marialudwika 25.08.03, 09:25 Byl dzis wpis poranny,ale niestety nie od Ciebie Warum....W kazdym razie zycze Tobie i innym milego tygodnia!To tyle w poniedzialek rano. Zegnam Was do wieczora,jade na caly dzien do Belgii. ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelina10 Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 10:07 Zdołowałam się i nie wiem co i nie wiem jak.... Warum, gdybym była blisko to bym złapała Cię w ramiona i przytuliła. A tu przede mną zimny monitor.... Szczerze mi Ciebie żal - bo równa z ciebie dziewczyna - a zawsze mi żal, jak się dobry "materiał" marnuje. A ponieważ nie znoszę bezczynności - to kipieję z mojej bezradności. Nie odzywałam się wcześniej - bo co ja mogę - czy syty głodnego zrozumie ??? Jestem z Tobą. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 10:43 Samotnia.... samotnia czasami jest idealnym wyjściem. Pozwala człowiekowi z dystansem spojrzeć na sprawy. Czasami wychodzi się z niej, jakby się na nowo człowiek urodził i to co było do tej pory - nie boli już tak. Jak ...kobieta kobiecie - nie pozwól się zniszczyć do końca i póki... czujesz i coś Ci się jeszcze chce i masz siłę - podejmij decyzję. Wydaję mi się, że najgorszy jest brak decyzji. Te miotanie, miotanie i miotanie się niszczy bezproduktywnie człowieka. Nie wiem jak w tej mojej bezradności udało mi się wskrzesić te słowa do Ciebie. Życzę Ci, abyś odnalazła swoje "JA" w tej samotności, i żeby udało Ci się podjąć słuszną decyzję. Odpowiedz Link
samiec2 Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 12:37 Obetrzyj oczęta, idź na masarz, do fryzjera, kup sobie nową kieckę i wypnij się na dotychczasowe życie. Liczy się tylko to co będzie, a nie to co było. Nikt i nic nie jest warte, aby tak się zadręczać. A jeśli to samiec Ci tak dokuczył - nie warto tak wypłakiwać. Wiesz - ja jutro zapomnę, innej będę patrzył w oczy, innej będę mówił czułe słówka - zasłużyłaś sobie na kogoś lepszego.... Zaden mężczyzna nie jest tego wart. Życie dano nam przecież tylko raz. Uffff - spociłem się. Taki wysiłek umysłowy, to ponad moją siłę. Szybko wracaj stamtąd gdzie teraz jesteś, ale w nowej mini i odkrytymi nogami o których piszesz, że dasz Markowi na jego stronę )) Już nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link
lablafox Re: DO WARUM i witam Was 29.08.03, 21:51 Samcze2 lub jak wolisz Samcu2 ,czytajac po długim czasie rozłąki z tym forum zauważyłam ,że masz wśród moich Przyjaciół nienajlepsza opinię , a tu takie miłe zaskoczenie .UJRZAŁAM w TOBIE CZŁOWIEKA. Pozdrawiam lablafox Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 15:43 Hej!Zupelnie dzis nie mam czasu,ale wpadne wieczorem,to opowiesz jak bylo w Belgii!Pozdro.dla wszystkich! Odpowiedz Link
trium Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 19:23 Jestem to od niedawna, pewnie mało kto to zauważył Trafiłam przypadkiem i spodobało mi się. Wczoraj pół dnia czytałam wasze wypowiedzi na różne tematy i doszłam do wniosku, ze to prawdziwy cud spotkac tylu tak mądrych życiowo ludzi w jednym miejscu. Dzięki za uwagi i wskazówki, wprawdzie nie kierowane do mnie, ale pasują jak ulał. Warum... nie znałam Cię prawie, ale to Ty mnie pierwsza przywitałas, zauważyłaś. Chciałabym Ci pomóc, ale nie wiem dokładnie w czym rzecz. Na podstawie swoich doświadczeń wiem już, ze nie da się żyć marzeniami. Ciągłe wybaczenia i przeciaganie nie ma sensu. Ironizowanie i bagatelizowanie też nie. Punktem wyjścia jest powiedzenie sobie, czego tak naprawdę chcę. Ja nie wiedziałam i teraz ponoszę tego konsekwencje. Teraz beczę w poduchę i obwiniam się o wszystko. A przede wszystkim chciałabym cofnać czas... Na koniec dodam tylko, że łapię się do waszej kategorii wiekowej, jeśli wam to przeszkadza, nie ma sprawy, już więcej się nie odezwę. Odpowiedz Link
em_em Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 20:00 trium napisała: > Na koniec dodam tylko, że łapię się do waszej kategorii wiekowej, jeśli wam to > przeszkadza, nie ma sprawy, już więcej się nie odezwę. no coś Ty - po to jest to miejsce, aby się odzywać (no chyba, że się nie ma nic do powiedzenia - ale to napewno nie do Ciebie ) Odpowiedz Link
jej_maz Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 20:02 Witam serdecznie wszystkich, ktorzy nas ostatnio znalezli. Rozgoscie sie prosze, nim reszta lokatorow wroci z pracy ) Odpowiedz Link
glodn-y Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 20:46 Napisałaś w jakimś poście ,ze w życiu udały się tylko dzieci. Niewiem jak dla innych,ale dlamnie to nagroda Nobla. Reszta pies j.................... Pszepraszam za wulgaryzmy,ale nie mogę patrzeć na Twoją smutną twarzyczkę. Rady żadnej (mądrej) nie udzielę,nie mam pojęcia co w takiej sytuacji robić (stary a głupi) ps Jak chcesz to mogę robić za nadwornego błazna, wszystko abyś tylo troszeczkę wykrzywiła usteczka Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 21:13 No juz jestem!)) Witam nowe twarze!Jezeli nas czytasz Warumciu,to jednak sprobuje udzielic ci pewnej rady,chociaz sie zastrzegalam ze nie.Sprobuj zobaczyc swoje przyszle zycie ,jak niegdys nasza Ojczyzna,w planie 3-letnim,a moze 5-letnim.Dokad czy do czego chcesz dojsc .W jakim punkcie zycia bedziesz.Co mozesz wtym czasie zrobic dla siebie,zeby miec poczucie samorealizacji.Mnie to kiedys pomoglo.Wprawdzie poszlo w innym kierunku,niz zaplanowalam,ale samo dazenia bylo wazne,bo wyszlo nawet lepiej niz myslalam.Wazne jest zeby miec jakas zaplanowana perspektywe.I jeszcze pewna ksiazka,ale niestety pozyczylam i nie oddali.Teraz nawet nie znam autora.Ale moze oddtworze.I do przeczytania Cie niebawem!! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 21:36 Czesc Glodny!!!Ty zawsze potrafisz rozladowac atmosfere i lubie Ciebie za to! ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was 25.08.03, 21:34 Dobry wieczor Trium i Wszystkim Choc jestes mlodsza,zdaje sie,witam Ciebie na "naszym" forum.Uzywam cudzyslowu by nie byc zbyt zarozumiala albo optymistka/nie zapeszyc/... Ostatnio jakos sie zasmucilo,ale wsrod swoich to normalne,ze chce sie czasem pomilczec w zadumie. ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 21:39 Wrocilas z Belgii?No i jak ci sie podobalo?Czy zwiedzalas okolice w ktora malzon. chce sie przeniesc?Napisz koniecznie! Ja mam malowanie pracowni bo troche zalalo,wiec narazie jestem padnieta i przerazona ze jutro znowu trzeba wstac "o swicie" tzn. o 7 mej!Ale czekam na Twoj post! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 21:54 A,powiem Ci,ze uczucia mam raczej tzw.mieszane.Zjechalismy chyba 600km,na szczescie nie bylo korkow/cud/.Nieczynne byly wszystkie mijane knajpki z tarasami/bylismy z jednym z trzech psow/ i bez tarasow tudziez.Dom wytypowany przez "malzona"jako cos super/oczywiscie w granicach naszych mozliwosci,bo dla milionerow w euro to jest pewnie wiecej opcji/-wyglada z zewnatrz super,ogrod piekne stare drzewa etc...ale,jak weszlam do srodka poczulam,ze musze natychmiast wyjsc/jakies zle energie chyba!!/.Nie mam tu na mysli tych,czy innych przerobek itp,to nie w tym byl problem!!!!A co CIEKAWE pies zle sie tam czul w ogrodzie,uciekal jak "glupi" do samochodu i nie chcial wyjsc/sic/. Drugi wytypowany lezal na przedmiesciu Antwerpii,mial urocz "sferke'",rozkoszny ogrod,ze natychmiast bym tam zostala,ALE byl maly i z pobliskiej drogi slyszalo sie huk aut,a mial jeszcze urokliwy taras.Tam moglabym ewentualnie rozwazyc,ale..zeby nie te ale. Zdaje sie przekroczylam norme przyzwoitosci w pisaniu.A co sie stalo w pracowni? ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 21:56 Przepraszam juz wiem,ze sie zalalo,czy to cieknacy dach?? ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 22:07 Wymienialismy pokrycie dachu,a poniewaz pracownia jest na poddaszu,wlasciwie jest czesciowo zaadaptowanym strychem,wiec bylo pelno zaciekow i trzeba to w koncu pomalowac,kiedy juz dach jest OK.A jak bylo goraco to mi sie nic nie chcialo!Ten drugi dom kolo Antwerpii moze rozwaz,jak ma ogrod i taras,a do samochodow moze przywykniesz!Ale to ciekawe co napisalas o tych zlych energiach i ze pies tez to wyczul.A co na to maz? Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 22:26 Powiem szczerze,mnie te halasy samochodow nie specjalnie przeszkadzaly,ale "malzonowi" tak,pozatym on chce miec wiecej miejsca/w domu ma biuro,lubi majster-klasyczny egzemplarz mercedesa,starszy niz syn!-a do tego ciagle cos w nim sie psuje,maluje jako hobby..jest wogole bardzo kreatywny/.Zal mi tego ogrodu i tarasu....byly urocze. Inne wrazenia-Belgia jest czysciejsza niz Holandia,domy sa z wierzchu piekne,ale w srodku...straszni mieszczanie/,lepiej tam nie jezdzic w poniedzialek bo wszystko zamkieniete. ALE domy sa tam jeszcze sporo tansze niz w Holandii.Belgia jest mniejsza,ale NIE TAK przeludniona jak Holandia. W przyszlym tygodniu nastepna wyprawa. CO DO PSA..psy wyczuwaja dobre energie a zlych unikaja,m.in dlatego wzielam ze soba psa.W drugim domku biegal po ogrodzie pchal sie do domu etc!!! ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 22:28 Spiesznie pisalam,mialo byc lubi majsterkowac przy starym graciku syn jako hobby.. ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 22:38 Oczywiscie sie domyslilam ze "majsterkowac",takie literowki sa "w porzo".Belgia mi sie podobala,dawno bardzo nie bylam,chyba wogole jest taniej niz w H.Bylam kiedys w miejscu bitwy Napoleona i ogladalam jakas panorame.A Bruksela jest sliczna,te zlote domy na rynku! Teraz pewnie bardzo sie zmienila.Dziewczyna mojego syna ma jechac na kilka miesiecy pracowac ,konczy drugie studie - te "europejskie".Acha,dostalam dlugi e-mail ze Spitzbergenu,gdzie sa juz po raz drugi i juz plyna na poludnie .Ale mieli wspaniale przygody,dostali od Gubernatora bron,bo tam chodza misie.I byli na wyspach morsow!Hej!Do jutra! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 23:14 Dobranoc Mamajko,wyobrazam sobie jakie wrazenia przywiezie Twoj zeglarz z dalekiego rejsu..i pewnie zdjecia i filmy.. Bruksela podobala mi sie szalenie i zwiedzalam to co i Ty ale bardzo dawno.. Podobno masz zapchana skrzynke pocztowa i ja tez/wiesc od Felinecaline/.Serdecznosci dla wszystkich i dobrej nocki,bede snic aby nasza Warum wrocila i o psach,kotach,ptakach wedrownych.. Twoje blyskotliwe poczucie humoru az budzi ma zazdrosc!!! ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 23:16 Ja wogole nie mam zapchanej skrzynki!!!!!??????Ja mam skrzynke calkiem pusta! Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was i do ML 25.08.03, 23:33 Rzeczywiscie jest wiadomosc!Nie daja isc spac!Ale sie ciesze,ze sie odezwala! Pa! Odpowiedz Link
lablafox Re: DO WARUM i witam Was i do ML 29.08.03, 22:03 Bardzo podoba mi się Holandia , Belgia również , zakochałam się w Brugii wiosną. Może dlatego ,że wyjeżdżałam z Polski jeszcze śnieżnej i zimnej a dojechałam do Belgii kwitnacej - a w Brugii jest taki "zakątek wdów "tak to się chyba nazywa - czworobok białych domków , w środku park ze strumyczkiem , drzewa i łany żółtych żonkili. Znajomi Holendrzy mówili ,że w Belgii są mniejsze podatki , tak ,ze co bogatsi H usiekają do B .Pozdrawiam lablafox Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was i do ML 29.08.03, 23:07 Witam,witam i o zdrowko pytam! Zamierzamy sie przeniesc do Belgii,ale dlatego,ze tam "domki" sa duzo tansze niz w Holandii.Ale jest to w sferze planow/ja wole zostac tutaj,bo dopiero po "nastu" latach zaczynam sie przyzwyczajac..ale jak mowi przyslowie "gdzie Ty Kajus tam i ja Kaja",hm. Jesli wogole dojdzie do tego to podatki bedziemy placic w Holandii bo pozostaniemy Holendrami. ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was 27.08.03, 14:30 Zagladam "do nas",ale okazuje sie,ze poza mna nikogo nie ma,buuuuu! ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was 27.08.03, 21:34 Kochana!Ja ledwo zyje!Ale wczoraj wieczor to ja siedzialam sama ))))))) Odpowiedz Link
warum Re: DO WARUM i witam Was 27.08.03, 22:02 Ale dzis nie narzekajcie dziewczyny! mgielka mlodzienczych wspomnien / ach te smaki-zapachy, zaraz Glodn_y odezwac sie powinien i zaraz spotkamy sie znow na drinku Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was 27.08.03, 22:12 No licze na to wczoraj nas porzucil.Ciesze sie War. ze jestes w lepszej formie i twoj post o pracy przeczytalam z uwaga,ale narazie mozg mi odpoczywa i moge tylko o grzechach mlodosci! Odpowiedz Link
warum Re: DO WARUM i witam Was 27.08.03, 22:27 mammaja napisała: >ale narazie mozg mi odpoczywa i moge > tylko o grzechach mlodosci! )) zanim pojde spac, to powiem,ze mnie tak dlugo nazywano w mlodosci...hihi "cnota", ze jak o tym pomysle to mam ochote zrobic sobie / TERAZ!!40+/ zdjecie na "schodach do nieba" .U nas w pracy, wlasciciel przy schodach zamiast poreczy umiescil takie 3 pionowe srebrne stalowe rury / niby porecz nie potrzebna, bo wszyscy na tyle energiczni,ze moga kicac po 2-3 stopnie bez podparcia /, jednoznacznie wszystkim gosciom kojarzace sie z tancem "przy..". Szkoda,ze nie bylo takich odwaznych pomyslow w mojej glowie 20 lat temu... eh mlodoscchyba juz pojde, bo i bez picia bredze. Zawsze bylam grzeczna!pa Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was 27.08.03, 22:37 Bo jak pisal Jan Sztudynger "Lepiej grzeszyc a potem zalowac,niz zalowac ,ze sie nie grzeszylo!)) Odpowiedz Link
mammaja Re: DO WARUM i witam Was.PS. 27.08.03, 22:39 Niestety tez was opuszczam,bo usypiam nad klawiatura!Pa! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DO WARUM i witam Was.PS. 27.08.03, 23:06 Nieladnie,nieladnie,ale mimo to zycze kolorowych snow!! ml Odpowiedz Link