Dodaj do ulubionych

ratlerki i dzieci

19.08.06, 13:07
Mój ratlerek jest spokojny i bardzo lubi się bawić z dziećmi !!
Nie sczczeka ani nie warczy !! Ale kiedy dziecko bedzie się go bić i poprosu
traktować jak zabawkę to może być gorzej !! Wiem o tym z własnego doświadczenia !!
Obserwuj wątek
    • hermal Re: ratlerki i dzieci 19.08.06, 16:33
      Ratlerki raczej nie przepadają za dziećmi-dzieci traktują je chyba jak
      zabawki!.Poza tym są bardzo zazdrosne o właścicieli i jeżeli właściciel okazuje
      jakieś większe zainteresowanie dzieckiem a ratlerek "spada" na dalszy plan może
      być żle!.Moja suńka podgryzała takie dzieciaki! Ale jak dziecko okazywało jej
      dużo życzliwości :głaskało,całowało i pieściło to wszystko było ok! Tylko mnie
      nie mogło być raczej w pobliżu!
      • deodyma Re: ratlerki i dzieci 19.08.06, 22:06
        ja rowniez tak uwazam. zreszta gdy pojechalam po nasza Fige przed siedmioma
        laty to pamietam, ze ludzie, ktorzy mi ja sprzedawali wypytywali mnie, czy u
        nas w domu nie ma malych dzieci. dowiedzialam sie przy okazji, ze mlode
        malzenstwo chcialo kupic ratlerka od nich dla swojego dziecka. no i ci panstwo
        nie sprzedali im ratlerka twierdzac, ze to nie sa pieski dla malych dzieci.
        jesli chodzi o nasza Fige to ona nie przepada za dziecmi. glaskac im sie nie
        pozwala i ucieka przed nimi, gdzie pieprz rosnie.
        • iranda Re: ratlerki i dzieci 30.08.06, 22:32
          Zdecydowanie nie, dla dzieci nie polecam
    • kula223 Re: ratlerki i dzieci 07.10.06, 09:57
      heheheh to fajnie ale wiem ze te malensta zrobia takiego hałasu ze uszy ci
      odpadna:D
    • e2006 Re: ratlerki i dzieci 20.10.06, 20:31
      Moja ratlerka Lucyna zdecydowanie nie kocha mojego synka. On ma dwa lata i w
      sumie Lusi nie zajmuje go specjalnie, ale ona go unika. Te psy są dla dzieci za
      delikatne. każde mocniejsze uderzenie czy uścisk może im zrobic poważną krzywdę.
      Super komitywa jest tylko wtedy, kiedy mały je, Lusi żebrze obok i on oczywiście
      się z nią dzieli. Jeden kęs on, jeden ona. A jak coś mu upadnie, nawet nie
      trzeba sprzątać, bo od razu jest zlizane z podłogi.
      • reniuszka Re: ratlerki i dzieci 23.10.06, 23:35
        To są małe "odkurzacze", fakt. Mój Fliper za to chomikuje wszystko i znosi
        do swojej budki, nie śpi w niej choć jest mięciutka. W dzień mu się zdarzy wejść i zasnąć ale woli kanapę :) Znajduję tam całe jabłka (chyba
        ukradzione z koszyka w kuchni), ziemniaki, pocięte ząbkami kawałki papieru
        i inne cuda, nie wspomnę o niezliczonych pluszakach. Niekiedy sam się ledwo mieści bo ma tyle poupychane. Kochany jest. 20 -ego skończył 4 miesiące.
        Pozdrawiam. Renia
        • haritka Chomik 16.11.06, 13:40
          Moj Paco tez wszystko znosi do swojej budy i tez sie przez to w niej nie miesci.
          Buty, ukradzione skarpety, pluszaki,paski wszystko co znajdzie. Co do dzieci
          To moj syn ma 9 lat i nasz pies, budzi go rano wskakujac do lozka , bawi
          sie z nim ganaiaj sie po domu i bawiac w chowanego. Mam tez 4 letnia
          siostrzenice to jej sie boi.
          • grzybnia Re: Chomik 21.11.06, 13:44
            Witam.
            Też od niedawna mam sunię ratlerka Unkę, ma teraz 5 m-cy i dla odmiany wręcz
            uwielbia moje dzieci. Fakt, że nie są juz bardzo małe (najmłodsze 6 lat) i
            wiedzą jak należy bawic się z pieskiem żeby nie zrobić mu krzywdy.Ja nie zwsze
            mam czas (i mozliwości fizyczne) na szalone zabawy ze szczeniakiem a dzieciaki
            jak najbardziej i pies jest zachwycony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka