Dodaj do ulubionych

SOPA / ACTA - mięszane uczucia

22.01.12, 17:52
Czy naprawdę zagrażają wolności słowa? Bo jednak oglądanie Gwiezdnych wojen w aviku PRZED premierą kinową to chyba w porządku nie jest?...

On the other hand - kto mi zaręczy, że dostawca Internetu będzie musiał dostarczać służbom specjalnym dane o ściąganiu przeze mnie Gwiezdnych wojen a nie o KAŻDYM moim prywatnym liście?
Obserwuj wątek
    • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:01
      Nikt Ci tego nie zagwarantuje. Wszystko zmierza co spacyfikowania internetu i przestanie być po pierwsze taki pociągający, a po drugie niebezpieczny.
      Jak sądzę o tym jak kiedyś wyglądał internet będą opowiadać nasze dzieci swoim dzieciom w ramach ciekawostki przyrodniczej, tak jak dzisiaj opowiadam o tym jak onegdaj stawało się przed domem kultury raz w tygodniu i wymieniało kasetami bo nie było wypożyczalni video.
      • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:03
        Skąd wiesz, że do spacyfikowania? Chociaż działania Googla i innych w Chinach potwierdzą Twoją tezę.
        • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:20
          Coraz głośniej i coraz częściej mówi się o identyfikowaniu piszących, jak też o zapanowaniu nad piractwem w sieci. Oczywiście nie ma co się łudzić, że chodzi o bezpieczeństwo i komfort korzystania z sieci obywateli tylko o ogromne pieniądze które przeciekają w postaci filmów, muzyki czy oprogramowania. Za tym stoją wielkie koncerny, za nimi duża polityka, więc machina pójdzie w ruch i zdepcze internet w takiej formie w jakiej jest w tej chwili.
          • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:43
            Jeśli zadeptanie piractwa jest jeno zamysłem to trudno się nie zgodzić.
            • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:58
              Przy okazji zdepcze się swobodę wypowiedzi.
              • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:59
                No właśnie tu me mieszane uczucia.
                • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 19:39
                  Nie ma co ukrywać, brak anonimowości wypowiedzi ogranicza jej swobodę. Zupełnie innym, bardziej otwartym tekstem można pisać gdy jest się rozpoznawalnym. Zatem wiele spraw nie będzie omawianych na forach i innych takich bo się ludzie zaczną krępować.
                  • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 19:41
                    Nie jest się rozpoznawalnym.
                    Heh nie ma to jak robić kilka rzeczy jednocześnie.
                    • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 20:29
                      Ochrona tchórzy nie jest tematem tego wątku smile
                      • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 20:37
                        Czy pisanie o problemach łóżkowych z mężem czy żoną pod swoim imieniem i nazwiskiem miałaby czemuś służyć? Zapewne nie małżeństwu. Czy anonimowe pisanie w tym temacie coś pomoże? Zapewne nie pomoże, ale też nie zrujnuje związku.
                        Nie przeczytam też pewnie o innych sprawach o których mogę przeczytać teraz bo ludzie nie będą mówić, a przynajmniej część z nich nie będzie.
                        • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 20:41
                          Teraz nie mówią ludzie a nicki. Wierzysz w to co mówią nicki? Naiwnya.
                          • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 20:48
                            Oczywiście wierzę we wszystko, zawsze i wszystkim smile
                            Są nicki, które piszą na forach o różnych np. choróbskach rzeczy które się nieraz przydały. Ludzie nie będą o tym pisać. Takie jest moje zdanie.
                            • czarnamajka75 Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 20:54
                              to_ja_pisze napisała:

> Oczywiście wierzę we wszystko, zawsze i wszystkim smile
                              > Są nicki, które piszą na forach o różnych np. choróbskach rzeczy które się nier
                              > az przydały. Ludzie nie będą o tym pisać. Takie jest moje zdanie.
                              ...tak się wtrącę w tę dyskusję - pisałyście o problemach z zamiennikami leków( podróbkami) w związku z ACTA - nie słyszałam o tym mogłybyście przyblizyć temat?
                              • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 21:10
                                Pomięszały się tu różne kwestie, ja nie wiem nic o tym co ACTA może mieć wspolnego z zamiennikami.
                            • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 20:55
                              Dopóki chorowanie będzie legalne będą pisać.
                              • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 21:13
                                Przypomniała mi się strona tytułowa z Angory:
                                www.angora.com.pl/spistresci.xhtml z lewej strony jest jeszcze z tego tygodnia.

