kogucik.2972 07.12.09, 18:55 Coraz bliżej Święta, każdy więc pamięta by złożyć życzenia i życzyć spełnienia. wyczarujcie rymy, w kąciku życzymy : Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milky_way_1 Re: KĄCIK ŻYCZEŃ 08.12.09, 08:14 W ten Świąteczny czas, niebo pełne łaski, niebo usłane z gwiazd. Prószy śnieg, pachnie jodłą dookoła, bo miłość w te święta radością woła. Już stół ustrojony, sianko ułożone, życzenia składamy, kolędę śpiewamy. Cichutko rozbrzmiewa kolęda, niech będą wesołe te Święta. W te Święta Bożego Narodzenia, niech będą spełnione wszystkie życzenia, moc obfitości i łask spełnienia. Niech narodzone Dziecię Błogosławi każdą rodzinę, każdy dom, a Nowy Rok doda sił i blasku Waszym dniom Odpowiedz Link
lapolonia Re: KĄCIK ŻYCZEŃ 08.12.09, 11:52 Dobrodziejki, Dobrodzieje, ja Wam wszystkim złoto sieję Na te Święta i na Rok Nowy*, niech taki będzie*, lepszy GWIAZDKOWY_ Tymczasem, w Wigilie, miejmy lepsze myśli, trzymając się za ręce, wierzmy, że się przyśni...raz jeszcze, i stanie się. TO o czym marzymy, czego pragniemy dla bliskich, i za czym sami tęsknimy* Odpowiedz Link
al-szamanka Re: KĄCIK ŻYCZEŃ 08.12.09, 19:15 A gdy staniesz pod drzewem, pod osypanym gwiazdami niebem, gdy śnieg oprószy ci skroń, a na ramieniu poczujesz przyjazną dłoń, niechaj jemioła szczęściem cię obdarzy i wszystkim, cokolwiek się tobie zamarzy, niech Perseidy dla ciebie wzlecą, spełnionym życzeniem los twój rozświecą. Odpowiedz Link
hardy1 Re: KĄCIK ŻYCZEŃ 08.12.09, 20:01 Proste me rymy, czasem niezborne ale życzenia nie są nieskromne: Bądźcie zdrowi i weseli a życie spokojnie się wyścieli Czegóż więcej? Jak marzycie o czymś jeszcze...niech Wam życie i to spełni. A na Święta... moc prezentów pod choinkę i spokoju ociupinkę Odpowiedz Link
pmisiek_kosmaty :) 21.12.09, 11:27 Małą gwiazdkę przed świętami Przyjmij proszę z życzeniami Może spełni się marzenie Białe Boże Narodzenie Lub, gdy przyjdzie Ci ochota Niech to będzie gwiazdka złota Bo, gdy spada taka z nieba Wtedy zawsze marzyc trzeba No, a jeśli tak się zdarzy, Że srebrzysta ci się marzy Możesz także taką zdobyć I choinkę nią ozdobić Gwiazda, gwiazdce zamrugała I choinka lśni już cała Naszych marzeń jest spełnieniem Bo jest piękna jak marzenie A pomarzyć czasem trzeba Każdy pragnie gwiazdki z nieba [zerżnięte z netu, autor nieznany, bo ja rymowiec nieudany] Odpowiedz Link
zosiadab-2 Re: Kogucikowi założycielowi " ŚWIAT DO RYMU " 22.12.09, 16:55 Na melodię:"Mój Przyjacielu" Założycielu! Dałam Ci naprawdę wszystko! Mój Koguciku! Daję Tobie cały świat{"do rymu" Serca nie dałam-serce wziąłeś sobie sam! Biorę gitarę i nuty stare I dla Ciebie te życzenia piękne gram:Ram pam pam! Odpowiedz Link
kropelka.bez_kitu Re: KĄCIK ŻYCZEŃ 22.12.09, 10:06 Święta tuż,tuż za plecami Więc przycupnę ja tu z Wami Aby złożyć Wam życzenia Zdrowia,szczęścia,powodzenia W Noc Bożego Narodzenia Gwiazdka niech spełnia marzenia* Odpowiedz Link
milky_way_1 Re: KĄCIK ŻYCZEŃ 22.12.09, 11:15 W nadchodzące Święta Bożego Narodzenia przyjnij Kropelko ode mnie życzenia Obfitości łask Bożych Dzieiątko niech dołoży Zdrowia, szczęścia, powodzenia I niech spełni Twe marzenia Odpowiedz Link
kropelka.bez_kitu Re: KĄCIK ŻYCZEŃ 22.12.09, 21:08 Ach wzajemnie i dziękuję a marzenia przygotuję * Odpowiedz Link
vel_rym Re: KĄCIK ŻYCZEŃ 23.12.09, 01:18 Szkoda Kiedy choinka, leśna dama, Włoży już swoje stroje, A w kuchni ciasto piecze mama, Aż pachnie na pokoje, Wszystkich ogarnia podniecenie, Nas i sąsiadów z bloku... Szkoda, że Boże Narodzenie Jest tylko raz do roku. A pod choinką dobry święty, Co ma brodzisko mleczne, Podarki składa i prezenty Dla dzieci, tych, co grzeczne. Dzieci radują się szalenie Wśród pisków i podskoków... Szkoda, że Boże Narodzenie Jest tylko raz do roku. A kiedy w końcu mama prosi Do stołu, bo nakryte, To jakby anioł się unosił Nad nami pod sufitem. Za gardło chwyta nas wzruszenie I łezkę mamy w oku... Szkoda, że Boże Narodzenie Jest tylko raz do roku. Ludwik Jerzy Kern [img]i47.tinypic.com/hu52yg.jpg" border="0" alt="i47.tinypic.com/hu52yg.jpg">[/img] Wszystkiego najlepszego! Odpowiedz Link