuropatwy, kaczki, albo budyń. mnie interesuje : sobótka, kupallie i Ligo. Właśnie w tym problem, ze za dobrze wiemy co Jankesi wtranzalaja na jakie swoje halidaj - a o naszych tradycjach zapominamy. Więc niech se jedza tego indyka, na 4 lipca i spiewaja o najsłynniejszej dziwczynie na zachodniej półkuli: o Mery Kristmas! (((-; Kij im w szprychy! Ale cos drgneło, w moim miescie sa plakaty z przynajmniej dwoma swętojańskimi festynami! I tak trzymać "bratia sławianie!!!" Co prawda jedno ze swiat będzie sprawowane w mieście wśród murów - ale podobno za czasów saskich - nim katolicy wytrzebili noc swietojańska - własnie w miastach palono wielke ogniska - co często kończyło sie symaptycznymi pożarami... ((-: Odpowiedz Link
eliot Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 26.06.06, 14:45 To tak jakbyś pomylił np.: 11 listopada z 15 sierpnia... Chcesz by szanowano Twoje święta, szanuj innych... Odpowiedz Link
lacietis Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.06, 11:58 eliot napisał: > To tak jakbyś pomylił np.: 11 listopada z 15 sierpnia... > Chcesz by szanowano Twoje święta, szanuj innych... ++Nie zauwazylem, aby ci inni - zwlasza ci wlasnie - szanowali moje swieta. Oni na pewno nie odrozniaja 15 sierpnia, od 11 listopada [pomijam po prostu kalendarz] - wiec ja nie musze sie uczyc kiedy jedza swianie, akiedy tona w winie... A dlaczego to ja mam znac akurat amerykanskie zwyczaje i zabobony, a nie nepalskie, albo kostarykanskie?????????????????????????????????? Kiedy Amerykanie beda zwracac uwage na to jak sie mowi "barszcz" - to ja zaczne, na to czy mowimy idacho, czy ajdachou. Odpowiedz Link
qubraq Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 28.06.06, 20:06 lacietis napisał: > Ale cos drgneło, w moim miescie sa plakaty z przynajmniej dwoma swętojańskimi > festynami! I tak trzymać "bratia sławianie!!!" Cześć Niedźwiadku, jak żyjesz? Pozdrawiam... )) Andrzej Odpowiedz Link
lacietis Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.06, 11:59 qubraq napisał: > Cześć Niedźwiadku, jak żyjesz? Pozdrawiam... )) > Andrzej ++Aktualnie niezle... Przespalem sie bez namiotu na plazy - a teraz siedze w punkcie sieciowym w Lipawie! (-: Ale wieczprem to juz Ryga. Odpowiedz Link
eliot Re: Hej!!!!!!!!! Słowianki!!!!!!!!!!!!!!!! 26.06.06, 14:46 już po wiankach...???? )))))))))) Odpowiedz Link