Trzeba zdelegalizować choroby i będzie kłopot z głowy. Postuluję również od razu zlikwidowanie Ministerstwa Zdrowia, szpitali i przychodni. Ile mniej wydatków. Natura niech się sama broni.
                                • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 21:28
                                  Może i do tego dojdziemy... W końcu im mniej państwa tym lepiej jak głosi doktryna liberałów.
                                  • to_ja_pisze Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 21:38
                                    Jakbym Korwina Mikke czytała.
    • red-fox Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:02
      r_plus napisał:

> Czy naprawdę zagrażają wolności słowa? Bo jednak oglądanie Gwiezdnych wojen w a
      > viku PRZED premierą kinową to chyba w porządku nie jest?...
      >
      > On the other hand - kto mi zaręczy, że dostawca Internetu będzie musiał dostarc
      > zać służbom specjalnym dane o ściąganiu przeze mnie Gwiezdnych wojen a nie o KA
      > ŻDYM moim prywatnym liście?

Zasada jest prosta i znana od lat i jest podstawą wszystkich demokracji.
      Winę trzeba udowodnić.
      Natomiast monitorowanie czytaj śledzenie co robią ludzie w internecie którzy nie popełnili żadnego przestępstwa jest aktem terroru państwa wobec jego obywateli. Tak robil Hitler i Stalin.

Nie może być tak ze jak okradają Kowalskiego to ma sie przyglądać jak baran i bron boże nie zrobić złodziejowi krzywdy a jak okradają "tfurce" to ma iść w ruch cala machina państwowego bezprawia.

Ja nie mam mieszanych uczuć, mam jedynie te negatywne.
      • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:06
        > Natomiast monitorowanie czytaj śledzenie co robią ludzie w internecie którzy ni
        > e popełnili żadnego przestępstwa

Chwileczkę, oglądanie filmu przed jego premierą kinową jest naruszeniem dóbr dystrybutora i twórców. Z tym się chyba zgodzisz, jako że JEDYNYM źródłem dochody jet właśnie płacenie za oglądanie dzieła.

> Nie może być tak ze jak okradają Kowalskiego to ma sie przyglądać jak baran i b
        > ron boże nie zrobić złodziejowi krzywdy

O policji słyszałeś? smile

> a jak okradają "tfurce"

Spielberg jako pogardzany osobnik? No nieźle.
        • red-fox Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:16
          r_plus napisał:

>
          > Chwileczkę, oglądanie filmu przed jego premierą kinową jest naruszeniem dóbr dy
          > strybutora i twórców. Z tym się chyba zgodzisz, jako że JEDYNYM źródłem dochody
          > jet właśnie płacenie za oglądanie dzieła.

A co to ma wspolnego ze sledzeniem ludzi ktorzy filmow nie ogladaj tylko stukaja sobie na samotnych na przyklad ?

>

>
          > O policji słyszałeś? smile
          czyli mam się dać okraść i czekać aż przyjedzie policja smile

>
          > > a jak okradają "tfurce"
          >
          > Spielberg jako pogardzany osobnik? No nieźle.

Wyobraż sobie ze dla mnie i dla prawa tym bardziej Kowalski i Spielberg mają takie same prawa.

Natomiast ja nigdzie nie napisałem o pogardzaniu innymi luidzmi i tez Spielberga mam na myśli.
          Czytaj ze zrozumieniem i nie wciskaj ludziom kitu ze coś powiedzieli jeśli tego nie zrobili.

• r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:44
            > A co to ma wspolnego ze sledzeniem ludzi ktorzy filmow nie ogladaj tylko stukaj
            > a sobie na samotnych na przyklad ?

Niektórzy z tych ludzi - włączając moją osobę - załączają linki do BYĆ MOŻE pirackich materiałów. Na razie nie jest to penalizowane. Nie muszę się zastanawiać, czy teledysk grupy X jest zamieszczony legalnie czy nie.
    • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:08
      > Bo jednak oglądanie Gwiezdnych wojen w aviku PRZED premierą kinową to chyba w porządku nie jest?...

Ooototo. Dokładnie o takie rozumowanie chodzi chłopakom ad ACTA'y :

ponieważ mały kazio czyni nieładnie oglądając avika zamiast kupić bilet, utrudnimy mu to, przy okazji zamykając tysiące stron które nam podpadną i zmusimy ludzi do wyboru czy mając kupić leki czy chleb, za co pod stołem skosimy miliardy od koncernów filmowych i farmaceutycznych
      • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:24
        Tylko po najdalej roku-dwu się okaże, że wywalili miliardy, a w efekcie powstały techniki obchodzenia tych ich cenzorków, które ośmieszają te acty, sopy i podobne wynalazki.

Klasycznym przykładem był PGP - algorytm szyfrowania, wymyślony przez pojedyńczego gościa, którego FBI nie umiejąc złamać całą ich dostępną siecią serwerów, zaczęło go ścigać po całych stanach. Teraz podobnie jest ze skajpem, który wypiął się na żądanie ujawnienia klucza szyfrującego (teraz pewnie mikry się złamie i ujawni).

Podsumowując, sopa to gniot, który zmarnuje mnóstwo pieniędzy podatników i wystraszy bozi ducha winnego kazia prowadzącego stronę z fan-klubem swojej świnki morskiej, a wszystko wróci do normy. Może z wyjątkiem wikipedii i kilku podobnych wspaniałych serwisów, które mogą się nie podnieść.

Tak czy inaczej, piratom włos z nosa nie spadnie
        • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 18:47
          Coś jak podobno w Szwecji. Nie mogli opanować OFEROWANIA seksu to spenalizowli KORZYSTANIE z takich usług.
        • warm_and_fuzzy_logic Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 22:38
          Zgadzam sie. Jeszcze nie bylo tak zeby sie czegos nie dalo obejsc. Np. Napster - ubili gada, to weszly torrenty i muze sciagac mozna dalej.

Do tego rozmiar zjawiska jest potezny, kazdy cos gdzies sciaga i publikuje. Wszystkich przeciez nie zamkna, nie?

Ale gorzej z lekami, ktore tez sa czescia tej umowy- jak braknie tanich zamiennikow to czesc ludzi przestanie wykupowac leki. Co komu przeszkadzaja tanie zamienniki? Firma ktora lek opatentowala miala dosc czasu zeby zarobic na tym kase, wiec pora na to zeby inni doswiadczyli dobrodziejsw leku ktorych niekoniecznie stac na oryginal.

Irytujace jest to ze cala ta afera byla zalatwiona za plecami publiki - scisle tajne. Wikileaks tez scigaja jak moga...

Z jednej strony rzady maja byc "transparent" a z drugiej - tajne dokumenty o ktorych nikt nie ma prawa wiedziec....
          • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 17:56
            Hej Warm smile Miło Cię widzieć, wpadaj częściej
            • warm_and_fuzzy_logic Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 25.01.12, 01:52
              w miare czasu i tematu do pisania sie zamelduje. Nie nudze sie w nowej pracy, tak ze sobie najczesciej tylko poczytam i spadam do zajec roznistych.
    • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 22.01.12, 21:13
      Rząd podpisał uchwałę o przyjęciu porozumienia ACTA już w listopadzie ub. roku. Oficjalnie mamy podpisać kontrowersyjny dokument już w czwartek
    • lesher Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 14:21
      Ciekawy felieton Żakowskiego w tym temacie:
      wyborcza.pl/1,86116,11012642,ACTA_ad_acta__Co_ma_wspolnego_internet_z_biblioteka.html
      Swoją drogą interesujące jest też to, że w momencie powstawania prawa autorskiego ochrona praw twórcy trwała max. 15 lat. W tej chwili w niektórych jurysdykcjach nawet 70 lat od daty śmierci twórcy (uwaga - śmierci twórcy, nie stworzenia przez niego dzieła!!). Przy czym jeżeli prawa autorskie przejmie korporacja (tzw. labelsi), to właściwie ochrona jest nieskończona (przykład - filmy Disneya, które nigdy nie wejdą do public domain).
      • tygrysgreen Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 14:28
        no własnie, bardzo ciekawy.
        czy jak zacytuję z klasyka "pałami!!! wszystkie handszpaki pałami!!!" to popełniam przestępstwo? no nie, bo przecież o to autorowi chodziło żeby ludzie czytali i znali.
      • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 17:03
        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1c/PD-schema_pl.svg/578px-PD-schema_pl.svg.png
        • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 17:11
          Czyli mnie wynika, że filmy sprzed 1941 (obecnie) są w domenie publicznej. Oczywiście polskie.
          • lesher Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:20
            > Oczywiście polskie.
            Właśnie.
            A większość praw autorskich dotyczących treści należy do tzw. majorsów inkorporowanych w USA. Więc prawo polskie nie ma do nich zastosowania.
            • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:37
              "Stworzone w Polsce, przez obywatela Polski, po polsku"
              • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:38
                Innymi słowy - autor mógł sobie przekazać prawa usańskiej korporacji i ta sobie może myśleć co chce, ale na terytorium RP film należy do public domain.
    • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:02
      Poniżej, kilkuminutowy film, bardzo obrazowo tłumaczący następstwa przyjęcia ACTA'y.
      Nie wiem ile trzeba mieć dziecięcej wiary w baśni, by wierzyć politykom, że prócz rąbnięcia jak największej kasy, zależy im na czymkolwiek innym

www.youtube.com/watch?v=h1fJYlQ9iJY&feature=g-logo&context=G2b78bb1FOAAAAAAADAA
      • lesher Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:18
        To też warto zobaczyć, żeby zrozumieć jak działa prawo autorskie:
        vod.onet.pl/kultura-remixu,21384,film.html
        • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:34
          A czytałeś Leś, że włamali się na prywatnego kompa wiceministrowi od nomen-omen cyfryzacji ? Brawo ! Kawał wspaniałej roboty. Nie ma lepszego sposobu na tych kanciarzy i oszustów, jak ich ośmieszanie. Cyfryzować armię, policję, fabryki i szpitale chce koleś, który nie umie zabezpieczyć swojego kompa aaahahahahaha.

Co to w ogóle za potworek, do wafla wacka ta 'cyfryzacja' ? Szkoda, że nie 'liczbizacja', albo 'numberyzacja'. 'Komputeryzacja' jest pewnie zła, bo wszyscy wiedzą, o co chodzi. Mało, że niekompetentni debile, to jeszcze snoby
          • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:41
            Komputeryzacja telewizji naziemnej? No nie wiem smile
            • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 19:31
              A dlaczego nie ? W końcu zdecydowana większość danych cyfrowych obrabianych jest przez komputery
          • lesher Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:46
            > A czytałeś Leś, że włamali się na prywatnego kompa wiceministrowi od nomen-omen
            > cyfryzacji ? Brawo ! Kawał wspaniałej roboty.
            Phi, wielka mi sztuka. Na pewno od zabezpieczeń mają "specjalistę" który co prawda kompa widział tylko w sekretariacie wyższej szkoły politologii i europeistyki którą ukończył, za to jego łociec z ministrem to fąfle od wódki som.
            Mnie najbardziej podobały się te hasła które ujawnili (login:admin, hasło:admin1). Oczywiście to może być ściema, ale mam przeczucie że jednak nie jest smile.

> Nie ma lepszego sposobu na tych
            > kanciarzy i oszustów, jak ich ośmieszanie. Cyfryzować armię, policję, fabryki i
            > szpitale chce koleś, który nie umie zabezpieczyć swojego kompa aaahahahahaha.
            Gubi, mylisz pojęcia. On nie ma cyfryzować, on ma likwidować bariery utrudniające cyfryzację (cokolwiek to nie oznacza).

>
            > Co to w ogóle za potworek, do wafla wacka ta 'cyfryzacja' ? Szkoda, że nie 'lic
            > zbizacja', albo 'numberyzacja'. 'Komputeryzacja' jest pewnie zła, bo wszyscy wi
            > edzą, o co chodzi. Mało, że niekompetentni debile, to jeszcze snoby
            Brzmi dobrze (tak jakoś nuwocześnie), nikt nie wie o co chodzi, a stolec jest utworzony.
            Cel osiągnięty. Minister ds. ciągnięcia druta jakoś tak chyba by się nie komponowało...
            • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 19:00
              Wziąwszy pod uwagę ile czasu serwery państwowe leżały / leżą nadal? - to za dużo bystrych tam nie ma smile

Ps - a że BBN grozi stanem wyjątkowym słyszeli?
              • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 19:37
                > Wziąwszy pod uwagę ile czasu serwery państwowe leżały / leżą nadal? - to za dużo bystrych tam nie ma smile

Ee, zdownowali tylko sejm. Kprm działa, tylko nie serwuje stron. A na porządnego ddosa, nie ma mocnych, o czym w swoim czasie przekonał się nawet mikry

> Ps - a że BBN grozi stanem wyjątkowym słyszeli?

Nie. Dzięki za info, R+. Ośmieszają się pajace smile
            • lesher Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 19:31
              O i jeszcze jeden artykuł wskazujący że orłów od zabezpieczeń to tam raczej nie mają:
              www.rp.pl/artykul/10,796572-41-komputerow-zablokowalo-rzadowe-witryny.html
              • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 19:56
                Trochę trudno mi w to uwierzyć, bo trochę za duży zasięg miała ta akcja. Na forum anonimowych sporo było też wpisów z zagranicy.

Namierzyli pewnie 41 ipków, tylko że gros z nich to mogłyby adresy proxów, a przez każdy z nich mogło naparzać dziesiątki czy setki dzieciaków
      • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 18:42
        Straszna propaganda. ACTA to bla bla, dopiero prawo krajowe może nieść zagrożenia.
        • gyubal_wahazar Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 19:59
          Gdyby miał to być świstek bez praktycznego znaczenia, to nie pracowałyby nad nim rządy iluś krajów od 2007. Do tego w ścisłej tajemnicy i starając się go wprowadzić tylnymi drzwiami.
          • r_plus Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 25.01.12, 00:07
            Tak to jest jak się demonizuje. Poczytaj, gdzieś to nawet wybiórcza zamieściła.
    • to_ja_pisze Wypowiedź Hołdysa 23.01.12, 20:45
      wiadomosci.wp.pl/title,Holdys-ostro-o-internautach-to-hipokryzja,wid,14191402,wiadomosc.html
      • lesher Cytat z innego forum :-) 23.01.12, 21:32
        > W tym roku na święta choinkę w ogródku przyozdobiłem lampkami. Zainwestowałem w
        > lampki (kupa kasy...), masę wysiłku włożyłem w zawieszenie tego cholerstwa na
        > choince (choinka ma ze 6 m). Ponoszę koszty energii elektrycznej. O koszcie gru
        > ntu nie wspomnę.
        >
        > A ludzie co? Przechodzą obok. Patrzą sobie i się uśmiechają. Nawet dzieciom pok
        > azują. Ale PŁACIĆ nie chcą. Prosiłem grzecznie. Tłumaczyłem. Że święta, i że to
        > w naszym wspólnym interesie. Ale ZŁODZIEJE nie chcą płacić.
        >
        > Szukam poparcia. Może uda się wprowadzić prawo zmuszające wszystkich do płaceni
        > a za oglądanie MOJEJ choinki. Przecież ja z czegoś muszę żyć... Koszty ponoszę.
        > .. Mogę się podzielić zyskami z jakąś korporacją, która skutecznie stworzy moje
        > prawa (do godziwego zarobku za ciężką i dającą radość innym pracę) i będzie ic
        > h broniła.
        >
        > Później może udałoby się przeforsować opłatę za fajerwerki w Sylwestra. Ile ja
        > kasy na nie wydałem... Zdrowie narażałem... Sąsiedzi płacić nie chcą. A w oknac
        > h o północy to ich głowy widziałem.

