sarnierzesy 01.04.06, 23:16 no włąśnie, jak często wasi parnetrzy dają wam kwiatki ??? i czekoladki???? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna0407 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 01.04.06, 23:38 Moj maz uwielbia kupowac mi kwiaty. To ja skutecznie go hamuje bo uwazam, ze kwiaty sa drogie i mozna wydac te pieniadze na cos czego bardziej potrzebujemy (oboje). Czekoladki dal mi tylko raz bo zrobilam mu po tym mala awanturke - mam nadwage i czekoladki nie sa wskazane. Wiem, ze mnie kocha, ze o mnie mysli i dba, wystarczy mi wiec roza z okazji urodzin, rocznicy slubu czy innego waznego wydarzenia, nie musze dostawac kwiatow czesciej. Odpowiedz Link
czekolada_orzechowa Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 02.04.06, 00:44 wcale. nienawidzę ciętych kwiatów,bo potem te trupy mi więdną w zasięgu wzroku. Czekoladek też nie lubię, w ogóle słodyczy nie jadam, z prezentów od męża najchętniej widzę śrut i naboje gazowe do wiatrówki:) Odpowiedz Link
sol_bianca Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 02.04.06, 00:57 NIGDY. w kategorii prezentow wygrywaja ksiazki. oraz zwierzeta. kwiaty dostaje regularnie od rodzicow :) taka mamy fiksacje, oni uwielbiaja miec kwiaty w wazonie, wiec jak kupuja dla siebie to tez cos mi "skapnie" Odpowiedz Link
eseczka1 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 02.04.06, 08:42 Bardzo lubię dostawać kwiaty od mojego męża, zawsze dostaję na różne okazje, typu: urodziny, imienimy, rocznice, a poza tym dostaję też dość często różyczkę bez okazji tak po prostu,jak to mówi mój mąż: "z miłości",uwielbiam róże, a mój mąż lubi mi sprawiać przyjemności. Odpowiedz Link
kalinazkalinowa Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 02.04.06, 08:49 ostatnio dostałam różę na Dzień Kobiet - raczej tylko z okazji jakiegoś święta: urodziny, imieniny itp. Odpowiedz Link
kruszynka301 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 02.04.06, 10:15 Kwiatów nie dostaję, bo uwielbiam mieć świeże kwiaty w domu i sama kupuję, dobrane kolorystycznie do mieszkania. Za to dostaję hiszpany (bezy z bitą śmietaną), które uwielbiam;))). Odpowiedz Link
julia246 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 02.04.06, 11:10 Nie dostaję tak bez powody:((( a na jakąś okazje wolę książki:))) Odpowiedz Link
caysee Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 02.04.06, 21:11 Ja dostaje kwiaty na wszelkie okazje typu urodziny, rocznica, a oprocz tego srednio raz na miesiac bez okazji. Kiedys nie moglismy byc razem w moje urodziny, on byl w Szwecji, a ja w Polsce i dostalam wieelki bukiet roz (tyle roz ile lat) dostarczony przez kuriera :) Bylam pod wrazeniem. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 03.04.06, 09:16 ja dostaje tylko jak rosna po drodze;) bardzo lubie wszelkie polne kwiaty (duzo bardziej niz te z kwiaciarni) wiec w zime dostaje tylko z okazji dnia kobiet, i ewentualnie urodzin:) Odpowiedz Link
ania19755 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 03.04.06, 12:23 codziennie ładne kwiatki no nie? ;-) Odpowiedz Link
viinga Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 03.04.06, 12:28 wcale, raz dostałam różę, pytam a co to za okazja, a on "mama sprzatała ogródek na zime" :)) Odpowiedz Link
nutelka79 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 03.04.06, 16:39 ostatni raz??? 8 marca, kolejna okazja to pewnie będzie 3 czerwca- nasza pierwsza rocznica ślubu. czekoladek nie dostaję bo nie przepadam za słodkościami-ale chętnie bym przyjeła coś z biżuterii- niestety bez okazji pozostały mi tylko marzenia. Czasem jest mi pzykro kiedy jesteśmy razem w mieście na spacerze, para zatrzymuje się przed stoiskiem z różami-on kupuje swojej partnerce kwiaty...a ja idę jak ta sierota koło mojego męża i myślę sobie-czy jego już naprawdę nie stać na taki gest( zaznaczam ze kiedyś z okazji dnia babci czy matki-ja tez tak poprostu dostawałam kwiatka od niego)..nie raz delikatnie nabąkne o tym, że cyt: "fajnie by było dostac od czasu do czasu kwiatka, tak bez okazji" wtedy słyszę" no fajnie". I na tym się kończy. ech.... Odpowiedz Link
kawka74 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 03.04.06, 19:20 Kwiaty czasem. Więdną, biedne. Ostatnio dostałam różyczkę miniaturkę, stary miał pomysł, żeby mnie nauczyć dbałości o kwiatki. Mam nadzieję, że eksperyment nie powiódł się na tyle, że nie będzie więcej kwiatków. Czekoladki wcale. Zawsze mi kupi jakieś łajno z nadzieniem, którego nie cierpię. Ja tam się cieszę, jak mi przyniesie dwulitrową colę light i zrobi obiad. Odpowiedz Link
monjan Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 04.04.06, 10:23 czasami, ale rzadko zwykle na okazje-nasze rocznice, czasem randki, dzien kobiet itp. dawno nie dostalam kwiatka, ale czasem potrafi mnie zaskoczyc, np. jak obronilam dyplom dostalam kwiaty:) Odpowiedz Link
luana4 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 04.04.06, 14:42 Ostatnio na Dzien Kobiet, ale nie od meza. Od meza wczoraj dostalam..... doniczki, o ktorych kiedys powiedzialam, ze chcialabym takie miec, a o kwiaty mam sie sama postarac:-) Odpowiedz Link
abneptis Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 05.04.06, 11:50 Nigdy po slubie. Ze 3 razy przed ślubem z czego raz bo jego brat miał kwiaty dla dziewczyny i sie nad nim ulitowal żeby do mnie nie szedł z pustymi łapkami:) --------------- sygnaturka fatal error Odpowiedz Link
kiki-riki22 co miesiac 05.04.06, 16:40 kwiaty dostaje raz w miesiacu plus na rozne okazje. czekoladki sama wybieram sobie w supermarkecie na cotygodniowych zakupach wiec nawet mi nie przyszlo do glowy zeby dostawac czekoladki... a bizuterie tylko na specjalne okazje. (zareczyny ;), wspolne zamieszkanie) Odpowiedz Link
headonshoulders Re: co miesiac 05.04.06, 17:31 tez co miesiac srednio. kwiaty. nie lubie czekolady. bez okazji, ot tak sobie. Odpowiedz Link
edavenpo Re: ja po 4 latach ani kwiatów ani czekolady :( 06.04.06, 11:56 Nie dostaje kwiatow bo jakos kwiaty mnie nie kreca. Maz daje mi zazwyczaj male prezenty jak ksiazki czy DVD bo to akurat bardzo lubie ;-) W piatek dostalam cala serie Sex and the City wiec lepsze niz kwiaty iec nie narzekam na brak kwiatow ;-) Kevin Odpowiedz Link
mysia-mysia ja nie dostaję 06.04.06, 16:39 Na zeszłoroczny dzień kobiet dostałam tulipanki, stały sobie w słoiku (wynajmujemy mieszkanie i staramy się nie wnosić niepotrzebnych gadżetów, które tylko zawadzają przy przeprowadzkach) na telewizorze. Stały tak sobie radośnie dni kilka aż jednego ranka wstałam pierwsza i wyszłam do toalety, a gdy wróciłam kwiatki i słoik leżały na podłodze w kałuży wody, a mój miły w łóżku w pościeli :) to ja mówię, że jak już je potrącił to mógłby sprzątnąć, a on, że same spadły. Tak się trochę posprzeczaliśmy aż wreszcie przystałam na wersję że same spadły podsumowując, że widocznie chciały popełnić samobójstwo. Od tej pory nie dostaję kwiatków :( a czekoladki czasami, tzn. na mikołojki, walentynki, imieniny itd. i jak misio z pracowniczej delegacji wraca. Odpowiedz Link
kiki-riki22 Re: ja nie dostaję 06.04.06, 21:56 ale to mozlie zeby spadly same! do tulipanow nalezy wlewac 2-3cm wody (na noc 3-4) bo jak jest duzo wtedy wiedna i sie przechylaja. moze u ciebie tez sie przechylily w jedna strone i sloik sie wywrocil. dlatego kwiaty trzyma sie w wazonach i na stole, a nie byle jak. Odpowiedz Link
pepperann Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 06.04.06, 20:37 Ja od męża kwiaty dostaję często i bez okazji. Ale też często sama kupuję do domu, bo bardzo lubię. Czekoladek w życiu od niego nie dostałam (nie lubię słodyczy). Odpowiedz Link
mjerominek odp = 0 06.04.06, 22:36 ja nie dostaje ani kwiatów, ani czekoladek, ani prezentów - prezenty dostaje się w święta Bożego Narodzenia oraz urodziny.... Nie uważam aby kwiaty i czekoladki były dowodem tego, że sie kocha. Czekolada pójdzie w biodra kwiatki zwiędną... cała kasa na marne bezsens idealny. Lepiej pójść do kina lub razem na spacer. Odpowiedz Link
nutelka79 Re: odp = 0 06.04.06, 22:48 nie chodzi o to czy zwiędną czy nie, czy czekoladki pójdą w biodra czy nie..chodzi o gest..można równie dobrze pójść na spacer...i wtedy partner wręcza swojej kobiecie maluśką, śliczną rózyczkę, czy tulipana. To naprawde miłe uczucie. I nie chodzi o dowód czy się kocha kogoś czy nie. ja kocham swojego męża i cieszę się jak mu sprawię przyjemnośc pysznym obiadek, łakociami(a uwielbia je) a ja z kolei chciałabym żeby czasem bez żadnego powodu(bo moje urodziny, bo imieniny) poprostu sam z siebie (bez dziwnych "przypomnień' "upomnień" )kupił kwiatka. Odpowiedz Link
kiki-riki22 Re: odp = 0 07.04.06, 10:58 spacer sie zapomni i czas sie straci aby isc do kina tez trzeba kase wydac. flimu mozna nie zrozumiec, przespac, zapomniec, niepolubic - i tez kasa w bloto rzucona zawsze sa jakies argumenty na nie. to twoje "nie" brzmi jakbys byla zazdrosna o kwiaty i czekoladki. mi nie przeszkadza, ze ty chodzisz do kina, albo masz puste wazony w domu. rob co chcesz, tylko nie krytykuj jak zgorzkniala baba. Odpowiedz Link
nutelka79 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 06.04.06, 22:43 hmm, dostałam jendak bez okazji kwiatka we wtorek( ale to chyba dlatego, że przez parę dni "delikatnie" się o niego upominałam". Odpowiedz Link
kruszynka301 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 06.04.06, 23:03 Kiedyś mąż mi zrobił straszną awanturę o rysę na feldze;)). On tego NAPEWNO nie zrobił, więc wyszło na to, że to ja. Zakazał mi jeździć jego samochodem, więc oczywiście, konsekwentnie do niego nie wsiadłam (akurat wybieraliśmy się na weekend ze znajomymi, byliśmy już spakowani). Mąż pojechał sam. Wrócił późno wieczorem, i grobowym głosem powiedział, że przyniósł mi kwiatka. METROWĄ daturę, którą dostał od znajomych;)))). Twierdził, że to na przeprosimy;))). Odpowiedz Link
abra111 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 09.04.06, 10:56 bardzo często - kilka razy w miesiącu (jak idziemy sobie na spacerek, to mąż nie może minąć kwiaciarek, żeby choć różyczki mi nie kupić) ;) czekoladek - nigdy - bo jestem permanentnie na diecie;) jesli chodzi o gesty - dość często oboje wyjeżdżamy na rózne tzw. "delegacje" i wtedy zawsze kupujemy coś drugiej osobie - jakiś drobny upominek - czasmi trunek z regionu, jakis specjał kuchni, czasami po prostu książkę czy płytę... ale ja uwielbiam byc rozpieszczana przez męża (sama też go rozpieszczam niemożebnie) - uważam, że w tym właśnie tkwi sedno - pokazaniu drugiej osobie, że się o niej myśli, że jest najwazniejsza;) Odpowiedz Link
abra111 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 09.04.06, 10:58 a przypomniało mi się coś - kiedyś przy okazji rozmowy z siorką paplałyśmy własnie o prezentach bez okazji od naszych mężów - ja się strasznie podniecałam, bo dostałam extra perfum - a siorka, że jej mąż też właśnie wrócił z delegacji z bydgoszczy i przywióżł jej w prezencie... kartkę pocztową z widokiem miasta (taką zwykłą widokówkę) ;):) dodam, że siora nie kolekcjonuje widokówek;) Odpowiedz Link
jenny110 Re: jak często dostajecie kwiaty ????? 09.04.06, 15:00 moj facet jak dotad daje mi bardzo czesto kwiaty i bez okazji,brawa dla wspanialych facetow ktorzy sa dzentelmenami! Odpowiedz Link