Dodaj do ulubionych

ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks?

06.07.04, 11:27
bo ja chyba za rzadko,3 razy w tym roku,więc pytam z ciekawości...
może tyle razy wystarczy...
Obserwuj wątek
    • agnieszkaj5 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.07.04, 11:33
      My robimy to codziennie mimo, że obecnie jestem w 28 tc.
    • indiaaa Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.07.04, 11:35
      3 razy w roku?????????? chyba się przeliterkowałaś :))
      • ja1000 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.07.04, 11:41
        nie przeliterkowałam sie własnie tylko 3 razy!!!
        ja bym chciała przynajmniej raz w tygodniu,zadałam takie pytanie poniewaz na
        forum emama jest mój post"mąż przyłapał mnie z kochankiem".oczywiscie ze
        zwykłego powodu-braku seksu
        • anula36 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.07.04, 11:51
          zajrzyj an forum "brak seksu w malzenstwie", tam wiekszosc ma taka
          czestotliwosc.
          Warto sie zastanowic czemu w ogole tak sie dzieje?
          • libusza78 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 27.07.04, 20:11
            a gdzie jest takie forum?
        • indiaaa Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.07.04, 11:54
          coś musi być nie tak że mało z mężem się kochacie, może usiądzcie razem i
          pogadajcie na ten temat, powiedz że brakuje Ci seksu nie, napewno on też ma taką
          potrzebę bo przecież to normalna rzecz, ale jedno mi na myśl przychodzi teraz po
          tej akcji z kochankiem no to nie wiem czy taka rozmowa na sens
          • magda010 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.07.04, 13:59
            No to zdecydowanie za malo, ludzkie potrzeby sa wieksze... Pewnie jest jakas
            przyczyna - moze nie mozecie sie ze soba porozumiec? jest jakis nierozwiazany
            problem? Po akcji z kochankiem to moze byc jeszcze trudniejsze, ale trzeba
            sprobowac wszystko ulozyc, szczerze rozmawiac. My nie powiem, ze codziennie, bo
            po pracy nie zawsze jestesmy w formie, a to jeszcze cos do zrobienia jest i
            robi sie pozno, ale czasem codziennie, a najrzadziej to chyba 2-3 razy w
            tygodniu.
            • mary24 do magdy010 07.07.04, 11:48
              trudno zebys 3 tygodnie po slubie kochała sie 3 razy na poł roku skoro dopiero
              3 tygodnie jestes mezatka (twoj post na watek "czy wy tez tak macie" ) ,na
              poczatku malzenstwa zawsze tak jest ze sie kocha czesciej,bardzo czesto a
              pozniej z wiekiem ,ze stazem malzenskim moze to ulec zmianie,moze nie zawsze
              ale jednak dosc czesto o tym sie slyszy,bo rutyna ,bo przyzyczajenie itd itp.
    • onionka Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 09.07.04, 17:09
      Rany boskie! dziewczyny!
      Kidy mialam dwadziescia pare lat i pierwszego meza tez zadawalam sobie pytanie:
      jak czest?
      Dla mnie szczytem mazen bylo 2-3 razy w tygodniu. Moj owczesny maz byl innego
      zdania.
      Teraz kiedy mam znacznie wiecej lat i jestem "mloda" mezatka tylko z nazwy, a
      moj maz ciezko pracuje czasami do 19-20 seks uprawiamy niemal codziennie, w
      weekendy kilka razy w ciagu dnia.
      Na czestotliwosc nie maja wplywu zadne rozmowy, ani tez pomoc psychologa czy
      innego ...loga. To glownie sprawa tempreamentu, czasami przemijania uczuc.
      Zmeczenie, zly nastroj, klopoty w pracy..., to trwa kilka dni, potem normalny
      facet ma normalne potrzeby. Jesli jeszcze taki facet ma mniej niz 40 lat to
      smiem podejrzewc zwykle wykrety.
      Przepraszam za swoje uwagi, sa one podyktowane latami doswiadczen i przemyslen.
      • ja1000 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 10.07.04, 12:07
        • ja1000 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 10.07.04, 12:07
          oczywiscie onionka.masz rację to wykręty...
      • lensi Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 15.07.04, 22:01
        Onionka w 100 % się z Tobą zgadzam. My z mężem również uprawiamy sex
        codziennie, a nawet kilka razy dziennie. Po prostu dostajemy na swoim punkcie
        szału (wciąż pomimo tylu lat razem).
        lensi
        • soova Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 16.07.04, 16:29
          lensi napisała:

> My z mężem również uprawiamy sex codziennie, a nawet kilka razy dziennie.

A przepraszam, jak to godzicie z pracą zawodową?

Pełna podziwu pozdrawiam.

• bei nie ma reguł.... 15.07.04, 15:15
      i nie patrz na innych- ile razy to robią...tylko- czy Wasze pożycie was
      zadowala...nie ma norm..i nie można wyciągac "średniej".. pozdrowionka:)
      • aisog3 Re: nie ma reguł.... 15.07.04, 23:19
        uuuuuuu....
        Jestem zaledwie kilkuletnią mężatką i kochamy się z mężem średnio raz w
        tygodniu....dla nas obojga to zdecydowanie małooooo!
        Problem polega na tym, że ja nie zawsze mam ochotę, nie wiem z czego to wynika,
        jak się już kochamy to jest super...
        Może to pigułki, jakieś kompleksy z których moze nawet nie zdaję sobie sprawy,
        może po porodzie....nie wiem!!! To głupie ale najlepiej jest mi po kilku piwach
        a jeszcze lepiej jak obejrzymy sobie jakiś fajny erotyk, moze mąż nie rozpala
        mnie wystarczająco....
        macie pomysły....
        aisog
        • brzoskwinka22 Re: nie ma reguł.... 17.07.04, 22:09
          Wydaje mi się, że brak ochoty na seks to "zasługa" długotrwałego zażywania
          pigułek. Mój gin niedawno zrobił mi pewne badania na poziom hormonów i
          stwierdził, że konieczna jest przerwa w zażywaniu pigułek. Mają one takie
          działanie, że obniżają libido. Ja też tak miałam: jeszcze nie tak dawno
          potrafiłam się kochać z moim narzeczonym kilka razy dziennie, a teraz przy
          odrobinie szczęścia kochamy się raz w tygodniu. ja bardzo bym chciałą się z nim
          kochać, jednak tam gzdieś w śreoku nie mogę...Kilka dni temu skończyłam
          ostatnie opakowanie i robię sobie kilkumiesięczną przerwę w braniu pigułek.
          miejmy nadzieję, że wszystko wróci do dawnego stanu, bo zaczynam tęsknić za
          tymi czasami kiedy kochaliśmy się gdzie popadnie i ile popadnie:)
          Pozdrawiam, papa
          • matura5 tableki anty 18.07.04, 17:51
            • matura5 Re: tableki anty 18.07.04, 17:56
              sorry, wymsknęło mi się. Po 10 latach brania tabletek antykoncepcyjnych musze stwierdzić, że przed ciążą było wszystko ok, chciało mi sie kochać, ale po porodzie-koszmar!! Wróciłam do tabletek i kosmos! Zero ochoty na sex, juz mnie zaczęło draznić (męża oczywiście też)!! W końcu kiedy mam sie wyszaleć jak nie teraz póki jestem młoda! po 1,5 roku po porodzie odstawiłam tabletki, było to 2 tygodnie temu, i totalna zmiana kochamy się juz 3-4 w tygodniu a przed tem 1 lub 2 w miesiącu!!! A myslę , że bedzie jeszcze lepiej!!! Tabletki to nie było dobre rozwiązanie w tym przypadku!
              • mdream Re: tableki anty 19.07.04, 19:08
                znam ten ból ... my tez kiedyś po 5 razy dziennie i było malo a tabletki zabiły
                moje libido ... i zastanawiam się jak je przestać brać ...moja ginekolog dala
                mi inne ostatnio (milvane)3fazowe sa dobre ale i tak mnie chamują to ciągle nie
                to samo a ja chce się cieszyc każdym aspektem życia póki mam tak niewiele
                lat ...
    • monkastonka Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 23.07.04, 12:57
      Nie robilismy tego już chyba 3 miesiace. Oddalilismy się od siebie bardzo nawet
      spimy pod osobnymi kołdrami jesteśmy 3 lata po ślubie mamy synka 1 roczek.Moje
      próby kontaktu seksualnego doprowadzają do nieczego mąż jest ciągle zmęczony i
      jak chcę z nim o tym porozmawiać złości się i twierdzi że to nie tak. Kocham go
      i yślę że on mnie też raczej nikogo nie ma ciężko pracuje ma dwie prace jest
      ciężko z kasą bardzo późno wraca ale są wolne dni i też nie chce już nie wiem
      co robić.Czuję się przez to do niczego nie pożądana i smutna
      • blindy Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 23.07.04, 15:04
        ... sluchaj moze jak on pracuje tak duzo to jest zmeczony ... albo zestresowany
        i boi sie ze nie podoła ...
        proponuje ci kiedys przywitac go po przyjsciu z pracy w samym
        fartuszku ..... :)))

