annubis74 09.12.06, 18:52 gumka nas zawiodła i właśnie zastanawiam sie po ilu dniach/tygodniach należy zrobic test żeby sprawdzic czy jestem w ciąży? a jaki test polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megi231 Re: test ciążowy 09.12.06, 18:58 Ja zrobiłam tydzień po spodziewanej miesiączce i były 2 kreseczki. Niektóre testy juz przed planowaną miesiączką potwierdzają ciąże(bądz nie). Ja miałam test Quick View - polecam ten test jest bardzo czuły i jesli jesteś w ciąży napewno to wykryje. Odpowiedz Link
eana Re: test ciążowy 09.12.06, 19:00 Test już jest wiarygodny w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. Każdy test z apteki wykonany poprawnie (rano) jest ok, choć tak jak we wszystkim nie ma 100% pewności. Proponuję powtórzyć po kilku dniach. Odpowiedz Link
brak.polskich.liter Re: test ciążowy 10.12.06, 12:12 Jesli gumka zawiodla, zawsze mozna lyknac Postinor. To znaczy - do 72 godzin, bo potem to juz bez sensu. Testow jest od cholery i troche, wiekszosc wykrywa ciaze b. wczesnie (w pierwszych dniach po dacie spodziewanej miesiaczki). Odpowiedz Link
annubis74 Re: test ciążowy 10.12.06, 13:20 > Jesli gumka zawiodla, zawsze mozna lyknac Postinor. To znaczy - do 72 godzin, nie, to nie wchodzi w grę - nie planowaliśmy dziecka w tym momencie, ale jak sie przydarzy to też nic złego sie nie stanie - mamy stabilną sytuacje życiową i czas na dziecko jest właściwy - choćby ze względu na wiek musze jeszcze poczekac na wynik testu - bo to akurat połowa cyklu czyli - niestety lub stety szanse na dzidziusia mamy spore dzięki za wzystkie opinie, Odpowiedz Link
marti_ka82 Re: test ciążowy 11.12.06, 09:38 bywa czasami, że testy zawodzą mnie osobiście i mojej szwagierce nie wykryły testy ciąży, ot widocznie nasze nerki zbyt dobrze pracują i stężenie hcg w moczu było zbyt małe... ale za to beta hcg test w laboratorium z krwi... wykrył ciaże po 10 dniach od zaplodnienia bez problemu.. chociaż najlepiej też go wykonywać w dniu spodziewanej miesiączki... Odpowiedz Link
brak.polskich.liter Re: test ciążowy 11.12.06, 13:35 A, no to insza inszosc. Gdybys w pierwszym poscie napisala cos w stylu "pekla gumka, dziecka nie planowalismy, ale jak zajde w ciaze nie bedzie dramatu - kiedy zrobic test?" nie sugerowalabym Postinoru. Test zrob pierwszego dnia po spodziewanej miesiaczce. Jesli beda watpliwosci, mozesz powtorzyc test po 3-4 dniach. Odpowiedz Link