forum.gazeta.pl/forum/w,904,132638304,132642689,Bajka_o_choince.html
        • gyubal_wahazar Re: Cytat z innego forum :-) 23.01.12, 21:46
          Bardzo zacne smile Trochę tendencyjne, ale i tak dobre
      • gyubal_wahazar Re: Wypowiedź Hołdysa 23.01.12, 21:45
        Cenię Hołdysa i podoba mi się wiele z tego co pisze we Wprost, ale tym tekstem dał dowód, że ma blade pojęcie o internecie i samej ACT'cie
        • r_plus Re: Wypowiedź Hołdysa 25.01.12, 00:10
          A ja mam odwrotne wrażenie. Konkretnie że nie zadałeś sobie trudu zajrzenia do tekstu umowy.
    • zed-is-dead Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 23.01.12, 22:23
      Z dedykacją dla rządzących: www.youtube.com/watch?v=Sv8KUOABArE
    • zed-is-dead Re: SOPA / ACTA - mięszane uczucia 24.01.12, 22:47
      To ja dodam tylko, ze w europaplamencie "przeciw" głosowali jedynie (spośród Polaków oczywiście) eurodeputowani SLD. Migalski zaś z rozbrajającą szczerością stwierdził, że nie wiedział nad czym głosuje, bo nie czytał projektu.
      Warto pamiętać przy kolejnych wyborach.
      I jeszcze: w naszym parlamencie jedynym klubem, który wyrażał się negatywnie o tym bublu (przede wszystkim na poziomie prac w komisjach), było również SLD. Z tym, że usłyszeć o tym można było tylko w "Superstacji" - bo media mainstreamowe po prostu uznały za niestosowne podawać taką informację.
    • r_plus A tu dla tych co już wszystko wiedzą a nie czytali 25.01.12, 00:16
      "Każda Strona dąży do wspierania wspólnych wysiłków przedsiębiorców na rzecz skutecznego zwalczania naruszeń praw związanych ze znakami towarowymi, praw autorskich lub praw pokrewnych, przy jednoczesnym zachowaniu zgodnej z prawem konkurencji oraz, zgodnie z prawem Strony, przy zachowaniu podstawowych zasad, takich jak wolność słowa, prawo do sprawiedliwego procesu i prywatności."

Fragment umowy. Strona to w naszym przypadku wadzuchna RP.
      I tak w kółko Macieju.
      Bla bla z którego można wywieść jakiekolwiek zapisy dopiero konkretne.
    • lesher :-))) 25.01.12, 08:58
      www.youtube.com/watch?v=QKAH3Xj1bQc
      • red-fox Re: :-))) 30.01.12, 18:51
        Drodzy Internauci!

Bardzo dziękujemy za oddanie głosu i wysłanie maili w ramach naszego internetowego referendum w sprawie porozumienia ACTA.

Do 30 stycznia, do godz. 10, posłowie na Sejm RP otrzymali od Was 1,8 mln maili.

W 97 proc. z nich wyraziliście sprzeciw wobec umowy ACTA. Mamy nadzieję, że prawo, obowiązujące także internautów, będzie stanowione przez świadomych wszelkich zagrożeń parlamentarzystów.

INTERIA.PL
        ---------------------------------------------------------------

Troche tych @ poszło, pytanie tylko z jakim to będzie skutkiem.

• zed-is-dead Re: :-))) 30.01.12, 19:34
          Ważne, żeby Ci Internauci poszli do wyborów i nie zagłosowali na tych, którzy te maile dostali, a pomimo to zrobili swoje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka