Dodaj do ulubionych

Badania profilaktyczne

19.11.05, 11:41
Dziewczyny ... i chłopaki :)
Robicie sobie badania profilaktyczne?
Bo ja, muszę stwierdzić ze wstydem, nie. Oprócz wizyt - raz na jakiś czas - u
dentysty wcale nie zaglądam do lekarza. Bo... brak czasu, brak czasu i główie
lenistwo. Może powinnam się zmobilizować? A jak to u Was wygląda?
Obserwuj wątek
    • s.dominika Re: Badania profilaktyczne 19.11.05, 13:37
      Ja robię regularnie, ale dopiero odkąd byłam non stop chora przez pół roku i niewiadomo było dlaczego. Teraz pilnuję - staram się raz na pół roku zrobić morfologię i mocz.Zwłaszcza mocz w moim przypadku - sa pewne rzeczy które musze pilnować. Nawet mojego męża na analizę krwi wysłałam - co uważam za swój osobisty sukces :-))))
      • gosia7813 Re: Badania profilaktyczne 19.11.05, 15:29
        Ja robie regularnie, a już w szczególności cytologię i usg bo w mojej rodzinie
        wszystkie kobiety poumierały na raka piersi lub jajników i ja tez mam ten gen,
        dlatego mam bzika na tym punkcie.
    • moboj Re: Badania profilaktyczne 20.11.05, 09:57
      raz do roku robię cytologię, 2 razy do roku podczas wizyty u gina usg, bo to w
      tej klinice normalka. krew mam badaną 4 razy do roku, bo jestem honorowym dawcą
      krwi. i to tyle mojego dbania o zdrowie.
      a, mieszkanie jeszcze przez jakiś czas wynajmuję od dentystki, więc co jakiś
      czas zagląda mi w paszczę. odpukać - wszystkie zęby zdrowe i tylko jedna plomba
      z czasów wczesnej podstawówki.
      • titicaka Re: Badania profilaktyczne 20.11.05, 15:58
        U mnie to wyglada nastepujaco : USG i cytologia co pol roku , USG piersi 1 raz
        w roku (od tego roku ), morfologia 1 raz w roku(minimum) , dentysta 1 raz w
        roku ...
        Pozdrawiam
        Beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka