16.09.11, 12:25
Załóżmy, że ktoś całe życie był sam. Czy potencjalnej osoby do związku powinien szukać wśród tych 10-15 lat młodszych ale o podobnym lub nie tak przytłaczająco większym doświadczeniu czy też wśród równolatków, a zatem wśród osób po dwóch rozwodach i z gromadką dzieci?
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: Dylemat 16.09.11, 12:28
      nie wiem stary.. przeyebane trochę..
      jak całe życie był sam, to chyba nie ma co szukać, tylko poczekać aż sama znajdzie, może się zdarzy trzęsienie ziemi i rzuci te osoby na siebie big_grin
    • ane-tal Re: Dylemat 16.09.11, 12:35
      Wszędzie tam gdzie Prokurator nie grozi.
    • gyubal_wahazar Re: Dylemat 16.09.11, 12:42
      > Czy potencjalnej osoby do związku powinien szukać wśród tych 10-15 lat młodszych

Zdecydowanie. Szczególnie jak ma np 20. Niech namierzy najbliższe przedszkole i krówki przez siatkę co 2-gi dzień. Po paru latach, boisko najbliższej podstawówki i donaldówki. A w średniej to już z górki : bałagan albo sporty (wyłącznie z filtrem, w końcu z damą ma do czynienia)

> czy też wśród równolatków, a zatem wśród osób po dwóch rozwodach i z gromadką dzieci?

... po 3 wyrokach za pobicie konkubentów ze skutkiem śmiertelnym, a na co dzień dilujących koką po przejściach podziemnych. Słowem - o wyrazistej osobowości i żyłce biznesowej.
      Trochę strach, ale jak leje, znaczy, że kocha a i koki można czasem zaniuchać za darmola.
      Win-win scenario
    • witrood Re: Dylemat 16.09.11, 19:43
      Nie ma chyba reguły. Podwójne rozwódki skreśliłbym ze startu - skoro są po drugim rozwodzie coś z nimi wyraźnie nie halo, bo trudno wierzyć, że są aż tak pechowe. wink
      Ponoć najlepsze równanie wiekowe, to facet = kobieta - 6 wink Ale nie wiem... wink
      • fuks0 Re: Dylemat 17.09.11, 19:06
        >facet = kobieta - 6

A przypadkiem nie: kobieta= facet-6, czy też - dla większej jasności - wiek kobiety = wiek faceta - 6?
    • bebe.zet.ka Re: Dylemat 16.09.11, 19:47
      Hmmmm.....młodsi są OK, z równolatkami nie mam nawet o czym rozmawiaćsmile
    • tapatik Re: Dylemat 16.09.11, 22:08
      noajdde napisał:

> Załóżmy, że ktoś całe życie był sam. Czy potencjalnej osoby do związku powinien
      > szukać wśród tych 10-15 lat młodszych ale o podobnym lub nie tak przytłaczając
      > o większym doświadczeniu czy też wśród równolatków, a zatem wśród osób po dwóch
      > rozwodach i z gromadką dzieci?

Złe założenia.
      Po pierwsze każdy kiedyś był sam. Nie ma osób, które od samego początku życia były w związku, bo niemowlęta nie potrafią być w związku. Mam na myśli związek uczuciowy, rzecz jasna.
      Po drugie dlaczego zakładasz, że osoby 10-15 lat młodsze od Ciebie mają podobne doświadczenia uczuciowe?
      Po trzecie, dlaczego zakładasz, że osoby w Twoim wieku są po rozwodzie i z dziećmi?
      Wśród moich koleżanek ze szkoły znam przynajmniej trzy, które są bezdzietnymi panienkami, a dwie następne były nimi tak ze dwa lata temu.

Czyli przyjęte przez Ciebie założenia można o kant dupy potłuc.
      • noajdde Re: Dylemat 17.09.11, 12:12
        "Po pierwsze każdy kiedyś był sam." - zgadza się, niektórzy w wieku lat 12-tu. Przecież wiem, że ludzi o podobnej "historii" do mojej można policzyć na palcach, jednej ręki. Gdybym w realu powiedział, że nigdy nie miałem dziewczyny, nastąpiłaby conajmniej konsternacja. Ten podwójny rozwód to przenośnia, dla zobrazowania przepaści dzielącej mnie i zwykłych ludzi. Tylko nie pisz, że mogę udawać kogoś, kim nigdy nie byłem. To, że ze mną jest coś nie halo, widać byłoby na każdym krokutongue_out
        • stefcia41 Re: Dylemat 17.09.11, 12:21
          <przepaści dzielącej mnie i zwykłych ludzi>

fakt
          wali po oczach ta Twoja niezwykłość
          ślepnę powoli od tego
    • heh-666 Re: Dylemat 17.09.11, 12:15
      lepiej zaplanuj z rodzicami którzy dopiero robią dziecko
      coś tak wiesz po królewsku pojedź wink
    • fallus25cm Re: Dylemat 17.09.11, 14:15
      Bez względu na bagaż doświadczeń to dylemat typu:
      Nowy samochód z salonu czy stary grat z komisu.
      • oszukany.32 Re: Dylemat 17.09.11, 20:58
        znam samotne 20, 25, i 30 latki (w tym z dźiecmi), oraz samotnych 20, 30 latków, ale i np. samotnego od 30 lat 50latka. A w rodzinie
        samotna od 47 babka
        samotna od 17 lat matka
        samotna od 54 lat ciotka
        samotność jest po prostu wpisana już do końca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka