Dodaj do ulubionych

Kredyt zaufania

14.12.10, 13:48
jak duży jest w przypadku nowo poznanej osoby? Dajecie go komuś, kogo dopiero poznajecie? Zaufanie. Buduje się z upływem czasu? Czy są ludzie, którym ufamy od początku, a inni dopiero muszą na to zaufanie zapracować? Czy łatwo stracić Wasze zaufanie?
Obserwuj wątek
    • lupus76 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:05
      O bardzo intymne rzeczy pytasz smile
      • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:38
        Przecież pytam ogólnie. Nie chciałam złamać jakiegoś tabu, przepraszamsmile
        • lupus76 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:39
          To nie tabu. ale wiąże się z wątkiem sąsiadującym smile
          • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:47
            Życie pokazuje, że nie zawsze się wiąże.
            Poza tym tamten wątek zmierza w kierunku uwielbienia dla pewnej ... Alfy big_grin
            • lupus76 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:50
              Teraz idzie w stronę Atoma smile
              • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:55
                A tego to nie znam sad
                • lupus76 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:06
                  Spróbuj mu zaufać:
                  https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT6-qOrBreLc3iCILrSMyRyDxE-vc-mumDEq4K-ZGafbTgePlET
                  A pożre Cię najdalej na 3 zakręcie wink
                  • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:10
                    O takim to bym się chciała przejechaćsmile I 3 zakręt mi nie straszny, gorzej z nagłym hamowaniem smile
                    • lupus76 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:26
                      Na tym to polega: rura, dohamowanie, pisk gum i znowu rura big_grin
                      Wyguglaj sobie jeszcze Caparo T1 smile
                      • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:28
                        Tak i już wiem, co chcę na gwiazdkę big_grin
                        • lupus76 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:31
                          Na początek Może lepiej kierownica z force feedbackiem i Gran Tourismo 5 smile
                          • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:33
                            Żadne takie substytuty. Chcę prawdziwe autko. Na dzisiejsze oblodzone drogi... hm... To jeszcze kierowcę poproszę, w końcu szpilek szkoda big_grin
                            • lupus76 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:36
                              Na takich drogach Arielem byś chciała pomykać?
                              To jest sobkostwo.
                              Narzady nie nadawałyby się do przeszczepu wink
                              • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:38
                                Nie lubię snobizmu. To tak wyobraźnia zadziałała. Idealne drogi, gładkie autostrady... Perfekcyjny świat dla autek smile
                                • lupus76 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:40
                                  Zapewniam Cię, że Ariela Atoma nie kupił zaden snob. To auto dla motoryzacyjnych fanatyków - dość zamożnych i jeszcze bardziej szurniętych smile
    • madalenka25 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:12
      intuicyjnie rozpoznaje ludzi... potem mają u mnie czystą kartę - zaufanie to za dużo powiedziane- potem życie weryfikuje
      choć jest parę takich osób gdzie "zaiskrzyło" między nami o pierwszej chwili .. rozwija się i tak mogę powiedzieć że im ufam
      ale ja nie jestem dobrym przykładem bo ja za zasady lubię ludzi..
      • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:40
        Intuicja? Zdarza się, że zawodzi, no, ale ja tez lubię ludzi... smile
        • lupus76 Ratunku!!!!! 14.12.10, 14:43
          Kanibale na forum! big_grin
          • mgielka.poranna Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 14:48
            Mów za siebiesmile Lubić nie znaczy, smakowaćsmile
            • czarny.onyks Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 14:51
              no nie wiem...czasem warto troszkę...posmakowaćtongue_out
            • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 14:51
              Żeby lubić trzeba najpierw posmakować. Modliszki!!!! ;D
              • mgielka.poranna Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 14:56
                Zaraz modliszki!
                To już nikt nie chce się poświęcić dla szczytnych celów? Wszak wcale nie tak nieprzyjemnychsmile
                • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:05
                  Zostać posiłkiem - o tym zapewne marzy każdy z nas big_grin
                  • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:09
                    oczywiście, że marzy.. ciągle o tym mówią...
                    • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:24
                      Mówią raczej: Zjadłbym Cię całą. Znaczy raczej chcą być konsumentem, niż posiłkiem smile
                      • mgielka.poranna Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:26
                        Sugeruję kompromis: wspólną konsumpcję smile
                        • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:34
                          Tak jest. Daj mi nogę...
                      • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:29
                        STOP a kobieta nie może powiedzieć facetowi zjadłabym cie mój pączuszku?
                        • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:31
                          Pączuszku?
                          Lepiej nie, bo może zaowocować wzwodem wewnętrznym big_grin
                          • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:36
                            bananiku?
                            • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:36
                              dlaczego chcesz banować mojego nicka?
                              • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:46
                                https://alfonz.bloger.cz/obrazky/alfonz.bloger.cz/obr/banan.jpg o takiego mi chodziło
                                • czarny.onyks Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 15:52
                                  i już nawet rozebrany....
                                  zaczynam się robić głodna, jak Wy tak ciągle o jedzeniu, smakowaniu, próbowaniu...

a tu nawet banana braktongue_out
                                  • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 17:35
                                    A co masz? smile
                                    • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 18:22
                                      ja mam czy Onyks?
                                      ja mam wink
                                      • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 20:30
                                        Onyks smile
                                        Post do Ciebie jest niżej smile
                                • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 17:34
                                  Co Ty o tych głodnych mówiłaś?
                                  • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 20:33
                                    że trzeba nakarmićwink
                                    • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 21:44
                                      Albo ja mam problemy z pamięcią, albo Tobie klawiatura płata jakieś psikusy smile
                                      • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 21:52
                                        masz problem z pamięciąwink
                                        • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 21:59
                                          Niemożliwe - w zeszłym miesiącu dokupiłem 512 MB smile
                                          • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 22:04
                                            no dobra to moja klawiatura.. ale to Twoja wina bo oplułam ja parę razy kawąwink
                                            a o tych głodnych to było jakoś...
                                            że im chleb na myśli..
                                            • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 22:39
                                              Klawiatura też człówiek - napić się musi wink
                                              • madalenka25 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 22:47
                                                to może lepiej ja się napiję..
                                                • lupus76 Re: Ratunku!!!!! 14.12.10, 22:49
                                                  Tak. i podziel się z klawiaturą smile
                                                  • lupus76 A tu masz 14.12.10, 22:50
                                                    jeszcze jedną wycieraczkę smile
                                                  • madalenka25 Re: A tu masz 14.12.10, 22:54
                                                    taki mi siedzi na kolanach i łzy zlizuje bo chusteczek nie mam
                                                    to ja wracam do kąta i popłacze se jeszcze
                                                  • lupus76 Re: A tu masz 14.12.10, 22:56
                                                    Czemu płaczesz? Przyszedł rachunek od blacharza?
                                                  • madalenka25 Re: A tu masz 14.12.10, 22:59
                                                    rachunek zapłaciłam wczoraj
                                                  • lupus76 Re: A tu masz 14.12.10, 23:04
                                                    I do dziś Ci łzy wyciska?
                                                  • madalenka25 Re: A tu masz 14.12.10, 23:09
                                                    to forma dbania o urodę..
                                                    wiesz piękniejsze oczy.. gdy się je dobrze nawilży
                                                  • lupus76 Re: A tu masz 14.12.10, 23:13
                                                    A tak. Ja pięknieję przy krojeniu cebuli. Albo tarciu chrzanu smile
                                                  • madalenka25 Re: A tu masz 14.12.10, 23:15
                                                    trzesz chrzan... sam... fajnie..
                                                  • lupus76 Re: A tu masz 14.12.10, 23:19
                                                    Bardzo rzadko - ale się zdarza smile
                                                    W sumie, to na co dzień do kiełbaski można dobrego gotowca kupić smile
                                                    Ale do kiszonych ogórów trzeba trochę chrzanu wrzucić - i przy obieraniu i krojeniu nie ma siły - zawsze łza na rzęsie się zatrzęsie smile
                                                  • madalenka25 Re: A tu masz 14.12.10, 23:27
                                                    ale wiesz .. co zrobione samemu to samemu...
                                                  • lupus76 Re: A tu masz 14.12.10, 23:27
                                                    No nie wiem.
                                                    Spróbuj się pomasować po plecach wink
                                                  • madalenka25 Re: A tu masz 14.12.10, 23:35
                                                    mówiłam o chrzanie czy ogórkach
                                                  • lupus76 Re: A tu masz 14.12.10, 23:38
                                                    Ogóry, zur, barszcz - są poza konkurencją. Natomiast chrzan naprawdę da się kupić "prawie" jak domowy. i wiem, ze prawie robi różnicę, ale w tym przypadku - nie tak wielką smile
                                                  • madalenka25 Re: A tu masz 14.12.10, 23:44
                                                    w tym galimatiasie zapomniałam już ile radości sprawiało mi robienie przetworów albo takiej prawdziwej białej kiełbasy..
                                                  • lupus76 Re: A tu masz 14.12.10, 23:48
                                                    O! Wędlin sam nigdy nie robiłem smile
                                                  • madalenka25 Re: A tu masz 14.12.10, 23:50
                                                    kiełbasy to i ja dawno nie robiłam ale mięsa piekę dośc dobrewink
        • madalenka25 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:54
          w moim życiu zawiodła mnie raz ale parę razy jej nie posłuchałam i też nie było kolorowowink
          • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:58
            Mnie może nie tyle zawiodła, ile nie zawsze jej słucham.
    • czarny.onyks Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 14:13
      nie ma jednej odpowiedzi...
      są ludzie, gdzie od początku wyczuwa się, że to swój człowiekwink
      i wtedy zaufanie jest większe...choć nadal ograniczone...

ale są tez osoby, gdzie odkrywam się baaardzo powoli....gdzie ktoś musi zapracować, by można było zaufać....
    • robert.83 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:29

Zaufanie... hm.

Jakoś tak przyzwyczaiłem się nie oczekiwać od ludzi za dużo. Nie proszę za często o pomoc i nie opieram swoich działań na innych. Tak, żeby w każdej chwili móc wstać i wyjśćsad.
      Ale... zawsze jest jakieś ale. Ludź się wkręca i tyle. Nie poradzisz nic.
      • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 15:37
        Nie oczekujesz, bo?...
        1.Ludzie mogą zranić?
        2. Nie chcesz mieć długu wdzięczności, czy jak to tam nazwać?
        3. Boisz się?

Nie chodzi o stałe opieranie się, ale o umiejętność powiedzenia w wyjątkowej sytuacji: potrzebuję pomocy. To tak moim zdaniem, i wiem, wcale to nie jest łatwe.

A ludzie już tak działają, że przyciągają smile

• robert.83 Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 16:04

Bo nie wiem dlaczego.
          W czym ktoś mógłby mi pomóc? Jak?
          Po prostu nie widzę miejsca na takie coś.

Lipa straszna, bo naprawdę chciałbym... inaczej to wszystko poustawiaćsmile.
          Dzielić minusy i plusy dnia.
          • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 15.12.10, 13:26
            Mam nadzieję, że kiedyś będziesz wiedział, że znajdziesz odpowiedzi.
            Czasem, wystarczy, by ktoś był. Jak? Ot, choćby swoją obecnością.
    • kawamija Re: Kredyt zaufania 14.12.10, 19:22

z kredytami jest pewien problem - trzeba je spłacić.....kiedyś wink

spotykam nowego człowieka - ma białą kartkę, którą sam zapisuje wink ale coraz bardziej ufam własnym odczuciom i to się sprawdza....
      • mgielka.poranna Re: Kredyt zaufania 15.12.10, 13:25
        Bez zobowiązań żyje się jakoś tak niepełnie.
        Człowiek nie jest stworzony do życia sam ze sobą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka