Dodaj do ulubionych

Nudzi mi się, więc poprowokuję

03.07.12, 18:32

Znalezione w sieci (Źródło):

"Wyszła młodo za mąż; krótka znajomość, szybki ślub...Mąż zaczął ją zdradzać już rok po ślubie
– dowiedziała się o tym od swojej przyjaciółki.
Nie pracowała zawodowo, zajmowała się domem; lecz czuła coraz większą pustkę emocjonalną.
Założyła swój profil na znanym portalu społecznościowym.
Poprzez ten portal odnalazł ją pewien mężczyzna - jej nastoletnia, wakacyjna miłość; dziś dojrzały mężczyzna po "przejściach".
Po tych wielu latach emocjonalnej pustki zaczęła się z nim kontaktować; rozmowy telefoniczne stawały się coraz dłuższe, wieczorami pisali do siebie SMS-y
/mieszkali daleko od siebie/.
Kobieta odzyskała wiarę w siebie, powróciły wspomnienia… "

1. Zadanie polonistyczne: Zinterpretuj powyższy fragment tekstu wskazując elementy określalące motywację odpowiednio kobiety i mężczyzny.

2. Odpowiedz na pytanie: Czy kobiety naprawdę uważają swoją płeć jako jedyną przejawiającą ludzkie motywacje, pragnienia, potrzeby? Czy macie nas za bezmózgich idiotów zachowujących się automatycznie?
Obserwuj wątek
    • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 18:45
      Na pierwsze nie odpowiem bo już po maturze i są wakacje wink
      A na drugie - nie, nie uważamy i nie, nie mamy smile
    • waganiemama Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 18:51
      a czemu nie zapytasz czy panowie uważają swoją płeć za jedyną, której pragnienia i potrzeby się liczą? i czy mają nas za bezmózgie idiotki, którym można wciskać kit i zdradzać już w rok po ślubie(np. ów wyżej wymieniony mąż)?

nie pytasz, bo... pewnie wiesz
      słuchamy zatem
      • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 22:13
        boskie big_grin
    • zielonooka38 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 20:54
      to sie ożeń przestaniesz sie nudzić wink
    • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 22:06
      Odp na pyt 2:
      TAK
      • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 23:01

Jestem zaskoczonym i zasmuconym.
    • bruja.maruja Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 22:13
      1. nie chce mnie sie pisać, bo tyyle o tym napisano
      2. tak, aczkolwiek zdarzają się egzemplarze wyjątkowe
      • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 23:02
        Chciałbym wierzyć, że z tą dwójką to żartujesz....
        • bruja.maruja Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 23:20
          powaga najprawdziwsza prawda tnz białe kruki albo i nawet pawie wink I to nie w muzeum narodowym
          Ostatecznie wszystko co żyje ma w środku jakąś kiszkę.
    • beja_81 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 22:22
      ad 1 i 2)
      wszyscy są tacy sami, różnią się tylko tym co mają z przodu!
    • jejek11 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 03.07.12, 23:00
      Ad 2.
      Niee....hmm.... aczkolwiek czasem to "nie" wymaga ogromnej siły woliwink
    • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 00:04
      Ale smutną scenę widziałem przed chwilą.

Sączę lampkę sikacza na balkonie. niby jednen kieliszek ale nie mogę zmęczyć.
      No i widzę kilesia co się przechadza w tę i z powrotem pod blokiem.
      Pewnie na kogoś czeka, se myślę. jest burza... Po 11ej... pewnie na dziewczynę, se myślę.
      Wino zmordowałem... przeniosłem się do wnętrza jaskinii...
      Słyszę agitację za oknem. jakueś nerwowe kwestie.
      Pewnie się dresy leją, se myślę zasmucony. Może popilnować z balkonu?
      Idę. ale widzę, że to dziewczyna tego kolesia się pojawiła. Ów zakłada jej mowę łamanym głosem. Coś jakby "Kaśka jak ty tak możesz... masz rodzinę bla bla". A ona nie chce słuchać. "Zostaw mnie" krzyczy.
      Koleś z gróźb przeszechodzi do próśb. Ona dalej nic. Potem koleś błaga. przykro patrzeć jak się płaszczy zziębnięty w tych japonkach...
      Ona odchodzi kawałek. on coś nawija o godności i dyskusji... potrm nagle łamie mu sie głos i "Kaska prosze Cie!!" ona zamiera. troche wraca. On zdaje sobie sprawę z poniżenia i lamentuje nad nim. rzuca kluczykami o asfalt i zaraz za nimi leci. W placzu cos gada i wsiada do samochodu. ona za nim.

Chwilę stoją a potem jadą w swoją stronę.

Co za bezduszne męskie zwierzę mi się dziś napatoczyło, nie?

True story!

Good night. and good luck.
      • bez.pokory Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 08:02
        zziębnięty w japonkach? w taką pogodę i taką temperaturę, to nawet po takim deszczu to raczej nadinterpretacja

a swoją drogą trza było przygarnąć biedaka do siebie...

chyba, ze wina już zbrakło
        • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 08:14
          On tak sie snuł dobrą godzinę. Wyglądało to kiepsko....
          Ale cóż... jakiś jeden beznadziejnie "ratujący" przypadek.
          Znam tez taką ratującą dziewczynę, więc to ponad-płciowa historia. Się tak ludzie męczą.... że im sie chce...
        • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 08:42
          hihihi Arrr twardzielko bezwzględna, co litościwe serce Robisiowe po lampce wina masz za nic...winksmile
          nie było nas przy całej historii, może pan tak ma, że chleje, leje i zdradzam a potem przeprasza, wymusza i obiecuję poprawę...
          • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 11:55
            green.amber napisała:

> hihihi Arrr twardzielko bezwzględna, co litościwe serce Robisiowe po lampce win
            > a masz za nic...winksmile

bezduszna, no!!!
            suspicious

> nie było nas przy całej historii, może pan tak ma, że chleje, leje i zdradza a
            > potem przeprasza, wymusza i obiecuję poprawę...

a coś mi to mówi wink
          • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 13:30
            green.amber napisała:

> hihihi Arrr twardzielko bezwzględna, co litościwe serce Robisiowe po lampce win
            > a masz za nic...winksmile

Życie... wink.

> nie było nas przy całej historii, może pan tak ma, że chleje, leje i zdradzam a
            > potem przeprasza, wymusza i obiecuję poprawę...

Nie było i to możliwe (chociaż intuicja mi skrzeczy, że przeczy).
            I tu wracamy do sedna wątku. Ciekaw jestem czy gdyby to facet przylazł zalany w nocy to też Panie broniłyby go. Nadal jestem w szoku po tych wyznaniach, że faceci to z gruntu zwyrodniali ptostacy i muszę to wszystko przetrawićsmile.
            • ane-tal Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 13:34
              robert.83 napisał:

Nadal jestem w szoku po tych wyznaniach, że faceci to z gruntu zwyrodniali ptostacy i muszę to wszystko przetrawićsmile. Życie smile

Nie wiem gdzie padły takie słowa, chyba muszę jeszcze raz przeczytać ten wątek wink
      • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 11:54
        robert.83 napisał:

> Co za bezduszne męskie zwierzę mi się dziś napatoczyło, nie?

a co Ty chciałeś udowodnić? że faceci mają serce, jakieś uczucia?! bo co, bo koleś pod oknem stał, bo błagał laskę o coś tam? i to o czymś świadczy?!

opowiedzieć Ci też jedną historię? też prawdziwą?
        też taki jeden ch.j błagał taką jedną o wybaczenie, obiecywał, że to co zrobił już nigdy się nie powtórzy i że chce sobie z nią, tą kretynką, życie układać. kretynka uwierzyła
        a jak się okazało, w tym samym czasie błagał o wybaczenie też drugą kretynkę i snuł piekne wizje załozenia rodziny

az się dwie kretynki wczoraj spotkały. porównały swoje kalendarze - co, jak i gdzie...
        i teraz myślą jakby się pięknie zemścić
        • duza_madzia Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:06
          niestety takich historii jest coraz więcej (w moim otoczeniu również)
          ludzie zgubili gdzieś godność, honor,odpowiedzialność za słowa ...
          ps
          dużo częściej "WINNYMI" okazali sie mężczyźni
          • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:07
            duza_madzia napisała:

> dużo częściej "WINNYMI" okazali sie mężczyźni

dziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiwne wink
        • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:13
          butellishka napisała:

> i teraz myślą jakby się pięknie zemścić
          a to się nie gryzie??
          po co się mścić??
          a jeśli ona Cię wkręca w zemstę a potem sama zechce się wywinąć??
          • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:19
            green.amber napisała:

> a jeśli ona Cię wkręca w zemstę a potem sama zechce się wywinąć??

ja już sama nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć
            palę papierosa za papierosem, przekroje mi nie idą
            i wszystko przez jakiegoś złamanego ch.ja
          • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:20
            hymmm a może obydwoje mają taką zabawę, że wciągają niewinną ofiarę i się dobrze bawią tym jak się mota...
            może trzeba rozparzeć wszystkie możliwe scenariusze...
            • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:26
              też to brałam pod uwagę....
              • ane-tal Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:31
                Chciałbym żeby sytuacja stałą się szybko śmiechu wartą a nie powodującą tyle złych emocji wink
            • duza_madzia Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:31
              Pewnie obie jesteście w tej samej czarnej .... Nie jestem przekonana czy tutaj zemsta pomoże Później człowiek czuje tylko niesmak
              Poboli ,ale przestanie , potrzeba tylko czasu, wiem co mówię smile
        • uny Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:39
          a na co się mścić?
          a nie lepiej zrobić wspólne stadło? kretynki się już znają, chyba się polubiły skoro razem coś planują. no po cholerę psuć taką familiarną atmosferę?
          • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 12:44
            hehehe
            bo może nie dość, że kretynki to jeszcze zachłanne i każda by chciała mieć chłopa na wyłączność... różne wady ludzie majomwinksmile
          • butellishka trójkącik?! 04.07.12, 16:27
            oh yeah!
            muszę zaproponować big_grin
            • uny Re: trójkącik?! 04.07.12, 16:49
              a to Ty się wpakowałaś w takie cuś?
              • butellishka Re: trójkącik?! 04.07.12, 16:53
                no a kto mógłby się wpierdolić w takie gówno jak nie ja, proszę Cię wink
        • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 15:08
          butellishka napisała:

> robert.83 napisał:
          >
          > > Co za bezduszne męskie zwierzę mi się dziś napatoczyło, nie?
          >
          > a co Ty chciałeś udowodnić? że faceci mają serce, jakieś uczucia?! bo co, bo ko
          > leś pod oknem stał, bo błagał laskę o coś tam? i to o czymś świadczy?!
          >

Przypadek wczorajszy o niczym nie świadczy i niczego nie udowadnia.
          Po pierwsze - nie znam całej historii
          Po drugie - jeden przypadek nie przekłada się na regułę

Ale...
          Stałem tak na górze i było mi tego kolesia strasznie żal, było mi za niego wręcz wstyd. Nie wyglądał na przepraszającego za swoje winy ale raczej na szukającego po nocy własnej nawalonej kobiety.

Mówienie o tym, że pewnie sam za coś przepraszał i że ona zapewne miała powody zrobić z niego mokrą szmatę na środku osiedla to tak, jakbym ja zaczął mówić, że ten Twój jeden taki ch.j to na pewno niezrozumiany wrażliwiec, którego niezaspokojone potrzeby i napięcie pchnęło w kierunku pogubienia i incydentalnej bigamii.