a tak do glownego watku ...
        na poczatku naszego zwiazku robilismy to srednio 2-3 razy na dobe ... po tym
        jak urodzilam dziecko troche mniej ( srednio raz na dwa dni)... glownie dlatego
        ze caly czas jestesmy zmeczeni bo maly nie daje spac ... a inna sprawa taka ze
        ja przytylam i mniej mi sie chce bo sie czuje gruba i nieatrakcyjna ... (mimo
        za moj maz twierdzi ze go bardzo pociagam) ....
        • monkastonka Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 23.07.04, 15:24
          Więc sama mnie rozumiesz mój synek też nas wykańcza chciałby być wszędzie a tu
          praca dom studia zwariować idzie choć wiem że mam ochotę psychicznie i
          napastuję mojego męża to najchętniej to bym spała ze dwie doby żeby naładować
          akumulotory. Wiem że mój mąż ma też potwornie napiety harmonogram dnia i też
          potrzebny jest mu wypoczynek martwi mnie jednak że nie robimy tego tak często
          jak inni kilka razy na dzień no cóż chyba nie dałabym rady ale chociaż 1
          wtygodniu . Gdybym przywitała go w fartuszku pewnie by tego nie zauważył bo
          jest już tak padnięty wstaje o 7 rano a wraca 3.30 w nocy w międzyczasie jest
          na obiedzie.
          Przed nami wekeend razem może coś zaiskrzy. Życz mi powodzenia pa Mońka

lindy napisała:

> ... sluchaj moze jak on pracuje tak duzo to jest zmeczony ... albo
          zestresowany
          >
          > i boi sie ze nie podoła ...
          > proponuje ci kiedys przywitac go po przyjsciu z pracy w samym
          > fartuszku ..... :)))
          >
          > a tak do glownego watku ...
          > na poczatku naszego zwiazku robilismy to srednio 2-3 razy na dobe ... po tym
          > jak urodzilam dziecko troche mniej ( srednio raz na dwa dni)... glownie
          dlatego
          >
          > ze caly czas jestesmy zmeczeni bo maly nie daje spac ... a inna sprawa taka
          ze
          > ja przytylam i mniej mi sie chce bo sie czuje gruba i nieatrakcyjna ... (mimo
          > za moj maz twierdzi ze go bardzo pociagam) ....
      • aniaw27 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.08.04, 17:43
        do monkistonki

u mnie podobnie. Jesteśmy ponad 3 lata po ślubie. Mamy 4 m-cznego synka. W
        ciaży do 7 m. było ok. Teraz już minęło pół roku i nic. Pytam go dlaczego i
        słyszę odp. o bólu głowy, zmęczeniu itd. Też wraca z pracy na 19-20. Czyżby
        kogoś miał....... załamuje mnie ta sytuacja i jak kogoś spotkam to boję się, że
        ulegnę. I chyba już się nie mogę tego doczekać, bo co on robić na częstych
        delegacja ....... bóg raczy wiedzieć..

pozdrawiam, muismy z tym żyć. Chociaż czasem mam ochotę zaszaleć z kimś innym i
        nie tracić czasu przed 30.
      • aniaw27 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.08.04, 17:53
        tak jak monkastonka mamy oddzielne kołdry. Cztero miesięczny bobasek przesypia
        całą noc (je 1 raz przez sen) ale daje nam swobodę w łóżku. A tu hop - każdy
        pod swoją kołderkę, dobranoc - i to właśnie to chce usłyszeć 28 letnia,
        spragniona sexu żoneczka ??? Mam na to 3 teorie:
        1. uraz po obecności przy porodzie (w sumie było to dopiero 4 m-ce temu)
        2. kogoś ma .... chyba najgorszy wariant
        3. nie podobam mu się - ale do swojej 50 - kilka kg wagi wróciłam już dawno i
        nie mam żadnych rozstępów (sam właściwie powinien doprowadzić się do ładu).
        Uważam że nie jest gorzej niż przed porodem

co obstawiacie ???

pozdrawiam
        • aphoper1 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 06.08.04, 22:25
          moze 4. stres spowodowany nowa sytuacja - ojcostwem?
    • f.r.e.e.l.o.v.e Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 24.07.04, 20:29
      No to ja tez sie przylacze. Jestem mezatka od ponad 4 lat. Ostatni raz
      kochalismy sie ponad.... 4 miesiace temu. Nie potrafie tego wytlumaczyc. Odbylo
      sie wiele rozmow, za kazdym razem byla chwilowa poprawa. Oczywisicie na pozycie
      lozkowe skladay sie 'drobne' problemy codzienne, nieumiejetnosc ich rozwiazania
      do konca, ciche zalez i niezrozumienie... Rozumiem wszystko, mozna miec zal,
      mozna miec problemy ale po tylu rozmowach wszystko powinno sie jakos ulozyc.
      Ukladalo sie na krotko jak sie okazuje. Ostnio nie wytrzymalan i kolejny raz
      podjelam temat. I dowiedzialam sie co jest powodem naszych separacji... Moj maz
      twierdzi, ze jak probuje sie do mnie zblizyc, pocalowac, popiescic ja zawsze
      znajde jakis powod do tego zeby tego uniknac... On sie zniecheca, bo czuje ze
      go odtracam... Moze tak czuc to fakt. Ale patrzac na to z mojej strony, jesli
      on nagle po tygodniu czy dwoch przypomina sobie ze moze sie do mnie przytulic
      czy dac buzi mam zrzucac z siebie laszki bo on chce, bo wlasnie sobie
      przypomnial? We mnie tez siedzi przeswiadczenie, ze skoro przez tyle czasu
      (miesiecy) nie zalezalo mu na kontaktach, i tak naprawde nie zabiegal o
      cokolwiek i nagle "sie odmienilo" - to cos musi byc nie tak. Wydaje mi sie to
      nieszczere i naciagane zebym nie czula sie zuplenie odrzucona. I kolo sie
      zamyka. Kazde zamknelo sie na siebie i trudno to odkrecic. Powiem Wam szczerze,
      ze po takim czasie abstynencji, jesli mielsibysmy sie znow kochac czulabym sie
      jak z 'nowym' facetem. Choc nie. Z nowym facetem na pewno byloby to
      podniecajace i bardzo erotyczne:) Tu nie mialoby takiej szansy przy mojej
      blokadzie..... Nie widzie wyjscia z tej sytuacji. Nie umiem sie przelamac od po
      prostu. Kazda kobieta czulaby sie nieatrakcyjna i myslalaby, ze cos z nia nie
      tak skoro wlasny maz przestal z nia sypiac... I tak niestety sie czuje (choc na
      brak atrakcyjnosci nie moge narzekac). Jakas rada?
