Dodaj do ulubionych

Problem z kobietą.

12.05.14, 19:45
Byłem z dziewczyną 4 lata. Bardzo trudny charakter, dziewczyna wiele w życiu przeszła, trudne dzieciństwo itd.. ciągle szukała czegoś nowego, nie mogła się realizować, ciągle coraz to nowe pasje. Zaczęło się psuć, tajemnice, chowanie telefonów, wiedziałem, że nie mówi mi o wszystkim. Sam nie byłem święty, popisywałem z innymi kobietami, miałem w planach się spotkać z jedną z nich, potem to się wydało... ostatecznie ona ode mnie odeszła - znalazła nowego. Nie było mowy o powrocie, w prawdzie wydzwanialem do niej, przyjezdzalem do jej pracy, za kazdym razem mnie unikała. Kontakt urwał się całkowicie. Po ok pół roku zaczalem dostawac od niej zdawkowe sms. Fakt, że opinię jej wyrobilem odpowiednia, w sumie sam się dziwiłem, że jeszcze chciała rozmawiac. Tęskniłem za nią. Od jej rodziny zacząłem dostawać informacje o tym, że jej nowy chlopak zle ją traktuje. Wyzywa ją, ubliza, trzyma pod kluczem, podobno zdarza sie uderzyć. Nasi wspolni znajomi są już tylko moi, nie wychodzi z domu, nie ma znajomych, jej siostra mówiła, że nawet się pocięła, ciągle płacze. sam dostawalem od niej telefony w nocy z płaczem, mówiła że się zmieniła ze nawet nie rozmawia z innymi facetami, ale lekceważyłem to, uznałem, że sama sobie na to zasłużyła. Czuję, że chce do mnie wrócić, ale nie chce tego powiedziec wprost, kobieca duma. Czy taka kobieta zasługuje na drugą szansę? W związku była dobrą kobietą, opiekuńczą, zaradną, ciepłą... łączy szkołe, dwie prace, to dobra dziewczyna. Ciągle o niej myśle.
Obserwuj wątek
    • doominika94 Re: Problem z kobietą. 16.05.14, 21:13
      Jeżeli jeszcze do niej coś czujesz i wiesz, że mógłbyś jej wybaczyć, a ona Tobie, możesz spróbować. Ale nie rób tego z litości, jak słyszysz o tym złym traktowaniu. Bo o to tutaj nie chodzi, żeby ruszyło Cię sumienie, bo tamtem ją tak traktuje, a przy Tobie byłoby dobrze. Na początek możesz spędzać z nią czas i wtedy zobaczysz czy się zmieniła. Czy warto wchodzić w związek drugi raz. Zaprzyjaźnijcie się, to pomaga. Dajcie sobie czas.
      • moja_sprawa3 Re: Problem z kobietą. 12.06.14, 19:03
        Ster przysłowie mówi, dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki.
        • ali-zia Re: Problem z kobietą. 10.08.14, 18:05
          Tak, nie wchodzi się...Postaraj się znaleźć dziewczynę do stałego związku, zdrową relację...Alicja Poznan
    • ryc.kam Re: Problem z kobietą. 14.08.14, 14:04
      Jeśli Cie to wszystko rusza, co się u niej dzieje to znaczy że coś jeszcze między Wami jest. Myślę, że ona zasługuje na drugą szanse tak samo zresztą jak Ty, ona poczuła się zraniona i Ty również, oboje macie sobie coś do zarzucenia a jednak macie się ku sobie. Myślę, że spróbować zawsze warto, jeśli nie wyjdzie to trudno ale nic nie tracicie.
    • haneke_29 Re: Problem z kobietą. 25.08.14, 14:26
      Fakt, że opinię jej wyrobilem odpowiednia, w sumie
      > sam się dziwiłem, że jeszcze chciała rozmawiac.

Najwidoczniej dziewczyna niewyposażona w shit detector czuje miętę do toksycznych facetów.
      • zelda87 Re: Problem z kobietą. 27.08.14, 15:33
        Widzę tu jakiś szantaż - albo będziesz ze mną albo się zabiję czy coś w ten deseń. To bezsensu, bycie z litości. Z resztą nie byliście ze sobą szczerzy, to po co ciągnąć coś co jest toksyczne.
    • speedboat8 Re: Problem z kobietą. 27.08.14, 18:10
      Wiele tu porad bardzo zdroworozsadkowych ,ktore sa zasadne.Ale zycie to nie tylko twarde stanie na obu nogach.
      Ja bym sie z nia spotkal gdzies na neutralnym tereni i po prostu pogadal.Zapytal jak ona ocenia wasz zwiazek,jakie widzi w nim "wpadki".To jest sytuacja ktora mimo ze dosc toksyczna to moze ci wyjsc na dobre .. i jej tez bo analizujac wasz zswiazek oboje stajecie sie nieco madrzejsi na przyszlosc .Moze nawiazecie ponownie nic pozrozumienia ? ale nawet jesli nie ,to warto ten wasz zwiazek jakos domknac przez szczera rozmowe ale juz bez emocji i bez OCENIANIA(!) jenej osoby przez druga.Mowcie o swoich emocjach,odczuciach ale nie oceniajcie sie.To wazna zasada i dobrze by bylo abyscie sie w tym temacie zgadzali.Jak rozmowa wam sie wymlnie spod kontroli oznacza ze nie ma sensu dalej tego ciagnac.To bedzie kropka nad "i" ale i tak z tego zyskasz niebanalne doswiadczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka