Dodaj do ulubionych

Szczekanie

17.04.11, 20:29
Mam 1,5 rocznego pinczerka, piesek jest kochany, przylepny itd., ma jedną wadę: szczeka bez umiaru poza domem, w domu- słodziak; wychodzi- jak z ADHD, szczeka na ludzi, ptaki, inne psy (tu- widać, że ze strachu, bo wszystkie są większe od niej). Czy takie szczekanie na wszystko przechodzi z wiekiem?Widzę na spacerach ludzi z psami, które idą grzecznie przy nodze, mój- szczeka jak wściekły. Jak oduczyć tego szczekania na wszystko?
Obserwuj wątek
    • deodyma Re: Szczekanie 19.04.11, 08:35
      nie wiem, jak to wyglada u innych psow tej rasy, ale przez 10 lat mielismy Ratlerka i ona nam nie szczekala w ogole, no chyba ze, jak ktos z nas wracal do domu, albo ktos pukal do drzwi.
      ogolnie rzecz biorac ta sunka byla bardzo zrownowazona pod tym wzgledem.
      ale u nas na osiedlu sasiedzi z bloku obok maja psa(mieszanca), ktory non stop szczeka, jak tylko wyjdzie na spacer i nie przestaje, poki nie wroca z nim do domu.
      pies ma 11 lat...
      • iranda Re: Szczekanie 24.04.11, 15:35
        Moja Shanti, jak już pisałam wcześniej, na dworzu jest POTWOREM:)) Drze się na wszystko i na wszystkich, w domu, jak piszesz:"SŁODZIAK":))) Nie przejmuj się, psy szczekają, koty miauczą..... a rybki są nieme:)
        • marzeka1 Re: Szczekanie 26.04.11, 21:16
          Cóż, widać trzeb zaakceptować.
          • iranda Re: Szczekanie 27.04.11, 11:54
            :D
            Trzeba, ale ma to też dobre strony:) Jak mój mąż wychodzi z sunią, to wiem w którym miejscu są i kiedy dochodzą do klatki schodowej. Pomaga to np. w podaniu obiadu na czas albo zalaniu kawy:))
            • moonalisa Re: Szczekanie 13.08.11, 10:19
              ja też nie narzekam,że mój pies ciągle szczeka-dzięki temu wszyscy z osiedla wiedzą,że ktoś się kręci wokół domków(kiedyś były kradzieże)-jest alarmem nie tylko dla mnie,nawet mi dziękują:)
              • deodyma Re: Szczekanie 17.08.11, 21:41
                no moja tez chodzi , powarkuje, ale ktoregos pieknego dnia zlekcewazylam jej pomruki i jakas menda zwinela mi nowiutkie buty zimowe z wycieraczki pod drzwiami.
                rzecz miala miejsce w bialy dzien a ja bylam wsciekla, jak osa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka