krakus.mp 31.03.04, 21:26 Mam problem.Chciałbym zobaczyć ten film wspólnie z 15 letnim synem.Czy zabierając go do kina przypadkiem nie zrobię mu krzywdy? On jest wrażliwy na sceny przemocy,ale chce ze mną iść do kina. Czy warto ryzykować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralston Re: Pasja! 31.03.04, 21:34 Hmmm... jak jest wrażliwy, to może lepiej nie ryzykować. Sceny, biczowania zwłaszcza, są dość drastyczne. Z drugiej strony jak się spojrzy na niektóre współczesne filmy sensacyjne, to pod tym względem na cal nie ustępują Pasji a niektóre śmiało ją biją. Jak pamiętam samego siebie w tym wieku, to byłbym w stanie zaryzykować, ale ja znowuż do najwrażliwszych nie należę... Odpowiedz Link
wo_bi Re: Pasja! 31.03.04, 22:03 krakus.mp napisał: > Mam problem.Chciałbym zobaczyć ten film wspólnie z 15 letnim synem.Czy > zabierając go do kina przypadkiem nie zrobię mu krzywdy? > On jest wrażliwy na sceny przemocy,ale chce ze mną iść do kina. > Czy warto ryzykować? Hmmm. Moze powiem Ci moje odczucia. Ogolnie na mnie filmy brualne same w sobie nie robia wiekszego wrazenia, leciutkie zobojetnienie, itp... Ogolnie mowiac, ogladam takie filmy. Widzialem Pasje i zupelnie inaczej odebralem ta brutalnosc. Osmielilbym sie powiedziec, ze nie jeden film przebija... Ale ta innosc w moim rozumieniu wyniknela z tego, ze cos takiego wydarzylo sie na prade. A poza tym, przez caly film jest to znecanie sie, torturowanie jednego czlowieka. Ogladasz przez caly czas jak niszczony jest jeden czlowiek. I robione jest to z duzo zaciekloscia i sadyzmem. I baaardzo realistycznie. Ogolnie w filmach gdzie krew sie leje i trup sie sieje, wyglada to tak: postrzelaja troche, troche sie boleje krwi, kilku padnie, albo jeden drogiemu kose wsadzi pod zebra. Dalej tych osobnikow nie widzimy, sa to postacie drugoplanowe. Ogladales "Urodzonych mordercow"?? Bez porownia, Pasja wywarla na mnie wieksze wrazenie... Ale moze dlatego, ze i specyfika filmu jest inna. Tu przedatawiane sa ostatnie godziny Juzusa... Jesli moglbym Ci poradzic, to proponowalbym obejrzec w domu. W kazdym momencie mozna wylaczyc... Nie tylko na 15-latku moze wywrzec wrazenie. Jesli dobrze pamietam, w tym tygodniu podlaczyles sobie stale lacze w domu. :)) Moze sciagnij z netu... Z pewnoscia, gorzej sie oglada na monitorze niz w kinie, ale... Pozdrawiam Wobi :) Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Pasja! 31.03.04, 22:11 wo_bi napisał: > krakus.mp napisał: > > > Mam problem.Chciałbym zobaczyć ten film wspólnie z 15 letnim synem.Czy > > zabierając go do kina przypadkiem nie zrobię mu krzywdy? > > On jest wrażliwy na sceny przemocy,ale chce ze mną iść do kina. > > Czy warto ryzykować? > > Hmmm. Moze powiem Ci moje odczucia. Ogolnie na mnie filmy brualne same w sobie > nie robia wiekszego wrazenia, leciutkie zobojetnienie, itp... Ogolnie mowiac, > ogladam takie filmy. > Widzialem Pasje i zupelnie inaczej odebralem ta brutalnosc. Osmielilbym sie > powiedziec, ze nie jeden film przebija... Ale ta innosc w moim rozumieniu > wyniknela z tego, ze cos takiego wydarzylo sie na prade. A poza tym, przez caly > > film jest to znecanie sie, torturowanie jednego czlowieka. Ogladasz przez caly > czas jak niszczony jest jeden czlowiek. I robione jest to z duzo zaciekloscia i > > sadyzmem. I baaardzo realistycznie. > Ogolnie w filmach gdzie krew sie leje i trup sie sieje, wyglada to tak: > postrzelaja troche, troche sie boleje krwi, kilku padnie, albo jeden drogiemu > kose wsadzi pod zebra. Dalej tych osobnikow nie widzimy, sa to postacie > drugoplanowe. Ogladales "Urodzonych mordercow"?? Bez porownia, Pasja wywarla na > > mnie wieksze wrazenie... Ale moze dlatego, ze i specyfika filmu jest inna. Tu > przedatawiane sa ostatnie godziny Juzusa... > > Jesli moglbym Ci poradzic, to proponowalbym obejrzec w domu. W kazdym momencie > mozna wylaczyc... Nie tylko na 15-latku moze wywrzec wrazenie. Jesli dobrze > pamietam, w tym tygodniu podlaczyles sobie stale lacze w domu. :)) Moze > sciagnij z netu... Z pewnoscia, gorzej sie oglada na monitorze niz w kinie, > ale... > > > Pozdrawiam > Wobi :) Myślałem o ściągnięciu z netu,ale oglądanie w domu to nie to samo co w kinie. Mnie ciągnie do kina,a dwa razy nie mam zamiaru oglądać tego filmu. Dziękuję za informację.Wezmę to pod rozwagę i zastanowię się czy warto ryzykować.Prawdopodobnie wybiorę się sam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
daffne Re: Pasja! 04.04.04, 22:32 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > radzę z serca : bez syna. o tak...bez syna. Bylam wczoraj na "Pasji" ...Po projekcji filmu na sali dzialo sie duzo... dwoch chlopakow ok. 14 - 15 lat plakalo w nieboglosy , trzy siostry zakonne szlochaly ... Trzeba miec mocne nerwy udajac sie na ow film...Ja sama ze dwa razy zamknelam oczy ...ehh Odpowiedz Link