      • monkastonka Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 26.07.04, 08:55
        Nie wiem co ci poradzić bo mam dokładnie taki sam problem.Wczoraj powiedziałam
        mojemu mężowi że nasze małżeństwo jest tylko papierowe nie mam męża kochanka
        itd.masz racjępo takim czasie mi też się wydaje że czułości są z łaski żeby mi
        zamknąć "gębę" i nie znosze tego.Myślałam że wekeend będzie nasz ale gdzie tam
        najważniejsze że przez dwa dni zakładał z zapamiętaniem alarm do samochodu a
        wolny wekeend miał 3 miesiące temu. Wkurza mnie to kocham mojego męża i dlatego
        nie wiem co mam robić próby rozpalenia go skończyły się na tym "wiesz która
        jest godzina" ryczeć mi się chce bo lubię sex i brakuje mi go staram się dbać o
        siebie myślę że jestem w miarę w porządku. Już najbardziej wkurza mnie to że
        już pal licho sex ale brak jest czułości przytulenia pocałunków a to takie dla
        mnie ważne. Po głowie chodzą mi różne dziwne żeczy nie chciałabym wprowadzać
        ich w czyn. Pozostaje mi walnąc to wszystko albo przyzwyczaić się do życia bez
        sexu.
        Jestem po ślubie 3 lata nasz synek w tym tygodniu kończy roczek mamy samochód
        mieszkanie owszem kupe problemów ale ja jakoś potrafiłabym choć na chwilę
        zapomnieć śpimy już nawet pod osobnymi kołdrami
      • alter50 Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 05.08.04, 12:08
        Niestety rokowania nie najlepsze.Błędne koło.Frustracja będzie Cie
        zabijała.Skończy sie zdradą,jednej lub drugiej strony.Czeka Was trudne
        zadanie,ale możliwe.
    • ania.silenter_exunruzanka Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 26.07.04, 13:39
      Róznie. Przed ciaza 2, 3 razy w tyg. A teraz 3,4 5 razy/tydz chyba, ze
      przyjdzie @. Jest super;).
      pozdrawiam
    • tomoe Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 01.08.04, 21:35
      Jesteśmy małżeństwem od 6 lat i od poczatku kochamy się 1-2 razy w tygodniu.
      Seks nigdy nie był jakimś dominującym tematem w naszym związku, więc jak czasem
      nie mozemy przez 2-3 tyg (np. teraz, z powodu zagrożonej ciąży) to nic
      strasznego się nie dzieje. nie martw się i nie rób niczwgo na siłę. Co innego,
      jesli odczuwasz jakieś braki. Wtedy wypada chyba poruszyć z facetem ten drażliwy
      temat ;)
      • jacekkur Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 01.08.04, 21:45
        temat wcale nie powinien być drażliwy. Bo skoro faceci traktują was jako swoje
        kobiety do rznięcia to wam należy się podobne traktowanie facetów. W końcu we
        wszystkim bądźmy partnerami, a nie tylko w zarabianiu pieniędzy.
        • monkastonka Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 02.08.04, 15:51
          Faceta mam wziąść siłą a jak się nie da mam go zgwałcić? :)
    • patama Re: ile razy w tygodniu,miesiącu uprawiacie seks? 07.08.04, 19:04
      Nie ma sensu przejmować się tym ile razy w tygodniu uprawia seks ktoś inny.
      Jeśli jednak zaczyna ci coś przeszkadzać zacznijcie rozmawiać i powiedz
      szczerze w czym problem. Jeśli ne możecie uporać się z tym sami poszukajcie
      pomocy .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka