Dodaj do ulubionych

Prasówka Nr.2

• dado11 Re: Prasówka Nr.2 28.11.06, 10:56
      Długie, ale bardzo ciekawe, szczegolnie dla humanistówsmile Polecam!
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3754320.html
      • jutka1 Re: Prasówka Nr.2 29.11.06, 09:07
        Dado, fajny artykul. Dzieki. Rzeczywiscie troche dlugi i zajelo mi nieco
        przeczytanie, ale warto. smile

A na poprawe humoru nastepny wydatek w ramach "taniego panstwa":
        wiadomosci.onet.pl/1441517,11,item.html
        Tak, tak, pieniadze podatnikow ida tez na leczenie kompleksow i zaspokajanie ego...
        • jutka1 Re: Prasówka Nr.2 29.11.06, 09:26
          "Taniego panstwa" c.d.
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3761604.html
          • fedorczyk4 Re: Prasówka Nr.2 29.11.06, 09:37
            W komentarzu ktos napisal ze obecnosc Leppera w Ministerstwie Rolnictwa dowodzi
            faktu calkowitej zbednosci tego ministerstwasmile))
            • skynews Re: Prasówka Nr.2 29.11.06, 11:04

Cytuje fragment jednej z publikacji, do których linki podano:
              "...dwa nowiutkie volkswageny passaty za 200 tys.(...)
              "Nowe auta to prawdziwe cacka! Tapicerka, wygodne fotele, radioodtwarzacz CD."

Taa,
              te artykuły to absolutna rewelacja - opisano w nich książęcy luksus.
              A może służbowe samochody mają być bez tapicerki i może w ogóle bez foteli ?
              Radioodtwarzacz CD ma dzisiaj każde auto i nie jest to niczym szczególnym
              pomijając że volkswagen, jak sama nazwa sugeruje jest dla "ludu".

Nie wiem jaki jest cel artykułów na takim poziomie ale widać "ciemny lud" to
              kupuje, reagując żywosmile

Dla mnie np. jest bardziej interesujące to co poniżej tym bardziej że poczyniłem
              podobne obserwacje:
              "Czego najbardziej brakuje kobietom, które pracują wyłącznie w domu?"
              praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,3758379.html
              Enjoy it !
    • dha_tomciaj kij w mrowisko??? 30.11.06, 10:00
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_061130/opinie_a_2.html
      • skynews Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 10:17

Dokładnie tak jest.
        Platforma nie jest realną opozycja.
        Ewentualne przejecie władzy przez PO nie będzie żadną ideową zmianą
        w Polsce - koleżeńskie i historyczne uwarunkowania są zbyt silne.

Enjoy it !
      • zbyfauch Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 10:23
        dha_tomciaj napisała:

> www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_061130/opinie_a_2.html

Jakież odkrywcze!
        Sztampowa retoryka zwolenników PiS-u. Takich tekstów różniących się jedynie
        kolejnością użytych formułek są tysiące.
        Taki rodzaj mantry (przepraszam naszą Manterkę smile) powielanej do znudzenia.
        • jola_dziubka Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 10:27
          zbyfauch napisał:

> dha_tomciaj napisała:
          >
          > > www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_061130/opinie_a_2.html
          >
          > Jakież odkrywcze!
          > Sztampowa retoryka zwolenników PiS-u. Takich tekstów różniących się jedynie
          > kolejnością użytych formułek są tysiące.
          > Taki rodzaj mantry (przepraszam naszą Manterkę smile) powielanej do znudzenia.

Ty za to jesteś bardzo odkrywczy i dyskusja z Tobą jest prawdziwą przygodą
          intelektualnąsmile))
          • zbyfauch Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 10:48
            jola_dziubka napisała:
            > Ty za to jesteś bardzo odkrywczy i dyskusja z Tobą jest prawdziwą przygodą
            > intelektualnąsmile))

Nigdy nie mówiłem, że jestem odkrywczy.
            Nie produkuję się zawodowo na łamach więc i wyrzutów sumienia mieć nie muszę.
            Poza tym nie przypominam sobie Dziubusiu żebym miał kiedykolwiek zaszczyt. smile
          • skynews Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 10:49

No tak:
            powiedział chłop co wiedział:
            "Rzeczpospolita pielęgnuje suchy elitarny image i jest gazetą o poglądach
            niezależnych od władzy."

A co powiecie na to:
            w/g TVN24 - podano przed chwila - Rokita prawdopodobnie opuści Po i będzie
            członkiem rządu - Premier się już cieszy !!!

Enjoy it !
            • zbyfauch Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 10:57
              To też ciekawe.
              Człowiek, za którego wiedzą i przyzwoleniem inwigilowano kota Pana Premiera,
              który "powinien odejść z polityki" nagle stał się godny zaufania.
              Może podrzucił "kotowi" coś smakowitego i tym udobruchał?
              • skynews Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 11:12

Rozumiem twoje wątpliwości
                ale nie zapominaj ze polityka to przede wszystkim strategia - mistrzowskie
                posunięcia decydują o sukcesie a Kaczyńskim mimo wszystko nie można odmówić
                talentów w tej dziedzinie.
                Jeżeli Rokita i Marcinkiewicz znajda się w Rządzie to będzie to mistrzowskie
                posunięcie premiera.
                Czy to będzie dobre dla kraju to już zupełnie inna sprawa.

Enjoy it!
                • zbyfauch Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 11:33
                  Nie mam żadnych wątpliwości.
                  To była dygresja na marginesie. Użyłem sztampowego chwytu przeciwników PiS-u. smile
                  Nie oceniam polityków pod względem moralnym bo abstrahując od faktu, że nie ma z
                  polityką nic wspólnego, jest to i tak kompletnie zdewaluowane, miliony razy
                  przetrawione i wysrane pojęcie o wartości li tylko muzealnej.
                  Liczy się klasa, a takowej Panowie Kaczyństy nie mają.
                  Człowiek z klasą nie wchodzi na przykład w układy z aroganckim bydlakiem w
                  gumofilcach byle tylko dorwać się do władzy.

P.S.
                  Nigdy nie mówiłem, że mam klasę.
                  • skynews Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 12:20

Gdzieś kiedyś słyszałem że mentalność gangstera i polityka to...to samo - pewnie
                    coś w tym jest.

Człowiek z klasą - żeby wydawać sądy w tej sprawie należy chyba najpierw
                    odpowiedzieć sobie na pytanie na ile mamy prawo do oceniana postępowania innych
                    w sytuacjach zwłaszcza ekstremalnych.
                    Jak sami zachowalibyśmy się w takiej sytuacji - możemy zaledwie teoretyzować że
                    oczywiście w określonej sytuacji zachowamy się jak człowiek
                    a nie np. jak bydlak.

ps
                    jak wejdziesz na warszawskie salony to poznasz swoja klasę - bardzo szybko
                    zostaniesz skonfrontowany z pytaniem "a kim ty właściwie jesteś" .

Enjoy it !
                    • zbyfauch Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 12:32
                      skynews napisał:
                      > jak wejdziesz na warszawskie salony to poznasz swoja klasę - bardzo szybko
                      > zostaniesz skonfrontowany z pytaniem "a kim ty właściwie jesteś" .

Jak tylko pojawi się takowa możliwość na horyzoncie nie omieszkam zasięgnąć rady
                      bywalca. smile
                      • skynews Re: kij w mrowisko??? 30.11.06, 12:57

zbyfauch napisał:
                        "Jak tylko pojawi się takowa możliwość na horyzoncie nie omieszkam zasięgnąć
                        rady bywalca. smile"

Obawiam się że same rady nie wystarczą - normalnie to trzeba się jeszcze
                        wykazać rezydencją w polskim Beverly Hills - Konstancin/Wa-wa albo wiarygodną
                        możliwością oraz chęcią kupna apartamentu na osiedlu Wilanów One.
                        O koncie w banku z sześciocyfrowym depozytem nawet nie wspominam.smile

Enjoy it !
                        • skynews Nieprawda.. 04.12.06, 14:54

Na stronie gazeta.pl pojawilo sie cos takiego:
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3770896.html
                          a w TVN24 prokurator krajowy powiedzial przed chwila "na zywo cos dokladnie
                          odwrotnego tzn. ze rozpocznie postepowanie dopiero po zgloszeniu przestepstawa
                          przez osoby rzekomo wykorzystywane seksualnie.

Widac ze gazeta intensywnie pracuje na pozyskanie miana brukowca.

Enjoy it !
                          • en.ej Re: Nieprawda.. 04.12.06, 16:36
                            skynews napisał:
                            > Widac ze gazeta intensywnie pracuje na pozyskanie miana brukowca.

Czyżby??
                            www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=23982
                            Kaczyński surowo ukarze winnych seks-afery

Premier nie będzie pobłażliwy, jeśli potwierdzą się zarzuty o molestowanie w
                            Samoobronie. Rzecznik rządu zapowiada, że Jarosław Kaczyński nie zamierza
                            pracować z osobami, które dopuściłyby się takich zachowań. Na jego polecenie
                            sprawą zajmuje się prokuratura.
                          • ewelina10 Re: Nieprawda.. 04.12.06, 17:07
                            Można pokusić się spojrzeć ciut głębiej, a widać jeszcze szerzej. Niewątpliwie,
                            u niektórych intensywność jest intensywnością cierpienia smile
                            • skynews Re: Nieprawda.. 04.12.06, 20:57

Dobrze ze podałaś ten link.
                              Dla mnie z całej taj sprawy jest tylko interesujący sposób przekazywania informacji:
                              w końcu bardziej wiarygodne jest to co słyszałem, to co powiedział Prokurator
                              Krajowy Janusz Kaczmarek w wywiadzie na żywo w TV.

Enjoy it !
    • zbyfauch Re: Prasówka Nr.2 06.12.06, 20:59
      wiadomosci.onet.pl/1446164,11,item.html
      Czy któś może mnie oświecić i powiedzieć pod jaki paragraf podpada prowadzenie
      lekcji popijanemu, że policja skieruje sprawę do sądu?
      Z drugiej strony dlaczego dyrektorka w ogóle wzywała policję?!
      Paranoja.
      • mammaja Re: Prasówka Nr.2 06.12.06, 21:08
        Bo nie miała balonika do mierzenia promili smile
        • bystra2000 Re: Prasówka Nr.2 06.12.06, 21:23
          Ja też bym się nabrzdąkała ,gdybym miała
          takiego szefa(Romka)
    • zbyfauch Re: Prasówka Nr.2 07.12.06, 08:19
      Humor na dzień dobry. smile

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3777674.html
      • zbyfauch Re: Prasówka Nr.2 07.12.06, 11:50
        Kolejna porcja homoru. smile

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3777883.html
        • fedorczyk4 Re: Prasówka Nr.2 07.12.06, 13:20
          Zbyfauch, nam nie do śmiechu. Takie mendy nami jeśli nie rzadzą to prawie. Oj
          nie do śmiechu.
          • zbyfauch Re: Prasówka Nr.2 07.12.06, 13:47
            To się uśmiechnij chociaż przez łzy. wink

P.S.
            Ciekawe czy pan Michałkiewicz, drapieżne pióro IV-tej RP, Bojownik Prawdy,
            Naczelny Demaskator Układu i Spisku Wszechświatowego, coś spłodzi w temacie. smile
            • fedorczyk4 Re: Prasówka Nr.2 07.12.06, 14:12
              I owszem, w audycji Radia Maryja powiedział że za sprawą Anety K. stoją państwa
              trzecie. Nie uśmiechnę się nawet przez łzy, bo co za dużo to i świnia nie chce.
              Nie wiem czy to się wybuchy na słońcu uaktywniły, czy co, ale ja zaczynam
              gromadzić broń obronną. Psu piłuję kły na ostro, sobie pazury i uczę Dziecinkę
              miotania czym popadnie. A poważnie to, mnie ta seks afera kompletnie nie
              podnieca, ale komentarze i reakcje lub ich brak są żałosne. Słów na to nie ma.
              I "normalni" ludzie czują się obezwładnieni, to nie dzieje się ponad naszymi
              głowami a w kanałach obcej subkultury z którą ja nigdy nie chciałam mieć nic
              wspólnego. Podobno to jest odbicie części elektoratu. Mam głęboki szacunek do
              demokracji ze wszystkimi jej przejawami, nawet czasowo negatywnymi, ale to, to
              już jest głęboka patologia. Ciężko jest mi uwierzyć że jesteśmy społeczeństwem
              aż tak głupim i przegniłym. I piszę to ze świdomością przynależności do wyżej
              wymienionego, nawet jeśli nie utożsamiam się z żadną partią. Co nie oznacza
              całkowitej bierności politycznej, oczywiście. Jestem liberalną centrystką z
              bardzo lekkim odchyleniem (ekonomiczno-gospodarczym)prawicowym. O ile to w
              ogóle coś jeszcze znaczy.
              • fedorczyk4 P.S. 07.12.06, 14:15
                Wy się chłopcy bawicie, nam tu chodzi życie.
              • zbyfauch Re: Prasówka Nr.2 07.12.06, 15:34
                fedorczyk4 napisała:
                > I owszem, w audycji Radia Maryja powiedział że za sprawą Anety K. stoją państwa
                > trzecie.

To dotyczyło sprawy Anety K. a nie Bubla ale mniejsza z tym. Rozumiem o co Ci
                chodzi.
                Skoro jednak poruszyłaś ten temat, ciekawe jest właśnie określenie "państwa
                trzecie". Znaczyłoby to, że w sprawę bezsprzecznie zamieszane są państwa
                pierwsze i drugie. Bo przecież nie chodziło chyba Rycerzowi Najjaśniejszej o
                Gabon czy Burkina Faso? Może tym pierwszym i drugim była to III-cia i IV-ta
                Rzrczpospolita? Zrezstą to nieistotne. Panu Michałkiewiczowi i kumplom po prostu
                potrzeba wroga. Bez wroga nie potrafią istnieć z braku siły spajającej.
                Ale to już pomysł na inną bajkę.
                • fedorczyk4 Re: Prasówka Nr.2 07.12.06, 15:41
                  Zby, ja tylko zacytowałam. Nie mam już sił intelektulalnych na komentarze
                  osobiste. Sprawę Bubla omówiono w radio TOK FM, dosyć smutno, mówiąc że, szkoda
                  że nie można mu się dobrać do meritum a jedynie do jego umysłowej choroby. I ja
                  się z tym zgadzam. To jest jak z Al Capone`m, trzeba było go skazać za podatki
                  mimo że był mordercą. Antysemityzm jest bezkarny. Dla nie cos tu nie gra.
    • zbyfauch Re: Prasówka Nr.2 08.12.06, 08:02
      Co ja na to poradzę, że u Was wesoło. smile))

www.bstok.pl/ogloszenia/?ogloszenie=29380
      • en.ej Re: Prasówka Nr.2 08.12.06, 09:28
        Jaki Mikołaj, taka ortografia wink
        ...mnustwo niezapomnianych wrarzeń...
        • jutka1 Re: Prasówka Nr.2 08.12.06, 10:23
          Mnie sie wydaje, ze to ktos sobie z niego jaja robi.

Krwawy, zaloz nowy odcinek prosze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka