mam6lat 16.05.06, 21:39 czy ktoras z was ma do oddania stary welon? przygotowuję dekorację sali na chrzest dziecka, sala jest wielka, wybetonowana i szara (budynek tuz po budowie) z woalu welonowego zrobie motyle itp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: welony 16.05.06, 21:40 Ja moje oba welony zachowuje na chrzest naszych wlasnych dzidziusiow... Odpowiedz Link
madziaaaa Re: welony 17.05.06, 10:45 ja też miałam 2. Jeden pod spodem sięgający za łopatki i drugi 4 metrowy niesiony w kościele przez moja bratanicę. Podczas składania zyczeń w kościele mama odpięła mi ten długi, do oczepin zostałam już w tym krótszym. Kwestia wygody, a mała zawsze miała odiecanem że będzie niosła mój welon. Odpowiedz Link
bacha1979 Re: welony 17.05.06, 10:51 Zaraz dziewczyny, co z tymi welonami??? To jakis zwyczaj??? Odpowiedz Link
olenka7958 Re: welony 18.05.06, 23:59 Wiesz, ciezko sie rozstac z welonem, dla mnie to pamiatka, zreszta przesad mowi, by welon trzymac:) A nie mozesz kupic kawalek materialu, taki, z ktorego te welony szyja? Nie powinien kosztowac ponad 10zl za pol metra:) Sama przesylka bylaby drozsza..... Pozdrawiam i zycze udanej imprezki:) Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: welony 19.05.06, 08:25 no w ikei jest duzo takich tiulowych delikatnych w przeroznych kolorach, a sa niedrogie:) na allegro tez popatrz:) Odpowiedz Link
domi_mikolka Re: welony 19.05.06, 10:16 w życiu bym się nie rozstała ze swoim welonem. jeśli stac Cię na wynajęcie sali na chrzciny, to chyba na tiul w sklepie też Cię będzie stać, kosztuje od 5 do 8zł za metr i jest w różnych pastelowych kolorach. powodzenia! Odpowiedz Link
mam6lat Re: welony 19.05.06, 13:51 za złośliwe odpowiedzi dziękuję! nie stac mnie na wynajecie sali, dlatego grzecnosciowo korzystam z przyszłego salony w budowanym domu znajomych tiulu potrzebuje wiecej niz 0,5-1 metra AAARDZO DUŻO, W IKEA, OWSZEM JEST, ALE NIE jest to mały wydatek nie sadziłam, ze mozna byc az tak przywiazanym do starego welona - sama dostałam od kolezanki, ktorej zawalał w szafi i od dwoch forumowych mam z forum dziecko WATEK UWAZAM ZA ZAMKNIETY NIE SPODZIEWAŁAM SIE TAK NIEZYCZLIWEGO PRZYJECIA Odpowiedz Link
olenka7958 Re: welony 19.05.06, 16:40 > za złośliwe odpowiedzi dziękuję! Nie wiem, co uwazasz za zlosliwosc, ale ja przeczytalam wszystkie posty jeszcze raz i nie zauwazylam zadnej zlosliwosci. > nie stac mnie na wynajecie sali, dlatego grzecnosciowo korzystam z przyszłego > salony w budowanym domu znajomych Ok, rozumiem, ze moze nie stac ciebie, roznie bywa z pieniedzmi, raz sa, raz nie:( Ale musisz odrazu kogos podsumowywac? :( " > nie sadziłam, ze mozna byc az tak przywiazanym do starego welona " A jednak mozna byc przywiazanym do swoich rzeczy. A te dziewczyny, ktore nie przywiazaly sie do swoich welonow, to pewnie dawno juz je sprzedaly..... a reszta ma na pamiatke:) Nie zlosc sie! Czy sala bedzie pieknie udekorowana, czy tez nie, imprezka sie i tak powinna udac. Odpowiedz Link
annajustyna Re: welony 19.05.06, 17:35 Ja juz napisalam, ze nie chodzi o moje przywiazanie, tylko zgodnie z tradycja moje welony posluza do ciuszkow na chrzest (badz beciku - zalezy jak duza bedzie dzidzia)... Odpowiedz Link