Nazywajmy rzeczy po imieniu, a przynajmniej bądźmy równie szczodrzy w usprawiedliwieniach. Mam wrażenie, że każdemu babskiemu grzeszkowi winny jest facet, a każdemu męskiemu - sprawca smile.
          • uny Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 15:29
            BRAWO! big_grin
            i wszystko jasne.
            • ane-tal Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 15:32
              A może tak trochę samokrytyki?
              To nie sztuka odbijać piłeczkę ...
              • uny Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 15:38
                ale ja nie odbijam.
                i na cóż mam się samo krytykować?
            • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 15:40
              uny napisał:

> BRAWO! big_grin
              > i wszystko jasne.

ale co jasne, bo ja jakoś nie bardzo rozumiem...
              widzę, że Robi ma jakąś teorię, tylko nie widzę jaką, bo ten tam pierwotny przykład i pytania do niego, jak dla mnie prostego chłopaka są co najmniej zamotane, żeby nie powiedizeć, że tendencyje...
              a jak ktoś ma jakąś teorię, to i dowody znajdzie, i facet pod blokiem się przypałęta...
              tylko ja osobiście nie wiem jak brzmi teza, która jest udowadniana...
              mogę prosić o taką w trzech słowach???
              • uny Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 15:57
                a bo ja przeczytałem sam koniec:

Mam wrażenie, że każdemu babskiemu grzeszkowi winny jest facet, a każdemu męskiemu - sprawca

i mnie się to spodobało. toteż brawami nagrodziłem.
              • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 15:59
                Teza w trzech słowach?
                wink
                • uny Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:02
                  ale że ja świnia?
                  • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:27
                    przecie Tygi pode mną wkleiła tezę... albo taki zarozumiały, że jego wszytko dotyczy, albo warsztaty w celu wzrostu poczucia własnej wartości by się przydaływinksmiletongue_out no chyba, że kokiet taki, albo za miłe zwierzątko bardzo chce uchodzić...winksmiletongue_out
                    • uny Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:34
                      ja uznaję tylko warsztaty samochodowe. innych mi nie potrzeba.
                      za zwierzątko, stanowczo!
                    • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:39
                      green.amber napisała:

> albo taki zarozumiały, że jego wszytko dotyczy
                      > albo warsztaty w celu wzrostu poczucia własnej wartości by się przydaływink

Bursztynku, kocham Cię big_grin
                • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:06
                  coś czułam, że ktoś to wrzuciwinksmile
                  tylko jaki to ma sens udowadnianie, że baby są takie same świnie jak chłopy... niezależnie od tego czy są czy nie są... i na to i na to dowody się znajdą...
                  nie prościej to powiedzieć, że się nie czuję doceniony, zrozumiany czy co tam, a się staram przecie... pocieszcie...
                  jakoś tak mam wrażenie, że w robocie to potrafią konkretnie powiedzieć, o co im chodzi, a w życiu to się cuś rozłazi... nie można czasem spróbować zastosować podobnych zasad?? najprostszych jakie się da?? żeby uzyskać cel, jaki się chce uzyskać... tylko najpierw trzeba się może zastanowić jaki jest ten cel...
                  tyle, bo i tak jakoś za dużo mi wyszłowinksmiletongue_out
                • duza_madzia Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 17:25
                  smile
              • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:05

Rany! Green! Przecież wszystko jest napisane. Któryś raz mówisz mi "nie wiem co chcesz powiedziedzieć, powiedz jeszcze raz" i zapewne po części wynika to z mojej nieumiejętności artykulacji myśli... ale nie wiem jak duża to jest część. Zastanawiam się czy nie robisz tego specjalnie.

Jeszcze raz, ale tak z małą wiarą...

1. W pierwotnym tekście motywacji kobiety poświęcono wiele miejsca tłumacząc jej zachowanie i ostatecznie przedstawiając w pozytywnym świetle. Taki sam zabieg przy motywacji mężczyzny nie miał miejsca. Jego haniebny czyn (zdrada) został goły - bez wygładzania i jako taki był oczywiście negatywny (też go potępiam).

2. Stąd moje pytanie czy zawsze tak jest, że męskie wtopy są traktowane bardziej bezwzględnie niż kobiece. Nie bronię nikogo, nie oceniam, pytam.

3. Dostałem kilka odpowiedzi, że trochę tak. W dodatku sformułowania, że faceci są czasem postrzegani jako proste obiekty BEZ głębszej motywacji (a w ich zbiorze jest małoliczny podzbiór tych z uczuciami itp - wyjątki od reguły). Więc ja w szok.

4. Napatoczył się przypadek gdzie powierzchownie wyglądało, że to facet był tym uczuciowcem a laska mu się szlajała po dzielni. Jak to opisałem - pojawiły się komentarze, że to pewnie jego wina bo pewnie za coś przeprasza (a znamy takich co przepraszają i wiemy ile są warci).

Doprawdy mam wrażenie, że składniejsze to już nie może byćsmile.

Zaczynając wątek spodziewałem się wypowiedzi w kierunku pochwały symetryczności ocen, w kierunku tej samej skali stosowanej dla obojga płci i w kierunku podkreślającym podobieństwa między motywacjami tychże.
                • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:19
                  w tej dość nieskładnej historii z bloga występuje dwóch facetów
                  właściwie nie wiem, co autorka chciała przekazać, może jest coś więcej w komentarzach - nie czytałam
                  ja tam nie widzę żadnej motywacji, ani żadnego specjalnego zachowania - nie wiem o czym rozmawiali, o czym smsowali... można o sztuce, dupiemaryni i czymkolwiek...

czego specjalnie Robinio?? coraz bardziej pasjonije mnie przypisywanie innym jakich intencji... może pora brać się za doktoratwinksmiletongue_out

myślę, że wszystko może być skałdniejsze, za dużo tu ogólników, niezdefiniowanych pojęć itd. itp. każdy może mieć zupełnie inny kawałek słonia pod ręką...

> Zaczynając wątek spodziewałem się wypowiedzi w kierunku pochwały symetryczności
                  > ocen, w kierunku tej samej skali stosowanej dla obojga płci i w kierunku podkr
                  > eślającym podobieństwa między motywacjami tychże.

no i tu może jest sedno - może trzeba było zadać pytanie jakoś bardziej wprost...
                  dwa - cierpienie polega zazwyczaj na tym, że się czegoś spodziewamy, a rzeczywistość okazuje się innawinksmile
                  a trzy - skoro piszesz, że nie oceniasz, to po co pytasz o symetrię oceniania??? i po co to ocenianie??? zwłaszcza jakich dziwnych osób trzecich???

wszystko wyszło mi nieskładnie, bo zdecydowanie za dużo tekstu... ale trudno...
                • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:20
                  robert.83 napisał:

> Zaczynając wątek spodziewałem się [...] pochwały

przprszm wink
                  nie mogłam się powstrzymać big_grin wink
                  • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:22
                    zastosowałaś manipulację, Kochanawinksmile ale miszczowskąwinksmile
                    • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:25
                      się wie wink
                      • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:28
                        a teraz idźmy we świat zrobić coś ze sensem...winksmile i burzy się nie dać zaatakować, bo tak codziennie to może przesada...
                        winksmile
                  • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:36
                    butellishka napisała:

> robert.83 napisał:
                    >
                    > > Zaczynając wątek spodziewałem się [...] pochwały
                    >
                    > przprszm wink
                    > nie mogłam się powstrzymać big_grin wink
                    >

Nie ma za cosmile. Może. Ale bardziej potwierdzenia.
                    Czasem w głowie pojawia się teza, że dana sprawa wygląda tak czy siak... I czasem wtedy piszę na forum chąc ją skonfrontować z Waszym zdaniem. Najczęściej chcę potwierdzenia, że świat nie jest taki złysmile.
                • wiem_i_powiem Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:36
                  Ocena danego postępowania zależy od środowiska w którym się znajduje i rodzaju występku. W pewnych środowiskach jedna płeć zyskuje większą swobodę, druga mniejszą, są rzeczy które mężczyznom "wypada" a kobietom "nie wypada" robić i na odwrót.
                  Jak dla mnie to głupota i wszystkich powinno się mierzyć jedną miarą, bez względu na płeć, nie może być dobrze na linii damsko-męskiej jeśli obowiązują dwa kodeksy zasad i każda ze stron często czuje się z tego powodu poszkodowana. Zmiany w myśleniu ludzi jednak szybko nie nastąpią skoro od najmłodszych lat uczy się dzieci na zasadzie: jak ty się zachowujesz/co robisz? Jesteś chłopcem/dziewczynką i tak nie wolno!
                  • robert.83 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:41

No i git. Świat "po prostu" byłby lepszysmile.
          • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 16:15
            robert.83 napisał:

> Nie wyglądał na przepraszającego za swoje winy ale raczej na szukającego
            > po nocy własnej nawalonej kobiety.

ooooooooo, jak tak ostro fantazjujemy, to idźmy dolej. zastanówmy się - czemu była nawalona? może dlatego, że po raz kolejny się na nim zawiodla, a może po raz kolejny została zraniona przez niego, oszukana, zdradzona?

> to na pewno niezrozumiany wrażliwiec, którego niezaspokojone potrzeby i napięcie
            > pchnęło w kierunku pogubienia i incydentalnej bigamii.

no tak!!! tego nie brałam pod uwagę big_grin jaki biedny miś
    • ane-tal Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 08:30
      2. Odpowiedz na pytanie: Czy kobiety naprawdę uważają swoją płeć jako jedyną przejawiającą ludzkie motywacje, pragnienia, potrzeby? Czy macie nas za bezmózgich idiotów zachowujących się automatycznie?

Może po trochę tak o sobie możemy myśleć - ponieważ my kobiety o tym mówimy a niektórzy faceci milczą i oczekują, że będziemy czytać w ich myślach...
      • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 18:17
        Przeczytałam jeszcze raz artykuł zacytowany przez Roberta i uważam,że jest po prostu głupiutki.
        I tendencyjny wink Ubarwiony zwrotami typu "pusta emocjonalna" i od razu nabiera "mocy", nie? smile
        A historia, opowiedziana przez Ciebie Robercie, czy nie może być przekazana bardzo subiektywnie? Czy nie jest nieraz tak,że widzimy i słyszymy to co chcemy widzieć i słyszeć?
        Znałam kiedyś parę, bardzo toksyczną parę, gdzie odurzenie alkoholem i inne takie, powodowały takie zachowania.
        • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 18:19
          stefcia41 napisała:

> Czy nie jest nieraz tak,że widzimy i słyszymy to co chcemy widzieć i słyszeć?

ototo wink

> Znałam kiedyś parę, bardzo toksyczną parę, gdzie odurzenie alkoholem i inne takie,
          > powodowały takie zachowania.

ja też znałam taką parę wink
    • bruja.maruja Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 21:32
      Cofam wszystko co nie napisałam ad.1 i napisłam ad 2 - uwielbiam podgatunek męski . Powaga.
      • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 21:36
        bruja.maruja napisała:

> Cofam wszystko co nie napisałam ad.1 i napisłam ad 2 - uwielbiam podgatunek męski
        > Powaga.

do czasu.
        bez kitu! big_grin to tylko chwilowe
        • bruja.maruja Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 21:41
          kurde, to mam szanse znenawidzić ich jako gatunek kole emerytury czy między menopałzą ?! Jakkolwiek owy podgatunek mnie nęci.
          • butellishka Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 21:47
            a kogo nie nęci?
            ten podgatunek big_grin

moja szklana kula mówi, że znienawidzisz już niedługo wink ale ona na szczęście się czasem myli wink
            • bruja.maruja Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 04.07.12, 22:38
              Najbardziej chciałabym ( przed śmiercią big_grin), aby podgatunek przyznał, iz jest podgatunkiem wink gdyz jest to fakt niezaprzeczalny i posiadam na to dowody smile
    • tygrysgreen Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 09.07.12, 21:07
      > 1. Zadanie polonistyczne: Zinterpretuj powyższy fragment tekstu wskazując eleme
      > nty określalące motywację odpowiednio kobiety i mężczyzny.

wypchaj się sianem

> 2. Odpowiedz na pytanie: Czy kobiety naprawdę uważają swoją płeć jako jedyną pr
      > zejawiającą ludzkie motywacje, pragnienia, potrzeby? Czy macie nas za bezmózgic
      > h idiotów zachowujących się automatycznie?

wręcz przeciwnie
      uważam(y) was za gatunek bardzo emocjonalny, wręcz nadwrażliwy i podatny na zranienia. w celu samoobrony otaczacie się pancerzem "machowatości" i oparami alkoholu no i się zaczyna... wojna między mężczyzną i
      kobietą
      • beja_81 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 09.07.12, 21:34
        > uważam(y) was za gatunek bardzo emocjonalny, wręcz nadwrażliwy i podatny na zra
        > nienia.

o taaak, byłabym o tym zapomniała już wink
        • tygrysgreen Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 16:40
          ale ja tego nie pisałam sarkastycznie a wręcz przeciwnie nawet, tym razem serio
          • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:10
            "otaczacie się pancerzem "machowatości" i oparami alkoholu"
            Serio? A co ze mną: ciepłą kluchą - abstynentem (prawie całkowitym)?
            • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:11
              Tak się tylko maskujesz wink
              • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:18
                Znaczy, że jednak alkoholik tongue_out ?
                • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:44
                  A to już chyba Ty wiesz lepiej? wink
                  • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:48
                    Otóż to. Skąd zatem wniosek, że maskuję się. Przecież ja wiem lepiej.
                    • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:50
                      A kto powiedział,że ja nie mogę mieć innych wniosków? tongue_out
                      • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:55
                        Słuszna uwaga. Nie dręczę zatem dłużej wink
                        • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:58
                          Phi!
                          A ja się dopiero rozkręcałam tongue_out wink
                          • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 22:08
                            A to w takim razie proszę o wyjaśnienie na jakiej podstawie twierdzisz, że się maskuję.
                            • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 22:15
                              No to trzymając się zasad ( Bejka twierdzi,że trzeba miec zasady big_grin) - bo zawsze, wszyscy etc. tak robicie? wink
                              • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 22:22
                                Nie, no rozczarowany jestem. Po Stefie spodziewałem się konkretów a nie wodolejstwa tongue_out
                                • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 07:32
                                  Konkretów?
                                  Proszszsz - abotak tongue_outwink
                                  • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 17:06
                                    No i dyskusja weszła nam na wyższy poziom abstrakcji tongue_out Rozwiń proszę swą wypowiedź. A następnie wyjaśnij jej sens wink
                                    • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 17:13
                                      Mogę rozszerzyć - a b o t a k big_grin
                                      wyjaśnienie? no nie jak tak ? big_grin

p.s. Amberko! pamiętaj,że ja niedouczona jestem big_grin
                                      • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 17:23
                                        Ale że jak no nie jak tak? Jak właśnie nie bo nie?
                                        • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 17:27
                                          Nie wiem
                                          nie znam się
                                          nie orientuję się
                                          zarobiona jestem
                                          • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 17:54
                                            I tyle z Twojego rozkręcania się zostało? tongue_out
                                            • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 18:03
                                              Boszsz..ale to było wtedy.
                                              Wyhamowałam więc i jestem taka nierozkręcona do teraz tongue_out
                                              • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 18:29
                                                To już? Po wszystkim? Tak szybko? Słabo Stefka, bardzo słabo tongue_out
                                                • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 18:36
                                                  Ale bardzo rozczarowałam?
                                                  Pokładałeś jakieś nadzieje we mnie? tongue_outwink
                                                  • duza_madzia Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 18:39
                                                    jeszcze trochę i do czegoś dojdzie .... wink smile
                                                  • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 18:45
                                                    Nadciąga burza Madziu? wink
                                                    Faktycznie jakoś się zachmurzyło u mnie wink
                                                  • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 18:45
                                                    Bardzo, bardzo.
                                                    Ogromne. Wszak miałaś się rozkręcać tongue_out
                                                  • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 18:52
                                                    Widać przeceniłam swoje możliwości.wink
                                                  • duza_madzia Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 19:00
                                                    Stefcia , TY nie bądź taka oporna wink dziecię wraca później więc możesz troszkę pogwiazdorzyć
                                                    ja sobie usiądę i popatrzę ,a co mi tam winksmile

ps
                                                    chcesz burzy a bierzesz pod uwagę ,że będzie dmuchało ;p???
                                                  • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 19:06
                                                    Ja tylko nierozkręcona jestem Madziu wink

p.s. Wszystkie opcje biorę pod uwagę wink
                                                  • duza_madzia Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 19:09
                                                    No i TO mi się podoba smile

ps
                                                    słowo "biorę" ma czasem interesujące brzmienie ...wink
                              • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 22:25
                                stefcia41 napisała:

> No to trzymając się zasad ( Bejka twierdzi,że trzeba miec zasady big_grin) - bo zawsz
                                > e, wszyscy etc. tak robicie? wink

no bo jak nie masz zasad to jesteś facet bez zasad... cytującwinksmile

aaaaaaa czy aby to zasady czy stereotypiczny stereotyp... spać miałaś a nieletnich tu uwodzisz...winksmiletongue_out taka ściema była, żeby naszą czujność uśpić... heh...
                                • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 07:31
                                  Uwodzisz??? To to było uwodzenie? Jakaś jestem niedouczona big_grin
                                  aaaa....to ja przepraszam big_grin
                                  • green.amber Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 07:35
                                    proszszszwinksmile a kto tam, wie co na kogo akurat zadziaławinksmile
                                    miłego dzionka winksmile
                • tygrysgreen Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:50
                  ciepła klucha powiadasz
                  hmmm
                  różni różniści są ludzie i tyż fajnie
                  a dobrze gotujesz?
                  • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 17:57
                    Oczywiście, że dobrze gotuję. Zwłaszcza wodę.
                    • tygrysgreen Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 18:42
                      a herbatkę można prosić?
                      • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 22:11
                        Jeżeli czarną to jak najbardziej można prosić. Bo zieloną to nie wiem jak się przyrządza tongue_out
                        • stefcia41 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 22:16
                          W zielonym kubku? big_grin
                          • silencjariusz Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 22:23
                            No to się wyjaśniło. Zieloną też umiem zaparzyć. Więc zapraszam. Stefę też.
                      • tomjani Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 11.07.12, 00:57
                        Herbatkę? Czemu nie, choć osobiście preferuję miętę. Szafka na jachcie gdzie ją przechowuję podczas rejsów przesiąkła nią dokumentnie. A pierogi z mięsrm ciecorkowym mogłyby być? Właśnie je sobie gotuję: po pomyślnym zakończeniu przekablowywania radia o którym Ci pisałem smile Znowu gra!
          • beja_81 Re: Nudzi mi się, więc poprowokuję 10.07.12, 20:30
            ależ ja też tym razem serio...tylko mi jakoś to oczko tak poszło...z przyzwyczajenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka