catalina1 28.11.03, 18:27 ..... szpinakowy ;-))) Wyszedł mi tak dobry jak Kamisi ;-))) z omeltem i serem niebo w gebie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_kami Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 18:31 Czy Jakubek dotknął był, czy odwrócił się z niesmakiem? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 18:37 the_kami napisała: > Czy Jakubek dotknął był, czy odwrócił się z niesmakiem? :-P Jakubka jeszcze nie ma w domu. Jak sądze reszta zostanie mi na jutro - jeszcze tylko nie wiem z czym go zjem. Masz jakieś sugestie?? Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 18:39 catalina1 napisała: > Jakubka jeszcze nie ma w domu. Jak sądze reszta zostanie mi na jutro - Też mi się tak wydaje :-D > jeszcze tylko nie wiem z czym go zjem. Masz jakieś sugestie?? Grzanki - na bułeczkę cieniutka wartstwa, na to serek i do piekarnika. Albo makaron - wstążki, w szpinak możesz wkroić pomidora bez skórki. Też mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 19:21 the_kami napisała: > Grzanki - na bułeczkę cieniutka wartstwa, na to serek i do piekarnika. O śniadanko będę miała > Albo makaron - wstążki, w szpinak możesz wkroić pomidora bez skórki. Też mniam. Pomidor i boczek już tam są ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 19:45 Mam doskonały przepis na kotleciki z selera z kapustą. Mogę podać... Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 20:29 the_dzidka napisała: > Mam doskonały przepis na kotleciki z selera z kapustą. Mogę podać... Lepsze niż mój szpinak?? ;-)) Daj, poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 21:25 Nie wiem, czy "lepsze" (ale szpinak?...), ale superdobre. Więc podam: Selera obrać, pokroić w plastry. Zblanszować w osolonym wrzątku przez ok. 5 min. Wyrzucić na sitko. Doprawić pieprzem czy jakimikolwiek innymi przyprawami, jakie lubimy. W tym czasie do garnuszka wlać trochę oleju i wrzucić kiszonej kapusty (w ilościach dowolnych). Doprawić kapustę (przyprawy, śmietana), dusić pod przykryciem. Na talerzyku rozbić jajko i doprawić je płynną przyprawą. W moim wypadku to jest sos sojowy. Może być maggi albo ChTW. Plastry selera unurzać w przyprawionym jajku i obtoczyć w bułeczce. Smażyć na oleju do zrumienienia. Po przestygnięciu każdy plaster ozdobić sporą porcją kwaśnej śmietany i nakryć czuprynką ze zduszonej kapusty. Wersja zmodyfikowana zawiera dodatkowo plaster żółtego sera i nieco szpinaku. Smacznego - pycha!!!!!!!!!! Dzida Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 22:35 the_dzidka napisała: > wrzucić kiszonej kapusty (w > ilościach dowolnych). Doprawić kapustę (przyprawy, śmietana), dusić pod > przykryciem. Kiszona kapusta ze śmietana???? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Pełen sukces.... 28.11.03, 22:46 > Kiszona kapusta ze śmietana???? A jakze!! Dusisz kapustę i dodajesz do niej śmietanę. Niedużo. Tyle, żeby zagęścić, żeby było w sam raz. Mniam jest :) Dzi Smutna Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: a czemu??? 29.11.03, 11:19 Może spróbuje z tą śmietana. A czemu jesteś smutna? Odpowiedz Link Zgłoś